Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Apklausa: Kiek kg numetei su Paleo? (48 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 09 12, 22:15)
Mergos, mano virtuve beveik sumontuota, kaip grazu!!! As euforijoj biggrin.gif

Kaip tau gerai! Manoji nuo buto įsigijimo kaip sandėlis stovi. Stengiuos kuo rečiau ten užsukt. Gerai, kad paleo, daug laiko joje nebepraleidžiu. lotuliukas.gif
Papildyta:
O dėl vegetarų ar žaliavalgių, tai man kažkaip tas pats. Žinau žmonių, kuriems tokios mitybos padeda geriau jaustis. Tiesa, jie taip valgyti ištempė neilgai ir vis ruošiasi prie to grįžti. Ai, ir vaikų nesodina ant to, o maitina kaip jie įpratę. Aišku biški įdomu, kai mama žaliavalgė vaikui haribo meškiukus ar panašios sintetikos priperka. Na, bet kiekvienas minta pagal pašaukimą lotuliukas.gif
Man pačiai, kai jau žinau koks alkio priepuolis ištinka įkalus natūralių, be cukraus priedų, sulčių, tai net skrandį sutraukė pagalvojus apie mitimą jomis ilgesnį laiką. Taip ir norisi rūkytos kiaulės šoninės burnoje pasitirpdyti tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ursula Star: 13 rugsėjo 2014 - 03:08
Ursula, man irgi su paleo patinka greitas maisto gaminimas, nes pries tai virtuve buvo tokia, kad as net stalciu neturejau, viska pjaustydavau ant kriaukles, arba ant uzdarytos virykles, mano darbastaliu buvo palange, nukrauta virduliu, kombainu ir velniai zino kuo. Nebuvo net kur lekstes pasideti. Pastoviai galva i pakabinama spintele nusidauzydavau. Juk tik 5 kv.m. plotas. biggrin.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif Lumi, beveik mano virtuvę aprašei. Mūsiškės dydis 2,20 x 2,20. Tik laimei, aukštis nemažas - 2,96. Bus kur sukabinti lentynas. O jau dizainą tai vis galvoju ir pergalvoju kaip čia patogesniu pasidaryti. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 09 13, 01:16)
Mazi vaikai negali valgyti ko nori, jie valgo tai, ka mama paduoda. Turiu pazistama, kuri atsiverte I vegetarizma, tai pas ja kalnu kalnai ivairiu vaisiu ir zoliu. Vaikai atvaziuoja pas mociute ir kotletu praso. Tai ar neluosinama vaiku sveikata ir ar nepriklauso ji nuo tevu? Priklauso, nes jie dar mazi ir neturi pasirinkimo teises, valgo ka mama nusprendzia. Ir Zinzino zuvu taukai su alyvuogiu aliejumi pas juos pirmoje lentynoje garbingai vartojami. Ir pasakyti nera kaip, nes karstai  ir fanatiskai tiki tokios mitybos nauda ir neduos net prasizioti, kad daro klaida. Anot jos, cia as darau klaida misdama lavoniena. Ir ne argumentas, kad atsikraciau kruvos ligu ir negalavimu.

As galvoju kad vaikui galima nebent idiegti kad sveikatai didele itaka turi ne maistas, kad gydo ne gydytojai ir ne vaistai o pats organizmas, kad kojas laikyt siltai ir pan.
Netikiu kad galima vaikui taip isplaut smegenis, kad jis nenoretu paragauti mokykloj snikerio, picos ar dar ko nors , ka valgo visi.
O ir siaip dauguma zmoniu (kuriems pasiseke) tik apie keturiasdesimtmeti atranda kad turi sanarius, skrandi, kepenis, t.y kuna , kuris neamzinas ir reikalauja prieziuros.
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 12, 20:59)
Taip pat džiovintas prieskonines žoles, druską, riešutus - žodžiu, visa, kas kieta, netgi mėsą bandžiau - patiko, gavosi kapotas faršas  ax.gif

Tai tas žemasis, reiškia, riešutams ir pan. tiks. Galvojau - jis gal tik visokiems žalėsiams. Šaunu, ačiū.smile.gif

QUOTE(LumiLumi @ 2014 09 12, 23:15)
As nesukciau smegenu, kiekvienas daro pagal save. Tik nemegstu, kai kai kurie tokiu zmoniu pradeda zeminti kitus, na juk kiekvienas nori buti auksciau kito. As pvz nejauciu paniekos kitam tik del to, kad kazka darau kitaip.

Mergos, mano virtuve beveik sumontuota, kaip grazu!!! As euforijoj biggrin.gif

Sutinku, sutinku, sutinku.

Sveikinimai dėl virtuvės.
Kaip aš noriu savo namų.sad.gif

Nėra čia ko liūdintis dėl to, kaip kas mato kitus. Ir temų, kuriose požiūris - visai kitoks, geriau neskaityti būtent dėl savęs.smile.gif Mitybos klausimu mano asmeninė (ir žmonių, kuriuos kartais matau savo aplinkoje) patirtis sako priešingai. Todėl sprendžiant, kas geriau man, leidžiu sau daryti savo išvadas. Bet tas „jie nežino, kad jiems taip būtų geriau“ bent jau man pačiai neskanus iš abiejų pusių. Suaugę žmonės - skaito, domisi, renkasi.

QUOTE(Azu @ 2014 09 13, 09:16)
As galvoju kad vaikui galima nebent idiegti kad sveikatai didele itaka turi ne maistas,

Netikiu kad galima vaikui taip isplaut smegenis, kad jis nenoretu paragauti mokykloj snikerio, picos ar dar ko nors , ka valgo visi.

