Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Apklausa: Kiek kg numetei su Paleo? (48 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(SaDa @ 2014 09 25, 11:20)
na gal as neteisi tada del bulviu, cia atsakytu manau paleo senbuves, nes as tik pradedanti smile.gif

na as irgi pradedanti tik 4u.gif

bulves turi krakmolo, jis cukrus- o cukrus yra cukrus, bulviu aukstas glikemijos indeksas, jos nightshadams priklauso, autoimunininkams ju negalima, bet "palyginti" sveikam zmogui, sportuojanciam daug judanciam g.gif sakyciau gal nieko tokio?
juk ir moliugas ir morkos, ar kiti "šakniniai" yra labiau krakmolingesni už kitas daržoves, bet valgome. g.gif

be to, jau sakiau, bet pasikartosiu, bet NACIONALINĖS GEOGRAFIJOS ŽURNALE YRA puikus straipsnis apie proteviu mityba, valge ir valgo ir sakniadarzoves, vaisius, medu is korio tiesiai kabina, taciau juk nie nevartoja jokiu kvieciu ar 21 amziaus maisto, kai mums jis daugiausia kisa koja, tad manau jau geriau bulve, nei makaronai doh.gif

be to, pradejau skaityti KVIEČIŲ PILVO KNYGĄ thumbup.gif
Atsakyti
Bandau grįžt į paleo ar kiek įmanoma arti to, nes noriu numesti kelis kg ir pastoti.

Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 09 25, 11:00)
Baltymu milteliai buna ivairus: whey protein, cazeino protein, kiausinio baltymo, jautienos, zirneliu ir zoliu pagrindu.

Priklauso nuo kas ka toleroja, jei esat paleo, tai pasirinkimas skurdus, nes kitur buna pilna gliuteno, kvieciu, pieno laktozes ir pan., as pati turiu pea protein miltelius.
Kiausini geriau valgyti visa, nes baltymo puse yra ir paciame baltyme ir puse trynyje.

Mes itariam kad glitimas ir kvieciai mums nelabai g.gif

Reikes pasidometi tuo reikalu, gal ir butu ideja tarp maistu tu baltymu jam pagerti.

QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 25, 11:26)
Sotieji riebalai ir ypač kokosų aliejus gilina ketogeninį disbalansą, kurio metu, kaip žinia, aktyviai deginami tiek su maistu gaunami, tiek kūno riebaliukai. Taigi, mano manymu, tavo vyrui nereiktų kokoso aliejaus (bent šiuo metu)

Dekui. Reiskia jam teks mesti , bet as tai ne uz ka smile.gif . Bet tuomet kepti jei ka kepam tai and ghe? Mes buvom labai iprate alyv aliejuje viska kept, tai po truputi meginu atpratinti, nors kazkaip vistiek daugiau troskinam dabar.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Senai seku jusu Paleo temas ax.gif Laikausi nuo birzelio menesio. Whole30 nesilaikiau, atsisakiau grudiniu, miltiniu, bulviu, cukraus. Valgau 3 kartus per diena. Per 3men. nukrito 8kg thumbup.gif paskutini menesi nustojo krist, bet buvo siokiu tokiu nukrypimu blush2.gif
Siaip del sveikatos problemu neturejau.

Man iskilo toks klausimas:
Ar galima ir kiek daznai valgyti kokoso riesutus? Siaip galeciau juos kapot kiekviena diena bent po puse riesuto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 09 25, 12:26)

be to, pradejau skaityti KVIEČIŲ PILVO KNYGĄ thumbup.gif

ar gera knyga? vis gundaus ja pirkti

stai kas buna nuo neapdorotos mesos ir zuvies: http://www.lrytas.lt...da-kirmeliu.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SaDa: 25 rugsėjo 2014 - 12:00
QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 09 25, 11:21)
valgau daugiau darzoviu, troskintu, keptu, zaliu, visokiu visokiausiu, dabar cukinijos, moliugas, ziediniai, brokoliai, lietuviskas kopustas, kininis kopustas, paprikos, burokai skaniausiai, morkos is darzo. Pievagrybiu valgau. Avokadai.
Valyto sviesto uzsidedu, kokoso, darzoves gardinu cesnaku, cili pirpirais, druska, krapais, petrazolemis, svogunais. Viena diena darzoves pjaustai vienaip, kita diena kitaip.  thumbup.gif Ai, alyvuoges vartoju, labai skanu.

