Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Apklausa: Kiek kg numetei su Paleo? (48 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(SaDa @ 2014 09 18, 15:54)
Sakau gerk brendi arba konjaka jie bent is vynuogiu. O geriausia isvis vanduo.

Girdėjau kalbas, kad dabar brendį iš degtinės gamina. Tam yra kvapai ir skoniai.
Atsakyti
Menulis, grudu, kruopu ir seklu net jei ir neturi glitimo, nevalgome del zarnyno pralaidumo.
http://www.homosanit...nynas_pralaidus
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2014 09 18, 18:07)
Girdėjau kalbas, kad dabar brendį iš degtinės gamina. Tam yra kvapai ir skoniai.

na va visu apgaule, perki kaip brendi gauni degtine su brendzio kvapu doh.gif cia kaip kinieciuose vistiena zuvies skonio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 09 18, 17:23)
Menulis, grudu, kruopu ir seklu net jei ir neturi glitimo, nevalgome del zarnyno pralaidumo.
http://www.homosanit...nynas_pralaidus

Supratau 4u.gif Bet kaip objektyviai nustatyti ar zmogaus jis pralaidus, ar ne g.gif Net jei ir turi kokiu sveikatos bedu, juk nebutinai del pralaidaus zarnyno. Va dar atsiminiau. Ten raso ir apie zvyneline - psoriaze. Mano giminaitis vienas turi/turejo sita beda. Jis buvo pas Tulcina tame zveryno centre. Jam sudare kazkokia tai ipatinga dieta, asmeniskai istyre. Gal ir zarnyna vale, jau nebepamenu ka pasakojo. Plojo daug pinigu smile.gif . Man rode ten ta jos sudaryta valgiarasti. Tai kiek atmenu, ne kas. Nieko saldaus. Is kruopu, galejo valgyti tik kukuruzus. Is mesos tik triusiena. Jokios riebios galvijienos kaip mes cia stengiames, siukstu. Labai ne daug ko galejo ten valgyti. Kamavosi taip ilga laika. Ir ta zvyneline jam praejo...Paskui sugrizo prie iprastinio maisto. Tiek zinau, kad po grizimo ji nebeatsinaujino...Ta zvyneline jam praktiskai buvo igimta, paveldeta. Tai ar tai ir buvo "pralaidaus zarnyno" beda g.gif kad maistu isgyde smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 18 rugsėjo 2014 - 17:12
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 18, 17:37)
Supratau  4u.gif Bet kaip objektyviai nustatyti ar zmogaus jis pralaidus, ar ne :

Jei zarnynas pralaidus, silpnai dirba imunine. Asmeniskai as labia sirgdavau persalimo ligomis ir bronchitu. Manau, kad del pralaidaus zarnyno mano imunine neturejo laiko dorotis su minetais susirgimais. Su paleo as nesusirgau nei karto, net kelis kartus ziema labia stipriai pasalus. Isvada - mano zarnynas buvo pralaidus. Apie kitus as nekalbu, tik apie save.
O kiek man pasakojo apie Tulcinos sudarytus meniu, tai jie praktiskai paleo. Tai kam ploti p. Tulcinai tokias babkes, kai galima nemokamai maitintis paleo ir sveikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 18 rugsėjo 2014 - 16:59
QUOTE(Nidulia @ 2014 09 18, 17:57)
Jei zarnynas pralaidus, silpnai dirba imunine. Asmeniskai as labia sirgdavau persalimo ligomis ir bronchitu. Manau, kad del pralaidaus zarnyno mano imunine neturejo laiko dorotis su minetais susirgimais.  Su paleo as nesusirgau nei karto, net kelis kartus ziema labia stipriai pasalus. Isvada - mano zarnynas buvo pralaidus. Apie kitus as nekalbu, tik apie save.
O kiek man pasakojo apie Tulcinos sudarytus meniu, tai jie praktiskai paleo. Tai kam ploti p. Tulcinai tokias babkes, kai galima nemokamai maitintis paleo ir sveikti.

Sutinku, taciau gal ne visai paleo, jei kokia nors viena kruopa leidzia...Siuo mano giminaicio atveju buvo kukuruzu kose. Beto su mesyte ten irgi nelabai paleo, tikrai nebuvo tame meniu kokios kiaules ar avienos. O tik labai liesa mesa, triusiena. Ir jam padejo.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 18, 18:05)
Sutinku, taciau gal ne visai paleo, jei kokia nors viena kruopa leidzia...Siuo mano giminaicio atveju buvo kukuruzu kose. Beto su mesyte ten irgi nelabai paleo, tikrai nebuvo tame meniu kokios kiaules ar avienos. O tik labai liesa mesa, triusiena. Ir jam padejo.

