QUOTE(mėnulis @ 2014 09 16, 09:40)
Dar atsiminiau, yra tokia sveikuole, ne vegetare
moteris, kur patarimus irgi dalija visiems kaip sveikiau gyvent. Nijole Degutiene. Tai ji tikrai atrodo sveikai ir graziai, moteriskei 60 m. Tai ji sakosi, nevalganti kvieciu taip pat. Ne del glitimo, kiek pamenu, bet, nes tai anot jos, perteklinis neisisavinamas kalcis. Bet koses kitas valgo, bet neverda, o ismirko is vakaro, ir valgo taip
Ji sako, kad visko ji pavalgo, kai sventes ar reikalas yra, ar skanu, ir pyraga, ir blynus. Bet kita diena paskui valgo vien zoles ir darzoves. Kad organizma isvalytu. Nezinau ar jos filosofija teisinga, ar ne, ir su tom zolem savo, ir tik neriebia mesa, kaip ji moko (ji perskaicius knyga P. Brego "Badavimo stebuklas" ir labai ja itikejo) bet manau irgi, svarbu neuzsiciklinti per nelyg.
Nu as pati zinau, kaip as galeciau, jei sveciuose siulys man skanu torta Neimsiu, nebent mirtis uz kampo. Nepasitikiu savo valia Tai cia i tema, ka daryti sveciuose arba jei ner ka kita valgyt. Gal kas skaite ta knyga taip pat? Ka ten raso? Gal verta kur isigyti. Ta moteris, sako, kad pries tos knygos perskaityma buvo ligu maisas, paskui netiketai pakeite mityba ir po keliu menesiu isvaziavo slidineti. Ir dabar sveika vaiksto, nors jai 60 m. Man ji pasirode tikrai tokia zavi moteris. Pagal amziu nu tikrai neduotum 60 m.
dėl torto- kai ilgiau pabūsi be grūdų, ir jei turi netoleranciją glitimui, tai užvalgius torto tavo organizmas tau pasakys-geriau nereikia. Ir būtų kvaila jo neklausyt.
Dėl tos ponios- pagal metabolizmo teoriją jai greičiausia buvo anabolinis/anaerobinis disbalansas su visom iš to išplaukiančiom pasekmėm-elektrolitų perteklius, uždaros membranos, kraujospūdis, cholesterolis. Kai pradėjo dagugiau vegetariauti, aišku gyvulinio riebalo nevalgė, vartojo aliejus, atidarė membranas, krito spaudimas, susitvarkė ir kitos bėdos- todėl ji ir sako, kad tai yra gerai. Ir ji teisi. Jai gerai, ir tiems, kurie turi metabolizmo nukrypimą į šitą pusę. Tačiau labai ilgai vegetariaujant be gyvulinio riebalo metabolizmas gali nukrypti į kitą pusę, katabolinį/disaerobinį disbalansą, kurio pasekmė yra autoimuninės bėdos. Nesakau ligos, nes tai tik to nukrypimo simptomai, kuriuos medicina įvardija ligomis ir mėgina "gydyti". Kaip jai tai sekasi-puikiai žinom.
Brego rekomenduojama mityba nepadės susitvarkyt sveikatą jau turintiems katabolinį nukrypimą ir "kiauras" membranas .
QUOTE
Ir dar mane sudomino, kaip buvo kalba apie issetine skleroze, radau straipsni, kaip zmogus issigyde neva pats. Irgi su mityba. Kaip atsirinko, kas tinka jam. Taciau ten kalba
butent apie neriebia mesa . Siaip man patiko sis straipsnis. Jis taip pat sako, kad atsisake glitesiu (glitimo), pieno produktu ir pagijo. Bet mesa valge, tik, cituoju "Derėtų maksimaliai apriboti gyvulinių riebalų vartojimą. Venkite jautienos, kiaulienos, žąsienos, avienos
Pagal galimybę valgykite kepenis, inkstus, liežuvį vietoje mėsos. Pagal galimybes rinkitės žvėrieną, o ne naminių gyvulių mėsą. Visada pašalinkite riebalus nuo mėsos." . :
http://pasveik.info/...mdymo-istorija/
jei riebalai laisvai ganomų gyvulių,nešeriamų grūdais, jie nėra blogis. Blogis -perkaitinti riebalai. Pieno produktai tokiu atveju dažnam gali netikti dėl pralaidaus žarnyno, tačiau vėliau galima pasitikrinti ir pasirodo, kad problemų nėra. Čia jau kiekvienam asmeniškai.
QUOTE
Ko atsisakiau tai kvieciu produktu. Bet tai gal jau zenkli dalis, nes zinoma, maistas is siu augalu sudaro didziaja raciono dali - makaronai, duona, bandeles, sumustiniai.
Greičiausiai kartu tavo mityboje sumažėjo angliavandenių, o tai irgi prisideda prie tavo gerėjančios būklės, nes mažėja insulino išskyrimas.
Lumi, geras urvas ir ugniakuras. Pradžiai
O krosnelė- visai geroj vietoj- ją įjungus, spinduliuotė tenka labiau kojoms, o ne galvai ar pilvui. Protinga.