Net ir po nepilno mėnesio Whole pritariu jau straipsniui , man buvo pakilęs spaudimas kažkur iki 130/90 , tai pirmas susireguliavęs dalykas buvo spaudimas, migrena irgi nekankina, galva šviesi kaip stiklas , vadinasi veikia, bet aš be dejonių ir rimtai - kad jei reikia tai reikia kažko nevalgyt. Spaudimas per nepilnas 2 savaites susireguliavo - nors jis ir nebuvo man ilgam pakilęs
QUOTE(Vailet2 @ 2014 09 25, 14:58)
Net ir po nepilno mėnesio Whole pritariu jau straipsniui , man buvo pakilęs spaudimas kažkur iki 130/90 , tai pirmas susireguliavęs dalykas buvo spaudimas, migrena irgi nekankina, galva šviesi kaip stiklas , vadinasi veikia, bet aš be dejonių ir rimtai - kad jei reikia tai reikia kažko nevalgyt. Spaudimas per nepilnas 2 savaites susireguliavo - nors jis ir nebuvo man ilgam pakilęs
Ten ne straipsnis, o kazkieno komentaras po juo O kaip jusu odos problemos, ar reguliuojasi? Kaip saunu, kad turie tiek valios tvert visa menesi. As tai nesilaikau gryno paleo, bet kazkas link to. Pavalgau retai bulviu.
QUOTE(nomore @ 2014 09 25, 14:01)
tai va, dažniausiai kiaušams tenka šita garbė aš ne paleo, o primal greičiau, tai valgau pieno produktus, varškės visokios variacijos. o šiaip, tinka tas pats man, kas ir kitiems valgymams, pvz daug daržovių troškintų su trupučiu maltos mėsos, arba amžinieji sūdyti lašiniai ar sūdyta mėsa su daržovėm. tiesa, pusryčiai būna vėlai, nes ryte geriu tik cikoriją su kokosu.
Na as jau senai pastebejau, kad kiausiai man nelabai tinka, nes visi pusryciai baigiasi po ju zarnyno issivalymu o kartais dar ir blogumas iki kokiu pietu buna... darzoves troskintos su mesa ok, bet jei jas ryte gamintis-tai jau papildomo pusvalandzio reikia nebent nuo vakar sildytis Ir aplamai, nezinau kame saknys, bet kad ir sviezios salotos is pat ryto lygiai taip greit dingsta is pilvo va veliau galiu daug ka valgyt-neitikeciausius derinius ir nieko... bet ryte...
QUOTE(-sky- @ 2014 09 25, 14:20)
O man asmeniskai labia patiko kazkur archyvuose perskaityta mintis, kad paleo neturi pusryciu, pietu ir vakarienes, o tiesiog 3 valgymus (arba 2). Tad as sia mintimi ir vadovaujuosi, ypac kai neturiu kiausiniu. Siryt valgiau orkaiteje troskintu darzoviu kalna su ghe ir uzkandau lasinukais + vis dar neatsisakiau rytinio glotnucio su bananu ir riesutu pienu, chia ir dar kuo...
Koki kita ryta mielai pusryciauju kepeneliu pate su agurkais ar dar kuo, kas uzsiliko saldytuve nuo vakar.
Aisku jeigu kiausiniu atsisakai reikia daugiau varijuoti, bet jei atsisakai pusryciu sampratos, tai gyventi kur kas lengviau
Koki kita ryta mielai pusryciauju kepeneliu pate su agurkais ar dar kuo, kas uzsiliko saldytuve nuo vakar.
Aisku jeigu kiausiniu atsisakai reikia daugiau varijuoti, bet jei atsisakai pusryciu sampratos, tai gyventi kur kas lengviau
na taip jau iprasta vadinti tuos valgymus as irgi daug ka pasiurpinu, kai pasakau, kad ryte su kava lasiniu su raugintu kopustu pririjau nes kai apima neviltis atsidarius saldytuva ryte-ka cia suvalgyt, kad neapsitr.... tai kartais ir tokie pusryciai buna-is serijos, ataip ataip... kai iseigine, tai galiu ju ir nevalgyt, bet i darba einant kavos reikia, o ant tuscio nelabai man smagu tai kartais buna varske, kartais kiausiai, kartais mesa su darzove.. dabar va po skerstuviu kepenines turiu, liezuvio... Šiaip man nera skirtumo psichologiskai ka valgyt kada, tik va zarnos atsirenka ..........
