QUOTE(Bubbleghost @ 2015 02 22, 13:03)
Nemanau, kad raumenu mases priaugau, nes sportuoju jau ilgai ir treniruociu pobudis pas mane ne raumenu masei auginti, kaip tik atvirksciai sakyciau..
Itariu, kad suletinau medziagu apykaita per mazai valgydama, labai jau norejau numesti ziemini riebaliuka
valgau kazkur 1300-1400 kcal per diena, bet svoris nekrenta
tai ka geriausia daryti tokiu atveju, didinti kcal kieki iki normos kuriam laikui, tarkim iki 2000 kcal?
Papildyta:
as planuoju pradeti begioti, bet man kolkas dar per salta, laukiu kol siek tiek atsils
Aišku, viskas labai individualu (ūgis, svoris, aktyvumas, raumenų/riebalų kiekis, genetiniai polinkiai lemia daug), bet iš mano patirties 1300-1400 organizmui yra mažokokai. Prieš kelis mėnesius buvau viename seminare apie mitybą sportuojant (ne profesionaliai - "sau", "gražinant linijas"), ir buvo rekomenduojama suvalgyti net apie 3000. Na, bet čia jau ilgesnės teorijos (o jų, be abejo, yra daug ir nėra vienos "teisingos"), šioj temoj į tai gal nesileisiu.
Man asmeniškai gana aiškiai mintis sudėlioja Jauniškytės straipsniai (pvz., komentaras po
šiuo ar kitur internete, ar jos pačios puslapy) - kažkaip pasitikiu šita dietologe. Be to, ir cituojamus tyrimus galima lengvai susirasti internete ir pasitikrinti, ar nėra išrinkti tik jai naudingi faktai, ar tiesa neiškreipiama
. Ir aplinkoj mačiau, kad intuityvus valgymas veikia (ir svorio mažėjimo prasme
), bet tikrai ne iki vasaros, kaip kad dietų [žadamu] atveju.
Kita mintis: o gal tiesiog tavo svoriui nebėra kur krist, ypač kad, kaip suprantu, jau gana ilgai sportuojii? Jei ne paslaptis - gal žinai, koks riebalų procentas?
Papildyta:
QUOTE(Elsker @ 2015 02 22, 00:18)
Sveikutės
po traumos porą dienų pasportavau ir 3 dienas negalėjau
tai dabar mažesnėm apsukom, bet vistiek judu
Ar yra bėgiojančių merginų?
Negalėjai - nes stipru? Ar vėl trauma? Tikiuosi, pirmas variantas! O kas buvo nutikę, ar darei kokius nors reabilitacinius pratimus?
O aš bėgioti norėčiau, tik dėl sąnarių nerimauju - ar nekenkia. Skaičiau, kad čia tik mitas, bet dar nesu tikra. Norėtųs ir iš gydytojų ką išgirst, gal net kokį kelių magnetą pasidaryt, kad pasakytų, ko čia tuos kelius paskauda prie šalčio ar po krūvio tokiam amžiuj