Gali būti, aš per daug maisto nepersekioju, valgau po nedaug, ir manau sveikai. Gal mažokai sporto, arba neteisingai sportuoju
Mano drauge medikė, paklausinėjau jos apie dietas ir sportą. Sakė dietų mados ateina ir praeina, o mitybos piramidė yra esmė, tad jai niekuo nesergi(nutukimas irgi liga), laikytis jos, neviršyti kalorijų skaičiaus ir viskas bus ok. Padauginti daržovių ar vandens gali būti kenksminga inkstams, dėl to gerti tik tiek kiek norisi. O sveika per mėnesį numesti apie 2-4kg, jai didelis viršsvoris tai ir daugiau.
Pasirodo mėgstamo maisto atsisakymas ar badavimas, gali net paveikti psichiką, kelti isteriją ar skausmus! Jai žadi dietos laikytis tik pora savaičių, grįžus prie mėgstamo menių grįžs ir svoris, todėl reik keisti mitybą po truputį, be staigių šuolių su ilgalaike perspektyva.
Dėl sporto ji mano kad geriau rinktis bėgiojimą, tenisą, šokius, žygius, krepšinį, plaukimą ar kitą įdomią aktyvią veiklą, nei vėpsoti į spoto salės sienas.
Kadangi mano KMI ribose sakė kalorijų nesumažinti pagal priklausančias normas, nes badaujant gali lėtėti medžiagų apykaita ir tada svoris sunkiau kris, organizmas bus alinimas. Svoris pas visus svyruoja, dėl to sakė nepersekioti kilogramo, nes jis gali dingti ir WC , ,o viršsvorio daug neturiu (optimalus mano svoris turėtų būti 65kg ),ir jis krenta tad nepanikuoti ir laikytis plano ir svarbiausia džiaugtis nes rezultatai matosi
Patinka man tokie racionalūs paaiškinimai.
Aš vis dar nesportuoju, dar po antibiotikų ir ligų norisi pailsėt, nors ir sportui noras pamažu atsiranda. Pamažu pradėsiu.
O dėl mitybos tai šiaip pastebėjau, kad dar prieš kokius 5 metus valgiau žyyyymiai mažiau daržovių, kažkaip pas tėvus namuose nebuvo tas taip įprasta... Dabar neįsivaizduoju patiekalu be daržovių, nelenda man.
Aliele, o koks Tavo ūgis?
Mano 173 ir sveriu 63-64, bet nu norėtųsi bent 60 pasiekt. Po neštumo kažkaip ir buvo pakritės svoris, bet matyt per daug sau leidau tai vėl turiu
Aš vis dar nesportuoju, dar po antibiotikų ir ligų norisi pailsėt, nors ir sportui noras pamažu atsiranda. Pamažu pradėsiu.
O dėl mitybos tai šiaip pastebėjau, kad dar prieš kokius 5 metus valgiau žyyyymiai mažiau daržovių, kažkaip pas tėvus namuose nebuvo tas taip įprasta... Dabar neįsivaizduoju patiekalu be daržovių, nelenda man.
Mano 173 ir sveriu 63-64, bet nu norėtųsi bent 60 pasiekt. Po neštumo kažkaip ir buvo pakritės svoris, bet matyt per daug sau leidau tai vėl turiu
QUOTE(jauku @ 2015 03 27, 12:25)
Mano ugis 175cm.
Būdama 20m sverdavau 62-63 kg ir galima buvo skaičiuoti šonkaulius, o šlaunys buvo ne ką stambesnės už blauzdas... Tiesa turėjau šiokį tokį riestą užpakaliuką ir C dydžio krutinę, bet atsikišę klubų kaulai švietė per sukneles ir sijonus, liemuo buvo apie 65cm. Draugės mane vadino kūdena, o kursiokai kabinėjosi, kad esu susidėjusi silikoninę krūtinę ....
Dabar man beveik 30, tad norisi svorio numesti, bet išsaugoti moterišką figūrą, kad neatrodyčiau kaip paauglė Norisi ir standžių šlaunų ir gražaus pilvuko 6pakas visai man nebūtinybė visai pasitenkinsiu tilpdama į 38dydžio drabužius
jauku Jūs panašaus ūgio tad manau 64kg yra pats tas nebent kur nevietoj nusėda riebaliukai na net ir nemetant svorio, sportas palaiko standesnį kūna
sveikos
esu 172 cm ,seniai jau ne paaugle ,todel sverti kaip paauglystej 66kg tikrai nenoriu buvau priaugusi tikrai daug virssvorio todel susiemus su maitinimusi ir sportuojant per 5-6 menesius pavyko numest 13 kg ,dar keletas kg ir bus man jau visai neblogai ,sverciau 70 kg
dabar turiu klausimuka is kur pirkot sportui batukus -kedukus ?
esu 172 cm ,seniai jau ne paaugle ,todel sverti kaip paauglystej 66kg tikrai nenoriu buvau priaugusi tikrai daug virssvorio todel susiemus su maitinimusi ir sportuojant per 5-6 menesius pavyko numest 13 kg ,dar keletas kg ir bus man jau visai neblogai ,sverciau 70 kg
As esu 164 cm 63,4 kg ( siam rytui) ir 35+ , esu be skydlaiukes ir gyvenu ant hormonu...po nestumo taip ir liko tie keli ikalti kg, kuriu niekaip nenumetu. Plius turiu pilvo isvarza, tai daug pratimu , skirtu pilvui, net negalima daryti, kad nepabloginti situacijos, tai kai dirbu pagal kokia programa, tai vienus pratimus keiciu kitas ( kalbu apie presa)....
