Bent jau man kaip tik braskes prasidejo, pajutau skirtuma, nenorejau visiskai vasara nebevalgyti uogu, bet pasikeite apetitas, sunkiau buvo pavalgyti iki soties, nes po uogu lig norejosi valgyti, bet tai nebuvo tas tikras alkis. Grizo galvos skausmai per menesines, nestipriai, bet pastoviai kiekviena menesi, pute pilva, praradau jausma ''lieknos ir lengvos'', krutine sumazejo, o pilvas padidejo, svoris truputi paaugo Be paleo visada atvirksciai buvo, per uogu sezona pamesdavau, o ziema priaugdavau 1-2kg. Nutariau kol yra kriausiu ir obuoliu dar pasilepinti, o koki lapkriti atsisakyti visiskai vaisiu, nors per diena 1-2 vienetus suvalgydavau ( bet per vasara 4 porcijos ledu suejo, keleta kartu picos su seima pavalgem ) bet kai pajutau slapimo pusles uzdegimo ir pienliges simptomus , visiskai dingo noras kazkam Dabar valgau padoriai, grizo ramuma, jau jauciuosi liekna ir grazi, laukiu krutines atgal stacios ir visiskai ramiai ziuriu i nukritusius obuolius
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 19, 10:22)
Asmeniškai išbandytas ir tikrai pasiteisinęs reikalas. Dabar taip madinga turėti kam nors alegiją, kad visi supranta ir tikrai priima jas kaip natūralų dalyką. Bet iš esmės, taip sakydamos, mes juk tikrai nemeluojam.
del nemeluojam
Ziuriu cia daug kas ivaldes sia technika, o as matai dar naujoke...
Bet mane labiausiai erzina, kad jei esi zmogus, kuris rupinies savimi tai jau keistuolis, bet jei sergi - norma.
p.s. cia gal ne i tema, bet kazkur skaiciau minti apie pusiausvira gamtoje ir, kad zmones irgi megsta pusiausvyra, todel jie toki zmogu kuris negere, sveikai maitinasi ir pan. laiko kaip issisokima ir jis ji bando ikalbeti isgerti ar suvalgyti kazka, tam kad nesijausti uz ji blogesniu
QUOTE(Crazy Lady @ 2014 09 19, 10:55)
tikrai tai alkis, nes aš noriu ne ko nors užvalgyti, o paėsti pvz. vakar grįžus po darbo pririjau žuvies su kalnu daržovių, o po valandos dar prikapojau virtos mėsos su pomidorais. jaučiu, kad tuoj sprogsiu, bet vistiek noriu valgyti
manai, kad vaisiai kalti pastaruoju metu suvalgau po kelis 2-3 per dieną
norėčiau garuose troškintos žuvies su daržovėmis
Papildyta:
gal medum
manai, kad vaisiai kalti pastaruoju metu suvalgau po kelis 2-3 per dieną
norėčiau garuose troškintos žuvies su daržovėmis
Papildyta:
gal medum
insulinas kaltas, jis yra ir alkio hormonas. Vaisiai sustimuliuoja insuliną.
O žuvies ir aš norėč- tik iš kur jos gaut? Geros. Baltijos menkė apetito nekelia, šaldytos nenoriu.
QUOTE(" voresta " @ 2014 09 19, 11:47)
insulinas kaltas, jis yra ir alkio hormonas. Vaisiai sustimuliuoja insuliną.
O žuvies ir aš norėč- tik iš kur jos gaut? Geros. Baltijos menkė apetito nekelia, šaldytos nenoriu.
manai, jei atsisakysiu apskritai vaisių, tai dings ir noras ėsti bet kodėl tokie priepuoliai būna tik maždaug savaitę prieš mmm
Aš gaunu kartais lydekų ežerinių - vien tik pagalvojus burna pilna seilių
QUOTE(Izolda @ 2014 09 18, 20:45)
Kas is jusu vaziuoja i ta seminara sestadieni?
važiuojam, pilnas ekipažas.
