Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Apklausa: Kiek kg numetei su Paleo? (48 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 18, 10:17)
Ačiū. Aš tiesiog nematau reikalo griežtai susitapatinti su kokia dieta, man geriau surasti tai, kas man tinka. Siuo atveju poveiki jauciu atsisakiusi cukraus ir grudu su gliutenu. Ir kartais valgydama kitu kruopu ir bulves. Taip maciau ta knyga. Tai nera jokia biblija. Buvo idomu, i akis krito pazodinis nelabai koks vertimas is anglu kalbos. Nors ne tame esme. Sis gydytojas, kaip ir knygos autoriai eina i gera savijauta panasiais metodais. Kodel tureciau aklai tiketi jais, o netiketi juo.  g.gif Lygiai ta pati sako ir knygos "Kvieciu pilvas" autorius, gydytojas. : http://issuu.com/kny...pilvas_istrauka Draudzia tik kviecius, miezius, rugius, spelta ir kt. turincius glitimo. : http://www.lrytas.lt...tyniu-dienu.htm  Man pavyzdziui kiausini viena ar su darzovem tik valgyti yra neskanu. Norisi ji kartais paivairinti ryziu paploteliu. Ir nemanau, kad is mitybos TAIP verta daryti staba. Tas pats su vegetarais, zaliavalgiais. Visos mintys sukasi apie valgi. To negalima, to. Ka valgyti jau nebelieka. As netgi manau, kad jusu, daugelio sveikata pagerejo ne nuo paleo, o nuo cukraus ir kvieciu atsisakymo smile.gif Ir tai jau zymi dalis. Nors sau draudziate ir bulves, ir grikius ir ryzius ir k.t.

Tai kad nesisuka, mano gyvenimas tapo super paprastas. Paprasto, nesugadinto maisto pas mane visada yra perteklius, tad kam apie jį galvoti. Aš niekad nemėgau virtuvėj kiurksoti ir kažką kurpti. Miltai man išvis ne valgis buvo- prikepusi bandelių šeimai, ieškodavau kumpio ar lašinio. Bulves, tiesa, mėgau.
Tik bulves turi ne tik krakmolo, jos turi ir daug kitu medziagu. Ir kalio ir folio rugsties. Musu salygom deja nebus zaliu darzoviu ir vaisiu istisus metus. Tik maza dalis, kurias pavyksta sandeliuoti wink.gif Bananai pas mus neauga smile.gif

bulves net nustojau auginti, jų vietą užėmė kur kas vertingesnis pastarnokas. Bulvėj per daug krakmolo ir per mažai skaidulų.
Palyginimas- BULVĖ:
Angliavandenių - iš viso 18.30 g
Krakmolo 16.60 g
cukrų (mono- ir disacharidų) 0.30 g
Skaidulinių medžiagų 1.60 g
Mineralinių medžiagų 1.00 mg
Natrio 16.00 mg
Magnio 25.00 mg
Fosforo 52.00 mg
Kalio 452.00 mg
Kalcio 11.00 mg
Geležies 0.60 mg
Cinko 0.36 mg
Seleno 0.00 μg
Jodo 3.00 μg
Vitamino A (retinolio ekv.) 3.00 μg
Vitamino D 0.00 μg
Vitamino E (tokoferolio ekv.) 0.06 mg
Vitamino B1 0.11 mg
Vitamino B2 0.06 mg
Niacinio (vitamino PP) 1.30 mg
Niacinio ekv. 1.90 mg
Folio rugšties 35.00 μg
Vitamino B6 0.20 mg
Vitamino B12 0.00 μg
Vitamino C 15.00 mg

PASTARNOKAS:

Carbohydrates 18 g
Sugars 4.8
Dietary fiber 4.9 g
Fat 0.2 g
Protein 1.2 g
Vitamins
Thiamine (B1) (8%)0.09 mg
Riboflavin (B2) (4%)0.05 mg
Niacin (B3) (5%)0.7 mg
Pantothenic acid (B5)(12%)0.6 mg
Vitamin B6 (7%)0.09 mg
Folate (B9) (17%)67 μg
Vitamin C (20%)17 mg
Vitamin E (10%)1.49 mg
Vitamin K (21%)22.5 μg
Trace metals
Calcium (4%)36 mg
Iron (5%)0.59 mg
Magnesium (8%)29 mg
Manganese (27%)0.56 mg
Phosphorus (10%)71 mg
Potassium (8%)375 mg
Sodium (1%)10 mg
Zinc (6%)0.59 mg