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 25, 14:36)
Radau straipsni apie Is. http://www.delfi.lt/...s.d?id=65936720
Mane visada domino zmoniu sveikata, net jei manes tai niekaip neliecia. Taciau, beveik visada, jei straipsnis mane uzkabina, skaitau komentarus.
cia kartais ne silverio komentaras
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 25, 14:02)
Ten ne straipsnis, o kazkieno komentaras po juo O kaip jusu odos problemos, ar reguliuojasi? Kaip saunu, kad turie tiek valios tvert visa menesi. As tai nesilaikau gryno paleo, bet kazkas link to. Pavalgau retai bulviu.
kad as odos problemu ir neturejau, pas mane siaip vienas kitas spuogas pries mm, bet toks pavirsinis, tai nera taip, kad visai visai nebebertu, cia toks virs lupos iskilo siandien , tai gal jie ne nuo pieno pas mane tik labai jautri, linkusi i sausuma oda
bet as vis tiek jums menesi rekomenduociau pabandyti rimta Paleo, o paskui matysit, ar tai taps jusu gyvenimo budu. O netaps ir mesit - nes vejantis du zuikius, galima niekur nepakliuti. Cia kazkas jau yra rases, kad miltai ir padidintas kiekis riebalu maiste, gali būti dar blogiau
QUOTE(Rigedora @ 2014 09 25, 15:03)
nes kai apima neviltis atsidarius saldytuva ryte-ka cia suvalgyt, kad neapsitr.... tai kartais ir tokie pusryciai buna-is serijos, ataip ataip... kai iseigine, tai galiu ju ir nevalgyt, bet i darba einant kavos reikia, o ant tuscio nelabai man smagu tai kartais buna varske, kartais kiausiai, kartais mesa su darzove.. dabar va po skerstuviu kepenines turiu, liezuvio... Šiaip man nera skirtumo psichologiskai ka valgyt kada, tik va zarnos atsirenka ..........
Aga, na man vis dar gresia atvirkstinis variantas t.y. kaip teisingai valgyti, kad neuzsikimstu reikalai.
As pieno gerokai iki paleo atsisakiau, tai viskas apsitvarke. Bet va suriu per atostogas uzgrauziau ir vel beduke... Na dabar po miasto vis kokosu aliejaus sauksteli, i arbata sauksteli... kazkaip vaziuojam, bet dar neismokau atmintinai savo zarnu pasitinkimo Su laku tikiuosi susidraugausim
"Maistas veikia. IS- tai autoimuninė liga, kurios metu organizme vyksta chroniškas uždegimas......"
Labai jau panašu į Silver79 istoriją Papildyta:
QUOTE(Vailet2 @ 2014 09 25, 14:58)
Spaudimas per nepilnas 2 savaites susireguliavo - nors jis ir nebuvo man ilgam pakilęs
Mano 54 m draugė jau pora metų pastoviai gėrė vaistus nuo spaudimo - jai taip pat per 2 savaites maždaug susitvarkė, vaistų nebegeria Papildyta:
QUOTE(Rigedora @ 2014 09 25, 15:03)
Na as jau senai pastebejau, kad kiausiai man nelabai tinka, nes visi pusryciai baigiasi po ju zarnyno issivalymu ... Ir aplamai, nezinau kame saknys, bet kad ir sviezios salotos is pat ryto lygiai taip greit dingsta is pilvo va veliau galiu daug ka valgyt-neitikeciausius derinius ir nieko... bet ryte...
Gal ne kiaušiniai kalti, o kas šalia kiaušinių? Ar net - kas buvo valgoma vakare Arba kava - girdėjau, kad kai kuriems taip veikia kava (tą gi nesunku patikrinti ) Beje, pažinojau merginą, kuriai labi panašiai buvo, vargo apie pusmetį labai labai. Gastroenterologas prirašė kažkokių raminančių, tai, sakė, per vieną dieną išgijo.
QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 25, 15:24)
Gal ne kiaušiniai kalti, o kas šalia kiaušinių? Ar net - kas buvo valgoma vakare Arba kava - girdėjau, kad kai kuriems taip veikia kava (tą gi nesunku patikrinti )
Beje, pažinojau merginą, kuriai labi panašiai buvo, vargo apie pusmetį labai labai. Gastroenterologas prirašė kažkokių raminančių, tai, sakė, per vieną dieną išgijo.
Beje, pažinojau merginą, kuriai labi panašiai buvo, vargo apie pusmetį labai labai. Gastroenterologas prirašė kažkokių raminančių, tai, sakė, per vieną dieną išgijo.
O gal zinote ka nustate daktarai?
Zodziu MB tokia problemele kamuoja, aptvarkeme atsisake grudu, bet vistiek kartas nuo karto ir nezinia nuo ko, nes regis ta pati valgo, bet viena diena reaguoja vienaip, o kita - kitaip.
Daktarai pas mus beviltishki Na bet pavyko pas gastroenterologa prisiprasyti po poros savaiciou, tik lb bijau, kad nieko nepasakys ir issius namo pilno grudo nduona valgyt
QUOTE(Vailet2 @ 2014 09 25, 15:11)
..pas mane tik labai jautri, linkusi i sausuma oda
Man buvo taip pat, tačiau pradėjus valgyti riebalus labai sušvelnėjo, nebereikia jokių papildomų priemonių Papildyta:
QUOTE(-sky- @ 2014 09 25, 15:30)
O gal zinote ka nustate daktarai?
Jei čia klausiama, ką tai merginai nustatė, tai tiksliai nežinau, bet sakė, kad nervinės kilmės. Aš ją sutikau poliklinikoje - ėjo gydytojui padėkoti, kad taip šauniai ją išgydė (nes jau net į darbą bijojo eiti dėl viduriavimo)QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 25, 15:24)
Gal ne kiaušiniai kalti, o kas šalia kiaušinių? Ar net - kas buvo valgoma vakare Arba kava - girdėjau, kad kai kuriems taip veikia kava (tą gi nesunku patikrinti )
nu kad kava tai tikrai ne, nes va sian liezuvis su krienais ir pomidorais uzsigulejo O kiausiniai ivairiam pavidale su bet kuo kazkaip ciuozia lauk... Isbandyta su daug kuo... Va daug metu pusryciam buvo juoda duona su sviestu, skilandine desra ir kokia darzove-tai labai gerai tiko, na bet dabar duonos kaip ir nevalgau jau kokie 2metai virs...
QUOTE(nomore @ 2014 09 25, 07:56)
o, papasakok, kaip tą moterį su gera jautiena idetifikuoti
Yra dvi mesos juostos. Viena ziuri I dranuziu joust nugara o kita - pries paukstienos juosta. Kai stove veidu I si, antra juosta, tavo nugara mato isejima. Pirmos 2 ar trys moterys prekiauja tik kiauliena o trecioji ar tai ketvirtoji is eiles - tik jautiena. Tai pas pastaraja as ir perku visada limuzinu veisles jautiena. Jei ant prekystalio per stodai supjaustyti antrekotai, ji nueina I pjaustymo skyriu ir pripjausto man graziu, plonesniu antrekotu. Visada gali paprasyti, jei ka:)
QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 09 25, 09:35)
kaip as megstu sportuoti negaliu be sporto, atrodo va darysiu pertrauka savaites laiko (nes is tikruju reikia organizmui jos), jau reikia daryti pertrauka, taciau as vel sportuoju ir pagaunu save, kad bunu pikta, blogos nuotaikos be sporto.
Baltai pavydziu tavo meiles sportui:)
QUOTE(Amarcord @ 2014 09 25, 11:19)
Aš laikausi begliuteninės dietos, o apie paleo labiau domiuosi nei laikausi. Kol kas man neįsivaizduojama visai atsisakyti grikių, ryžių, ankštinių, pieno.
Bėdų turiu. Laukiu anginos operacijos, nes kelis metus iš eilės šaltu metų laiku vaikštau su pastovia temperatūra ir vos juntamu gerklės skausmeliu (antibiotikai nepadėjo, tai LOR liepė pjauti). Taip pat turiu problemišką veido odą, silpną imunitetą, dažnai pučia pilvą. Buvo anemija, bet papildais pasikėliau hg ir feritiną.
