Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių Aviganiai

Aš jaunystėj irgi norėjau Rekso. Gimtadienio proga gavau ir džiugino beveik 13 metų. Nebuvo Reksas, tačiau Reksė - visom prasmėm. Visada šalia žmogaus, visada žiūrinti į akis. Vėliau išėjau iš tėvų, kalė liko ten. Aš radau sau kitą veislę, tėvai šalia ale VA turėjo šarpėjų. Abiems išėjus panašiu metu ilgai svarstėm - ko jiems reikia. Svarstymai truko gerus pusę metų, kol tevų namuose vėl atsirado VA. Jie nieko kito šalia nebeįsivaizduoja, jiems reikia to nuolat šalia būnančio ir visur sekančio šėšėlio, nuolat į tavo akis pakeltų jos akių. Na, tokio šašo prie užpalkalio smile.gif Jie nuo to jaučiasi pilnaverčiai. Gal todėl, kad mus visus jau užaugino ir dabar toliau turi apie ką šokinėt.

O šalia savęs dabar turiu visai ką kita - Cane Corso. Taip, VA man irgi patinka. Bet jį visada lyginu su korsu. Bet kokioj situacijoj: judesys ne toks, snukio išpildymas ne toks, žvilgsnis, akių forma ir pan. Na, ne piktybiškai, tiesiog lyginu nesusimąstydama. Man korsas - numeris vienas, širdies ir sielos šuo. Gal dėl to, kad labai labai pasisekė su juo. O gal jis tiek daug papildo mane ir visokeriopai man tinka. VA įsivaizduoju tik šalia Cane Corso. Kaip antrą pusę sporte ar dresūroj, kur Cane Corso yra per sunkus.
Atsakyti
šiandien koks stresas man buvo -
šaukiu šunį kieme - nėra. Viską aplėkiau, žiū už ūkinio - kaimynų spanielis mūsų kieme, abu siaučia kūliais besiraitydami. Nors jie kuo gražiausiai žaidė, aš vos nenumiriau iš siaubo, kad ji nepultų jo mane pamačius (taip būdavo su Pepe). Bet nepuolė. Čia turbūt labiau mano paranoja nei kas pavojingo buvo. Ogi sietinėj tvoroje "stebuklingai" atsirado skylė. Dar žemė aplink apkasta... Žodžiu, džiaugiuosi, kad ji nė neketino jo suėsti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(megeja @ 2014 11 13, 01:20)
Kas turėjo vokietį ir kaifavo nuo jo nuolatinio žiūrėjimo į vedlį ir nebylaus klausimo "ką veikiam?", norės nusišauti nuo nevaržomos, pvz. kad ir to paties seterio, ugningos dvasios jėgos skriejant laukais ir mojuojant šeimininkui savo gražiais karčiais ir uodega.
Geriausia, kai šeimininkas kaifuoja nuo savo šuns. Tuo tarpu, yra žmonių, kuriems vokietis - besielis padaras su tuo savo atsidavimu šeimininkui ir nesąmoningu grobio instinktu biggrin.gif

oi kaip tiksliai parašei. Man VA nuostabus savo tuo laukimu, buvimu šalia. Prie miško aš su medžiokliniu neišgyvenčiau, haskis irgi greičiausiai pabėgtų, o čia šuo visada per metrą
Yra kas man sakė, kad VA yra mėmės, o tie sunkiai dresuojami yra protingesni, mat patys išanalizuoja situaciją ir ieško prasmės, ar verta vykdyti komandą biggrin.gif niekuo VA ne mėmės! dar ir geri velniai - jei ras spragą, silpnumą - mielai pasinaudos. Šiuo metu maniškė visai nemaniškė - klauso ji vyro, nori vyro, o aš esu tik kasymo ir glostymo įrenginys doh.gif nu bet pati kalta
Atsakyti
QUOTE(Cruella de Vil @ 2014 11 13, 11:39)
Kartais atrodo, kad tas mano svajotas, sapnuotas vokietis labiau mano vyrą myli, nei mane. biggrin.gif Nes aš ta pikta mama, kuri veda į lauką, duoda valgyt, duoda į skūrą, manęs reikia klausyt, o kai jis grįžta namo pagatava apsisysiot iš laimės, visiškai susilydo.

