Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Apklausa: Kiek kg numetei su Paleo? (48 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(MamaMamaMama @ 2014 09 18, 05:28)
Busiu dekinga uz nuomones

Aš irgi įtariu, kad čia gali būti ir mūsų tik ką aptarta ketozė.
Per mažai riebalų ir per daug baltymo? Per mažai angliavandenių? Apskritai - gerokai per mažai maisto (badas - moterys, pradėjusios naujas mitybos sistemas, labai mėgsta numažinti ir maisto kiekius)?smile.gif

Gali, aišku, būti ir kitokios priežastys, ir sveikatos sutrikimai visokie, ir pan. Bet jeigu taip atsitiko tik pakeitus mitybą - realu, kad priežastis čia ir yra.
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 09 18, 09:13)
baltymo gal perdaug?

Gal kiausiniu per daug valgo g.gif
O pamenat apie ta daktara, kur vakar rasiau, tai pasidomejau, radau jo puslapi. Ten ne grynas paleo, bet jo puslapi spauzdina ir paleo receptus. Bet jis leidzia visus begliuteniu grudus, pupeles, bulves. Stai produktu sarasas, kur pagal ji. Tai ir miltus turbut galima kukuruzu, ryziu. Cia buvo klausimas. Man labai tinka: http://www.bewellbyd...ating-plan.html
Atsakyti
Mėnuli, o tu It starts with food skaitei? Ir bent kelias pirmąsias temas? Gal, vis dėlto, pradėk nuo jų, ne? Po to jau ieškok tau tinkančių ir priimtinų aplinkkelių. Nebruku, nekimbu, čia dėl tavęs pačios.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaMamaMama @ 2014 09 18, 05:28)
Sveikos,
Perejau i Paleo pries 3.5sav (ne Whole30). Viskas kaip ir gerai, valgau atrodo gerai, vandens geriu gausiai (kaip ir anksciau), bet tas slapimo dvokas.... jis toks stiprus ir nemalonus (kitokio kvapo ir intensyvumo nei anksciau). Kad net atejus i wc po kiek laiko visdar uzuodziu ji ore. Tikiu, kad tai nera normalu, bet nesuvokiu, ka darau ne taip, kokios tos priezastys.
Busiu dekinga uz nuomones

Juk sios mitybos pradzioje valosi organizmas, ypac per whole. Kiti skrepliuojasi kuri laika ir panasiai. Gal su slapimu atliekos salinasi, todel ir kvapas toks? O gal tikrai ir baltymo per daug?
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 09 18, 09:46)
Mėnuli, o tu It starts with food skaitei? Ir bent kelias pirmąsias temas? Gal, vis dėlto, pradėk nuo jų, ne? Po to jau ieškok tau tinkančių ir priimtinų aplinkkelių. Nebruku, nekimbu, čia dėl tavęs pačios.smile.gif

man atrodo, kad menulis iesko kazkokiu adaptaciniu galimybiu, manau ju nereikia ieskoti, laikaisu whole30 arba tiesiog paleo, o jau po metu ar kiek laiko, ziuriu kazka, jei jau labai norisi.

Nes laikytis paleo ir valgyti parastas bulves, kur tai cukrus ir krakmolas, tai kam tada?
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 09 18, 09:46)

Ačiū. Aš tiesiog nematau reikalo griežtai susitapatinti su kokia dieta, man geriau surasti tai, kas man tinka. Siuo atveju poveiki jauciu atsisakiusi cukraus ir grudu su gliutenu. Ir kartais valgydama kitu kruopu ir bulves. Taip maciau ta knyga. Tai nera jokia biblija. Buvo idomu, i akis krito pazodinis nelabai koks vertimas is anglu kalbos. Nors ne tame esme. Sis gydytojas, kaip ir knygos autoriai eina i gera savijauta panasiais metodais. Kodel tureciau aklai tiketi jais, o netiketi juo. g.gif Lygiai ta pati sako ir knygos "Kvieciu pilvas" autorius, gydytojas. : http://issuu.com/kny...pilvas_istrauka Draudzia tik kviecius, miezius, rugius, spelta ir kt. turincius glitimo. : http://www.lrytas.lt...tyniu-dienu.htm Man pavyzdziui kiausini viena ar su darzovem tik valgyti yra neskanu. Norisi ji kartais paivairinti ryziu paploteliu. Ir nemanau, kad is mitybos TAIP verta daryti staba. Tas pats su vegetarais, zaliavalgiais. Visos mintys sukasi apie valgi. To negalima, to. Ka valgyti jau nebelieka. As netgi manau, kad jusu, daugelio sveikata pagerejo ne nuo paleo, o nuo cukraus ir kvieciu atsisakymo smile.gif Ir tai jau zymi dalis. Nors sau draudziate ir bulves, ir grikius ir ryzius ir k.t.
man atrodo, kad menulis iesko kazkokiu adaptaciniu galimybiu

drinks_cheers.gif
Tik bulves turi ne tik krakmolo, jos turi ir daug kitu medziagu. Ir kalio ir folio rugsties. Musu salygom deja nebus zaliu darzoviu ir vaisiu istisus metus. Tik maza dalis, kurias pavyksta sandeliuoti wink.gif Bananai pas mus neauga smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 18 rugsėjo 2014 - 09:34
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 18, 10:17)
Taip maciau ta knyga. Tai nera jokia biblija.

