QUOTE(mike-pukuotukas @ 2016 01 06, 18:11)
Sveika atvykus į foksų pasaulį!
Nusiteikit, kad liūdna nebus.
.
Ausys (jų tvirtumas, dydis) dažniausiai yra nulemiamos genetiškai. Tačiau jei matoma, kad šuniukas turi nedideles ir lengvas ausis ir jos ima kilnotis ( tai vyksta keičiantis dantims, maždaug 4-7 mėn), jas reikia klijuoti. Jei bėda nedidelė, kartais užtenka kelių klijavimų, o kartais gali vargti iki metų ir ilgiau, bet ausys vistiek nelinksta, nors tu ką. Tada jau tenka susitaikyti su tuo, kas yra. Tokios ausys pagal standartą laikomos trūkumu, tokio šuns veisti nereikėtų.
Jei jūsiškei jau 3 metai, ausų jokie klijavimai nebepaguldys. Jei labai norisi ir nėra kur dėti pinigų- galima jas nuleisti operaciniu būdu, bet ar to reikia? Šuo nuo to nebus nei geresnis, nei blogesnis, tik bereikalinga narkozė, skausmas ir nepatogumai tiek šuniui, tiek šeimininkams.
Vienareikšmiškai pasakyti, kiek kalė šlapinasi neįmanoma. Nes priklauso, kuo šeriama, kiek laka vandens, kiek laiko liko iki rujos ir pan... Na, vidutiniškai, sakyčiau, turėtų šlapintis 1-3 kartus vieno pasivaikščiojimo metu, bet jei, tarkim, artėja ruja- tūpčios dažnai.
Aš tiesiog iš smalsumo apie ausytes pasidomėjau, tikrai neketinu to keisti. Tiesa, radau ir aš informacijos, kad stačios ausys jau yra neatitikimas veislės standartams, bet nu o ką, ir žmonių visokių yra - su prigludusiom, atlėpusiom ausim
Mūsų kalytė sterilizuota, deja, bet gyveno vienu metu gyvenimą laisvėje, todėl turėjo šuniukų su neaiškios kilmės tėvu
Mūsiškė taip ir šlapinasi - 1-3 kartus vieno išvedimo metu. Matot, kodėl klausiu. Patinėlį esam prieš tai turėję, tai jie juk visai kitaip gamtinius reikalus atlieka, o čia aš kažkaip pasimetusi, maniau gal tik kartą turi daryti kalytės
Oi padūkėlė jis tikrai pas mus - labai mėgsta graužti žaislus, juos gaudyti. Sakyčiau protinga kalytė, nes tikrai supranta, kad vaiko žaislų liesti negalima, kai žaidžia vaiko neliečia - tik mus su vyru kepšioja
Ir šiaip atsirinko, kaip su kuriuo šeimos nariu elgtis - vyrui tai tapkes kramto, kai jis sėdi ant sofos ir judina kojas, o aš tai daryti uždraudžiau, tai su manim žaidžia kitaip - atsineša savo žaislą ir prašosi, kad iš jos jį atiminėčiau
Tiesa, matau, kai jai norėtųsi laisvės, pabėgioti, bet deja, trūksta disciplinos šuneliui, labai neprognozuojamai elgiasi paleista nuo pavadžio - lekia toli, kitą kartą, atrodo, nežinai, ar parbėgs atgal
Vežėmės į uždarą šunų vedžiojimo aišktelę, tai pabėgiojo, o tada ėmė loti, vyrui į batus kandžioti, atrodo daug pavaikėm ją, bet niekaip paskui nepavyko priprašyti, kad būtų prisegama... Reikėtų turbūt domėtis šiuo klausimu dresūra...
Čia mūsų krasavica
https://www.facebook...u...e=3