Cukinija gal dar ir moliūgas, visa kita neskamba sočiai..

QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 09 25, 11:26)

bulves turi krakmolo, jis cukrus- o cukrus yra cukrus, bulviu aukstas glikemijos indeksas, jos nightshadams priklauso, autoimunininkams ju negalima, bet "palyginti" sveikam zmogui, sportuojanciam daug judanciam g.gif sakyciau gal nieko tokio?
juk ir moliugas ir morkos, ar kiti "šakniniai" yra labiau krakmolingesni už kitas daržoves, bet valgome.  g.gif

O morkoj juk taip pat daug cukraus, ji saldi. O dar jei paverdi, tai ir krakmolinga.
Man kažkaip trūksta pagrindimo krakmolas=cukrus. Juk valgot vaisius, kiek supratau, ir šviežius, ir džiovintus, ten taip pat cukrus...

Atlaikysiu tas dvi savaites, bet galvoju, kad grikiai, ryžiai ir bulvės kažkiek vistiek liks mano racione.
QUOTE(SaDa @ 2014 09 25, 12:38)
ar gera knyga? vis gundaus ja pirkti

stai kas buna nuo neapdorotos mesos ir zuvies:  http://www.lrytas.lt...da-kirmeliu.htm

Va kaip būna.. Įdomu iki 5-7 min kaitintoje mėsoje spėja tie parazitai žūti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2014 09 25, 12:19)

o tai ką tu valgai? jei daugiausiai baltymų, tai bus nekas...daržovių numažinimas tikrai nepadeda geriau jaustis ilgalaikėj perspektyvoj. paleo visų pirma yra daržovių kalnas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2014 09 25, 12:19)
--
O morkoj juk taip pat daug cukraus, ji saldi. O dar jei paverdi, tai ir krakmolinga.
Man kažkaip trūksta pagrindimo krakmolas=cukrus. Juk valgot vaisius, kiek supratau, ir šviežius, ir džiovintus, ten taip pat cukrus...

Na, jei tikrai didžiulį kalną įvairių salotų pasidarai ir nepagaili aliejaus, tai tikrai jausi sotumą, patikėk. Jau nekalbu, jei šalia daržvovių koks keptas kiaušas ar mėsos šmotas.
--
Aš asmeniškai iki tiek nesureikšminu. Daržovė man yra daržovė (išskyrus bulves - jų man trūksta tik prie silkės ir šaltibarščių), todėl dėl kelių gramų virimo metu susikrakmolinusios morkos nesuku galvos.
Apskritai manau, didžiausia gėrybė yra atsisakymas cukraus, miltų ir grūdų. Jei aš žiūriu į maistą ir jame nėra šių trijų dalykų - valgau. Kaip pirmai pradžiai tai labai gerai.
Atsakyti
Jus man pasakykit, ka valgot pusryciam? be kiausiniu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2014 09 25, 12:48)
Jus man pasakykit, ka valgot pusryciam? be kiausiniu...  g.gif

tai va, dažniausiai kiaušams tenka šita garbė biggrin.gif aš ne paleo, o primal greičiau, tai valgau pieno produktus, varškės visokios variacijos. o šiaip, tinka tas pats man, kas ir kitiems valgymams, pvz daug daržovių troškintų su trupučiu maltos mėsos, arba amžinieji sūdyti lašiniai ar sūdyta mėsa su daržovėm. tiesa, pusryčiai būna vėlai, nes ryte geriu tik cikoriją su kokosu.
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2014 09 25, 13:48)
Jus man pasakykit, ka valgot pusryciam? be kiausiniu...  g.gif

