Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių Aviganiai

oi, kas pas mane dabar bus, net nežinau, bus per mane registruota vada, bet ten darbinių linigų šunys. Pati ką kada turėsiu, tikrai nežinau, o dar labiau dėl ilgaplaukių nežinau smile.gif
O apie tėvus daugiau jokios info? O pas tėvą, pagal mūsų raides, C, pas mamą B. Vat šitas tai man nepatinka, jei vienas su C, kitas turi būti labai labai švarus. O čia toki abu su kabliukais. Be to prisikabinčiau prie aprašymo "puikios galvos", spalva paskutinio nuotraukoje šunikio tikrai klabai puiki, net sakyčiau kaip kokio show ir darbinio mixo (kas žinant jog tai Anglija, jei Anglija labai keista, nes pas juos ta darbinė linija labai reta ir nėra pati geriausia kiek teko matyt ir girdėt pasakojimus iš tiesogiai dirbančių), tad jei kas turi gerą darbinį keista jei mixuotų su show. Bet spalva afigiena, vat galvytė tokiam amžiui ilgaplaukio-snapukas smailokas,bet čia labai subjektyvu aišku. Nežinau, man tas patino 11 su kalės 6 klubų nedera. Beja Lietuvoje veislyne "Meilės erdvė" yra labai labai graži ilgaplaukių vada. O šiaip ieškan gražaus pūkio-Lenkijoje yra tobulų ilgaplaukių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zay: 02 sausio 2015 - 15:12
QUOTE(zay @ 2015 01 02, 17:10)
oi, kas pas mane dabar bus, net nežinau, bus per mane registruota vada, bet ten darbinių linigų šunys. Pati ką kada turėsiu, tikrai nežinau, o dar labiau dėl ilgaplaukių nežinau smile.gif
O apie tėvus daugiau jokios info? O pas tėvą, pagal mūsų raides, C, pas mamą B. Vat šitas tai man nepatinka, jei vienas su C, kitas turi būti labai labai švarus. O čia toki abu su kabliukais. Be to prisikabinčiau prie aprašymo "puikios galvos", spalva paskutinio nuotraukoje šunikio tikrai klabai puiki, net sakyčiau kaip kokio show ir darbinio mixo (kas žinant jog tai Anglija, jei Anglija labai keista, nes pas juos ta darbinė linija labai reta ir nėra pati geriausia kiek teko matyt ir girdėt pasakojimus iš tiesogiai dirbančių), tad jei kas turi gerą darbinį keista jei mixuotų su show. Bet spalva afigiena, vat galvytė tokiam amžiui ilgaplaukio-snapukas smailokas,bet čia labai subjektyvu aišku. Nežinau, man tas patino 11 su kalės 6 klubų nedera. Beja Lietuvoje veislyne "Meilės erdvė" yra labai labai graži ilgaplaukių vada. O šiaip ieškan gražaus pūkio-Lenkijoje yra tobulų ilgaplaukių

labai,labai aciu jums uz atsakymus,kaip gaila kad anksciau nepaieskojau jusu forumo .O kaip is tos lenkijos parsivezti reiktu?Ir ar tikrai suniukus galima parsivezti tik 4men?
Atsakyti
Taip, dabar jau tikrai - pasiutligė ir 21 diena, galiu paieškot ten kas gražu, ar duot kontaktus-jei šnekat lenkiškai, rusiškai
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2015 01 02, 17:42)
Taip, dabar jau tikrai - pasiutligė ir 21 diena, galiu paieškot ten kas gražu, ar duot kontaktus-jei šnekat lenkiškai, rusiškai

bucia labai deking jei duotumete kontaktus kur kas grazaus yra gal kazkaip susisnekesim,dar nerandu jokio meiles erdve internetio puslapio?
Atsakyti
QUOTE(gitanele23 @ 2015 01 02, 15:57)
bucia labai deking jei duotumete kontaktus kur kas grazaus yra gal kazkaip susisnekesim,dar nerandu jokio meiles erdve internetio puslapio?

Susiraskit facebooke Rasa Dykinaitė dėl Meilės Erdvės šuniukų. Ta vada nereali, jau tokia faina, kas myli pūkius manau puikus pasirinkimas smile.gif o šiaip mano kalė su B ir tfu tfu tfu bet jokių bėdų nėra, laisvai bėga šalia dviračio, laksto, daug vaikšto, visiškai sveikas šuo smile.gif
Atsakyti
Pas mane kalė irgi B, jokių problemų, o jau 6 metai. Jos vaikų kiek tirta keletas A, vienas C, bet irgi jokių požymių nebuvo. Bet kergiama buvo tik su A/B, kergiant C jau tikrai norėtųsi tik su A.

Kaukazo mišrūnas mano 2 metų buvo B, dabar 8 metų jau kartais sunkiau keliasi, pašlubuoja. Bet gali būt ir tiesiog artritas, nesusijęs su displazija.
Atsakyti
o dėl lenkiškų rašykit tame pat fb Beata Kalisz, galima lenkiškai, rusiškai, vokiškai, manau ir angliškai ras kas jai išvers smile.gif. Galit rašyt nuo Živilės iš Lietuvos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(gitanele23 @ 2015 01 02, 14:08)
aciu,kadangi savo suniuka praradome 9men del displazijos kuri buvo siaubinga,todel si karta atrodo noriu ,kad suniukai butu tiesiog tobuli,nes tikrai turbut nudurneciau jei reiktu viska vel pereiti is naujo..

