Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių Aviganiai

QUOTE(gitanele23 @ 2015 01 01, 22:13)
labas,su naujais metais, gal galetumete paaiskinti ka reikia toks rezultatas :  Mum has an hip score of 6, with elbows 0. Dad  shas an hip score of 11, elbows 0 and is also haemophilia tested clear.

nelabai suprantu ka tie rezultatai reiskia blush2.gif  aciu

http://www.pets4home...ton-on-sea.html

Google padėjo, tai BVA schema: http://www.bva.co.uk...p-Scores(1).pdf

0 - 4 idealūs klubai, mūsų A.
5-10 ribiniai pakitimai, neturėtų blogėti su smžiumi, mūsų B.
11-20 lengvi pakitimai, linkę blogėti ir galintys išsivystyti į osteoartritą, mūsų C.
21-50 vidutinė displazija su osteoartritu arba sunki dar be jo, mūsų D.
Virš 50 sunkus osteoartritas su displazija.

Atrodo nebloga schema, laipsniškesnė.
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2015 01 02, 11:17)
Google padėjo, tai BVA schema: http://www.bva.co.uk...p-Scores(1).pdf

0 - 4 idealūs klubai, mūsų A.
5-10 ribiniai pakitimai, neturėtų blogėti su smžiumi, mūsų B.
11-20 lengvi pakitimai, linkę blogėti ir galintys išsivystyti į osteoartritą, mūsų C.
21-50 vidutinė displazija su osteoartritu arba sunki dar be jo, mūsų D.
Virš 50 sunkus osteoartritas su displazija.

Atrodo nebloga schema, laipsniškesnė.

aciu uz atsakyma. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(gitanele23 @ 2015 01 02, 14:51)
aciu uz atsakyma. smile.gif

tai kaip suprantu suniukai skelbime nebus labai geri( sveiki)?
Atsakyti
oi, Zay netyčia nori pasinaudot pūkuotuko asmeniu biggrin.gif biggrin.gif, einu persijungt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 02 sausio 2015 - 13:53
Kodėl-B yra labai normalus rezultatas, su C šunys visą gyvenimą atbėgioja nesimato. O dėl jūsų rezultato jokioje vietoje nesukčiau galvos. Pas mane pačių sakykim buvo du veisliniai patinai -vienas su idealia A, kitas su C. Amžių savo vos paeidamas baigė patinas su A, aišku jis ilgiau gyveno, bet judėjimo aparato sutrikimai jam pasireiškė daug anksčiau, aišku tai niekaip su displazija nesusiję, jam buvo artritas, po to sveikuose sąnariuose užaugo ir juos iš vidaus sulaužė cistos....taigi jau ko ko, bet B displazijos tikrai nereikia baidytis.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2015 01 02, 15:54)
Kodėl-B yra labai normalus rezultatas, su C šunys visą gyvenimą atbėgioja nesimato. O dėl jūsų rezultato jokioje vietoje nesukčiau galvos. Pas mane pačių sakykim buvo du veisliniai patinai -vienas su idealia A, kitas su C. Amžių savo vos paeidamas baigė patinas su A, aišku jis ilgiau gyveno, bet judėjimo aparato sutrikimai jam pasireiškė daug anksčiau, aišku tai niekaip su displazija nesusiję, jam buvo artritas, po to sveikuose sąnariuose užaugo ir juos iš vidaus sulaužė cistos....taigi jau ko ko, bet B displazijos tikrai nereikia baidytis.

aciu,kadangi savo suniuka praradome 9men del displazijos kuri buvo siaubinga,todel si karta atrodo noriu ,kad suniukai butu tiesiog tobuli,nes tikrai turbut nudurneciau jei reiktu viska vel pereiti is naujo..
Atsakyti
Visad žinokit-net pas pačius sveikiausius tėvus gali gimt ligotas šuo, jei norit garantijos-imkit paaugintą šunį. Aš kai turėjus voskių šunų ir visokių ligų...displazija nėra baisiausia. Mano pirmas šuo buvo matyt su Ž...nes stojos šliaužte, sezoniniai skausmai, negebėjimas šokinėt kliūčių ir net tiesiai gulėt. Nors tais laikais nežinojom tokios ligos ir aš jį verčiau lakstyt paskui dviratį dešimtis kilometrų...jis nors ir ne toks vikrus kaip turėtų būt, nugyveno ilgą ir sakyčiau normalų gyvenimą....Vėliau teko susidurt su daug siaubingesniais dalykai nei displazija.....Bet žinoma jei palaidojot 9 mėnesių, aš net nežinau koks ten laispnis turėjo būt, kad šuo negalėtų gyvent sad.gif
Atsakyti
maniske irgi turi displazija, nors gimines medis tikrai neblogas, seneliai su A, tetis A, o mama B. nu o va maniske gavo D ar kokia ten skaitos paskutine. Slubuoja nuo pat vaikystes, nuo kokiu 10 men. gaila ziauriai, o atrodo nebuvo belekaip renkamasi... ziauriai bijojau, kad suo negautu dispazijos, matyt pati svo mintim uzkeikiau.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2015 01 02, 16:19)
Visad žinokit-net pas pačius sveikiausius tėvus gali gimt ligotas šuo, jei norit garantijos-imkit paaugintą šunį. Aš kai turėjus voskių šunų ir visokių ligų...displazija nėra baisiausia. Mano pirmas šuo buvo matyt su Ž...nes stojos šliaužte, sezoniniai skausmai, negebėjimas šokinėt kliūčių ir net tiesiai gulėt. Nors tais laikais nežinojom tokios ligos ir aš jį verčiau lakstyt paskui dviratį dešimtis kilometrų...jis nors ir ne toks vikrus kaip turėtų būt, nugyveno ilgą ir sakyčiau normalų gyvenimą....Vėliau teko susidurt su daug siaubingesniais dalykai nei displazija.....Bet žinoma jei palaidojot 9 mėnesių, aš net nežinau koks ten laispnis turėjo būt, kad šuo negalėtų gyvent sad.gif