Bėdų turiu. Laukiu anginos operacijos, nes kelis metus iš eilės šaltu metų laiku vaikštau su pastovia temperatūra ir vos juntamu gerklės skausmeliu (antibiotikai nepadėjo, tai LOR liepė pjauti). Taip pat turiu problemišką veido odą, silpną imunitetą, dažnai pučia pilvą. Buvo anemija, bet papildais pasikėliau hg ir feritiną.
Su tavo bedomis, paleo - butent tau skirtas gyvenimo budas. Neskubek migdoliniu liauku salinti. Panaikinus mityboje angliavandeniu pertekliu, susitvarko ir anginos. Migdolines liaukos reikalingos, tad lukteres su salinimu. Pasimaitink paleo ir tada spresi. Man net astma dingo, tai ir tu susidorosi su silpna imunine, pamatysi. Tuo paciu ir oda susitvarkys bei pilvo putimai.
Kuri sakete, kad darzoves atrodo bevertis maistas? Pastrigs tustinimasis be pakankamo kiekio darzoviu, ypac skaiduliniu ir kuom maitinsis zarnyne gyvenancios gerosios bakterijos jei darzoviu racione nerasta?
QUOTE(nomore @ 2014 09 25, 13:23)
o tai ką tu valgai? jei daugiausiai baltymų, tai bus nekas...daržovių numažinimas tikrai nepadeda geriau jaustis ilgalaikėj perspektyvoj. paleo visų pirma yra daržovių kalnas
Na as tu darzoviu niekad daug nevalgiau. Kiausiniai, mesa, varske pagrindiniai produktai. Kiausinius valgau vienus, virtus 2min,mesa su darzovem ir aliejum, vandeningom, varske su grietine, ir baigiasi fantazija
Siandien jau neatsispyriau barsciu sriubos (issirankiojau bulves) ir salto rukymo lasinuku, nors nezinau ar pasirengiant tyrimui jie leistini.
O siaip daug geriu, daug lakstau i toleta, ir per pora diena pora kg nuriedejo.
Ka tik pavalgiau bulviu, ir kazkaip apsunkau Valgau dar jas mazdaug karta per savaite. Siaip nezinau, ar cia sutapimas, bet bet dabar man jos nelabai ir skanios, kazkokios persaldzios.
Mane visada domino zmoniu sveikata, net jei manes tai niekaip neliecia. Taciau, beveik visada, jei straipsnis mane uzkabina, skaitau komentarus. Gal tai ir s,,, veikla, nes jo labai daug laiko atima Bet si karta smagu pasidziaugti kito sekme, gal kazkam butu ir postumis, tikejimas. (Matau, kad sita tema skaito daug neprisijungusiu vartotoju, kurie galbut randa per google) Mane nudziugino . Cituoju:
[color=blue]"Maistas veikia. IS- tai autoimuninė liga, kurios metu organizme vyksta chroniškas uždegimas.
Mane visada domino zmoniu sveikata, net jei manes tai niekaip neliecia. Taciau, beveik visada, jei straipsnis mane uzkabina, skaitau komentarus. Gal tai ir s,,, veikla, nes jo labai daug laiko atima Bet si karta smagu pasidziaugti kito sekme, gal kazkam butu ir postumis, tikejimas. (Matau, kad sita tema skaito daug neprisijungusiu vartotoju, kurie galbut randa per google) Mane nudziugino . Cituoju:
[color=blue]"Maistas veikia. IS- tai autoimuninė liga, kurios metu organizme vyksta chroniškas uždegimas.
Sauni istorija. Yra dar vienas zmogus su mityba issigydes IS. Tik jis lyg ir kaip tik sako, kad riebalai blogai, o valgo pagrinde vien darzoves ir baltymus mazai apdorotus, ir dar sisteminius enzimus naudoja.
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 25, 15:02)
Mano pagrazejo oda, berimu atzilgiu, laukiu, gal dar ir tonusas atsistatys
Izolda, jus turbut apie Ceslovo istorija kalbate. Ji jau seniai internete patalpinta. Riebalu jis bijojo del cholesterolio ir kraujagysliu uzsikisimo. O tie enzimai mano nuomone grynas marketingas.