Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Apklausa: Kiek kg numetei su Paleo? (48 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 09 16, 16:41)
eisiu pirksiu valyto sviesto geltonuose kibireliuose biggrin.gif

apie palmių kalbi?
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2014 09 16, 15:29)
nu turiu as ta is maximos zalioj skarbonkej... nu man jis smirdi  schmoll.gif kas daret savo ir bandet ta pirkta-ar skirias jie labai?? nes mane net supykina nuo jo kvapo kepant  unsure.gif

Dėl kvapo nieko negaliu pasakyti. Bet būtent tas (žalias) man vieną kartą buvo skanus, o kitą - su kažkokiu pasenusio riebalo prieskoniu. Turbūt net trečdalio nesuvartojau. Daugiau ir neperku, man ir normalus sviestas tinka kai jo norisi, o kepu, jeigu jau kepu, vis tiek ant kokoso.
Bet liaudis sako, kad savos gamybos ghee - skanesnis. Arba savą tiesiog smagiau vartoti.biggrin.gif O gal ir realu - gal sviestas mūsų vietinis irgi skanesnis, tas žalias vis tiek nelietuviškas.

kaip suprasti, kai organizmas persijungia i ketoze?

Šlapimo tyrimas poliklinikoje. Ketonus parodys, viskas bus aišku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zomša: 16 rugsėjo 2014 - 16:02
QUOTE(LumiLumi @ 2014 09 16, 15:16)
Taip taip, cia yra grobuoniu sekta wink.gif as jau pripratau prie kreivu zvilgsniu smile.gif

Voresta ir merginos, prisipazinkit, kad per Roko seminara skerdet ozi ir meldetes setonui biggrin.gif

ne, tik JUODĄ minipigą skerdėm. Ir smegenis valgėm. O ožį galima paaukot šį seminarą- juk parašyta- aukos priimamos lotuliukas.gif .Tik pas mane jie balti. Perdažytas tiks?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 09 16, 16:35)
aš savo vyrui, kai nustačiau diabeto pradžią, supažindinau kas jo toliau laukia- insulinas ir diabetinės komplikacijos (nupjautos kojos-parodžiau kaip atrodo diabetinė pėda- ir apakimas) ir perspėjau, kad jei jis iki to nueis, aš jo paprasčiausiai neslaugysiu ir nešokinėsiu aplink. Tai  bus jo  pasirinkimas. O medžiotojui nėr baisiau nei negalėjimas medžiot.  biggrin.gif
Tai dar nulėkė poliklinikon pasitikrint cukraus, rado. Ir užrišo. Jis pasirinko gyvent be bulkų, uogienių, medaus ir kitokių cukraus 'skanumynų".
O alus ne dėl glitimo, o dėl jame esačių mielių negali būt vartojamas, nes žarnyne  mielių sporos randa puikią dirvą.

biggrin.gif geras cia.
thumbup.gif
O del alaus, dar turiu alaus mieliu tableciu, vitaminu, ju irgi nebegalima vartoti? Jos turi daug vitamino B. Bet medu pagal paleo gi galima vartoti g.gif Ir saldzius vaisius dziovintus, juoda sokolada...
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2014 09 16, 14:29)

Kaip jums tas ghe sviestas skanu?  unsure.gif nu turiu as ta is maximos zalioj skarbonkej... nu man jis smirdi  schmoll.gif kas daret savo ir bandet ta pirkta-ar skirias jie labai?? nes mane net supykina nuo jo kvapo kepant  unsure.gif

kaip diena ir naktis!
is maximos jis trupa, kitokio skonio.
savo - labai skanaus(riesutu) skonio, + netrupa. o toks is vieno gabalo sudarytas.
man naminis labiau patinka ax.gif
Atsakyti
http://sveik.harmoni...r-dziaugsmai-i/
http://sveik.harmoni...-dziaugsmai-ii/

perskaiciau abi dalis...
kaip suprasti, kai organizmas persijungia i ketoze? acetono kvapas, kas dar? nes man tokiu "sutrikimu" kaip herojui nera, nebuvo, silpnumu, svaigimu ir pan.
ar jums taip visoms buvo? labai noriu vaziuoti ant riebalu verysad.gif

mano vyrui, kol viską valgė, acetono kvapas iš burnos pasirodydavo, kai jis išgerdavo alkoholio.
O tau visai nereikia siekt ketozės- valgyk daug daržovių. Vis vien iš jų gaunamos gliukozės neužteks ir bus naudojami riebalai.
O iš ko gaunama energija- parodo kvėpavimo skaičiavimas ir kraujo pH indeksas.

