Įkraunama...
Įkraunama...

Indukcinė kaitlentė

Kuo didesnis dugno plotas - didesnis ir puodo sąlyčio su vandeniu plotas - greičiau užverda. Tik toks pastebėjimas.
Dėl elektros suvartojimo - jei galia ta pati, tai daugiau suvartos ilgiau kaisdamas. ax.gif

QUOTE(Bingo @ 2016 03 29, 14:15)
užverda gal ir ilgiau, bet elektros suvartojimas turėtų būti panašus. Reiktų atlikti eksperimentą, kad tai įrodyti.
O šiaip puodo dugno kuo storesnis tuo geriau, nes tolygiau šils ir nepridegs. Tas pats galioja ir keptuvei. Keptuvei aišku aktualiau, nes puode verdi ar troškini, tai ten mažesnė prikepimo tikimybė..

Atsakyti
QUOTE(kwaksyte @ 2016 03 29, 14:39)
Pavyzdys: Zwilling puode (pirktas Rimi už lipdukus) vanduo verda 3 min., puode Elo (už 20 eurų pirktas Maximoje) verda dvigubai ilgiau.
Zwilling puodo dugno plotas mažesnis.

QUOTE(arkava @ 2016 03 29, 15:20)
Kuo didesnis dugno plotas - didesnis ir puodo sąlyčio su vandeniu plotas - greičiau užverda. Tik toks pastebėjimas.

Kazkaip nesueina galai g.gif
Atsakyti
QUOTE(kwaksyte @ 2016 03 29, 15:39)
Pavyzdys: Zwilling puode (pirktas Rimi už lipdukus) vanduo verda 3 min., puode Elo (už 20 eurų pirktas Maximoje) verda dvigubai ilgiau.

Pastaba: pradinė vandens puoduose temperatūra ir kiekis vienodi, tik puodų dugnų plotas skiriasi. Zwilling puodo dugno plotas mažesnis.

O kaip jums atrodo?

Panašu, kad šiuo atveju svarbiau, kaip ir iš ko pagamintas puodo dugnas.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2016 03 29, 18:13)
Kazkaip nesueina galai g.gif

Iš to seka išvada, kad maximinis Elo puodas visiškas š..... biggrin.gif
Atsakyti
Reikia dugna ziuret - puodai indukcinei perkami patikrinant su magnetuku biggrin.gif

QUOTE(kwaksyte @ 2016 03 29, 20:23)
Iš to seka išvada,  kad maximinis Elo puodas visiškas š.....  biggrin.gif

Atsakyti
Limpa tas magnetukas ir nurodyta ant pačio puodo, jog tinka indukcinei, bet vat užverda dvigubai ilgiau nei Zwilling puodas. Kažkas su tuo puodu šiaip negerai. 4u.gif
Puodų Maximoj, kad ir brangesnių, pirkti neverta. Nebent pas jus dujinė viryklė. Kol naudojom dujas džiaugiausi abiem puodais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kwaksyte: 30 kovo 2016 - 07:49
Galvoju, gal verta ir man keisti dujinę viryklę į indukcinę. Bet mano brolienė labai nusivylusi indukcine kaitlente - tipo traškių bulvinių blynų negali iškepti, kaitros nepakanka. Gal tik su jos kaitlente kazkokios problemos? g.gif Prskaičiau temą, visos džiaugiatės, o tai kaipgi su tuo maisto "traškumu", ar pavyksta?
Atsakyti
QUOTE(torisa @ 2016 04 02, 21:19)
Galvoju, gal verta ir man keisti dujinę viryklę į indukcinę. Bet mano brolienė labai nusivylusi indukcine kaitlente - tipo traškių bulvinių blynų negali iškepti, kaitros nepakanka. Gal tik su jos kaitlente kazkokios problemos? g.gif  Prskaičiau temą, visos džiaugiatės, o tai kaipgi su tuo maisto "traškumu", ar pavyksta?

Kaitros kaip tik yra labai daug. Galima gaminti įvairius wok patiekalus ax.gif
Atsakyti

QUOTE(migliux @ 2016 04 04, 13:44)
Kaitros kaip tik yra labai daug. Galima gaminti įvairius wok patiekalus  ax.gif

O kaip jums ar pavyksta pasidaryti popcornus puode ant indukcinės? Man nepavyko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kwaksyte: 04 balandžio 2016 - 12:47
QUOTE(kwaksyte @ 2016 04 04, 12:47)
O kaip jums ar pavyksta pasidaryti popcornus puode ant indukcinės? Man nepavyko smile.gif

Neaktualu man, tai negaliu pasakyti nes nė nebandžiau g.gif
Atsakyti
Merginos, o jūs žinot kokiu principu veikia indukcinė kaitlentė? Kiek girdėjau jos kaitina puodą kažkokiomis magnetinėmis bangomis. Gal ir kvailas klausimas, bet jums neatrodo, kad jos gali būti pavojingos žmogaus sveikatai? Pvz. mikrobangės bangos žalingos, sakau gal ir čia kažkas panašaus, vistik bangavimas kažkoks vyksta rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Maela @ 2016 04 13, 15:10)
Merginos, o jūs žinot kokiu principu veikia indukcinė kaitlentė? Kiek girdėjau jos kaitina puodą kažkokiomis magnetinėmis bangomis. Gal ir kvailas klausimas, bet jums neatrodo, kad jos gali būti pavojingos žmogaus sveikatai? Pvz. mikrobangės bangos žalingos, sakau gal ir čia kažkas panašaus, vistik bangavimas kažkoks vyksta  rolleyes.gif

Indukcinės kaitlentės skleidžiamų elektromagnetinių bangų intensyvumas yra kur kas mažesnis negu mobilaus telefono.
Atsakyti