Įkraunama...
Įkraunama...

Foksterjerai

Šiurkščiaplaukiai, jei yra laiku išpešiojami, turėtų beveik nesišerti. Plaukai trumpaplaukių problema, ar klystu?
Atsakyti
Vieną kartą pamilai foksterjerą - pamilai amžiams biggrin.gif
Pas mus prieš 6 metus spontaniškai atsidūrė foksterjero kalytė. Pasiūlė - nusipirkom. Tada dar nieko apie veislę neišmanėm, net nesidomėjom ar su dokumentais, ar mišrūnė. Ji liko gyventi su mano tėveliais, nes ten augo ir tėvelis su ja medžioja. Dabar, kadangi vaikas paaugo ir jau ėmė vystytis kalba apie augintinį, tai neįsivaizdavau kito šuns, kaip tik foksas wub.gif
Atsakyti
Bandau parodyt smile.gif
user posted image
Atsakyti
Sveikos,

QUOTE(Arvika @ 2016 03 19, 00:56)
Siroma, yra trumpaplaukiai ir šiurkštaus plauko foksai, ilgaplaukių kaip tokių nėra.
Auginam trumpaplaukį foksą. Šeriasi stipriai kelis kartus per metus, o kitu laikotarpiu plaukas krenta galima sakyt minimaliai, aš bent jau nepajaučiu to.

Jo žinau biggrin.gif Bet ačiū už pataisymą 4u.gif Mūsiškis kadangi maišytas,tai jo plaukas toks tiesus ir pakankamai ilgas.Jis vienintelis toje vadoje buvo toks keistas.Sesės abi trumpaplaukės "gavosi" biggrin.gif
MB jį triminguoja(atrodo taip vadinasi?? g.gif ),kadangi neparodinis šuniukas tai tą procedūrą atlieka pats.

Kritulka grožis koks wub.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siroma: 19 kovo 2016 - 13:01
Beja, perėjome ir mes prie narvo.
Dabar namie tvarka lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
Kritulka prajuokino nerealiai lotuliukas.gif lotuliukas.gif Superinė foto thumbup.gif
Kažkur yra panaši foto ir pas mane,tik narve du vaikai tupi lotuliukas.gif Su B net juokavome,jei kokioje Norvegijoje pamatytų tokią foto tai vaikus atimtų lotuliukas.gif
Narvas buvo mūsų išsigelbėjimas,dabar kuris laikas jau nenaudojame.Šuo nieko nebedrasko,visą dieną kol mes darbe miega ant sofutės atsinešęs B kojinę ar tapkę.
O mažylis panašaus amžiaus kaip mano antrasis?(mano 4m. dabar) ar draugauja su šuniuku?

p.s. Dar vienintelis dalykas dėl agresyvumo unsure.gif Kartais tenka ir man pavedžiot šunį,o kadangi esu jam ne šeimininkė,tai lauke lakstydamas vis ką nors pasičiumpa doh.gif Tai kaulą supuvusį kokį,tai dar kokį maišelį nuo silkių ir nekramtydamas ryja. Porą kartų pabandžiau atimt,tai toookks agresyvus pasidaro verysad.gif Kanda.Turiu ir pasekmes.Vaikui kanda irgi.

O po tokių apsirijimų teko ir lašelines statyt.

Atsakyti
Dvikojui - 6 m., o Keturkojui - 6 mėn. wink.gif
Siautėja abudu kartu kai reikalas. Tik šuniukas biški bando konkuruoti, stengias parodyt savo viršų tai dažniausiai siautėjimas baigiasi ašaromis. Na, bet tikiuosi, kad augdami susigyvens ir bus neišskiriami draugai. Jei vaiko namie nėra, tai šuo iš lauko grįžęs apibėga visus kambarius uostinėdamas, tada žiūri į mane klausiančiu tokiu liūdnu žvilgsniu.