Noriu bent 58 kg ir kad tas nedidelis ratukas nusimestu nuo liemens...
Mano pacios mityba nera prasta, nemintu bandelemis su varske ir visokiais uzkandziais. Is esmes man truksta fizines veiklos, normalios fizines veiklos, tada ir tas svoris pajudetu, nes daugiau as nebeturiu ka koreguoti....
Plius darbas sedimas, tai tas irgi nieko gero....
Sia savaite uzbaigsiu su 21 df ir galbut kita savaite bandysiu judeti pagal insanity max 30, ziureisu kaip seksis. Kol kas nzn ar taip darysiu, bet mintis yra...
Papildyta:
Labas. Na zinai, tie kedukai, batukai....Cia manau priklauso nuo to kiek tam gali skirti pinigeliu. Vieni perka kokiose specializuotose sporto prekiu parduotuves, kitos - is paprastesniu, trecios - siunciasi, bet cia jau turi tiksliai zinoti koki dydi imti, nes yra rizika nepataikyti su dydziu.
As vienus kedukus pries keleta metu pirkau is spec. parduotuves, o dabartinius tieisiog Deichmann'e
Noriu bent 58 kg ir kad tas nedidelis ratukas nusimestu nuo liemens...
Mano pacios mityba nera prasta, nemintu bandelemis su varske ir visokiais uzkandziais. Is esmes man truksta fizines veiklos, normalios fizines veiklos, tada ir tas svoris pajudetu, nes daugiau as nebeturiu ka koreguoti....
Plius darbas sedimas, tai tas irgi nieko gero....
Sia savaite uzbaigsiu su 21 df ir galbut kita savaite bandysiu judeti pagal insanity max 30, ziureisu kaip seksis. Kol kas nzn ar taip darysiu, bet mintis yra...
Papildyta:
QUOTE(viljana @ 2015 03 27, 14:44)
sveikos
Labas. Na zinai, tie kedukai, batukai....Cia manau priklauso nuo to kiek tam gali skirti pinigeliu. Vieni perka kokiose specializuotose sporto prekiu parduotuves, kitos - is paprastesniu, trecios - siunciasi, bet cia jau turi tiksliai zinoti koki dydi imti, nes yra rizika nepataikyti su dydziu.
As vienus kedukus pries keleta metu pirkau is spec. parduotuves, o dabartinius tieisiog Deichmann'e
QUOTE(Mopsyte @ 2015 03 27, 13:53)
tai va siustis pasiziurejau nike begimo radau po 40 -45 eurus ,bet kaip su dydziu juk turi būti patogu ,nes begti - eiti noresiu bandysiu nueit i paprasta musu prekyviete pasiziuresiu ka turi gero -grazaus -patogaus
as iš sportsdirect puslapio perku, pasimatuoju lietuvoj kokiom sportlande, tada užsisakinėju rūbus ir batus Per išpardavimus kartais 10 kart pigiau nei lietuvoje nusiperku... aišku rūbus perkant galima ir pagal dydį rinktis, va batukus rekomenduoju pasimatavus žiūrėti, ar tikrai patogus:)
iš Deichmanno esu ėmus sportinius batelius pasivaikščiojimams, deja laikė trumpokai
iš Deichmanno esu ėmus sportinius batelius pasivaikščiojimams, deja laikė trumpokai
Ir man nebe niolika, 28 suėjo. Prieš kelis metus savaime iki 56 kg buvo nukritęs svoris, na bet dabar tai iki tiek net neplanuoju, nors neslepiu, kad visai norėčiau. Jaučiaus kaip pūkelis
Dėl batelių - girdėjau, kad bėgimo bateliai turi būti dydžiu didesni, kad būtų patogu bėgt. Aš kol kas irgi neturiu geru, reiks kada per išpardavimus pasižvalgyt.
Dėl batelių - girdėjau, kad bėgimo bateliai turi būti dydžiu didesni, kad būtų patogu bėgt. Aš kol kas irgi neturiu geru, reiks kada per išpardavimus pasižvalgyt.