QUOTE(MamaMamaMama @ 2014 09 18, 16:07)
Svorio pameciau gal viena kg, na nelabai yra kam kristi, 169/53.
na taip nėra kam krist, tačiau toks šlapimas ir toks nedidelis svoris leistų spėti apie galimą pusiausvyros nukrypimą į katabolizmą.Paimk šlapimo į stiklainį, užsuk dangteliu, smarkiai paplak ir atsukusi dangtelį žiūrėk- ar putų daug, ar jos ilgai laikosi, ar greit prasiskiria -užfiksuok laiką, per kiek min. putos prasiskiria. Būtų gerai šlapimo tankį ir jo rūgštingumą pasižiūrėti.
Atsisėsk prieš laikrodį, nusiramink ir suskaičiuok savo kvėpavimo dažnį/min, po to įkvėpk ir užlaikyk orą kuo ilgiau. Parašyk tuos du skaičiukus.
Iki Paleo buvau daugiau standartinej mityboj, prijaucianti raw. 70% mitybos raw, pusryciai ir pietus. O vakare kepta/virta mesyte/zuvyte su darzovem, bulvem ar ryziais, o kartaus ir cipsu su vynu, ir saldumynai, ir pan, zoddziu vakare - ko noris, ta valgai, neretai angliavandeniu gausa. Pusryciai pietus velgi pagrindas angliavandeniai.
Perejus prie Paleo pusryciams palikau raw kokteili, darau ji is vieno nedidelio banano, saujos laukiniu zoliu/kupino sauksto dziovintu ir pilu svieziai daryto kokosu pieno, kartais imetu sauksteli kakavos sviesto, ar vietoj dalies banano sauksta melyniu. Paivairinimui. Pietums 3 kiausiniai pakepti ant lasinuku riekeles su tikrai nemazai darzoviu, svieziu ar mikse su kiausiniais gaunas didelis darzovinis omletas. Kartais pietums sviezios ar troskintos darzoves su riebiais surio gabaliukais ir riebios grietines-aliejaus padazu, ar su kokosu aliejumi, ar trim gerais saukstais ghee, kartais pasilieku prie raw pietu varianto - sv darzoves (itin megstu kopustu morku miksa), avokadas, keli riesutai vietoj daigintu grikiu ir aliejinis padazas arba naminis paleo majonezas. Vakarienei gabaliukas mesytes/zuvies/kreveciu su sv ar troskintom darzovem, pati mesyte ar zuvis riebi, pakepta riebaluose ar su padazu, taip pat darzoves troskintos su riebalais arba su alyv aliejumi. Kartais vakare tesiog pasipjaystom organu mesos desros, lasiniu ir gausiai zaliu sv darzoviu. Rieke stora lasiniu, kokie 5 gabaliukai desros. Pasitaike pora sykiu taure sauso balto vyno, kokosiniu paleo ledu keli saukstai po vakarienes (visiskai paprasta paleo sudetis), buvo pora kartu ir kukuruziniu cipsu paragauta, 85-95% sokolado,bet saves nemusu ir neprievartauju Perskaiciau jusu minimas knygas, atrodo viskas neblogai, nera dideliu klaidu ar pan, praejau baisinga galvos skausma viena diena (visiskai iskritus gulejau), kuria lydejo savaites galvos pasvaigimas, energijos trukumas, tingumas. Bet miegas labai zymiai pagerejo, tikrai vargau anksciau. Pilvo ispusto nebera, valgau 3 kartus sociai (anksciau irgi 3 su pora vaisiu uzkandziu tarpuose. Vadinas 5). Mano racione zymiai sumazejo angliu ir zymiai padaugejo riebalo.
Galvojam su vyru sest ant Whole 30 abu, tik va dabar baiminames, kad tas slapimo dvokas lydes amzinai...
