Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Apklausa: Kiek kg numetei su Paleo? (48 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(SaDa @ 2014 09 16, 10:29)
na supratau, aciu mergaites, kad spelta irgi netinkami miltai, nes
paskaiciau cia:

http://www.sveikipro...dinaminiai-1-kg

noriu
seimai iskepti koki sveikesni obuoliu pyraga ir ieskau kuom tuos miltus
pakeisti, nes migdolu turiu tai jie man labai nepatinka, kazkaip
neskanu man su jais pyragai.

yra tu miltu.kukuruzu,ryziu.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 16, 09:40)
Dar atsiminiau, yra tokia sveikuole, ne vegetare  biggrin.gif moteris, kur patarimus irgi dalija visiems kaip sveikiau gyvent. Nijole Degutiene. Tai ji tikrai atrodo sveikai ir graziai, moteriskei 60 m. Tai ji sakosi, nevalganti kvieciu taip pat. Ne del glitimo, kiek pamenu, bet, nes tai anot jos, perteklinis neisisavinamas kalcis. Bet koses kitas valgo, bet neverda, o ismirko is vakaro, ir valgo taip smile.gif Ji sako, kad visko ji pavalgo, kai sventes ar reikalas yra, ar skanu, ir pyraga, ir blynus. Bet kita diena paskui valgo vien zoles ir darzoves. Kad organizma isvalytu. Nezinau ar jos filosofija teisinga, ar ne, ir su tom zolem savo, ir tik neriebia mesa, kaip ji moko (ji perskaicius knyga P. Brego "Badavimo stebuklas" ir labai ja itikejo)  bet manau irgi, svarbu neuzsiciklinti per nelyg. Nu as pati zinau, kaip as galeciau, jei sveciuose siulys man skanu torta smile.gif Neimsiu, nebent mirtis uz kampo. Nepasitikiu savo valia biggrin.gif Tai cia i tema, ka daryti sveciuose arba jei ner ka kita valgyt. Gal kas skaite ta knyga taip pat? Ka ten raso? Gal verta kur isigyti. Ta moteris, sako, kad pries tos knygos perskaityma buvo ligu maisas, paskui netiketai pakeite mityba ir po keliu menesiu isvaziavo slidineti. Ir dabar sveika vaiksto, nors jai 60 m. Man ji pasirode tikrai tokia zavi moteris. Pagal amziu nu tikrai neduotum 60 m.
dėl torto- kai ilgiau pabūsi be grūdų, ir jei turi netoleranciją glitimui, tai užvalgius torto tavo organizmas tau pasakys-geriau nereikia. Ir būtų kvaila jo neklausyt.

Dėl tos ponios- pagal metabolizmo teoriją jai greičiausia buvo anabolinis/anaerobinis disbalansas su visom iš to išplaukiančiom pasekmėm-elektrolitų perteklius, uždaros membranos, kraujospūdis, cholesterolis. Kai pradėjo dagugiau vegetariauti, aišku gyvulinio riebalo nevalgė, vartojo aliejus, atidarė membranas, krito spaudimas, susitvarkė ir kitos bėdos- todėl ji ir sako, kad tai yra gerai. Ir ji teisi. Jai gerai, ir tiems, kurie turi metabolizmo nukrypimą į šitą pusę. Tačiau labai ilgai vegetariaujant be gyvulinio riebalo metabolizmas gali nukrypti į kitą pusę, katabolinį/disaerobinį disbalansą, kurio pasekmė yra autoimuninės bėdos. Nesakau ligos, nes tai tik to nukrypimo simptomai, kuriuos medicina įvardija ligomis ir mėgina "gydyti". Kaip jai tai sekasi-puikiai žinom.
Brego rekomenduojama mityba nepadės susitvarkyt sveikatą jau turintiems katabolinį nukrypimą ir "kiauras" membranas .

Ir dar mane sudomino, kaip buvo kalba apie issetine skleroze, radau straipsni, kaip zmogus issigyde neva pats. Irgi su mityba. Kaip atsirinko, kas tinka jam. Taciau ten kalba butent apie neriebia mesa g.gif . Siaip man patiko sis straipsnis. Jis taip pat sako, kad atsisake glitesiu (glitimo), pieno produktu ir pagijo. Bet mesa valge, tik, cituoju "Derėtų maksimaliai apriboti gyvulinių riebalų vartojimą. Venkite jautienos, kiaulienos, žąsienos, avienos… Pagal galimybę valgykite kepenis, inkstus, liežuvį vietoje mėsos. Pagal galimybes rinkitės žvėrieną, o ne naminių gyvulių mėsą. Visada pašalinkite riebalus nuo mėsos."  . : http://pasveik.info/...mdymo-istorija/

jei riebalai laisvai ganomų gyvulių,nešeriamų grūdais, jie nėra blogis. Blogis -perkaitinti riebalai. Pieno produktai tokiu atveju dažnam gali netikti dėl pralaidaus žarnyno, tačiau vėliau galima pasitikrinti ir pasirodo, kad problemų nėra. Čia jau kiekvienam asmeniškai.

