Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Apklausa: Kiek kg numetei su Paleo? (48 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 14, 15:56)
Ne, nebaisu. Aišku, kad per daug suvalgysiu. Net kąsnis bus per daug. Bet jei kitą dieną valgysiu normalų maistą, viskas bus gerai. Tik man dažnai nuo miltinių šonus gelia. Tai va čia didžiausias baisumas.
Paleo radau ieškodama kaip endometriozę mažinti. Tačiau nežinau ar aš ją išsigydžiau.

Endometrioze puikiausiai gydo nestumas biggrin.gif
Kinu medicina endometriozes net nevadina liga, tai tokia moteru bukle , etapas.

Man irgi itare sita nesamone, tai as ieskodama dietos buvau ant zaliavalgystes uzsokus. Nes atseit kiausiniai , raudona mesa didina uzdegima. bent tokia info buvau radusi.
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2014 09 14, 16:34)
Man irgi itare sita nesamone, tai as ieskodama dietos buvau ant zaliavalgystes uzsokus. Nes atseit kiausiniai , raudona mesa didina uzdegima. bent tokia info buvau radusi.

Jo, ir aš tokią dietą buvau radusi, bet žinojau, kad be mėsos negyvensiu. Jau kažkada senovėje buvau bandžius vegetraystę... Bet man rodos, labiausiai cukrus ir grūdai vis dėl to kenkia organizmui ir sukelia tokius uždegimus. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2014 09 14, 11:12)
Pasidalinkit, prašau, kaip jūs elgiatės svečiuose... Tarkim vaišės  - pica (arba sumuštinai) ir saldumynai. Jokio tinkamo maisto, o valgyti norisi, nes kaip tik kažkurio valgio metas.

Siaip zmogus nevalges iki 40 paru gali isbut . Tai jei viena valgyma ir praleisit , tikrai nieko nenutiks. Jei nukristu cukrus kraujyje galima koki saldainiuka i burna imest , kad i koma nekrist biggrin.gif.
Jei tik vaisinantiems galiu atsakyt ir nevalgyt, tai nevalgau. Bet jei negaliu pasakyt ne - pvz, vaisina koks virsininkas, uzsakovas ar pan...nu ka tada valgau, bet ne del to kad alkana, o del to kad taip reika.
Papildyta:
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 14, 17:39)
Jo, ir aš tokią dietą buvau radusi, bet žinojau, kad be mėsos negyvensiu. Jau kažkada senovėje buvau bandžius vegetraystę... Bet man rodos, labiausiai cukrus ir grūdai vis dėl to kenkia organizmui ir sukelia tokius uždegimus.  ax.gif

taip , ten pirmoj vietoj ir buvo cukrus, glitimas, ryziai , paskui pieno produktai, KIAUSINIAI , RAUDONA MESA, kava , arbata, visokie E . Tai as ir nusprendziau kad lengviau susirasti siauro raciono dieta kur aisku ka galima , negu vargti su tokia, kur labai daug ko negalima. Sedau ant zaliavalgystes ir sedejau su daug zoliu ir darzoviu. Buvo vasara tai buvo gerai smile.gif . Grudu jokiu needziau, nes daiginti tai ne man:D . Tortu su kruva riesutu ir medaus irgi nedariau. Bet... apart to kad nustojau zagset, pradejau "jaust "subtilesnes" energijas" ir atsirado didziulis noras vaikscioti, sveikata ne itin ir pagerejo.
Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2014 09 14, 15:49)
Voresta, ką žinai apie cinko trūkumą? Pas mane jo labai mažai 94mg/l, kai turi būti 350-450
Pagooglinus radau, kad cinkas dalyvauja baltymų sintezėje, be jo neįsisavinami A ir E vitaminai. O daugiausiai jo kaip tik ir yra mėsoje, bet mano organizmas kažkodėl jo neįsisavina. Dabar kai geriu trigubą dienos dozę virškinimas labai pagerėjo.

nelabai ką žinau, bet pagooglinus radau http://www.proteinpo...ets-and-copper/
http://www.westonapr...hronic-fatigue/
gal per daug kepenų valgai? nes varis, kurio daug kepenyse ir cinkas yra antagonistai
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 09 14, 19:03)
nelabai ką žinau, bet pagooglinus radau http://www.proteinpo...ets-and-copper/
http://www.westonapr...hronic-fatigue/
gal per daug kepenų valgai? nes varis, kurio daug kepenyse ir cinkas yra antagonistai

Beveik visai nevalgau kepenų, nors mėgstu. Bet įtariu, kad dėl to paties cinko trūkumo nevirškinu visai. Įdomiausia, kad nevirškinimas atsirado su Paleo. Tai gali būti, kad su cinku ne kas buvo dar prieš Paleo, o paskui kai pradėjau valgyti daugiau baltymų išnaudojau paskutinias jo atsargas, nes jis labai reikalingas baltymų virškinimui. Užburtas ratas;)
Per paskutinį metabolizmo tyrimą pas mane buvo tik simpatinis stresas - čia irgi man susiveda į cinko trūkumą.
Atsakyti
Sveikos, Paleo merginos,
vakar dariausi veido tyrima, kiso po tokia melyna lempa, lengvai pasiurpau kai savo oda pamaciau smile.gif
man toks klausimas kyla (kosmetologe neitikino), kodel buna ant veido issiplete poros? Kodel su metais ju daugeja? Kodel jos kemsasi?
Koki "stebukla" probleminei odai priduoda vaisiu rugstis? 4u.gif

Prirase baisiau brangios kosmetikos..
Pakritikavo kokosu alieju, neva Lietuvoj jo tikrai nera naturalaus, is kazko ten gaminamas.
Ir kad jis tik sutepa virsutini odos sluoksni, giliau nesiskverbia, ir dar gi kvepuot neduoda..