Taigi jus irgi galit pasilikt kokia kruopa biggrin.gif niekas gi nedraudzia jums asmeniskai kruopas valgyt, ir riebalu galima nevalgyt. Tik tai bus labiau Menulio dieta, negu Paleo.

Jus ieskot "leidimo" nesilaikyti Paleo. Jus pati sau leiskit , nes niekas kitas to leidimo nesuteiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 18, 16:38)
Tai, kad, nei grikiai, nei ryziai glitimo neturi. Kaip ir kukuruzai. Juos gali valgyti celiakija sergantys zmones. Kurie turi ypatinga jautruma glitimui.

O kodel jus cia pries tapioka nusistate? rolleyes.gif

Man kazkaip ir dar neiseina 100% su Paleo gyventi. Leidziu sau kartais ir ryziu, ir grikiu, ir bulve virta su sviestuku. Gal issigrynins su laiku, kol kas dziaugiuosi, kad be miltiniu ir saldumynu.

Siandien buvau skydliaukes echoskopuotis, tai taip nudziugino, sako, jus visada tokia liekna buvot ar dabar staigiai svorio numetet. Tikrai nesijauciu liekna labai. Bet po to pasake, kad skydliauke padidejusi ir keistos formos, del to ir toks klausimas kilo. Tai tas jau nebedziugina...
Papildyta:
Dariau mergaitei kotletu, ir kazkaip neatsispyriau paragauti zalio farso su druskyte. O po to neatsispyriau suvalgyti keliu sumustiniu su zaliu farsu ant kukuruzo paplotelio biggrin.gif

Kazkaip seniau britkindavausi net ragaut ar nieko netruksta, o dabar visai skanu smile.gif
Atsakyti
Kas is jusu vaziuoja i ta seminara sestadieni?
Atsakyti
Sveikos merginos, as vis dalinuosi savo naujais atradimais... 4u.gif
Esu is tokiu zmoniu kuriam sirgti yra geda ir niekada negaliu pripazinti iki paskutinio, kad jau susirgau..., bet vakar ivyko tokia istorija:
Sena pazistama bande mane pavaisinti sumustinukais, kai pasakiau "Aciu, bet as nevalgau duonos." Ji bande man igrusti savo keptos picos, tuomet sumelavau, kad as alergiska miltams, ji linktelejo galva ir daugiau nebesiule...
Tai as sakau visiems meluosiu, kad esu alergiska, tada maziau reikia aiskintis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kr1st1na @ 2014 09 19, 07:52)
Tai as sakau visiems meluosiu, kad esu alergiska, tada maziau reikia aiskintis  bigsmile.gif

Asmeniškai išbandytas ir tikrai pasiteisinęs reikalas. Dabar taip madinga turėti kam nors alegiją, kad visi supranta ir tikrai priima jas kaip natūralų dalyką. Bet iš esmės, taip sakydamos, mes juk tikrai nemeluojam. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ursula Star: 19 rugsėjo 2014 - 08:22
Kaip tvarkotės su žvėrišku apetitu prieš mmm? O gal jums taip nebūna? Kad jau tuoj pareis mmm pirmiausiai pajaučiu iš žvėriško noro suryti viską kas yra aplink, o tik po savaitės mmm ištikrųjų prasideda. Va ir vakar jau nuo pietų buvau nuolat alkana nors pietus ir pusryčius sočiai pavalgiau. tada grįžau namo ir vėl prisikirtau žuvies su kalnu daržovių ir riebalų ir vėl po pusvalandžio jaučiuos kaip visą dieną nieko nevalgius. Šiandien į darbą atsinešiau tik vandens, bet bijau kad jei kas pasiūlys kokią nesąmonę tai tikrai neatsilaikysiu doh.gif

Dar biskį pasigirsiu savo sūnaus rezultatais. Nu nelabai jis ten paleo, bet namuose valgo tą ką mama duoda. Žodžiu, pamenat sakiau, kad šikniukas nuolat būna žaizdotas, tai dabar žaizdelių jau nebėra ir gražiai gyja likusios, o dar ir 1 kg svorio numetė (kadangis jis turi antsvorio, tai labai džiuginantis rezultatas) thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Crazy Lady: 19 rugsėjo 2014 - 08:29