Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Apklausa: Kiek kg numetei su Paleo? (48 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(ivetacom @ 2014 09 16, 19:34)
Labai tikiuosi, kad viskas bus gerai, ypac dabar, kai turiu tvirta pagrinda po kojomis ( cia apie dieta smile.gif )

smagu skaityti apie jūsų pasiekimus. Taip ir išsikapstysit.
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 16, 19:18)
Kažkaip ir man dar neaišku su ta ketoze  ax.gif Ketonai šlapime juk negerai?

Man irgi nebeaišku. Ir tam straipsny tikrai, rodos jau toks kaifas vaikščioti nupušusia galva... g.gif Ta Ketogeninė dieta man primena diukano. Tik ten aišku ir riebalai užbaninti buvo. Bet nuo baltymo pertekliaus visą kūną išbėrė "žąsies oda", o ėjimas į wc buvo retesnė šventė nei Sekmadienis....
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2014 09 16, 20:34)
Kokoso aliejus kavoje ir cikorijoje, alyvuogių aliejus mišrainėse, ghi troškinant ar kepant (bet kepu retai).
Mėsa - vištiena, triušiena, kartais kalakutiena. dar kiauliena ir jautiena (rečiau). Lašiniai laaabai dažnai. Vytinta kiauliena kartais.

Kaip idomu, ar jus ta kokoso alieju vietoj pieno dedate i kavas? Kad skaniau butu? Pirma karta isgirdau, kad daro kas taip. Tai jus gydytojas pamane, kad esate vegetare smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 16 rugsėjo 2014 - 20:50

QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 16, 20:31)
Vis tik, kiek to baltymo reikia - kažkur skaičiau, kad KIEKVIENO valgymo

Kiek as skaiciau, tai baltymas turi nevirsyti 100 g dienai, 1g savo svorio kilogramaui. Jei sveri 60 kg, tai 60g, bet tiek gal ir mazoka. Zodziu - nevirsyti 100g. baltymu.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 16, 20:47)
Kaip idomu, ar jus ta kokoso alieju vietoj pieno dedate i kavas? Kad skaniau butu? Pirma karta isgirdau, kad daro kas taip. Tai jus gydytojas pamane, kad esate vegetare smile.gif

Sveiki, senas bajeris ta mūsų kava su riebalais.
Net baisu rekomenduoti, nes lengvai tampa priklausomybe smile.gif . Mano receptas toks : Užplikau kavos puodelyje, kai pritaukia pamaišau šaukšteliu, kad nusėstų tirščiai, tada perpilu į aukštą indą idedu šaukštą ghee arba kokoso al. Ir su blenderiu pamalu kokį 5-10 sek. Kava pabala, riegalai išsimaišo ir nebeplaukioja paviršiuje. Kava įgauna dievišką skonį. Angliškai ją vadina bulletproof-neperšaunama, nes tikrai jos išgėrus jautiesi super keletą valandų.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 16, 20:47)

Į kavą dedu ir kokoso aliejų, ir kokoso pieną, jei noriu balintos kavos (ar cikorijos).
Ką gydytojas ar kuris kitas žmogus pamano apie mane, aš jau labai seniai nebesuku galvos. Kalbėdama aš pasakiau, kad maitinuosi be anglaivandenių. Bet jis dietoje esančius baltymus prilygino organizmo nuodui. Ai, tebūnie, juk visam pasauliui nei įtikti, nei patikti tikrai nesiruošiu. Svarbu, kad tai, dėl ko važiavau pas endokrinologą - skydliaukė ir jos hormonai - yra normos ribose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2014 09 17, 06:26)
..skydliaukė ir jos hormonai - yra normos ribose  biggrin.gif
O metabolizmas tirtas? Įdomu koks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 17, 05:39)
O metabolizmas tirtas? Įdomu koks  ax.gif