Galvoju - gal kažkaip vaiką galima „apdoroti“ dėl to, kad maistas turi didelę įtaką sveikatai. Bet švelniai, ne kaip nors fanatiškai, nedraudžiant, tiesiog kasdienybėje maitinant „teisingu“ pagrindiniu maistu.

O dėl antro - labai sutinku. Baisiausia, kai tėvų dėl mitybos „užspausti“ vaikai arba tuos snikerius sunkiai nuspėjamais kiekiais doroja pasislėpę, arba, būdami, pvz., svečiuose, nevaldomai nusiaubia svečių saldumynų aruodus.smile.gif
Atsakyti
Priminkite iš kokio maisto gauname kalcio, jei nevartojami pieno produktai?
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 12, 19:59)
Aš turiu kažką panašaus   ax.gif Tuo su kotu smulkinu minkštesnius produktus: salotų smoothie (salotos, agurkai, avokadas)

O kokiu tikslu salotos malamos į košelę?
Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 13, 09:29)
Priminkite iš kokio maisto gauname kalcio, jei nevartojami pieno produktai?

brokoliai ir kitos zalios daroves, kupustai. juk google yra blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2014 09 12, 20:55)
Perziurejau truputi vegetaru tema ir labai nuliudau. Gal negerai darau, kad cituoju, bet jie taip mus mato:

Šis personažas keistai mąsto ir mintis reiškia smile.gif Aš kaip anekdotus paskaitau jos pasisakymus kitose temose, daug reiškiasi su vienintele ir teisinga nuomone smile.gif Ir dar moterys turi kantrybės su ja ginčytis.

Ursula, metei pieniškus ? Man norisi... sėdžiu ant graikiško jogurto. Nusipirkau Maxėj knygą, atsirado jau, gavosi su nuolaida 28 lt. Reiks pradėt skaityt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cushy: 13 rugsėjo 2014 - 08:43
QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 09 13, 08:39)
brokoliai ir kitos zalios daroves, kupustai. juk google yra blush2.gif  4u.gif

Yra, buvai radusi, bet galvojau, gal čia dar daugiau sužinosiu blush2.gif Ačiū smile.gif

QUOTE(cushy @ 2014 09 13, 08:42)
Ursula, metei pieniškus ? Man norisi... sėdžiu ant graikiško jogurto. Nusipirkau Maxėj knygą, atsirado jau, gavosi su nuolaida 28 lt. Reiks pradėt skaityt

Jo, mečiau. Ir nukrito jau du kilogramai. Nors kito paleo maisto valgiau normaliai, o obuolių nenormaliai daug. Gydytoja biski sunerimo, kad svoris krenta. Bet kai pasakiau kad nuo bulkučių ir pieno produktų atsisakymo, sureagavo ramiau. Tačiau liepė kalcio nepamažinti, nes iš pieno produktų daug jo gauname. Na, aš ir nėščiųjų vitaminus geriu, ten jo taip pat yra. Dar paskaičiau, kad saulėgrąžose yra - užsisakiau saulėgrąžų daigų.
Taip pat K. Vitkausko knygoje rašė, kad padauginti pieno produktų būsimai ir maitinančiai mamai negerai, nes gali iššaukti alergiją kūdikiui. Bet aš nesu taip visiškai griežtai pieno atsisakiusi. Jei tikrai noriu - suvalgau. Vakar darbe į kavą pieno įsipyliau, bet bijau jis man tik pakenkė. Jaučiu nemalonų pūtimą.
O tau jei yra poreikis jogurtui, tai gal valgyk kol norisi. Man graikiškas laaaabai patinka. ax.gif

Dėl mano svorio: nėštumo pradžioje valgiau praktiškai viską - bandeles, saldainius, burgerius, pyragus, bulves. Ir aišku, man staigiai priauginėti pradėjo. Nuo 5 mėn. tik prie labiau paleo (su pieno pr. ir išimtinomis dienomis) sugrįžau ir svoris lėčiau didėjo, bet vis tiek pagal rekomenduojamas lenteles 3 kg per daug likau priaugus. Jei būčiau buvus visai kūda, tai normaliai būtų. Bet kad nebuvau. man net dabar rodo, kad dar per daug maximum normos sveriu. Visai nesinori 100 kg pasiekti. ax.gif Jau dabar kelio sąnarį skauda nuo svorio. O kai pagalvoji, kad su tokiu dideliu svoriu gimdant kažkaip teks užsikabaroti į kosminį gimdymo laivą, tai neramu. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 13, 10:47)

Jo, mečiau. Ir nukrito jau du kilogramai. Nors kito paleo maisto valgiau normaliai, o obuolių nenormaliai daug.

O tas nenormaliai daug - kiek?
Fruktozė didina atsparumą insulinui, tad tavo vietoj neėsčiau daug obuolių, nes vaikas gali gimt su nukrypusiu metabolizmu ir turėtų problemų dėl sveikatos.

Dėl mano svorio: nėštumo pradžioje valgiau praktiškai viską - bandeles, saldainius, burgerius, pyragus, bulves.

tipo pastojai -gali atleist vadeles? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2014 09 13, 08:42)
Nusipirkau Maxėj knygą, atsirado jau, gavosi su nuolaida 28 lt. Reiks pradėt skaityt

Kuriam mieste? Mano kaime tai jos nėra maxėj, Kaune akropolio ir pramonės maximose prašiau kad pažiūrėtų, bet irgi nerado. Pegase 43 su centais kainuoja, nerrrrrrrrrrrvina smile.gif
Atsakyti