Suprantu, kad iki siol padaugindavau baltymo, mazai angliu ir pasekoje, sportui energijos nulis, sunku viska susidelioti verysad.gif

na taip, su daug baltymo toli nenuvažiuosi, nes jo skilimo atliekos apkraus inkstus.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 16, 17:02)

O del alaus, dar turiu alaus mieliu tableciu, vitaminu, ju irgi nebegalima vartoti? Jos turi daug vitamino B.

Alaus mielėse yra daug vitaminų. Pagal B grupės vitaminų kiekį gyvūninius baltymus mielės pranoksta kelis kartus.

100g alaus mielių yra vitaminų:B1-18 mg, B2-1,5 mg, B6-10mg, B3-17 mg, Bc-2 mg, PP-45 mg, H-0,13 mg.

jaučio kepenys 100gr:

Vitamino A (retinolio ekv.) 14,400.00 μg
Vitamino D 1.47 μg
Vitamino E (tokoferolio ekv.) 1.22 mg
Vitamino B1 0.42 mg
Vitamino B2 2.95 mg
Niacinio (vitamino PP) 10.50 mg
Niacinio ekv. 14.80 mg
Folio rugšties 145.00 μg
Vitamino B6 0.72 mg
Vitamino B12 80.00 μg
Vitamino C 29.70 mg

Kiek sveria viena tabletė ir kiek vitaminų tu iš jos gauni? Paskaičiuok ir mesk lauk.

Bet medu pagal paleo gi galima vartoti g.gif Ir saldzius vaisius dziovintus, juoda sokolada...

galima galima, tik va, kai dažnas žarnyne turi išvešėjusią kandidozę ,tai visai nesinori ją maitint cukrumi. Be to insulino nesumažinsi, valgydama medų didesniais kiekiais.
Pasmaguriaut kartais- kodėl gi ne.
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 09 14, 12:09)

vaje... kaip baisu 4u.gif
tikrai turi ziuret 100% ka valgo..
bet va idomu kaip bus veliau. ar nera si alergija isaugoma, kaip sako daktarai? 4u.gif

Labai tikiuosi, kad viskas bus gerai, ypac dabar, kai turiu tvirta pagrinda po kojomis ( cia apie dieta smile.gif )
O ka daktarai, sako ka ismokyti , kadangi alergenu labai daug, teptis hormonais ir gerti antihistamininius ir tepti, tepti ir dar karta tepti oda emolientais. Kai tik gavo daugiau riebaliuku, oda ant tiek pasikeite, kad tepu tik po maudyniu, o anksciau 6-10 kartus per diena ir nakti reikejo ne viena karta. Per dvejus metus apie 3 kg taukmedzio sviesto i vaika itryniau,o kur dar kremukai visokiausi doh.gif Dabar kai pasirodo kur plemukai patepu ir greitai praeina, miega vaikas daug geriau ir i ziedadulkes beveik nereagavo. Tik vat tas ivykis taip netiketai unsure.gif Kai buvo mazas keleta kartu buvo panasiai, bet nelabai stipriai, o kiti vaikuciai buna dusta ir tinsta nuo pjautos zoles, ar kai namuose tarkuoja bulve, ar nuo zuvies kvapo...

QUOTE(Hippie @ 2014 09 16, 00:50)
Sveikutės:)

unsure.gif  4u.gif Kas daroma anafilaksinio šoko atveju? ManobrolisbuvoLABAI alergiškas, bet žinai-brolis, ne vaikas,mačiau, kad mama valgo juodam kambarėly, kad visą naktį jam plekšnoja žandukus, kad nenusidraskytų iki plazmos  unsure.gif Labai jam padėdavo Baltijos jūra ir...maistas ant vandens (baltymui alergija stipri buvo).

Dazniausiai reikia adrenalino injekcijos, bet buna uztenka ir tavegilio sugirdyti, mums to pakako.Tai mes kai vakas samoningas tapo valgeme tik stovedami, ant greito, naktimis miegojo iki 3 metu su uzsiutomis rankovemis, kraujota pataline buvo vistiek daznai, o miegoti padejo tik nuo sio pavasario. Pajurio oras geris alergiukam, bet tik siemet isvaziavome, nes pernai dar neimanoma buvo.
Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 16, 15:27)
Ar jusu vyras laikosi paleo ? O pas ka cia dabar vaiku mazu nera smile.gif Susivokia jie jau kokioj ligoninej, kada buna ryskiai per velu. Uztai vyrai Lietuvoj taip trumpai ir gyvena. Ir kaip su jais kalbeti. Man irgi sako, kad as nesamoniu prisiskaiciau. Gal kokia tai sekta, ar kas. Kaip zmogui padeti, jei jis nenori. Alus tai gi gyvenimo druska.  biggrin.gif Kitaip atsipalaiduoti nemoka.