Ko atsisakiau tai kvieciu produktu. Bet tai gal jau zenkli dalis, nes zinoma, maistas is siu augalu sudaro didziaja raciono dali - makaronai, duona, bandeles, sumustiniai.  4u.gif

Greičiausiai kartu tavo mityboje sumažėjo angliavandenių, o tai irgi prisideda prie tavo gerėjančios būklės, nes mažėja insulino išskyrimas.

Lumi, geras urvas ir ugniakuras. Pradžiai mirksiukas.gif O krosnelė- visai geroj vietoj- ją įjungus, spinduliuotė tenka labiau kojoms, o ne galvai ar pilvui. Protinga.
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 09 16, 10:10)

kaip kovoti su blogu kvapu is burnos, vanduo nepadeda  schmoll.gif

čia acetono kvapas? didink angliavandenių, o jei kitoks- išnyks pats su laiku.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 09 16, 11:24)
dėl torto- kai ilgiau pabūsi be grūdų, ir jei turi  netoleranciją glitimui, tai užvalgius torto tavo organizmas  tau pasakys-geriau nereikia. Ir būtų kvaila jo neklausyt.

O taip! Paskutinį kartą nuo kelių gurgšnių alaus ( koks velnias pakusijo paragaut mad.gif ) cypiau migrenos priepuolio ištikta biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
dėl torto- kai ilgiau pabūsi be grūdų, ir jei turi  netoleranciją glitimui, tai užvalgius torto tavo organizmas  tau pasakys-geriau nereikia. Ir būtų kvaila jo neklausyt.

drinks_cheers.gif buvau baliuj ir neatsilaikiau naminio šimtalapio gabalui doh.gif siaubas kaip pilvą raižė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 09 16, 00:11)
Man nebeliko endometriozinių tepimų.
Bet kiek gi TAIP galima gydytis? biggrin.gif

Tai vis tiek jie atsiradę buvo, net po gimdymo? Maniau pagimdai ir endo quit g.gif

QUOTE(kr1st1na @ 2014 09 16, 08:15)
Na tada ir man nepamaisytu ketoze...tiesa ne 30 kg. bet kokiu 8-10 kg. mielai atiduociau energijai... ax.gif

Na jau. Kam kankintis ir rizikuoti. 10 kg laisvai ir maloniu valgymu nuritinsi. Šiame forume tai daug kas gali patvirtinti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Crazy Lady @ 2014 09 16, 14:23)
drinks_cheers.gif  buvau baliuj ir neatsilaikiau naminio šimtalapio gabalui doh.gif  siaubas kaip pilvą raižė verysad.gif

na va, dar pora tokių kartų ir išsivystys sąlyginis refleksas. FŪŪŪ. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 09 16, 15:01)
na va, dar pora tokių kartų ir išsivystys sąlyginis refleksas. FŪŪŪ.  biggrin.gif

Tau juokinga, o į mane jau žmonės kreivai žiūrėt pradėjo. Girdėjau gandus, kad į sektą įstojau doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti

Dėl tos ponios- pagal metabolizmo teoriją jai greičiausia buvo anabolinis/anaerobinis disbalansas su visom iš to išplaukiančiom pasekmėm-elektrolitų perteklius, uždaros membranos, kraujospūdis, cholesterolis. Kai pradėjo dagugiau vegetariauti, aišku  gyvulinio riebalo nevalgė, vartojo aliejus, atidarė membranas, krito spaudimas, susitvarkė ir kitos bėdos- todėl ji ir sako, kad tai yra gerai. Ir ji teisi. Jai gerai, ir tiems, kurie turi metabolizmo nukrypimą į šitą pusę. Tačiau labai ilgai vegetariaujant  be gyvulinio riebalo metabolizmas gali nukrypti į kitą pusę, katabolinį/disaerobinį disbalansą, kurio pasekmė yra autoimuninės bėdos. Nesakau ligos, nes tai tik to nukrypimo simptomai, kuriuos medicina įvardija ligomis ir mėgina "gydyti". Kaip jai tai sekasi-puikiai žinom.
Brego rekomenduojama mityba nepadės susitvarkyt sveikatą jau turintiems katabolinį nukrypimą ir "kiauras" membranas .
jei riebalai laisvai ganomų gyvulių,nešeriamų grūdais, jie nėra blogis. Blogis -perkaitinti riebalai. Pieno produktai tokiu atveju dažnam gali netikti dėl pralaidaus žarnyno, tačiau vėliau galima pasitikrinti ir pasirodo, kad  problemų nėra. Čia jau kiekvienam  asmeniškai.
Greičiausiai kartu tavo mityboje sumažėjo angliavandenių, o tai irgi prisideda prie tavo gerėjančios būklės, nes mažėja insulino išskyrimas.

