Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių Aviganiai

Tos vadinamos "veislinės" kalės labai gerai veisimui eksterjerine prasme - beveik visais atvejais, parinkus puikų patiną, gaunama gerų eksterjeru šuniukų.
Va, dėl to dvigubo kergimo buvau girdėjus, tačiau argumentų pati sau neradau. Ačiū už info smile.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymą, veisime nieko nenusimanau ir nelabai domėjaus, tikrai įdomi informacija! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cruella de Vil @ 2014 10 15, 12:55)
O kas skaitosi gera veislinė kalė? Kaip suprantu ta, kurios vaikiukai daugiau iš tėvo pasiima? O Viper mama irgi tokia veislinė4u.gif

Na tas sprendimas kiekvienai kalei indvidualus, jei kalė ideali-tegu tik gimdo į save biggrin.gif, bet vis tik kai kergi, yra kažkokia vizija, tad noris kažką pakeist, sukurt ir na...tai kūryba. O Čaika labai gera kalė, nes nors jei vaikai nei ji nei tėtis, jie kitoki ir jie ŽYMIAI geresni už mamą. Gaila kad jai jau 8......kergčiau dar ją
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2014 10 15, 11:07)
Galiu iš kart atsakyti tiems,

omg kokia aukštoji matematika! ne, gal greičiau keramika - kiši į krosnį ir nežinai, ar kas gausis: gal sprogs, gal suskils, o gal tobulai išdegs reikalas.

aš žiūrinėdama katalogą parodos nusistebėjau, kad klaida: vienos vados skirtingi tėvai. U ar V... gal maišau. o ten ir šiaip klaidų sočiai privelia
Atsakyti
Tai U vada ir buvo juk kergta su dviem skirtingais patinais? smile.gif
Atsakyti
Oho kokie čia mokslai blink.gif Girdėjus buvau, bet kad taip viską aiškiai-ne.
Atsakyti
QUOTE(Cruella de Vil @ 2014 10 15, 12:29)
Tai U vada ir buvo juk kergta su dviem skirtingais patinais? smile.gif

Aha, U smile.gif
Atsakyti
Greitai pirkit kas nors Vinchestos mergytę - tokia faina, mano kalę vaikosi kaip didelė jau, o dar tik lygiai mėnesio vaikas biggrin.gif
Atsakyti
Tai gal pati pirk! biggrin.gif
Atsakyti
Dvigubas kergimas irgi gerai, kai yra neblogas patinas šalia ir koks ekskliuzyvas toli toli. Turi atvėsintą ar šaldytą spermą sėklinimui, bet kaip Zay sakė - jeigu nepavyks, nenori pramesti nei vienos rujos - gal kalei pagal amžių tai paskutinis kergimas, gal retai rujoja, gal linkus likti tuščia. Tai apsėklini ir dar po dienos pakergi natūraliai, kad garantuotai ko nors būtų. Itin aktualu, kai gauni suaugusią kalę ir nežinai ką ji duoda su aplinkinių kraujų patinais - o kalė ne jauniklė ir laukti du tris metus jau nėra kada, o išnaudoti jos potencialą norisi kuo geriau. Tai vietoj vienos vados su vienu patinu ir po metų kitos vados su kitu (čia jei pasiseka ir gauni dvi vadas) - tu turi vienais metais dviejų patinų vaikus, ir kitais metais žinai su kurios linijos patinu labiau verta ją kergti antrai vadai.
Na kodėl to reikia suprantu, bet toks kergimas turi būti paskaičiuotas ir pasvertas. Kitu atveju tai žaidimas....
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
labai idomiai diskutuojate thumbup.gif
Zoom koks simpatiskas jaunuolis, linkiu geru namu wub.gif
Atsakyti
Et, o aš norėčiau, kad mana kalė perduotų save, o ne patiną ax.gif
Atsakyti