tikrai nezinau koks buvo laipsnis,bet nusiuntem nuotraukas kazkokiam veterinarui lietuvoje kuris atseit geriausiai darydavo operacijas ,jis liepe nekankinti sunio ir migdyti ,mes nenorejom to daryti sakem trauksim iki pat galo kiek galesim,turbut elgemes labai savanaudiskai,tada suniukui buvo israsyti kazkokie vaistai neatsimenu kaip vadinas ,bet nuo ju po keliu men ji pradejo nieko nevalgyti , vemti ir viduriuoti krauju,veterinarai pasake ,kad vaistai kazkaip suzalojo jos vidaus organus..pasirinkimo neliko...
Atsakyti
Tobulų nebūna.
Pas mane kita veislė, tačiau tas pats - abu tėvai su A, maniškis - C. Po tyrimų analizavau medį, tai C radau tik kokioj 4 kartoj. Visi buvo A ir B. Bet va, penkeri jau (mūsų veislei tai jau pusė...) ir su ta vieta bėdų nėra. Netgi kliniškai tirtas ne kartą (dėl kitų bėdų), nuotraukos lygintos - pakitimų nėra. Nors šuo tikrai daug "dirbęs". Su pačiu gerbiamu V. Vaitkum kalbėjom ne kartą ta tema. Pasakojo, kaip kažkada atvežė tirt suaugusį vokietį, kuris dvimetrinę tvorą šoka, stogais eina. Sumąstė kergt ir prireikė tyrimų. Rado vienam sąnary D, kitam - E. O buvę atvejų, kai atveža ir su C jau sunkiai judančius...
Atsakyti
Aš kaip sakiau turėjus patiną su C (daug veistas) ir turėjus kalę su C, kuri pas mane paliko nemažai palikuonių, iš visų sergantis buvo 1 (kas būna net sveikiems šunims), labai daug veista buvo jos dukra-vaikai sveiki. Nepatinka man ta C, tai buvo labai ilgų svarstymų metas, labai ten ilgai sukaus ratus mąstydama kas apie ką ir nesigailiu savo sprendimo, ypač dėl kalės....Kažkaip žinot, kai mes selekcijos būdu labai išgryninam vieną galą, subyra kitas, nes nėra pasaulyje tobulybės. Man sąnariai jau senai ne taip baisu kaip nugaros, ar kasa...
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2015 01 02, 16:46)
Aš kaip sakiau turėjus patiną su C (daug veistas) ir turėjus kalę su C, kuri pas mane paliko nemažai palikuonių, iš visų sergantis buvo 1 (kas būna net sveikiems šunims), labai daug veista buvo jos dukra-vaikai sveiki. Nepatinka man ta C, tai buvo labai ilgų svarstymų metas, labai ten ilgai sukaus ratus mąstydama kas apie ką ir nesigailiu savo sprendimo,  ypač dėl kalės....Kažkaip žinot, kai mes selekcijos būdu labai išgryninam vieną galą, subyra kitas, nes nėra pasaulyje tobulybės. Man sąnariai jau senai ne taip baisu kaip nugaros, ar kasa...

o kaip jums atrodo suniukai sitame skelbime http://www.pets4home...ton-on-sea.html?
gal galit dar patarti i ka reiktu atkreipti demesi renkantis suniuka?

labai noreciau nusipirkti suniuka is jusu ,bet kazi ar kada sulaukciau ilgaplaukes mergaites.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitanele23: 02 sausio 2015 - 14:56