QUOTE(Weronica @ 2014 09 10, 15:05)
Erode bet gi jis tik pirmokas
neperdaug reikalauji? išmoks gi viską su laiku o dabar dar tik antra savaitėlė, aišku kad jam sunku viską ir visus suprast
Manau, ne. Nereikalauju, kad mokėtų gaminti ir pagamintų man, nereikalauju, kad susiplautų indus po valgio, o reikėtų, kad kažką pagamintų ir man. Pamenu, kad plaudavau grindis ir siurbdavau, valydavau dulkes. Darydavau sumuštinius tėvams, nes nemokėjau ir bijojau įjungti dujinę viryklę.
Tiesiog įvedinėju taisykles, kurių laikytis jis privalo. Nes kažką be savo buvimo ir problemų kėlimo jau galėtų padaryti bendrai gerovei.
Taip, esu griežta mama, tačiau antroj klasėj galėtų jau bent kavos mokėti mamai išvirt. Pirmoj klasėj tiek jau to... Antra klasė pas mus popietinė pamaina. Vat tada pasimatys, ko išmokom pirmoje klasėj.
Papildyta:
QUOTE(Magnuna @ 2014 09 10, 15:18)
Erode - o toje prailgintoje grupėje nepakontroliuoja, kad vaikai namų darbus padrytų? Mus su broliu tėvai pimoj klasėje irgi leido į prailgintą, tai mus ten pakontroliuodavo
O šiaip iš prailgintos grupės labiausiai atsimenu bandeles su pienu
aš lankiau baseiną, tai kai grįždavome iš treniruotės mums būdavo palikti pavakariai - pieno stiklinė ir po dvi bandeles
šiaip vaikams duodavo po vieną, bet mums kaip sportininkams palikdavo po dvi - uch kokios jos skanios atrodydavo paplaukiojus
Ir dar iš tų laikų atsimenu, kad po treniruotės eidavom į bufetuką Lazdynų baseine kiaušinių su majonezu valgyti - irgi labai skanu paplaukiojus tie kiaušiniai būdavo
O Mauro karūna nenukentėjo, pablizgino parneštas namo biškį ir vėl užsimaukšlino
o dešrą parnešiu imperatoriui
Ačiū už lauktuves Maurui. Už pristatymą.
Arbatą ir bandelę pirmokas gauna mokykloje, pietų pertraukos metu, 10,35 val., sakė, suvalgo ne visą, nes NESPĖJA. Pietus valgė savaitę, sakė - viau, neskanu, antra, maniškis yra alergiškas pienui, tai tikrai ne viską gali valgyt. Ir NESPĖDAVO suvalgyti, kiti jau nueidavo...
Pamokose nespėja darbelių padaryti. Čia dzin, darbo tempas išdirbamas. Tačiau kad bandelės nespėtų...
Na, keliu į mokyklą 6,30 jau vien todėl, kad rengiasi 15 min... Gal jau galima man 7-mečio neberengt? Kažkaip gali jis pats tai padaryt, bet jei nestovi šalia, tai rezultatas įspūdingas - 15-20 min... Nuėmiau laiką anądien. Kas bus žiemą?
Pusryčiai - beveik 0,5 val. Kažkodėl pietų istorijomis nesistebiu.
O kadangi sugebėjo prailgintoj grupėj pameluoti, jog viską padarė, tai liko nepabaigęs 2 pratimų ir gavo nuliūdusią saulę į sąsiuvinį...
Bet už melavimą baudžiau ir esu teisi. Jokiu būdu tai nebuvo fizinė nuobauda.