Darkart padekosiu uz visas issakytas nuomones ir sugaista laika skaitant!
Perejus prie Paleo pusryciams palikau raw kokteili, darau ji is vieno nedidelio banano, saujos laukiniu zoliu/kupino sauksto dziovintu ir pilu svieziai daryto kokosu pieno, kartais imetu sauksteli kakavos sviesto, ar vietoj dalies banano sauksta melyniu. Paivairinimui. Pietums 3 kiausiniai pakepti ant lasinuku riekeles su tikrai nemazai darzoviu, svieziu ar mikse su kiausiniais gaunas didelis darzovinis omletas. Kartais pietums sviezios ar troskintos darzoves su riebiais surio gabaliukais ir riebios grietines-aliejaus padazu, ar su kokosu aliejumi, ar trim gerais saukstais ghee, kartais pasilieku prie raw pietu varianto - sv darzoves (itin megstu kopustu morku miksa), avokadas, keli riesutai vietoj daigintu grikiu ir aliejinis padazas arba naminis paleo majonezas. Vakarienei gabaliukas mesytes/zuvies/kreveciu su sv ar troskintom darzovem, pati mesyte ar zuvis riebi, pakepta riebaluose ar su padazu, taip pat darzoves troskintos su riebalais arba su alyv aliejumi. Kartais vakare tesiog pasipjaystom organu mesos desros, lasiniu ir gausiai zaliu sv darzoviu. Rieke stora lasiniu, kokie 5 gabaliukai desros. Pasitaike pora sykiu taure sauso balto vyno, kokosiniu paleo ledu keli saukstai po vakarienes (visiskai paprasta paleo sudetis), buvo pora kartu ir kukuruziniu cipsu paragauta, 85-95% sokolado,bet saves nemusu ir neprievartauju Perskaiciau jusu minimas knygas, atrodo viskas neblogai, nera dideliu klaidu ar pan, praejau baisinga galvos skausma viena diena (visiskai iskritus gulejau), kuria lydejo savaites galvos pasvaigimas, energijos trukumas, tingumas. Bet miegas labai zymiai pagerejo, tikrai vargau anksciau. Pilvo ispusto nebera, valgau 3 kartus sociai (anksciau irgi 3 su pora vaisiu uzkandziu tarpuose. Vadinas 5). Mano racione zymiai sumazejo angliu ir zymiai padaugejo riebalo.
Galvojam su vyru sest ant Whole 30 abu, tik va dabar baiminames, kad tas slapimo dvokas lydes amzinai...
Darkart padekosiu uz visas issakytas nuomones ir sugaista laika skaitant!
tai visai normaliai maitiniesi, nematau nieko baisaus. Tas šlapimas greičiausiai laikinas pokytis.
QUOTE(ivetacom @ 2014 09 19, 11:34)
Dabar valgau padoriai, grizo ramuma, jau jauciuosi liekna ir grazi, laukiu krutines atgal stacios
Gal gali ivardinti nuo ko tavo krutine papilneja ir tampa stacia?
QUOTE(Vailet2 @ 2014 09 19, 09:22)
Laba diena, merginos
bet turiu 2 problemas - amžiną migreną ir įgimtą artrozę ( vienos kojos sąnariai nuo gimimo neteisingai išsivystę, paskutiniu metu jaučiau kelią visą laiką) - tai vat - galva šviesi ir skaidri skaidri, jėgų atsirado darbui ir gyvenimui daug ir kelią jau jaučiu ne pastoviai, bet nuo nuovargio.
bet turiu 2 problemas - amžiną migreną ir įgimtą artrozę ( vienos kojos sąnariai nuo gimimo neteisingai išsivystę, paskutiniu metu jaučiau kelią visą laiką) - tai vat - galva šviesi ir skaidri skaidri, jėgų atsirado darbui ir gyvenimui daug ir kelią jau jaučiu ne pastoviai, bet nuo nuovargio.
