Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Apklausa: Kiek kg numetei su Paleo? (48 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Nidulia @ 2014 09 19, 11:29)
natural, kad priaugus svorio ir krutine papilneja, bet kaip nukritus svoriui islaikyti krutines pilnuma arba bent jau minimaliai ji prarasti?smile.gif

labai aktualus klausimas biggrin.gif nes man nukrito kokie 3 kg., is ju vienas kg nuo krutines. schmoll.gif Per 1,5 dydzio. Like kg nukrito nuo koju. g.gif cia paleo 19 dienu, bet as valgau bulves ir vaisius. kad nekristu dar staigiau svoris.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 09 19, 17:45)
Kada ateis ta nestumine euforija?

Chi chi chi biggrin.gif Aš vis dar laukiu kur ta mano EUFOOOORIJAAAA! Dabar užeina trumpam kai pamatau kaip lėlė vartydamasi banguoja mano pilvą. Iš ties nerealiai juokingas vaizdas. lotuliukas.gif O taip anksčiau svajodavau kaip skraidysiu kojom žemės nelisdama akis dangun nukreipus... Cha. Bet džiaugsminga ramybė dažnai apima. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2014 09 19, 15:53)
Beje, as jauciuosi puikiai ir isitikines, kad iveikiau liga. PALIKO dar 3 grupe, bet speju pavasari ir jos neteksiu, nes jau pamirsau kada sirgau net menkiausia virusine liga. Apie autimunines tokias kaip IS ar PSO , net nekalbu.
Sveikas, Silveri, daug tavo postų skaičiau, tai atrodo, kad beveik pažįstamas (nors ir virtualiai, neakivaizdžiai) 4u.gif Jei neapsirinku, įveikei ne tik išvardintas ligas, bet ir helicobacter pylori, be to, labai greitai? Mano pagrindinės bėdos, ko gero, ir yra dėl tos helicobacter pylori bei žarnyno mikrofloros - gal galėtum pasidalinti patirtimi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2014 09 19, 16:31)
Kaune, Šiaurės klinikoj. Ima krauja, siuncia meginius i vokietija ir mazdaug po 10 dienu pareina atsakymai. Kaina 1450lt uz 300 produktu. Yra pigesni, bet ten maziau ir produktu.

nezinau, kazkaip is kraujo smile.gif

Jo kaina nemaza, bet jei padeda tai del sveikatos gal ir verta.
Atsakyti
Sveikos, Lumi, neimk i galva. Dabar tokios dienos, neršia tie vadovai..gavau ir aš pizdulei, nei už ši nei už tą... nebijok, pasigimdysi ir viskas susidėlios į vietas, tos pačios darbinės problemos atrodys daug paprastesnės. Pvz šianakt 2:30 mažike pakosėjo, man akys stačios, nervai ima, kad nuo darželio meniu dukra jau trečia saviatė snargliuojasi..ir nemiegu..negana to virtuvėj mėtesi bananas..jau nokęs pernokęs..gaila išmest, ai galvoju suvalgysiu...o Dieve brangus, kaip sueme galvą..galvojau plyš pusiau...keturias valandas pralaukiau kol tas prakeiktas cukrus išsivaikščios. Na naujokėms turbūt juokingai skamba, bet ale tikrai geriau su cukrum neprasidėt. O tai paskui ir alkis atsiranda ir nerimas...

Aš irgi autoimunini tiroiditą lyg stabilizuot bandau. Eisiu neužilgo tiroksino tyrimo pasidaryt. Negaliu dar konkrečių duomenų pateikti, bet esmė viena su paleo geriau nei su grūdais.
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2014 09 19, 16:53)
Nejuokinkit su tais netoleravimo testais ir nemetykit pinigu. Jei imtum krauja kieviena diena ir bandytum nustatytineti atsaka i viena ar kita produkta, tai viena diena jis gali rodyti teigiama poveiki , o jau kita diena, neigiama smile.gif
Sitie testai didziausias verslas ir pinigeliu viliones is praradusiu vilti ir pasimetusiu zmogeliuku smile.gif

Ar Jums nekeista, kad beveik visiems rekomenduoja nuimti glitimines kruopas, daugeliui piena ir jo produktus, nemazai kam kai kuriuos riesutus/seklas ir t.t.