Niekas nesako, kad tai - biblija (teisingai - knyga primityvi, paprasta, lengvai skaitoma, mane erzina net ir originalaus varianto maniera, bet pirmam žvilgsniui vis tiek geriausiai tinkama). Niekas nesiūlo iš mitybos daryti stabo ar aklai tikėti kažkuo. Ieškojimas ir tinkamų principų sau pritaikymas - gerai, taip ir turi būti. Aš tau tiesiog siūlau pabandyti susipažinti. Nes iš šono, skaitant, ko tu ieškai ir ką vis įmeti, atrodo, kad tu ypatingai mėtaisi, tai parinkdama straipsnį, kuris teigia visiškai priešingus paleo dalykus, tai ... Tas pats dėl kokių bulvių - „bet jis gi turi xxx medžiagų“ yra geležinis visų grūdų ir pan. valgytojų argumentas. O va klausimas - ar tų medžiagų tikrai yra tiek daug ir ar jos realiai yra įsisavinamos? (Čia, aišku, norint visada galima rasti ir argumentų produkto naudai) Na, žodžiu. Gal ir nesimėtai, ir tau pačiai viskas aišku.
Dėl to, ką sakau - nereiškia, kad aš pati nesimalu informacijos gausoje ir žinau, kuo man tikėti. Lygiai taip pat ieškau ir derinu pagal save. Tiesiog ant svetimų tai lengviau matosi.smile.gif (čia turbūt reikėtų pažymėti, kad nei kimbu, nei elgiuosi piktybiškai - tiesiog veliu diskusiją smile.gif ).

O Lietuvių k. vertimo nemačiau, bet būtent - pažiūrėjusi, kas yra jos vertėja, tos knygos (verstos) ir nepirkčiau.biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 18, 09:34)
Gal kiausiniu per daug valgo  g.gif
O pamenat apie ta daktara, kur vakar rasiau, tai pasidomejau, radau jo puslapi. Ten ne grynas paleo, bet jo puslapi spauzdina ir paleo receptus. Bet jis leidzia visus begliuteniu grudus, pupeles, bulves. Stai produktu sarasas, kur pagal ji. Tai ir miltus turbut galima kukuruzu, ryziu. Cia buvo klausimas. Man labai tinka: http://www.bewellbyd...ating-plan.html

Kiausiniu per daug negali buti, bet ... jei valgysite daug kiausiniu, daugiau riebalu ir tuo paciu nemazai angliavandeniu ( kruopu ir bulviu), su laiku gali pablogeti smarkiau, nei nesilaikytumet jokiu dietu. Esme yra tame, kad zymiai sumazinus angliavandeniu, riebalai tik i nauda, o jei bus daug angliavandeniu ir riebalu nemazai, kiausiniu, ateroskleroze beveik garantuota. Taip kai kurie zmones ir prisizaidzia su dietomis, o veliau kardiologai ir sako, kad tiek pacientu po nevykusiu dietu pas jos gelbetis bega.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 18, 10:17)
Ačiū. Aš tiesiog nematau reikalo griežtai susitapatinti su kokia dieta, man geriau surasti tai, kas man tinka.

Menuli, o tu bandei Paleo? Ne teoriskai bet praktiskai?
As bandziau, kaip ir zaliavalgyste, vegetarizma biggrin.gif . Man tai nepatinka prisitaikyt dieta "teoriskai". Atseit pirma issiplaunu sau smegenis, po to valgau ir kaifuoju nuo smegenu turinio, "nebematydama" realios situacijos.
As tai pirmiausia isbandau , ir jei tinka , tada imuosi teorijos. Nusipirkau ISWF , nu negaliu skaityt sito lozungu kratinio. Ypac kai perskaiciau kad reikia gert zuvu taukus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azu: 18 rugsėjo 2014 - 10:10
QUOTE(zomša @ 2014 09 18, 10:54)
Niekas nesako, kad tai - biblija (teisingai - knyga primityvi, paprasta, lengvai skaitoma, mane erzina net ir originalaus varianto maniera, bet pirmam žvilgsniui vis tiek geriausiai tinkama).
joo, net mano vyras, kuris šiaip yra labai mažai skaitantis knygas, įvertino kad knyga parašyta "dlia osobo tupix" ir lengvai suprantami pagrindiniai dalykai. Tiesa, jei nebūtų patekęs dėl traumos į ligoninę, tai tikriausiai niekad ir nebūtų jos perskaitęs. Su traumom jam šiemet ypatingai sekasi tongue.gif buo birželio turi biuletenį ir trečią traumą iš eilės. Tiesa, pirmos dvi be ligoninės apsiėjo.
Atsakyti
QUOTE(kr1st1na @ 2014 09 18, 08:37)
As ir nusipirkau ir daugiau nei puse perskaiciau...nu jo prapleciau savo akirati... bigsmile.gif
dar pries pora sav. sakiau: "Kokia nesamone matai vaisius su maistu valgyti - tikrai NE" arba "3 valgymai per diena, o kur uzkandziai"  schmoll.gif
dabar taip nebegalvoju, kiekviena diena perskaitau bent po skyriu ir ateinanti diena buna geresne uz buvusia...

O priminkit man, kodėl jūs valgot vaisius su kitais patiekalais? Ten nieko blogo po to nesidaro?
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2014 09 18, 11:11)
O priminkit man, kodėl jūs valgot vaisius su kitais patiekalais? Ten nieko blogo po to nesidaro?

kad maziau sokteltu insulinas, vienu valgymu su baltymais ir riebalais, maziau sukyla cukrus.

koooks receptas...
gal ksa galite detaliau isversti, truputi pasimeciau http://www.thepaleom...o-marzipan.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukinė prerija: 18 rugsėjo 2014 - 10:24