Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių Aviganiai

Taip, tai išaugama, bet ir auklėjama. Tai ką skaitau-pirma mintis-labai geras šuo biggrin.gif.. Bet suprantu kad tai nelengva - kai jis kanda suimkit jį už pakarpos, ar grubiau nustumkit su labai griežtu NE, drauskit ir dar greičiau nustos
Atsakyti
Mūsiškė kanda visiems, išskyrus mane ir MB. Nes mudu pačią pirmą dieną padarėm taip, kaip Živilė dabar pasakė - papurtėm už čiuprynos, nustūmėm nuo savęs su griežtu NE! ir pabaigėm žaidimus. Užteko kelių dienų ir šuo suprato. Dar kelissyk po to bandė (kai atvažiuojam pas tėvus ji vis pabando sužaist žaidimą "su tėvais pavyksta, gal galima ir su šitais"), tačiau dabar jau nebe. Apskritai kažkaip klauso mūsų, nors retokai mato smile.gif
Atsakyti
QUOTE(levrete @ 2014 12 08, 11:43)
Noriu paklausti veisles zinovu ir jau uzsiauginusiu savo vokietukus forumieciu, ar tikrai is kandziojimosi isaugama savaime- musu dresuotojas sake, kad tikrai taip. taciau mane tas kramtymasis varo i nevilti - kai griztu kanda, kai uzeina vakarinis siautejimas namie kanda, kai sukuoju kanda ir t.t. praktiskai paglostyti ir pakasyti neapkramtytai nera sansu. kanda ne iki zaizdu, bet visgi vakare jau rankas skauda nuo jo dantu. taip laukiu kol tas etapas baigsis.

Jei nedrausit - savaime neišaugs. Mano avigalvė (ne VA) sėkmingai žaidžia besikandžiodama ir dabar, jau netoli 2m
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2014 12 07, 21:10)
ten jie trise smile.gif

mačiau. aš čia apie tą, kur lagaminus čekina smile.gif
Atsakyti
Oi kaip aš gerai atsimenu tą kandiko amžių biggrin.gif nei paglostysi, nei apkabinsi, nei ant rankų paturėsi - kanda, kanda, kanda, ir dar kaip skaudžiai. biggrin.gif Nedraudėm, išaugo, aišku mano antrą pusę dar ir dabar pakandžioja, bet švelniai, žaismingai, jam tas patinka, jis ir šokinėt ant jo leidžia. Manęs nebekramto, o jei krimstelna bart gauna. Bet su amžium jie tikrai protingėja ir darosi labiau sugyvenami, tik žinoma ir auklėt reikia. smile.gif
Atsakyti
Labai ačiū visiems atsakiusiems 4u.gif Dabar mūsiškiui 5 mėn. Dresuotojo patarimu nusipirkome smaugtuką, šuo nuolat jį nešioja ant kaklo ir kai jis kanda, staigiai kilstelime į viršų kartu su draudimu "ne". tačiau tai veikia tik sekundę ir jis vėl apsižioja ranką arba priekiniais dantukais "kasosi" kur pataiko doh.gif Vyrui kanda rečiau - gal kad jo pakėlimas stipresnis, vaikui išvis nekanda, kuo labai stebiuosi, jei vaikas, man nepamačius kartais "paauklėja" šuni savo supratimu, tada tas atbėgęs "atkeršija" man savo dantukais. kanda jis ir praeiviams, kurie nori jį paniurkyti, ir atėjusiems pas mus svečiams... baisoka šiuo metu kviestis draugus su vaikais... Aš labai tikiuosi, kad jis nebus iš tų čia paminėtų, kurie taip ir nenustoja kandžiotis suaugę. O kada daugmaž galima tikėtis šio skausmingo etapo pabaigos? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo levrete: 08 gruodžio 2014 - 14:47

aš klausiau Živilės , paimdavau už sprando stipriau ir su tokiu "dangus griūva" garsiai NEGALIMA ,nes begalo mėgdavo kąsti į kojas smile.gif bet dar mums patarė senų džinsų klešnę nukirpt ,ot buvo vaikui smagu patasyti .O su smaugtuku manau ,kad nemokantis gali ir bėdos prisidaryti .
Atsakyti
Joo, su smaugtuku šunį lengviau sušalot nei sprigtu į nosį ar apšaukimu. O kada išauga - individualiai, maniškį, kuriai nebuvo drausta kandžiotis, nustojo plėšyt džemperius ir sušvelnino kandimą gal ties 5 mėn, ale va čekas katik lankėsi - tam 6 mėn, jis ir dabar meiliai, ir skaudžiai kanda visur - o jei kanda į veidą, vadinas myli iki nukritimo. Pvz miegi, jis prieina prie lovos, įkanda į nosį ir nueina doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
maniškė iki šiol kandžiojasi, bet švelniai, dažniausiai tik apžioja bigsmile.gif nors įsijautus ir rimčiau įkabina, apie perkąstus nagus, įskeltas lupas ir šiaip mėlynes ant kūno nekalbu biggrin.gif bet tai dažniausiai įvyksta kai nepataiko kamoliuką ar pagalį griebdama, tai nėra ko ir bartis, juk netyčia ax.gif
Atsakyti
Na va, o dresuotojas ( cia rekomenduotas p. Marius) mums patare butent su smaugtuku ji atpratinti. taciau mes ta smaugtuka naudojame daugiau kaip antakli- staigiai kilstelime uz jo sunerto per abu ziedus, ne kad smaugtu, nes pasirode baisiai kazkaip tas smaugimas. bet neapsikentusi ir uz keteros papurtau, drauge su komanda "ne". na reikia tiesiog iskenteti matyt ta laika. bandysiu sukaupti kantrybes likucius ir laukti kol galesiu apkabinti ir priglausti savo suniuka be baimes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo levrete: 09 gruodžio 2014 - 10:16
QUOTE(levrete @ 2014 12 09, 10:15)
bandysiu sukaupti kantrybes likucius ir laukti kol galesiu apkabinti ir priglausti savo suniuka be baimes smile.gif

Sėkmės ir dideliausios kantrybės! thumbup.gif Tą progą labai į temą vaizdelis. biggrin.gif Tarp jų ten tokie santykiai vyksta, visą dieną normalus šunys būna, tik grįžta "tėtukas" namo viskas, išdurnėja abi, o Viper išvis tėtuko princesė, jai leidžiama rankas graužt, šokinėt, lovoj kartu miega...

https://www.youtube....h?v=oZhSpM10GyE
Atsakyti
Nu ką, važiuosim Kaunan į CACIBus smile.gif kas dar bus? smile.gif
Atsakyti