Nebūna idealių šunų, nėra. Na, visuotinai idealių. Dažniausiai kiekvienam jo šuo, be abejo, pats geriausias.
Tačiau idealių neieškokit, negyvenkit iliuzijomis.
Bus lengviau.

QUOTE(zay @ 2015 01 02, 14:46)
Man sąnariai jau senai ne taip baisu kaip nugaros, ar kasa...

Taip taip, nugaros (stuburo) problemos vis ryškėja ir turbūt ryškės. O baisiausia, kad tai labai sunku prognozuoti, teigiamas tyrimas poros metų amžiuje dar nieko nerodo.
Teko užtikti atvejį, kai šuo tirtas penkerių metų - švaru, sveikas. Tyrimas pakartotas devynerių metų - spondiliozė.

Nežinau, kaip reikėtų vykdyti prevenciją. To patino atveju jau ir jo palikuonys gali palikuonių turėt.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2015 01 02, 15:46)
Aš kaip sakiau turėjus patiną su C (daug veistas) ir turėjus kalę su C, kuri pas mane paliko nemažai palikuonių, iš visų sergantis buvo 1 (kas būna net sveikiems šunims), labai daug veista buvo jos dukra-vaikai sveiki. Nepatinka man ta C, tai buvo labai ilgų svarstymų metas, labai ten ilgai sukaus ratus mąstydama kas apie ką ir nesigailiu savo sprendimo,  ypač dėl kalės....Kažkaip žinot, kai mes selekcijos būdu labai išgryninam vieną galą, subyra kitas, nes nėra pasaulyje tobulybės. Man sąnariai jau senai ne taip baisu kaip nugaros, ar kasa...

Jeigu įdomu, vienas veislynas ( ne vokiečių, bet rotveilerių), nuolat apkalbamas už akių, kad kergia šunis su C ( kai kuriose šalyse tai yra leidžiama, LT- ne), ir netgi vieną kalę su D ( kuri, galima sakyti, ir buvo veislyno "stuburas"), bando daryti visų savo šuniukų, kuriems darytas displazijos tyrimas, sąrašiuką. Tiesiog nutildyti piktavaliams, kurie teigia, kad jau šitame veislyne tai visi šuniukai yra invalidai. Taigi, galit pamatyti, kad jei vienas iš tėvų C ar D, vaikai yra ir A, ir C, o kur yra tėvų A, vaikams nebūtinai irgi bus A... sad.gif
http://www.rottweile...s-kuceeni-61353

Zay teisi, labai bijant displazijos, prarandama žymiai daugiau. Kalbant apie rotveilerius, prarandamas kaulingumas, dydis, masyvumas, nes dažniausiai su sveikais sąnariais ir būna lengvesni, mažesni šunys. O jie duoda ir šuniukus, panašius į save...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 02 sausio 2015 - 19:36
man visad atrodo, kad viską reikia daryt su protu, joki kraštutinumai nėra sveika. Bet žinoma displazija yra liga, tad reikia atsižvelgti, jei yra galimybė, į "zuchtwert" laipsnį (Vokietijoje skaičiuojamas koficientas kiek konkretaus patino palikuonių ką uri, sakykim pastinas su A gali turėt labai aukštą koficientą, kas reiktų jog duoda daug ligotų palikuonių), jis žinoma nėra labai tikslus, BET ir info duoda pamąstymui, tad kiekvienas atvejis yra žiauriai indvidualus, visad reikia įvertinti visus + ir -. Aš jei gyvenime dėl kokių vadų gailėjaus, tai dėl tokių kurios atrodė labai lengvos ir aiškios.....Reikia labai viską apgalvot, bet aš nesibaidau didesnių raidžių nei A. Nors nesakau-visad maloniau gaut švarų rezultatą, bet plačiau žiūrint visad jaučiu, kad užkišus vieną skylę-atsiras kita wink.gif
Atsakyti
Dovanojama keturių metų veislinė, kilminga, labai gero būdo ir tikrai graži, ryški kalė. Ji buvo daugyklos gyventoja, bet eksplotuotojui matyt netiko, panašu į tai kad ji negali turėt vaikų, tad jis ją pardavinėjo. Grupė neabejingų žmonių, kuriems buvo ne tas pats kur nukeliaus gyvūnas nereikalingas net daugintojams-susimetė ir ją nusipirko. Dabar mes visi ieškom jai namų, ieškom ne dėl to, kad mikliai norėtume atsikratyti, ir tikrai neduosim bet kam kas pasakys-aš jos noriu, ok, paimsiu. Ne-ji bus jos vertam žmogui, kuris realiai suvokia koks tai puikus gyvūnas ir nori užtikrinti jai geriausias sąlygas. Ji gali būt dresūros, parodų žvaigždė, jis gali būt jūsų angelas sargas ir akių šviesa, ji gali būt namų jaukuma ir tuštumos sugertukas. Ji gali būt ir tikrai bus kažkieno tobulu vokiečių aviganiu. Tik reiks nebijot oficialiai įteisint sąntykius su ja ir grupe jos savininkų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Spaudžiu Like smile.gif
Atsakyti