O ryžių ar kitų kruopų sau nedraudžiu, bet visai to krakmolo nenoriu. Riebalai man visą laik patiko, tik maniau, kad juos reikia riboti. Iš bado aišku, kruopas valgysiu, jei reiks. O dabar tai- tik mano kiauliukų maistas.
Tu gali valgyti ką nori, mes juk negalim tau uždrausti. Juk yra žmonių, kurie laikosi tik beglitiminės mitybos. Tau visai nereikia teisintis dėl kažko.
Papildyta:
QUOTE(MamaMamaMama @ 2014 09 18, 05:28)
Sveikos,
Perejau i Paleo pries 3.5sav (ne Whole30). Viskas kaip ir gerai, valgau atrodo gerai, vandens geriu gausiai (kaip ir anksciau), bet tas slapimo dvokas.... jis toks stiprus ir nemalonus (kitokio kvapo ir intensyvumo nei anksciau). Kad net atejus i wc po kiek laiko visdar uzuodziu ji ore. Tikiu, kad tai nera normalu, bet nesuvokiu, ka darau ne taip, kokios tos priezastys.
Busiu dekinga uz nuomones

gal svoris tirpsta ir iš riebalų juose sukaupti toksinai atsipalaiduoja?
O kiek dabar mityboj ~ angliavandenių, ar pakankamai ląstelienos?
Ir kiek baltymų- gal mityboje jų dabar daugiausia?
Papildyta:
QUOTE(Laisvė @ 2014 09 17, 06:26)
Svarbu, kad tai, dėl ko važiavau pas endokrinologą - skydliaukė ir jos hormonai - yra normos ribose  biggrin.gif

o tu neturėjai skrandžio bėdų iki paleo?
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 09 18, 11:24)
kad maziau sokteltu insulinas, vienu valgymu su baltymais ir riebalais, maziau sukyla cukrus.

koooks receptas...
gal ksa galite detaliau isversti, truputi pasimeciau http://www.thepaleom...o-marzipan.html

O kaip ten ta Majaro reakcija?
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2014 09 18, 10:08)
Nusipirkau ISWF , nu negaliu skaityt sito lozungu kratinio. Ypac kai perskaiciau kad reikia gert zuvu taukus...

Man pasirodė, kad knyga ne visa išverstą. Angliškos neperskaičiau visos, bet buvo jausmas, kad daugiau ir konkrečiau ten viskas. Jei iš forumo čia nežinočiau apie paleo, įtariu nelabai ką ta knyga paaiškintų. Bet, vis tiek, gerai kad ji yra "užsikabinimui".
Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 18, 13:54)
Man pasirodė, kad knyga ne visa išverstą. Angliškos neperskaičiau visos, bet buvo jausmas, kad daugiau ir konkrečiau ten viskas. Jei iš forumo čia nežinočiau apie paleo, įtariu nelabai ką ta knyga paaiškintų. Bet, vis tiek, gerai kad ji yra "užsikabinimui".

drinks_cheers.gif man ji irgi tokia pdrika ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2014 09 18, 11:08)
Nusipirkau ISWF , nu negaliu skaityt sito lozungu kratinio.

QUOTE(" voresta " @ 2014 09 18, 11:09)
joo, net mano vyras, kuris šiaip yra labai mažai skaitantis knygas, įvertino kad knyga parašyta "dlia osobo tupix"

laugh.gif
Tyliai pripažinkime, kad taip ir yra. Asociacijos su amerikietišku stiliumi, fast food'as toks.

Pusryčius bemaišydama prisiminiau kažkaip - iš kruopų gyvenimo. Man su mano geležiniu skrandžiu (rimtai) nuo rytinės avižų košės, virtos vandenyje, be jokių priedų, pradėdavo kilti rūgštys, nors kitais gyvenimo atvejais kas tas rūgštingumas (ar kas ten būdavo) aš nežinojau. Bet vis tiek valgiau kurį laiką - taigi sveika, gerai, naudinga! Sadomazochizmas kažkoks, kai pagalvoji. biggrin.gif Dar nuo grynų ryžių tas pats būdavo.