O man asmeniskai labia patiko kazkur archyvuose perskaityta mintis, kad paleo neturi pusryciu, pietu ir vakarienes, o tiesiog 3 valgymus (arba 2). Tad as sia mintimi ir vadovaujuosi, ypac kai neturiu kiausiniu. Siryt valgiau orkaiteje troskintu darzoviu kalna su ghe ir uzkandau lasinukais + vis dar neatsisakiau rytinio glotnucio su bananu ir riesutu pienu, chia ir dar kuo...
Koki kita ryta mielai pusryciauju kepeneliu pate su agurkais ar dar kuo, kas uzsiliko saldytuve nuo vakar.

O siaip kiausiniai man naujai atrastas geris - anksciau vien virti ar kepti, o dabar ziu visokios fritatots, shikikuros (nzn tiksliai pavadinimo), kartais moliniame puodelyje sumetu darzoviu, imusiu kiausini ir kol susiruosiu - voalia, o kur dar omletai su darzovem kepti, virti ir visokie kitokie.

Aisku jeigu kiausiniu atsisakai reikia daugiau varijuoti, bet jei atsisakai pusryciu sampratos, tai gyventi kur kas lengviau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -sky-: 25 rugsėjo 2014 - 13:25
Ka tik pavalgiau bulviu, ir kazkaip apsunkau g.gif Valgau dar jas mazdaug karta per savaite. Siaip nezinau, ar cia sutapimas, bet bet dabar man jos nelabai ir skanios, kazkokios persaldzios.
Radau straipsni apie Is. http://www.delfi.lt/...s.d?id=65936720
Mane visada domino zmoniu sveikata, net jei manes tai niekaip neliecia. Taciau, beveik visada, jei straipsnis mane uzkabina, skaitau komentarus. Gal tai ir s,,, veikla, nes jo labai daug laiko atima smile.gif Bet si karta smagu pasidziaugti kito sekme, gal kazkam butu ir postumis, tikejimas. (Matau, kad sita tema skaito daug neprisijungusiu vartotoju, kurie galbut randa per google) Mane nudziugino smile.gif. Cituoju:
"Maistas veikia. IS- tai autoimuninė liga, kurios metu organizme vyksta chroniškas uždegimas. T.y. autoimuninė ir uždegimas du kertiniai žodžiai, kurie reiškia, kad į kažką žmogaus organizmas reaguoja, sukeldamas uždegimines reakcijas, o būtent puola mieliną. Kas tai gali būti?smile.gif Mums reikia (ir tai naudojame nuolatos) prioriteto tvarka: oro( be jo tik 2-4 min), vandens (na gal savaitė, bet vargiai) ir maistas (be jo galima ir iki kelių savaičių). Iš mano paminėtų faktorių maistas yra sudarytas iš dalelių, kurios prasiskverbdamos pro pralaidų žarnyną aktyvuoją imuninę sistemą, kuri gindamasi nuo svetimkūnio jį puola, o jei tas antikūnas panašus molekuline struktūra į organizmo baltymus (mūsų atveju mieliną), tai organizmo limfocitai atakuoja mieliną sukeldami uždegimą. Toliau jau pasekmės aiškios:) Pridursiu, kad ši liga paveikia organizmą ir fermentinėje bei hormoninėje sistemoje. Kur slypi imunitetas? Žarnyne jo yra iki 80 proc. Tvarkyti reikia pradėti nuo jo. Galiu garantuoti, kad straipsnyje aprašomas jaunuolis turi vienokių ar kitokių virškinimo sutrikimų.
IS dažniausiai yra disaerobinio metabolizmo sutrikimo priežastis, kada ląstelių membranos tampa per daug pralaidžios, jas ardo laisvieji radikalai. Atkreipkite dėmesį, jog IS sergantys dažniausiai yra liekni.