pas mus tokia situacija, tik aš ne ta "piktoji", o vyrą ji vis tiek labiau myli. gal kad kalės? biggrin.gif

Ar galima šunį palikt prie parduotuvės, kai reik kažko biškį ir labai greit? Man paranoja, kad pavogs, tai nepalieku, bet kartais taip reikia. Ir šuniui smagu būtų išeit, ir pačiai smagiau, ypač tamsiais vakarais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 166cm: 14 lapkričio 2014 - 00:10
QUOTE(166cm @ 2014 11 14, 00:50)
Yra kas man sakė, kad VA yra mėmės, o tie sunkiai dresuojami yra protingesni, mat patys išanalizuoja situaciją ir ieško prasmės, ar verta vykdyti komandą  biggrin.gif

Naaa, savotiška tiesa smile.gif Kai kurios veislės veistos taip, kad gebėtų patys "analizuoti" situaciją ir savarankiškai priimti sprendimus. Bet man patinka tas tarnybinių veislių mėmiškumas, nenoriu aš protingo šuns biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo megeja: 14 lapkričio 2014 - 02:18
Tas nebylus klausimas " ka veikiam?" man taip patinka thumbup.gif kai iseini ir jautiesi isejes su draugija, o ne paleidi suni ir tiek ji tematei... savo demesingumu si veisle yra nuostabi.
Po dvieju menesiu, praleistu drauge su VA, labai dziaugiuosi juo, zaviuosi ir myliu, tik laukiu, kol pagaliau praeis kandziojimosi amzius, kai galima bus apkabinti savo augintini ir nejusti jo dantuku rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*Elia* @ 2014 11 13, 12:49)
tikrai neieškau kuo pakeist tą šunį, ieškau šalia kurio man būtų gera, kuriam galėčiau užtikrinti "veislei reikalingas sąlyga"
Į tą pačią upę gyvenime nebrendu biggrin.gif
Jūs teisi - reikia surasti naują draugą. Kad širdyje suskambėtų, kaip pamačiau savo Barsą, kaip inga 321 pamatė ssavo  wub.gif
kol kas neskubėsiu...

O kaip malinukai?Taip pat nuostabus sunys, bet mazumele kitokie bigsmile.gif
Atsakyti
Keliam tema ir pasirodom, kaip augam graziai biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sveiki, musu vokieciu aviganio kalyte 1.5 metu, iesko pirmajam pasimatymui vaikino smile.gif Mes is Klaipedos reikia skubiai smile.gif Lauksiu zinuciu i AZ.
Atsakyti
QUOTE(braske24 @ 2014 11 15, 22:10)
Sveiki, musu vokieciu aviganio kalyte 1.5 metu, iesko pirmajam pasimatymui vaikino smile.gif Mes is Klaipedos reikia skubiai smile.gif Lauksiu zinuciu i AZ.

o kokie kalytės parodų įvertinimai? displazijos tyrimų rezultatai?
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2014 11 15, 21:45)
o kokie kalytės parodų įvertinimai? displazijos tyrimų rezultatai?

Mes parodose nedalyvaujam, tad vertinimu neturime. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(braske24 @ 2014 11 15, 22:53)
Mes parodose nedalyvaujam, tad vertinimu neturime. ax.gif

tai kam jums tada kavalierius? g.gif
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2014 11 15, 22:06)
tai kam jums tada kavalierius?  g.gif

Kalytei prasidejo ruja, kai vezem pas veterinara, tai jis pasake, kad kai kalyte bus 1.5 metu amziaus butinai reikia suleisti su patinu ir kad turetu bent viena vada suniuku, protingesnes pasidaro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo braske24: 15 lapkričio 2014 - 22:26