Lumi, geras urvas ir ugniakuras. Pradžiai mirksiukas.gif  O krosnelė- visai geroj vietoj- ją įjungus, spinduliuotė tenka labiau kojoms, o ne galvai ar pilvui. Protinga.

1) Tai cia ko gero ta pati beda kaip mano vyrui gali but g.gif Kai hipertenzija...Baisu, nuo alaus, sio kvieciu produkto butu sunku atpratinti. Ir itikinti.

2)O kaip riebalu neperkaitint, ypac, jei lydai taukus, nuo papjauto gyvulio g.gif Namu salygomis. Kada jie jau bus perkaitinti?
3) Labai galimas dalykas. Kazkaip jauciasi, tarsi butu galva prasviesejusi. Labai idomiai is tikro.

----
Idomiai ten su tuo paragavimu sveciuose, tai atseit, po kiek laiko, jei nevalgai angliavandeniu, pasijaucia, jei vel ju paragauji. Taip? Organizmas tada duoda signala? Issivales organizmas nebepriima savo alergenu? O gal netenka medziagu, kurios juos virskina. Girdejau, vegetarams taip buna, kai ilgai nevalgo mesos. Jei kur paragauja, nebesuvirskina, ir buna bloga labai paskui g.gif

As atsimenu is labai ankstyvos vaikystes, kai mama dave pirma karta duonos. Net nezinau kiek metu man buvo. Tik atsimenu, kad ji man pasirode, labai neskani.

Dar pamaniau, kad gal ta Bregas ten rekomenduoja taip badauti, kad issivalyti organizma, o tai neblogai net ir jei glitimo netoleruoji. Savaite geri vien vandeni, ir organizmas issivalo kazkaip taip smile.gif Kiek girdejau, kad jei serga, kai kas irgi nevalgo, geria vien vandeni. Kalbu apie virusus, gripa. Tada atseit lengviau daug pasveksta.

Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 16, 15:05)
1) Tai cia ko gero ta pati beda kaip mano vyrui gali but  g.gif Kai hipertenzija...Baisu, nuo alaus, sio kvieciu produkto butu sunku atpratinti. Ir itikinti.

Mb turėjo panšią bėdą. Įtikinau negert alaus (na tiksliau susilažinom) 1 mėnesį ir spaudimas pats susireguliavo. O būdavo ramybės būsenoj mažadaug 160/100 doh.gif po to pasidomėjo giliau ir pasirodė, kad sutrikus kepenų veikla ir apskritai jam jokio alkoholio negalima biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Crazy Lady: 16 rugsėjo 2014 - 14:14
Dalinuosi maistu:
Receptas nieko nuostabaus, įprastas kasdieniškas paleo.
Mažais gabalėliais supjaustytos vištos krūtinę (mažesnę nei mano delnas) sudėjau į sausą įkaitintą keptuvę, uždengiau dangčiu. Plonom juostelėm supjausčiau raudoną papriką ir taip pat juostelėm sutarkavau gabalėlį moliūgo, įpjausčiau kelis mažus pomidoriukus. Višta per tą laiką pabalo ant jos viską ir užmečiau, pasūdžiau. Gerą šaukštą lyd.sviesto dėjau kai daržovės gerai suminkštėjo, dar šaldytų svogųnų laiškų gerą saują užbėriau. Išjungus ugnį viską kokią minutę palaikiau "troškinimuisi" Tada jau lėkštėje dar kokoso aliejaus pusę šaukšto įmečiau ir viską vainikavau sauja saulėgrąžų daigų. Gavosi Lietuva geltona-žalia-raudona. Laaaabai skaniai. Ir labai gražiai juodos lėkštės fone tos spalvos matėsi. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Crazy Lady @ 2014 09 16, 15:11)
Mb turėjo panšią bėdą. Įtikinau negert alaus (na tiksliau susilažinom) 1 mėnesį ir spaudimas pats susireguliavo. O būdavo ramybės būsenoj mažadaug 160/100 doh.gif

Bet ar jusu vyrui ji buvo nustatyta, ar jis gere vaistus kasdien? Mano vyras jau nebegyvena be vaistu. Del to jam jau pakitimai akiu dugne. Bet alu geria. Tai jo pasirinkimas. Nieko nedaryti del to. Ka as galiu padaryti. Uzdrausti, kaip mazam vaikui smile.gif Buvo daug kartu sakyta. Jis turi pats nuspresti.
Atsakyti