su gavla kuo tuoliau tuo geriau bus! ir migrenos nebebus!
man kartais paskausta galva kai sokolado /vaisiu priedziu.tada kelias diena is eiles skauda. bet ne migreniniai skausmai. kaip sakoma - pati kalta
Papildyta:
QUOTE(kr1st1na @ 2014 09 19, 10:37)
del nemeluojam
Bet mane labiausiai erzina, kad jei esi zmogus, kuris rupinies savimi tai jau keistuolis, bet jei sergi - norma.
p.s. cia gal ne i tema, bet kazkur skaiciau minti apie pusiausvira gamtoje ir, kad zmones irgi megsta pusiausvyra, todel jie toki zmogu kuris negere, sveikai maitinasi ir pan. laiko kaip issisokima ir jis ji bando ikalbeti isgerti ar suvalgyti kazka, tam kad nesijausti uz ji blogesniu
perejom ir mes kreivus zvilgsnius ir kolegiu pasaipas..
QUOTE(Crazy Lady @ 2014 09 19, 11:55)
manai, jei atsisakysiu apskritai vaisių, tai dings ir noras ėsti bet kodėl tokie priepuoliai būna tik maždaug savaitę prieš mmm
negaliu pasakyt, nes nebeturiu mm, nėr su kuo palygint. Tačiau ir anksčiau gyvenime nesu jautus jokių PMS.
O vaisiai netrukus natūraliai laike nebekabos, tai ir užrauksim. Šiuo metu rytais valgau vynuoges, porūgščias ir slyvas irgi nesaldžias. Obuoliai- retai, renku juos karvutei .
Papildyta:
QUOTE(jaicy @ 2014 09 19, 12:47)
man kartais paskausta galva kai sokolado /vaisiu priedziu.tada kelias diena is eiles skauda. bet ne migreniniai skausmai. kaip sakoma - pati kalta
teisingai, netinkamas maistas sukelia tinkamą organizmo atsaką. Kad neėstum.
QUOTE(" voresta " @ 2014 09 19, 12:55)
Obuoliai- retai, renku juos karvutei .
tai mus su karvutėm sulyginai, ane
QUOTE(Crazy Lady @ 2014 09 19, 09:55)
tikrai tai alkis, nes aš noriu ne ko nors užvalgyti, o paėsti pvz. vakar grįžus po darbo pririjau žuvies su kalnu daržovių, o po valandos dar prikapojau virtos mėsos su pomidorais. jaučiu, kad tuoj sprogsiu, bet vistiek noriu valgyti
Man tai visada būdavo apsiėdimo priepoliai. Tik su paleo jie daug protingesni. Nes šiaip tai visokių netikrų šokoladų apsirydavau, bulkų, bet ko. Ir staugdavau paskui nuo mmm skausmo, ypač wc reikaluose. Besilaikant dietų, pradėjau nuo diukano ir perėjau į paleo, skausmas dingo. Jaučiu tos būlkos kaip reikiant užkimšdavo viską ir spausdavo kokį nors endometriozės tašką. Žodž, smulkmenų nežinau. Bet gal geriau jau persivalgyti normalaus maisto, nei visiško š.
Įvairūs hormonai šiuo ciklo metu siautėja, tai galima laikui einant tikėtis, kad susitvarkys ir cikliškas valgymas. Bet čia mano pamąstymai, ne moksliniai.
Papildyta:
QUOTE(Crazy Lady @ 2014 09 19, 12:02)
Seniau tai tik su vištom lygino. Nes jos "popierinius" obuolius sulesdavo.
QUOTE(Crazy Lady @ 2014 09 19, 13:02)
ne, tačiau kad veltui tas cukrus neprapultų, reikia kažkam juos atiduot
Tačiau jei labai padaugini- tai pieno mažėja. Karvei, matyt, irgi ne į sveikatą.