Mano didieji bernai ir vyras jau priprato prie darzoviu ir mazai kaitintos mesos, kartais papraso gerai kepto karbonado, bet svarbiausia, ka gauna kiekviena diena, nes dazniausiai visi valgo namuose. Dar valgo surelius ir sokoladukus, bet vis maziau, o vyras alu pakeite i gera sausa raudona vyna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 09 16, 16:52)
Šlapimo tyrimas poliklinikoje. Ketonus parodys, viskas bus aišku.
Kažkaip ir man dar neaišku su ta ketoze ax.gif Ketonai šlapime juk negerai?
Atsakyti
Va ir pareinu biggrin.gif

Labas hi.gif
Nebuvau niekur paklydusi, visą vasarą buvau su paleo, ale iš pradžių pasibaigus temai naujos nepasižymėjau, paskui kažkaip atostogavau, tingėjau, nebuvo laiko... Žodžiu, aš gyva ir sveika toliau džiaugiuosi gyvenimu ir paleo maistu.
Visą vasarą džiaugiausu daržovėmis. Visada jas mėgau ir visada valgiau, bet tokį kalną salotų ir gražgarsčių tik šią vasarą sudorojau...
Neseniai buvau pas savo endokrinologą. Sykiu su hormonų tyrimais padarė ir lipidogramą. Kai pamatė rezultatą, anas ir sako, žiūrėdamas į akis: "Gal jūs kartais ir mėsos valgykite, nes cholesterolio nerasta: biggrin.gif Buvau užsiminusi apie pakeistą mitybą, tai puolė man pasakoti apie daržovėse (net ir naminėse) esančius nitratus, kurie organizmą nuodija virtę nitritais... Aiškino ir apie pilno grūdo (kviečio ir rūgio) košes, miltus, duoną (lyg jie ne žemėje augtų)... Žodžiu, vis viena likau su paleo.
MB irgi kartu su manimi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 09 16, 17:28)
O tau visai nereikia siekt ketozės- valgyk daug daržovių. Vis vien iš jų gaunamos gliukozės neužteks ir bus naudojami riebalai.

Tame straipsnyje tai apibūdinama kaip ir siekiamybė g.gif
na taip, su daug baltymo toli nenuvažiuosi, nes jo skilimo atliekos apkraus inkstus.
Vis tik, kiek to baltymo reikia - kažkur skaičiau, kad KIEKVIENO valgymo metu g.gif Na, tas paleo normas kaip ir žinau - delno dydžio porcija, bet... kaip geriau: vieną kartą dienoje tą porciją ar išdalinti į 2-3 dienos maitinimusis? O gal net ne kasdien g.gif
Jei, pavyzdžiui (nurodau tik baltymus), ryte 2 kiaušiniai, pietums kulšelė, vakarienei varškė (bet ne kasdien pieniškus valgau)- pakankamai ar per daug baltymo?

Papildyta:
QUOTE(Laisvė @ 2014 09 16, 20:27)
Visą vasarą džiaugiausu daržovėmis. Visada jas mėgau ir visada valgiau, bet tokį kalną salotų ir gražgarsčių tik šią vasarą sudorojau...
...Kai pamatė rezultatą, anas ir sako, žiūrėdamas į akis: "Gal jūs kartais ir mėsos valgykite, nes cholesterolio nerasta:  biggrin.gif
thumbup.gif Įdomu - kokius riebalus daugiausia vartojai ir kokią mėsą, kiek? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 16, 19:31)
thumbup.gif Įdomu - kokius riebalus daugiausia vartojai ir kokią mėsą, kiek?  ax.gif

Kokoso aliejus kavoje ir cikorijoje, alyvuogių aliejus mišrainėse, ghi troškinant ar kepant (bet kepu retai).
Mėsa - vištiena, triušiena, kartais kalakutiena. dar kiauliena ir jautiena (rečiau). Lašiniai laaabai dažnai. Vytinta kiauliena kartais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laisvė: 16 rugsėjo 2014 - 19:35