Ale jei pilnai maitinimas vyktu is vidaus, gal ir nereikia to skverbimosi... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2014 09 14, 20:24)
Sveikos, Paleo merginos,
lengvai pasiurpau kai savo oda pamaciau smile.gif
Per padidinamąjį stiklą ir gražiausia oda, manau, nekaip atrodytų ax.gif
Koki "stebukla" probleminei odai priduoda vaisiu rugstis?  4u.gif
Manau, tiek probleminei, tiek neprobleminei - svarbiausia, kas tavo viduje, o ne kokią chemiją užtepsi (aš tai iš vis prieš tokius "stebuklus") schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 14 rugsėjo 2014 - 19:43
QUOTE(Izolda @ 2014 09 14, 20:24)
kodel buna ant veido issiplete poros? Kodel su metais ju daugeja? Kodel jos kemsasi?
Koki "stebukla" probleminei odai priduoda vaisiu rugstis?  4u.gif

Ir kad jis tik sutepa virsutini odos sluoksni, giliau nesiskverbia, ir dar gi kvepuot neduoda..

O. Čia galiu bandyti papasakoti.biggrin.gif
Išsiplėtusios poros gali būti nulemtos genetiškai - jei jos didelės - tai nesutrauksi, kad ir kaip norėtum.
Porų su metais nedaugėja. Bet jos gali išsiplėsti. Išsiplėtimas ir kimšimasis iš esmės susijęs. Kemšasi dėl to, kad a) padidėja odos riebalavimasis (čia priežasčių daug - ir pasikeitusi mityba, ir amžius, ir hormoniniai pokyčiai - pvz. paauglystė, tada - antra paauglystė biggrin.gif ) b ) tie riebalai, išeinantys per poras, su kažkuo susimaišo, daugiausiai - su negyvomis paviršiuje esančiomis odos ląstelėmis, bet gali būti ir kosmetika, ir taip užkemša porą. Užsikimšusi pora automatiškai išsiplečia.

Vaisių rūgštis - AHA - nusluoksniuos viršutinį odos sluoksnį (negyvas ląsteles), realu, kad dėl to mažiau kimšis poros, kartu jos sumažės.
Bet šiaip į poras įsiskverbia tik BHA (beta hydroxy rūgštis), t.y. jis ir nusluoksniuoja viršutinį, ir dar įsiskverbia į poras, todėl bėrimų, besikemšančių porų ir pan. atvejais yra žymiai geresnis pasirinkimas. Tik produktų su BHA kosmetologės arba neturi, arba turi labai mažai, todėl įprastai kiša AHA.
Na, AHA šiaip geras daiktas odai, jei stiprumas tinkamas parinktas. Lokalias procedūras kosmetologiniuose kabinetuose irgi su AHA daro. Tik mokėti daug už produktą tikrai neverta.smile.gif Bijoti nėra ko, AHA, kaip minėjau, veikia tik patį odos paviršių.

Kokosų aliejus Lietuvoje toks pat, kaip ir kitur.biggrin.gif Kosmetologės dažnai mėgsta visokias legendas apie blogus produktus. Bet tepti ant veido jo turbūt nereikėtų - kamedogeniškas, tikrai gali kimšti poras (čia, berods, dar labai prisideda ta jo savybė, kad, esant skirtingoms temperatūroms, jis lengvai kietėja/skystėja).

Papildymas - geros priemonės odai iš išorės yra reikalingos - tiek dėl to paties porų valymo, tiek dėl papildomo apsauginio barjero sukūrimo, paviršiaus drėkinimo ir pan. Bet tikrai svarbiausia odą tepti iš vidaus.smile.gif

QUOTE(" voresta " @ 2014 09 14, 14:46)
O pas šitą jos bus laaabai diiidelės.

Pažiūrėjau, kas jis toks. The china study šalininkas. rolleyes.gif Tai nuo čia viskas ir aišku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zomša: 14 rugsėjo 2014 - 19:57
Panasu, kad man netinka obuoliai. Atrodo, toks primityvus vaisiukas o netinka, tokios duju atakos, kad siaubas. Ar yra, kuriai dar sitokius nemalonumus keltu paprastas obuolys?
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2014 09 14, 11:12)
Pasidalinkit, prašau, kaip jūs elgiatės svečiuose... Tarkim vaišės  - pica (arba sumuštinai) ir saldumynai. Jokio tinkamo maisto, o valgyti norisi, nes kaip tik kažkurio valgio metas.

Jei nėra nieko valgomo, tai ir nevalgau smile.gif Nevalgau ne dėl to, kad graužčiausi, suvalgiusi kąsnelį "blogo" maisto ir fanatiškai bijau suvalgyti kažką "neteisingo", bet tiesiog, kad man kokios picos tikrai nesinori, tradiciniai saldumynai irgi netraukia, taip, kad iš bado nenumirsiu, praleidusi vieną valgymą, be to, galima tiesiog atsigerti kavos ar arbatos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 09 14, 21:09)
Ar yra, kuriai dar sitokius nemalonumus keltu paprastas obuolys?
Žalias - taip. O keptas ir nemaišomas su kitais produktais (kaip jau rašiau) - žymiai geriau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 09 14, 19:45)
O. Čia galiu bandyti papasakoti.biggrin.gif

Padarė įspūdį! thumbup.gif
Atsakyti