QUOTE(Kapricija @ 2014 09 23, 15:06)
klausiu ir galvoju, gal jau 100kart aptaret tai, bet pasimeciau tarp skaitytu temu jau...
Klausk ramiai.
Kas žino - atsako. Tik gal ne visos su tuo susidūrusios (aš, pvz. - ne), tai ir gaunasi ignoravimas.
QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 23, 23:34)
Čia ne sadomazochistų forumas
Nu kaip ne. Pro bandeles ramiai praeiti negalim, naktimis pyragus sapnuojam, į kruopų košes ilgesingai žiūrim, ir į temoje nuskambantį proto balsą, kad tai - kankinimasis, savęs baudimas, vaikystės trauma ir dar kažkas iš to serijos - mes, kaip ožkos, dėmesio nekreipiame.
O šiaip tai visiškai sutinku. Man atrodo, kad čia jau ne kartą buvo atsakyta į klausimą, kad tai - ne skonio/neskonio reikalas, o laisvas ir sąmoningas pasirinkimas.
Apie kančias - didelių aš nejaučiau, kaulų nelaužė, bet mane reikalas prispyrė - tai gal dėl to. Yra ir sąlyginai normalių maisto produktų, kurių šiuo metu esu atsisakiusi - va iš tų kai ko jau pradedu pasiilgti, bet ne tiek, kad naktimis nemiegočiau. Dar gal norėčiau ir obuolį ar kokį bananą sugraužti, ir gero juodo šokolado. Čia turbūt labiau dėl nostalgijos, taip sakant -
ritualo, traktuotino kaip savęs palepinimas. Bet negaliu šiuo metu. Nėra ir nereikia, gerai taip, kaip yra.
Vėliau bus galima, tada ir tikrinsime, ko ir kiek noriu. Nesijaučiu nieko praradusi - priešingai nei, pavyzdžiui, jei reikėtų gyventi geriant vien kokias sultis.
Vis dar laikausi tos nuomonės, kad dėl kažko iš visiškai kitokio maisto raciono (ne kasdien, aišku) kryžiumi gulėti nereikėtų. Net ir tų pačių paleo adaptuotų kepinių nereikėtų ryti kasdien. Bet man atrodo - tas visiems ir taip suprantama, kaip ir faktas, kad net viską valgančiam žmogui picos, šokoladai ir bandelės kasdien - ne į naudą.
Bet jeigu žmogus jaučiasi save kankinantis, nuolat ribojantis, ir būtent šituos pojūčius iškelia į pirmąją vietą, tai gal tikrai verta pasiieškoti kitų mitybos sistemų, nes liūdėjimas prie salotų dubens vizualizuojant kepinių skyrių galvelei po kurio laiko bus labai ne į naudą.