Netirtas. Nežinau smile.gif
Atsakyti
Kertu kepta zuvi (leftoveris), su rudmesesmis (grybai), paprikomis, morkomis, pomidorais, su valytu sviestu, labai skanu biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(aFREAKa @ 2014 09 17, 01:49)
Net baisu rekomenduoti, nes lengvai tampa priklausomybe smile.gif . Mano receptas toks : Užplikau kavos puodelyje, kai pritaukia pamaišau šaukšteliu, kad nusėstų tirščiai, tada perpilu į aukštą indą idedu šaukštą ghee arba kokoso al. Ir su blenderiu pamalu kokį 5-10 sek. Kava pabala, riegalai išsimaišo ir nebeplaukioja paviršiuje. Kava įgauna dievišką skonį. Angliškai ją vadina bulletproof-neperšaunama, nes tikrai jos išgėrus jautiesi super keletą valandų.

o su kuo išplakate tą kavą? su rnakiniu šeikeriu, kur rutuluiukas plakilio viduj? ar su elektriniu, kokiu "blenderiu"? bet ar apsimoka jungti del vieno puodelio?
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 09 17, 06:03)
o su kuo išplakate tą kavą? su rnakiniu šeikeriu, kur rutuluiukas plakilio viduj? ar su elektriniu, kokiu "blenderiu"? bet ar apsimoka jungti del vieno puodelio?

Aš tai su tokiu, man užtenka: PLAKIKLIS
Atsakyti
QUOTE(aFREAKa @ 2014 09 17, 01:49)

na, labai drąsiai čia pasakyta... biggrin.gif Po tokios kavos tikrai super nesijaučiu, išgėrus tuoj pradeda sukti pilvą ir paleidžia vidurius... rolleyes.gif smile.gif
Atsakyti
Aš be kokosų aliejaus į kavą dar ir grietinėlę pilu. ax.gif Plakti dažniausiai tingiu (šiaip Ursula Star užrodytas plakiklis labai tinka) - po to plauti tą šluotelę reikia. Gerai siurbiasi ir su plaukiojančiu riebalu.biggrin.gif
Ne tiek būtinybė (kavos galiu laisvai atsisakyti kai to reikia), kiek ryto malonumas. Nieko blogo nuo jos nesidaro. Tik žmonės, kurie pirmą kartą pamato, labai stebisi.

QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 16, 20:18)
Kažkaip ir man dar neaišku su ta ketoze  ax.gif Ketonai šlapime juk negerai?

Man su ketoze irgi neaišku. Pati net nerandu laiko visko atidžiai skaityti ir gilintis, baisu pradėti skaityti.biggrin.gif
Na taip, pagal normas jų neturėtų būti. Ketonai tai gali būti ir nuo per mažo anglių kiekio, ir nuo per didelio baltymų, ir nuo bado, ir nuo paprasčiausio streso. Ir nuo paties organizmo priklausyti - vieni „persijungia“ į šitą fazę lengviau, nei kiti.smile.gif Bet sakyčiau, kad jei kažkam galva svaigsta ir jėgų nėra - tai turėtų būti rimtas organizmo signalas, kad kažkas negerai. Ne visiems tokie simptomai būna.
O vyraujančios nuomonės tai labai skirtingos. Šiaip gal 50/50 - nemažai ir neigiamų aspektų išvardinta. Kita vertus - dažnai visur minima teigiama įtaka (aišku, režimas - ne visam gyvenimui, bet kuriam laikui, keliems mėnesiams) autoimuninių ligų gydyme.
Dar pagalvojau - na kiek natūraliai šaltuoju sezonu tų anglių įmanoma susirinkti iš eilinių daržovių, kai vaisių nevalgai? Apie 50 g turbūt, max. - 100? Tai gal natūraliai kai kurių organizmai sezoniškai „pabanguoja“ po fazes, bet kai nesitikrini - ir nežinai? Spėjimas, gal ir nėra taip.biggrin.gif
Atsakyti