Beje, as jauciuosi puikiai ir isitikines, kad iveikiau liga. PALIKO dar 3 grupe, bet speju pavasari ir jos neteksiu, nes jau pamirsau kada sirgau net menkiausia virusine liga. Apie autimunines tokias kaip IS ar PSO , net nekalbu.

Svarbiausia valia, kantrybe ir laikas wink.gif Ir isitikines, kad nesveiku isvis neliktu  thumbup.gif
[SIZE=7]LABAS LABAS smile.gif SORRY, KAD NEPASILABINAU smile.gif Tiesiog negalejau skaityti nesamoniu smile.gif

Labai smagu girdeti kai isgydomos ligos maistu, o ne vaistais. Na gal ir nesamone tie testai, bet jie labai viliojanciai pateikiami ir ko tada zmogus del sveikatos nepadarys. As taip pat norejau daryti, bet vis sirdy abejojau ar tikrai verta ir suradau visai netycia, kad tokia liga kaip mano autoimunine zmones nugalejo su paleo. Tai tikiu kad ir man turi padeti.
Atsakyti
SaDa, zinoma nugalesi, juk turime temoje nariu kurie nugalejo.
Priputau riebalu, lauksiu kol (.)(.) paaugs biggrin.gif
Valgau ir riebalus ir kelis vaisius o 1.5 kg pameciau. Tiesa, pieno produktu jokiu nevalgau. Buvau neseniai isijautusi ilgokai pamiegoti per iseigines. Dabar vel miegu apie 7 valandas, matomai organizmui pakanka statyboms ir remontui. Noretusi ilgiau per iseigines pamiegoti, bet nesigauna.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 09 19, 21:38)
SaDa, zinoma nugalesi, juk turime temoje nariu kurie nugalejo.
Priputau riebalu, lauksiu kol (.)(.) paaugs  biggrin.gif
Valgau ir riebalus ir kelis vaisius o 1.5 kg pameciau. Tiesa, pieno produktu jokiu nevalgau. Buvau neseniai isijautusi ilgokai pamiegoti per iseigines. Dabar vel miegu apie 7 valandas, matomai organizmui pakanka statyboms ir remontui. Noretusi ilgiau per iseigines pamiegoti, bet nesigauna.

Aha paaugs, dar pamasazuok lotuliukas.gif As tris kartus valgau, tai man gal ir paaugs, o su tavo dviem valgiais ir tokiu svorio kritimu tai problematiska mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 19, 15:20)
bet megstu miltus is kuriu galima ka nors issikepti. Bet dabar, mesos irgi negaliu valgyti visa laika. Tris kart per diena. Nu sutikite, kad tikrai nera labai pigu. Ir tikrai gana prabangi mityba gaunasi.

pamegsi ir darzoves smile.gif jos turi sudaryti didziaja dali maisto.
pas mane ilga laika tai buvo mesa. tik sia vasara sugebejau isivesti DAUG darzoviu. kas svtgali vaziuoju i turgeli ir griztu su maisais gerio. cukinijos ir agurkai tikrai ne daug kainuoja. burokeliai- puiki darzove. o kur visos lapines darzoves, pomidorai ir pan. atradau paprikas wub.gif kopustai su pomidorais ar morkmom patarkuot mmmm
labiausiai kainuoja jei ieskai atitinkens. na arba gera mesa tarkim.
kiausinukus perku is turgaus ar is koleges.
suri-sviesta irgi is koleges.
pieno negeriu.
visos darzoves sezono metu is turgaus.
parduotuveje tik grietine, varske , kokias krevetes kartais , avokadai tarkim..
bet tu pagalvok- kad tuos pinigus dabar isleistum vaistam. nzn kiek rimtai sirgdvaia, bet as sakau - be antibiotiku neapsieidavau. man saltuoju metu simtais ejo vaistam pinigai... taip kad... smile.gif dabar as geriau ka nors prabangiau nusipirksiu uz ta suma - kokio kokoso aliejaus ar geresnes mesytes ar eko garstyciu be cukraus , bjaurybe brangi..

as sirgdavau 3 kartus saltuoju sezonu, visada pries vasara ir dar vasara sugebedavau. visada su antibiotiksais, uzdegimais, bronchitais, sinusitais ir bala zino kuo. jau n metu, muo vaikystes taip.
jau daugiau nei metus nesergu. cia pora kartu tik paskaudedavo gerkle, bet po 3 d praeidavo.
visa kalte verciu tik grudams.

Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2014 09 19, 16:11)
Siandien taip negera ant sirdies, nuo dusios nublioviau,. O ka jam sakyti? Papurciau galva ir tiek, nors pilve kruopa isitaisius... Pasidare liudna. Ir kodel as sau prisidarau problemu su tokiais darbais? Ir dar islindo savigaila del IS, nors as ja vis stengiuosi uzspausti. Dirbi dirbi ir be rezultato.

ei ei! 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
va butent del tu dalyku kuriuos ir parasei - negalima tau nei persistengt, nei liudet, nei gailetis. viskas vyksta nebepriezasties. neimk i galva, zinau kad lengva pasakyt, sunku padaryt.. mylek save. dzin tie visi vadovai.
pas mus snd viena atsisveikino ir isejo su pilvu. tai irgi apsiasarojo. sakau nu i r ka tu cia?! o ji zliumbia ir sako - toks ipusdis kad iseinu si darbo! och.. maty hormonai daro savo.. as jei ieiciau is darbo tai kaip tik akmuo nuo sirdies nukristu... o jei del nestuke.gif tai tik dziaugciaus dar labiau! galeciau 2 m ramiai(palyginus) gyvent

tikrai, neprisigalvo sunkumu kur ju nera. o kai tik kruopa isitvirtins- pasakyk vadovui.
beje manes vakar irgi virsininke klause aer nesiruosiu as gimdyt? ( mes su MB dirbam ten pat, todel tokie klausimai mane ypac jaudina, ypac kad as nemegstu savo kolegiu...) ir tikrai su jom neaptarinesiu ir neklausiu leidimo - ar galima ar ne.

Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 09 19, 11:31)
na taip nėra kam krist, tačiau toks šlapimas ir toks nedidelis svoris leistų spėti apie galimą pusiausvyros nukrypimą į katabolizmą.
Paimk šlapimo į stiklainį, užsuk dangteliu, smarkiai paplak ir atsukusi dangtelį žiūrėk- ar putų daug, ar jos ilgai laikosi, ar greit prasiskiria -užfiksuok laiką, per kiek min.  putos prasiskiria. Būtų gerai šlapimo tankį ir jo rūgštingumą pasižiūrėti.
Atsisėsk prieš laikrodį, nusiramink ir suskaičiuok savo kvėpavimo dažnį/min, po to įkvėpk ir užlaikyk orą kuo ilgiau. Parašyk tuos du  skaičiukus.

tai visai normaliai maitiniesi, nematau nieko baisaus. Tas šlapimas greičiausiai laikinas pokytis.