Aš visą gyvenimą aktyviai ir daug sportavau, o tai stresas, kurio metu labai aktyviai gaminasi laisvieji deguonies radikalai, o antioksidantų ir ląstelių membranų sudėtinių dalių (riebalų) ribojau:). Liesą varškę valgydavau kilogramais (kazeinas sunkiausiai įsisavinamas baltymas)smile.gif Atsisakiau riebalų patikėjęs sporto žurnalais.Ir tada prasidėjo:) Man liga prasidėjo nuo dažno šlapinimosi į kurį nekreipiau dėmesio, pakilęs kraujospūdis (145/90, pulsas 80-85 ramybės būsenoje), paskui sekė dažnas kraujoplūdis iš nosies, prasidėjo organizmo temperatūros kilimas, atrodė, kad man visada karšta, naktį prakaituodavau. Paskui prasidėjo virškinimo sutrikimai, žarnyno uždegimas, tulžies užsistovėjimas, nes riebalų nevartojau:) Ir Galų gale sekė akies nervo uždegimas, t.y. nemačiau dešine akimi. MRT, diagnozė-IS. Vėliau klasika, ligoninė, prednizolonas, ir pykinimai, lengvas mėtymas į šonus, energijos stoka, tirpimai, galvos skausmai, mintys pradėdavo painiotis, kartais lengvai strigdavo kalba. Netekau svorio 12 kg, atrodė gyvenimas baigėsi.
Pradėjau karštligiškai ieškoti literatūros, kas ir kaip, juk negimiau su tokia diagnoze. Perskaityta krūva knygų pradedant "It starts with food", Optymal diet- Jan Kwasniewski (106 psl-IS aprašymas ir jo dietos poveikis ligai), GAPS (Gut and psychology syndrome), Primal mind, primal body, ir t.t. Pažiūrėkite youtube Terry Wahls- minding your mitochondria ir kt. Pradėjau domėtis ląstelės biochemija, kaip vyksta metabolizmo procesai juose. Pasidariau krūvas tyrimų maisto netoleravimo, kraujo ir kt.. kurie tik patvirtindavo mano įtarimus.
Žmogaus organizmas unikalus, nes jis pats save gydo, jei jam sudarai tinkamas sąlygas, t.y. duodi reikiamų substratų. PRADĖJAU VALGYTI PAGAL PALEO AUTOIMUNINĮ PROTOKOLĄ IR LIGA PRADĖJO TRAUKTIS. išeiti iš jos užtrunka, man tai užtruko 1,5 metų. Dabar jaučiuosi puikiai, viskas atsistatė, rega 100 proc. kiti požymiai taip pat pasitraukė, energijos turiu tiek, kad vėl intensyviai sportuoju 3-4 kartus per savaitę su svoriais, svoris atsistatė, kūnas irgi. Ir sportuoju tikrai intensyviai, kraujospūdis 125/75 ramybėje, pulsas 64-68. Taip kad tie kurie sako, kad maistas neįtakoja mūsų sveikatos klysta. Galiu nurodyti net keletą žmonių, kurie kaip ir aš sustabdė šią ligą, yra tokių, kurie net vėžį nugalėjo. Viskas slypi ląstelės metabolizme. Mano raciono didžiąją dalį sudaro gyvulinės kilmės riebalai apie 200-220 g per dieną, cholesterolio suvartoju 1500-2000 mg (cholesterolio tyrimai 4,8, apie jo svarba dabar nerašysiu)angliavandenių iki 80-120g priklausomai ar sportuoju ar ne, baltymų 150-160 g. Galėčiau tikrai dar daug parašyti, bet ir taip išsiplėčiau. Internete pilna info PALEO-AUTOIMMUNE PROTOCOL."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 25 rugsėjo 2014 - 13:41