QUOTE(urte484 @ 2015 01 28, 20:16)
Bet jei atimsiu,bus alkanas visa diena?
Kas del dresavimo,Ar tikrai geriausia ta daryti nuo 5 men?Gaila pas mus provincijoje nera dresavimo mokyklos,bet radau dresuotoja,kuris atvaziuoja savaitgaliais.Vat ir ydomu,kokio amziaus geriausia pradeti
Geriausia dresuoti šuniuką tik parsivežus. Tik mažiukų ta "dresūra" kitokia - daug auklėjimo, pažindinimo su gyvenimu ir gyvenimo taisyklėmis, su Jūsų ribomis. Bet iš karto, nuo mažiuko. Realiai, šuniukus pradėti "dresuoti" galima tada, kai jie pradeda normaliai ėsti kitą maistą, ne tik mamos pieną, normaliai stovėti ant kojų ir koordinuoti savo judėjimą t.y. nuo kokių 5-6 savaičių
Tik sakau, ta dresūra kitokia, nes yra daug susipažinimo ir pirminės patirties įgavimo.
(čia aš dabar tyliai kuždu, kad labai laukiu pačių jauniausių mokinukų - motyvuotai pradėjus nuo mažens, rezultatai žymiai geresni, čia gal vilniečiams aktualiau
http://mildosdresuro...lt/?page_id=214 )
Maisto bliūdą dabar galit išvis pasidėti kur gražiai ant lentynos ir visą maistą šuniukui
sudresuoti, suauklėti Pradžioj galit pradėti nuo vardo ir pasišaukimo komandų. Vardas-maistas, vardas-maistas, ir taip iki begalybės. Stenkitės nenaudoti vardo neigiamam fone, jeigu "fu" - tai "fu", jokių ten "Reksai, fu", o tiesiog "fu". Vardą pasilikit tokį mielą, kad šuo norėtų į jį reaguot. Nu ir "pas mane" - parodot šuniukui, kad turit afigieno maisto, žengiat žingsnį atbulom atgal ir tuo pačiu metu sakot komandą "pas mane", "ateik", "čia" ar kitą Jums patogią. Kokią nors vieną. Šuniukas ateina - geras ir maistas. O tada - trukt už vadžių, vėl nuo pradžių.
Šuniukas tikrai gali būti neėdęs parą. Mano visi asmeniniai pupikai jau nuo dviejų su puse - trijų mėnesių kartą per savaitę gaudavo iškrovos dieną. Veikia super. Pailsi organizmas, stiprėja noras ėsti, todėl paskui ryja kaip pašėlę (tinka ir jei norisi šunį pastorinti!!!!), nepasimiršta meilė šeimininkei. Vėliau iškrovos dienų tvarkaraštis ir intensyvumas varijuoja, ir aš jau pamiršau, ką reiškia neėdrus šuo. Nebent nauji mokinukai kartais primena.
Su maistu ir bliūdu yra geras bajeris, išgirdau čia neseniai seminare, bet manau ne kiekvienas tam ryžtųsi, nes instruktoriui (tam pačiam, kur zay minėjo jo pavyzdį su parlekiančiu rotveileriu) tai pasakojant girdėjau salėj didelį nepritarimo šurmulį, o mano vidus kaifavo
Arba su bliūdu galima dar vieną triuką keliant maisto draivą daryti, irgi gerai veikia.
Bet pradžioj pabandykit tiesiog nebešerti iš bliūdo, o bendrauti su šuniuku. Į širdį per skrandį
Nes jei dabar nusistatysit pataikavimo maistui režimą, vėliau, kai šuo paaugs ir kiti dalykai pradės darytis irgi svarbūs, labai labai vargsit. Kol šuniukas mažas, maistas jam labai svarbus. Tai jei valdot maistą ir prieigą prie jo, galit jaustis beveik pasaulio valdovai
Šitas "nėra nemokamo maisto" labai padeda ir kai šuo jau suaugęs, ir kai reikia tvarkyti įvairias problemas, bet čia jau truputį kita tema.
O į seminarą kviečiu kviečiu
plačiau apie jį čia
http://www.facebook....28074670788492/