QUOTE(san @ 2014 09 13, 09:38)
O kokiu tikslu salotos malamos į košelę?
Skaniau! Daugiau telpa
Nesiginčysiu - pačiai kramtyt būtų tikriausiai geriau, ale mano kramtymo aparatas tam nelabai tinkamas
Kol auga mamytės sode - norisi jų daug pavalgyt, be to, sumalus su avokadu, agurkais, labai skanus glotnukas gaunasi - kabinu šaukštais apsilaižydama
Be to, yra teorija (diskutuotina, žinoma), kad taip paruoštos geriau pasisavina...
Papildyta:QUOTE(cushy @ 2014 09 13, 14:27)
Tiksliai bandyk kokiu heparinu teptis, mėlynės greit nuo jo išsivaikšto.
Teisybę čia kai kurios rašo - nuo mėlynių labai gera priemonė paprastas rudas ŪKIŠKAS MUILAS. Užsigavus patepti drėgnąja muilo puse, jei buvo muilinėje arba tiesiog padrėkinti šiek tiek - ne tik mėlynės nebus, bet ir skausmą apramins. Nuo paauglystės žinau ir vartoju šį metodą, draugams ne kartą pravertė, dukrą be mėlynių užauginau, kam patariau - visi pripažino naudą ir džiaugėsi
Tik, jei mėlynė jau yra, vargiai bepadės, nors... mano močiutei kompresai su ūkišku muilu 'ištraukė" abscesą (guzą nuo vaistų leidimo), aš tepdavau sau arba dukrai po vaistų leidimo (nesušoksta gumbai, nepamėlynuoja, mažiau skauda), žinau, kad ir mastitus moterys taip gydosi. Taigi, panacėja
O kas negalit be obuolių ir po to skundžiatės pilvo pūtimu, bandykit kepti orkaitėje: perpjovus per pusę, išpjauti sėklalizdžius, skanu užberti cinamono. Keptuose, rašoma, pektino daugiau ir virškinasi lengviau. Be to, rašoma ir pati patyriau, kad, jei tuščiu skrandžiu valgomi ir nemaišomi su kitais produktais, mažiau problemų kyla