Tiek apie spotą galvojau, kad šįryt mindama užsisvajojau ir nusiverčiau nuo elispinio treniruoklio prisimyniau pasmukusių, ilgų kelnių kraštą ir susipynė kažkaip kojos, hmmz gal jau reiks dydžiu mažensių
Gerai kad kol kas treniruoklis stovi darbo kambaryje, kur minkšti kilimai. Vyras šaiposi kad būsiu vienintelis pasaulyje žmogus sugebėjas nukristi elipsinio treniruoklio, jis ateina pažiūrėti kaip aš sportuoju, o aš voliuojuosi ant grindų sako reik mane pagalvėmis apdėlioti:D
Gerai kad kol kas treniruoklis stovi darbo kambaryje, kur minkšti kilimai. Vyras šaiposi kad būsiu vienintelis pasaulyje žmogus sugebėjas nukristi elipsinio treniruoklio, jis ateina pažiūrėti kaip aš sportuoju, o aš voliuojuosi ant grindų sako reik mane pagalvėmis apdėlioti:D
QUOTE(aliele @ 2015 03 28, 14:53)
Tiek apie spotą galvojau, kad šįryt mindama užsisvajojau ir nusiverčiau nuo elispinio treniruoklio prisimyniau pasmukusių, ilgų kelnių kraštą ir susipynė kažkaip kojos, hmmz gal jau reiks dydžiu mažensių
Jooooo , cia tai gerai...
As tai bandau pailseti, neseniai vaikas pietu uzmnigo, tai ilsiuosi nuo triuksmo, bardako ir maisto gaminimo. Nors dar liko iskepti varskes apkepa seimynai... Jeigu bus jegu- dar pasportuosiu siandiena.
Sveikos
As sportuoju namuose. Pati susidariau pratimus, ju skaiciu reguliuoju pagal nuotaika Siuo metu visa manksta uztrunka 1val. Taip pat truputi pasuku lanka su "gumbeliais" (nezinau kaip tiksliai jis vadinasi) lanko sukimas uztrunka iki 3min, kadangi tie gumbliai labai nudauzo nugara Taip pat visiskai neuzkandziauju (ka anksciau darydavau labai daznai), na jei labai norisi kazko suvalgau kivi, mandarina ar rugstoka obuoli, dziovintu vaisiu - slyvu, spanguoliu, bananu, razinu arba ananasu .Stengiuosi iterpti ir vendens... Anksciau pasekiau savo dienos maisto ir gerimu rutina ir nepatikesit - ne vieno gurksnio paprasto vandens neisgerdavau. Pamenu kazkada bandziau isgerti apie 1,5 ltr vandens per diena, tai nebuvo man i gera. Todel dabar neverciu per prievarta, tiesiog po gurksniuka, po gurksniuka... Pusryciams ir pietums valgau koses su bananais, cinamonu, kartais pagardinu medumi arba isgeriu stikline kefyro ir vaisiu. Vakariene "normali" kadangi vakarieniauju su vyru, todel galiminu viska kaip anksciau. Valgome daug salotu... Geriu daug zaliosios arbatos . Buna, kad suvalgau saldaini ar puse bandeles... Rezultatais dziaugiuosi *** Sekmes ir jums! ***
Beje, kokios jusu motivacijos?
As sportuoju namuose. Pati susidariau pratimus, ju skaiciu reguliuoju pagal nuotaika Siuo metu visa manksta uztrunka 1val. Taip pat truputi pasuku lanka su "gumbeliais" (nezinau kaip tiksliai jis vadinasi) lanko sukimas uztrunka iki 3min, kadangi tie gumbliai labai nudauzo nugara Taip pat visiskai neuzkandziauju (ka anksciau darydavau labai daznai), na jei labai norisi kazko suvalgau kivi, mandarina ar rugstoka obuoli, dziovintu vaisiu - slyvu, spanguoliu, bananu, razinu arba ananasu .Stengiuosi iterpti ir vendens... Anksciau pasekiau savo dienos maisto ir gerimu rutina ir nepatikesit - ne vieno gurksnio paprasto vandens neisgerdavau. Pamenu kazkada bandziau isgerti apie 1,5 ltr vandens per diena, tai nebuvo man i gera. Todel dabar neverciu per prievarta, tiesiog po gurksniuka, po gurksniuka... Pusryciams ir pietums valgau koses su bananais, cinamonu, kartais pagardinu medumi arba isgeriu stikline kefyro ir vaisiu. Vakariene "normali" kadangi vakarieniauju su vyru, todel galiminu viska kaip anksciau. Valgome daug salotu... Geriu daug zaliosios arbatos . Buna, kad suvalgau saldaini ar puse bandeles... Rezultatais dziaugiuosi *** Sekmes ir jums! ***
Beje, kokios jusu motivacijos?
Bent man geriausia motyvacija apkūnūs žmonės. Jie sunkiai juda, nesusilenkia, prakaituoja, įraudę, paduse. Nesvarbu ar paaugliai ar vyresni, visi kaip neįgalūs... tikrai nesinori tapti tokia, įkalinta savame kūne, kuris pačiai būtų nepatrauklus. Kitka sveikata, mažensė apkrova sąnariukams, širdžiai, stuburui. Ir žinoma patrauklesnis vaizdelis veidrodyje