Laukinės prerijos įmestas receptas atrodo gražiai, bet tai kieeeek knisimosi. wacko.gif Jau paskaičius atmuša bet kokį norą gaminti. Be to - dar klausimas, ar tikrai skanu.
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2014 09 18, 04:08)
Menuli, o tu bandei Paleo? Ne teoriskai bet praktiskai?
As bandziau, kaip ir zaliavalgyste, vegetarizma biggrin.gif . Man tai nepatinka prisitaikyt dieta "teoriskai". Atseit pirma issiplaunu sau smegenis, po to valgau ir kaifuoju nuo smegenu turinio, "nebematydama" realios situacijos.
As tai pirmiausia isbandau , ir jei tinka , tada imuosi teorijos. Nusipirkau ISWF , nu negaliu skaityt sito lozungu kratinio. Ypac kai perskaiciau kad reikia gert zuvu taukus...

as irgi negalejau (angliska versija). atsipausdinau tik kelis lapus su whole30 pirkiniu sarasu ir uzteko.

man labiau patinka Noros Gelgaudas "Primal body, primal mind"

labas visoms.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 18, 09:17)
Ačiū. Aš tiesiog nematau reikalo griežtai susitapatinti su kokia dieta.
As netgi manau, kad jusu, daugelio sveikata pagerejo ne nuo paleo, o nuo cukraus ir kvieciu atsisakymo smile.gif Ir tai jau zymi dalis. Nors sau draudziate ir bulves, ir grikius ir ryzius ir k.t.

tai ka d ir grikiai ir ryziai (ypac) turi labai daug glitimo smile.gif

as beveik 100% isitikinus kad jei leisciau sau kaip sakai karts nuo karto pavalgyti ryziu ar pan. mano zarnynas niekada neuzgytu ir butu pralaidus iki sio. kas seka is to --> nebuciau TIEK pasitaisius sveikata.

o jei jus nesergat jokiom ligom ir nesiskundziat gyevimu - manau ir nereikia nieko keisti ir jokia paleo mityba uzsiminet. as net draugem nesiulau. as sakau taip- kiekvienas pats sprendzia ant kiek galvos ar kitoks skausmas jiem gadina gyvenima. man 25 m gadino nerealiai...
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 09 18, 10:59)

gal svoris tirpsta ir iš riebalų  juose sukaupti toksinai atsipalaiduoja?
O kiek dabar mityboj ~ angliavandenių, ar pakankamai ląstelienos?
Ir kiek baltymų- gal mityboje jų dabar daugiausia?

