QUOTE(GabiN @ 2015 03 07, 02:35)
Sveiki,
pas mane vakar atkeliavo šunė, kuri tuoj "sprogs".
Beje, kas esat turėję vadų - kokias spec. valymo priemones naudojat? Kad nekenktų šuniukams. Žinau, kad būna gerų valiklių, paliekančių gan malonų kvapą (bent man, kaip ne itin mėgstančiai visokius chemikalus-purškiklius su kvapais, patiko).
Sveiki. Pagarba jums, kad nepabūgot vargų, paėmėt benamę kalytę, dar ir su "kraičiu".
Šuniukų aptvariuką aš plaunu skiestu balikliu (chloro pagrindu)- Belizna, turėjau chloro tablečių, kurias naudoja ligoninėse. Šuniukams nekenkia, nes plaunu pradžioje grynu vandeniu ( pagrindinius nešvarumus), tada su chloru, tada vėl perplaunu grynu vandeniu. Kažkas pasakojo, kad perplauna grindis kalio permanganato tirpalu- ir dezinfekuoja, ir naikina kvapus.
Dėl specialių priemonių buvo diskusija FB kinologijos temoje, bet jau seniau, reikia paieškoti:
https://www.facebook...342292/?fref=ts
Paaugusiems šuniukams iškloti grindis man geriausiai pasiteisina laikraščiai. Bandžiau su palutėmis- nesusipratimas grynas. Kol maži, kalei į guolį tiest ( nes ji ilgai kraujuoja, tepa paklotą)- super, bet paskui...Patiesi, o šuniukai galvoja, kad jiems čia specialiai paklojai pasižaist, patampyt. Ima už krašto ir tempia...apverčia kita puse, tada pribėga brolis/sesė, pasiusioja ir labai smagiai visi tuose sisiukuose tapšnojasi ( nes kita pusė neperšlampama, taigi nieko nebesugeria...
žodžiu, foksiukai ne tie geri šuniukai, kurie suprastų, kad ant palutės reikia sisioti, o ne su ja žaisti.
Geras daiktas (jeigu nėra laikraščių) tokie specialūs dirbtinio kailio paklotai. Ant grindų galima padėti pvz.didelį kartono gabalą, o ant jo- tą patiesalą. Kai šuniukai sisioja, viskas subėga į kartoną, o paklotas lieka sausas. Tik kai jau daug kakų padaro, dar ir primindo jų- tada jau tenka skalbt...