QUOTE(mėnulis @ 2014 09 18, 10:17)
Ačiū. Aš tiesiog nematau reikalo griežtai susitapatinti su kokia dieta, man geriau surasti tai, kas man tinka. Siuo atveju poveiki jauciu atsisakiusi cukraus ir grudu su gliutenu. Ir kartais valgydama kitu kruopu ir bulves. Taip maciau ta knyga. Tai nera jokia biblija. Buvo idomu, i akis krito pazodinis nelabai koks vertimas is anglu kalbos. Nors ne tame esme. Sis gydytojas, kaip ir knygos autoriai eina i gera savijauta panasiais metodais. Kodel tureciau aklai tiketi jais, o netiketi juo. Lygiai ta pati sako ir knygos "Kvieciu pilvas" autorius, gydytojas. : http://issuu.com/kny...pilvas_istrauka Draudzia tik kviecius, miezius, rugius, spelta ir kt. turincius glitimo. : http://www.lrytas.lt...tyniu-dienu.htm Man pavyzdziui kiausini viena ar su darzovem tik valgyti yra neskanu. Norisi ji kartais paivairinti ryziu paploteliu. Ir nemanau, kad is mitybos TAIP verta daryti staba. Tas pats su vegetarais, zaliavalgiais. Visos mintys sukasi apie valgi. To negalima, to. Ka valgyti jau nebelieka. As netgi manau, kad jusu, daugelio sveikata pagerejo ne nuo paleo, o nuo cukraus ir kvieciu atsisakymo Ir tai jau zymi dalis. Nors sau draudziate ir bulves, ir grikius ir ryzius ir k.t.
Tai kad nesisuka, mano gyvenimas tapo super paprastas. Paprasto, nesugadinto maisto pas mane visada yra perteklius, tad kam apie jį galvoti. Aš niekad nemėgau virtuvėj kiurksoti ir kažką kurpti. Miltai man išvis ne valgis buvo- prikepusi bandelių šeimai, ieškodavau kumpio ar lašinio. Bulves, tiesa, mėgau.
Tik bulves turi ne tik krakmolo, jos turi ir daug kitu medziagu. Ir kalio ir folio rugsties. Musu salygom deja nebus zaliu darzoviu ir vaisiu istisus metus. Tik maza dalis, kurias pavyksta sandeliuoti Bananai pas mus neauga
bulves net nustojau auginti, jų vietą užėmė kur kas vertingesnis pastarnokas. Bulvėj per daug krakmolo ir per mažai skaidulų.
Palyginimas- BULVĖ:
Angliavandenių - iš viso 18.30 g
Krakmolo 16.60 g
cukrų (mono- ir disacharidų) 0.30 g
Skaidulinių medžiagų 1.60 g
Mineralinių medžiagų 1.00 mg
Natrio 16.00 mg
Magnio 25.00 mg
Fosforo 52.00 mg
Kalio 452.00 mg
Kalcio 11.00 mg
Geležies 0.60 mg
Cinko 0.36 mg
Seleno 0.00 μg
Jodo 3.00 μg
Vitamino A (retinolio ekv.) 3.00 μg
Vitamino D 0.00 μg
Vitamino E (tokoferolio ekv.) 0.06 mg
Vitamino B1 0.11 mg
Vitamino B2 0.06 mg
Niacinio (vitamino PP) 1.30 mg
Niacinio ekv. 1.90 mg
Folio rugšties 35.00 μg
Vitamino B6 0.20 mg
Vitamino B12 0.00 μg
Vitamino C 15.00 mg
PASTARNOKAS:
Carbohydrates 18 g
Sugars 4.8
Dietary fiber 4.9 g
Fat 0.2 g
Protein 1.2 g
Vitamins
Thiamine (B1) (8%)0.09 mg
Riboflavin (B2) (4%)0.05 mg
Niacin (B3) (5%)0.7 mg
Pantothenic acid (B5)(12%)0.6 mg
Vitamin B6 (7%)0.09 mg
Folate (B9) (17%)67 μg
Vitamin C (20%)17 mg
Vitamin E (10%)1.49 mg
Vitamin K (21%)22.5 μg
Trace metals
Calcium (4%)36 mg
Iron (5%)0.59 mg
Magnesium (8%)29 mg
Manganese (27%)0.56 mg
Phosphorus (10%)71 mg
Potassium (8%)375 mg
Sodium (1%)10 mg
Zinc (6%)0.59 mg
O ryžių ar kitų kruopų sau nedraudžiu, bet visai to krakmolo nenoriu. Riebalai man visą laik patiko, tik maniau, kad juos reikia riboti. Iš bado aišku, kruopas valgysiu, jei reiks. O dabar tai- tik mano kiauliukų maistas.
Tu gali valgyti ką nori, mes juk negalim tau uždrausti. Juk yra žmonių, kurie laikosi tik beglitiminės mitybos. Tau visai nereikia teisintis dėl kažko.
Papildyta:
QUOTE(MamaMamaMama @ 2014 09 18, 05:28)
Sveikos,
Perejau i Paleo pries 3.5sav (ne Whole30). Viskas kaip ir gerai, valgau atrodo gerai, vandens geriu gausiai (kaip ir anksciau), bet tas slapimo dvokas.... jis toks stiprus ir nemalonus (kitokio kvapo ir intensyvumo nei anksciau). Kad net atejus i wc po kiek laiko visdar uzuodziu ji ore. Tikiu, kad tai nera normalu, bet nesuvokiu, ka darau ne taip, kokios tos priezastys.
Busiu dekinga uz nuomones
Perejau i Paleo pries 3.5sav (ne Whole30). Viskas kaip ir gerai, valgau atrodo gerai, vandens geriu gausiai (kaip ir anksciau), bet tas slapimo dvokas.... jis toks stiprus ir nemalonus (kitokio kvapo ir intensyvumo nei anksciau). Kad net atejus i wc po kiek laiko visdar uzuodziu ji ore. Tikiu, kad tai nera normalu, bet nesuvokiu, ka darau ne taip, kokios tos priezastys.
Busiu dekinga uz nuomones
gal svoris tirpsta ir iš riebalų juose sukaupti toksinai atsipalaiduoja?
O kiek dabar mityboj ~ angliavandenių, ar pakankamai ląstelienos?
Ir kiek baltymų- gal mityboje jų dabar daugiausia?
Papildyta:
QUOTE(Laisvė @ 2014 09 17, 06:26)
Svarbu, kad tai, dėl ko važiavau pas endokrinologą - skydliaukė ir jos hormonai - yra normos ribose
o tu neturėjai skrandžio bėdų iki paleo?