Svorio pameciau gal viena kg, na nelabai yra kam kristi, 169/53. Iki Paleo buvau daugiau standartinej mityboj, prijaucianti raw. 70% mitybos raw, pusryciai ir pietus. O vakare kepta/virta mesyte/zuvyte su darzovem, bulvem ar ryziais, o kartaus ir cipsu su vynu, ir saldumynai, ir pan, zoddziu vakare - ko noris, ta valgai, neretai angliavandeniu gausa. Pusryciai pietus velgi pagrindas angliavandeniai.
Perejus prie Paleo pusryciams palikau raw kokteili, darau ji is vieno nedidelio banano, saujos laukiniu zoliu/kupino sauksto dziovintu ir pilu svieziai daryto kokosu pieno, kartais imetu sauksteli kakavos sviesto, ar vietoj dalies banano sauksta melyniu. Paivairinimui. Pietums 3 kiausiniai pakepti ant lasinuku riekeles su tikrai nemazai darzoviu, svieziu ar mikse su kiausiniais gaunas didelis darzovinis omletas. Kartais pietums sviezios ar troskintos darzoves su riebiais surio gabaliukais ir riebios grietines-aliejaus padazu, ar su kokosu aliejumi, ar trim gerais saukstais ghee, kartais pasilieku prie raw pietu varianto - sv darzoves (itin megstu kopustu morku miksa), avokadas, keli riesutai vietoj daigintu grikiu ir aliejinis padazas arba naminis paleo majonezas. Vakarienei gabaliukas mesytes/zuvies/kreveciu su sv ar troskintom darzovem, pati mesyte ar zuvis riebi, pakepta riebaluose ar su padazu, taip pat darzoves troskintos su riebalais arba su alyv aliejumi. Kartais vakare tesiog pasipjaystom organu mesos desros, lasiniu ir gausiai zaliu sv darzoviu. Rieke stora lasiniu, kokie 5 gabaliukai desros. Pasitaike pora sykiu taure sauso balto vyno, kokosiniu paleo ledu keli saukstai po vakarienes (visiskai paprasta paleo sudetis), buvo pora kartu ir kukuruziniu cipsu paragauta, 85-95% sokolado,bet saves nemusu ir neprievartauju smile.gif Perskaiciau jusu minimas knygas, atrodo viskas neblogai, nera dideliu klaidu ar pan, praejau baisinga galvos skausma viena diena (visiskai iskritus gulejau), kuria lydejo savaites galvos pasvaigimas, energijos trukumas, tingumas. Bet miegas labai zymiai pagerejo, tikrai vargau anksciau. Pilvo ispusto nebera, valgau 3 kartus sociai (anksciau irgi 3 su pora vaisiu uzkandziu tarpuose. Vadinas 5). Mano racione zymiai sumazejo angliu ir zymiai padaugejo riebalo.
Galvojam su vyru sest ant Whole 30 abu, tik va dabar baiminames, kad tas slapimo dvokas lydes amzinai...
Darkart padekosiu uz visas issakytas nuomones ir sugaista laika skaitant!
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 09 18, 14:42)
Man su mano geležiniu skrandžiu (rimtai) nuo rytinės avižų košės, virtos vandenyje, be jokių priedų, pradėdavo kilti rūgštys,

Man lygiai taip pat budavo ir niekaip negalejau paaiskinti, kodel nuo preskos avizu koses sitaip rugstys kyla. Kai imesdavau sviesto ir pieno - viskas gerai baigdavosi.
Siandien buvau pas gile eilines ekoskopijos. Ant kiausidziu nebera cistu. Ant gimdos tebera 1 cm mioma, bet per metus laiko ji nepaaugo nei trupucio ir nesklandumu nekelia, tad palikta ramybeje iki sekancios ekoskopijos.
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 09 18, 16:05)
tai ka d ir grikiai ir ryziai (ypac) turi labai daug glitimo smile.gif
as beveik 100% isitikinus kad jei leisciau sau kaip sakai karts nuo karto pavalgyti ryziu ar pan. mano zarnynas niekada neuzgytu ir butu pralaidus iki sio. kas seka is  to --> nebuciau TIEK pasitaisius sveikata.

o jei jus nesergat jokiom ligom ir nesiskundziat gyevimu - manau ir nereikia nieko keisti ir jokia paleo mityba uzsiminet. as net draugem nesiulau. as sakau taip- kiekvienas pats sprendzia ant kiek galvos ar kitoks skausmas jiem gadina gyvenima. man 25 m gadino nerealiai...

Tai, kad, nei grikiai, nei ryziai glitimo neturi. Kaip ir kukuruzai. Juos gali valgyti celiakija sergantys zmones. Kurie turi ypatinga jautruma glitimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 18 rugsėjo 2014 - 15:46
QUOTE(" voresta " @ 2014 09 18, 10:59)
o tu neturėjai skrandžio bėdų iki paleo?

Prieš trylika metų kartą skaudėjo skrandis - lyg opelė buvo rasta (visos ligos nuo nervų, tik viena - iš pasileidimo). Iki tol viskas buvo čiki. Ir dabar jokių bėdų (bet pabeldžiau į stalą tris kartus biggrin.gif ).
Atsakyti
pasakoju darbe kaip kenkia glitimas, kad atsisakytu cukraus ir panasiai. Tai man bendradrbis sako, o viski galima gerti? sakau ne nes jis yra is grudu, bet jis sako gal glitimas dingsta ji ditiliuojant doh.gif Sakau gerk brendi arba konjaka jie bent is vynuogiu. O geriausia isvis vanduo.
Atsakyti