"Toks nedidelis svoris"? Sakyciau mano svoris visiskai normalus, nesu pagalys, bet nesu ir stambi, svoris nuo paauglystes laikosi toks pats, po gimdymo taip pat. Dietu jokiu nesilaikau (vieno produkto valgymas arba nedavalgymas). Ziema kelis kg megstu uzsidet, kad silciau butu, vasara vel griztu atgal smile.gif Dar atsiverciau Homosanitus apie katabolini disbalansa paskaityt ir man nepasirode, kad tai man tinka, na tik tas slapimas kazkoks keistas. Beje, kuo tolyn, tuo grazyn, gal jus teisi, kad tai laikina. Lygininant su vaizdeliu pries pora savaiciu, tai dabar nebera tokios smarves. Vakare ir ryte buna prasciausias kvapas, dienos metu nebera tokio astraus. Dabar pamasciau, kad is tiesu per sias kelias dienas gan neblogai pasitaise situacija, bet vistiek manes netenkina dar. Anksciau slapinaus taip pat daznai (skysciu taip pat daug vartojau), bet slapimas dazniausiai bespalvis,bekvapis budavo (na ryte tik geltonesnis po nakties), o dabar jis ir dienos metu turi gelsvos spalvos, perejus i paleo ir paputodavo , ir nuolatos geltonas buvo.
Pabandysiu po to paimti slapimo i stiklaini, kaip siulete. Nenoriu dabar , tuscia ax.gif
Kvepavimo skaiciai - 14 ir 68.
Aciu, Voresta, jums!
Atsakyti
o as kaip tik kazkaip vis l abiau noriu nestuke.gif
ty manau jei tikrai jau buciau- ziauriai man tai patiktu ir labai labai laukciau... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 19, 20:42)
Sveikas, Silveri, daug tavo postų skaičiau, tai atrodo, kad beveik pažįstamas (nors ir virtualiai, neakivaizdžiai)  4u.gif Jei neapsirinku, įveikei ne tik išvardintas ligas, bet ir helicobacter pylori, be to, labai greitai? Mano pagrindinės bėdos, ko gero, ir yra dėl tos helicobacter pylori bei žarnyno mikrofloros - gal galėtum pasidalinti patirtimi?  4u.gif

Patirtis labai ilga su ja buvo smile.gif kol bandziau zaliavalgiauti / veganauti smile.gif
Be viso to ir kitos ligos tik gilejo kertant kruvas vaisiu, reisutu seklu. Tiesa, oda kuri laika buvo pasitaisiusi zaliavalgiaujant, bet tai buvo del to, kad svarus ir teisingai pasirinktas augalinis maistas neduodu praktiskai jokiu toksinu, todel mano kepenims, inkstams buvo daugiau poilsio Ir oda susitvarke. Bet tai buvo iki tol kol isnaudojo kunas visus rezervus t.y. suvirskino L.A.F. po to pradejo ryti raumenis ir audinius, kol svori nuvariau iki 62 kg. Taciau galiausiai ne tik oda vel pradejo blogeti, bet is IS SMOGESTIPRIAUSIA ATAKA, KURIA tik kada nors turejau. Teko gaisra gesinti rimtais hormonais ir kt. vaistas. Be to , gulint ligonineje atrado H.pylori. Supratau nuo ko man nuolat skaudejo skrandi ir is kur tos begales problemu su virskinimu.
Veliau, gavau laiskeli is genovaites su pasiulymu isbandyti paleo. Buvo begales klausimu ir prisipazinsiu pradzioje kazkaip keistai viskas pasirode, bet nutariau ismeginti.
Pamenu kaip valgiau lasinius gabalais smile.gif varske uzpyles indeliu grietines. ghee sviesta, kokosu alieju, kkavos sviesta ir kt . mesa nustojau ilgai kaitinti, kol galiausiai pradejau puszale valgyti - labai norejosi ir seiles tyso i ja ziurint.
Ismeciau is mitybos visas kruopas, miltus, cukru, krakmola. Veliau buvo momentu kai nevalgiau visiskai pieno produktu. Dabar kuri laika vel ju nevalgau, nes tiesiog nera noro. Siuo metu kunas kraustosi is proto pamates kepenis, sirdis, inkstus. Jau kelias savaites vien tik juos ir kertu su kalnais iv. paruostomis darzovemis. Pries sportus uzkertu daugiau angliu, o po sportu plakuosi baltymini kokteili iz putpeliu zaliu kiausiniu. Be galo skanu. Ji butina isgerti po rimtu treiruociu per pusvalandi, kad laiku papildyti kuna teisingais baltymais ir gerais riebalais wink.gif
Truputi nukrypau, bet pradejus maitintis paleo, H.Pylori uzduso per kokia savaite, o po poros nejauciau visiskai jokiu buvusiu negerumu. Gal kuri laika tik i tulika reciau nueidavau. Bet tai manau buvo ne del to, kad viduriai uzkietejo, o del to , kad kunas gaves to ko negavao per zaliavalgystes, bande atsigriebti ir nedave ismesti ne trupinelio lauk biggrin.gif
Atsakyti