QUOTE(Rei @ 2015 02 08, 18:46)
Bet dabar, pažiūrėjus Miglės video, kilo klausimas. Ar Chill visada taip pasižviegdama lekia? Ar per treniruotes taip pat?
Gal turintys patirties su strakalais šiuo klausimu galite pasidalinti ja? Kaip suvaldote tą entuziazmą? O gal pirma leidžiate laisvai jam išsilieti?
Sveiki
Visų pirma, tai taip, Chill visada taip žviegia ir lekia tiek varžybose, tiek treniruotėse, apskritai, būtų labai sunku rasti agility bėgiojantį šunį, kuris nelotų trasoje, jų yra, bet visiškai vienetai ir būtent tokie, kurie negauna tiek azarto trasoje, kiek kiti. Entuziazmo tikrai netramdome, tiesiog nukreipiame jį reikiama linkme, t.y. bėgam, judam greičiau, rodom kliūtis aiškiau ir stengiamės netrukdyti
Džekai agilityje small kategorijoje yra vieni populiariausių, būtent dėl greičio ir noro bėgti. Būtent mūsų atveju, Chill namuose, gatvėje ar šiaip gyvenime yra nefoksiškas foksas, t.y. ji rami, netriukšminga, aktyvi lauke, namuose daugiausiai miega. Kai tik atkeliavo pas mane, buvo ganėtinai smarkiai "kurtoka" atsišaukimų klausimu lauke, nesikoncentruodavo. Dresūros pagrindus praėjom savamoksliškai ir nusprendėm pasukti į agility. Neįtikėtina, kiek daug jis mums davė! Atsirado puikus kontaktas, noras stengtis įtikti šeimininkui, supratimas iš pusės žodžio ir pan. Aišku, foksas niekad aviganiu nebus, sugalvoja nesąmonių vis kokių
Bet visiem, kas turi galimybę, ypač su terjeru, aš labai labai rekomenduoju. Čia ne tik, kad žmonės puikūs, hobis nuostabus, bet šunys išsikrauna pilnai, mąsto, socializuojasi ir t.t.
Tiesa, kantrybė kartais su terjeru senka, nes sunkiai jis savy sutelpa agilityje, ypač tose vietose, kur reikia "zonas" padaryti, t.y. stabtelt arba bent viena koja primint ant tam tikrų kliūčių pradžios ir pabaigos. Nelabai jiem tas stabtelėjimas, kai norisi lėkti, kiek kojos neša
Ir vis dėl to, niekad netikėjau, kad kažkada tiek pasinersiu į kažkokią veiklą, bet išnerti kažin, ar beišeis kada
Papildyta:
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2015 02 03, 18:15)
Reikia jūsų ptarimo ir žvilgsnio iš šono- ar Keri stora, ar ne? Kaip atrodo? Realiai atrodo per stora, tai sėdi "ant dietos", bet kai pažiūriu nuotraukas- lyg ir nieko...Nebežinau..
Na, aš kiek žiūriu, stora tikrai nėra.
Nors asmeniškai aš labiau mėgstu kūdesnius šunis, dėl to labai žiūriu Chill svorį, ypač sąnarių klausimu agilityje, bet Keri atrodo puikiai, laikysim kumščius už pergales Estijoj.