Ta tėvelių foksiukė tai urzgia jau vien praeinant, jei kaulą pasislėpus guolyje turi biggrin.gif Bet dažniausiai nekanda, tik gąsdina.
Yra buvus ištrūkusi, kai vedžiojau ir prie šiukšlyno lašinio škūrą susiradus. Jau kad šiepėsi man ateinat doh.gif Tai tada pakėliau už pakarpos, panešiau tris žingsnius ir ji iškart šilkinė pasidarė - tokiu nusikaltusiu snukučiu. Bet smagumo nebuvo aiškus.
Gal senbūviai ką rekomenduotų dėl foksų? Kaip auklėti, kad šuo ateityje nesaugotų maisto nuo šeimininko? doh.gif Iš mažojo periodiškai kaulą paimu, kai griaužia. Ar čia gerai taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kritulka: 19 kovo 2016 - 14:14
Aš kažkaip niekada specialiai neauklėju, kad va, dabar ėsk, o dabar atiduok man savo kaulą. Jei jau šuniui paduodu maistą ar kaulą, tai paprastai jo narve, uždarau ir niekas jam ten netrukdo ramiai ėsti. Kam be reikalo kurti konfliktinę situaciją? Šuo ėda ramiai, žino, kad niekas į jo maistą nesikėsina, tai ir urgzti nereikia. Nepaisant to, galiu drąsiai bile ką išimt iš snukio, jeigu nučiumpa. Ir net nebando urgzti. Čia gal tiesiog ne dresūra konkrečiam veiksmui, o auklėjimo nuo mažens dalykai (šuo nuo mažens žino, kas namie yra ALFA KALĖ biggrin.gif ir paprastai net nebando prieštarauti mano sprendimams- aišku, jei šuo po ranka, o ne už 100 metrų lauke. biggrin.gif Tada jau gaudyk vėją laukuose- jokie autoritetai nepadeda. lotuliukas.gif Bet čia gi foksai, jie niekada nebus tokie paklusnūs ir atsidavę, kaip, pvz. aviganiai. Ne ta veislė, ne ta paskirtis, ne tam jie ir išveisti, tenka susitaikyti).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 19 kovo 2016 - 15:31
MB be problemų atima kokį š iš nasrų. Užtenka net žvilgsnio,pats "išspjauna".
Kadangi aš jam ne šeimininkė taip ir bus manau.
Atsakyti
QUOTE(siroma @ 2016 03 19, 18:03)
MB be problemų atima kokį š iš nasrų. Užtenka net žvilgsnio,pats "išspjauna".
Kadangi aš jam ne šeimininkė taip ir bus manau.

O kas trukdo jums būti šeimininke? Teisingai auklėjamas šuo turi būti ant žemiausio hierarchijos laiptelio. Pirmiausia suaugę žmonės, paskui vaikai, o galiausiai- šuo. Reikia tik tvirtumo ir nustatyti taisykles. Ir stebėti, kad jų būtų laikomasi.
Atsakyti
Mūsiskis nėra urgztelėjęs dėl maisto,kažkaip nesupranta, kad atims kas 😊 o jei ima, reiškias žais- čia dažniausiai kongas ar kamuoliukas spec su skanėstu. Pats atneša ir meta, vaikas ima. Ėdant nelendam, bet drąsiai eičiau, nesaugo bliūdo.
Foksui reikia autoriteto vedlio. Jei juo nesi, tai kaip vyras sako "rūkyk":) Ir jis visad ribas pasitikrins ir lauks progos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvika: 19 kovo 2016 - 18:05
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2016 03 19, 19:01)
O kas trukdo jums būti šeimininke? Teisingai auklėjamas šuo turi būti ant žemiausio hierarchijos laiptelio. Pirmiausia suaugę žmonės, paskui vaikai, o galiausiai- šuo. Reikia tik tvirtumo ir nustatyti taisykles. Ir stebėti, kad jų būtų laikomasi.

Kiek domėjomės,skaitėme,tai šuniui šeimininkas dažniausiai būna vienas.. g.gif
Klauso ir manęs žinoma,bet tikrai ne taip,kaip vyro... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siroma: 19 kovo 2016 - 19:38