Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių Aviganiai

QUOTE(dailele @ 2014 10 15, 08:44)
Sveikos, aš čia su klausimu iš liaudies tautosakos. Visos diskusijos nepasakosiu (pradėjom žmonėmis, baigėm visais žinduoliais aplamai), bet susikibom su vienu piliečiu dėl tokio dalyko. Jis man aiškina, kad jei veislinė kalė nors vieną kartą atsiveda šuniukus nuo neveislinio patino - ji toliau nebetinka veisimui. Taip sakant kažkoks "kodas" lieka visam laikui. Aš ne genetikė, bet man kažkaip galai nesueina  g.gif Padėkit sugriaut mitą.

O jei aš kartelį nusidėjau su negru ir pagimdžiau mulatą, tai jau su baltu savo vyru bendrų vaikų, na tik mūsų jau niekad neturėsim? Visi po to gimę vis vien bus biškį negrai? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2014 10 15, 10:01)
O jei aš kartelį nusidėjau su negru ir pagimdžiau mulatą, tai jau su baltu savo vyru bendrų vaikų, na tik mūsų jau niekad neturėsim? Visi po to gimę vis vien bus biškį negrai? biggrin.gif

Tiesą sakant nuo žmonių dauginimosi visa mūsų diskusija ir prasidėjo, kad pirmas vyras moters gyvenime palieką "pėdsakus" lotuliukas.gif Bet tema apie gražius šuniukus, nebegadinsiu jos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dailele @ 2014 10 15, 07:44)
Sveikos, aš čia su klausimu iš liaudies tautosakos.

Čia telegonijos (telegony) teorija, moksliškai nepagrįsta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dailele @ 2014 10 15, 09:05)
Tiesą sakant nuo žmonių dauginimosi visa mūsų diskusija ir prasidėjo, kad pirmas vyras moters gyvenime palieką "pėdsakus" lotuliukas.gif Bet tema apie gražius šuniukus, nebegadinsiu jos  4u.gif

Nepalieka, bent kiek pastudijavus anatomiją, pasimato kokia tai nesamonė. Beja leidžiama kergti kalę per tą pat rują su 2-3 patinais. Kaip tada. Sakysim aš esu darius tokį kergimą-pakergiau vieną dieną su vienu patinu, po paros su kitus. Gimė vaikai vienoje vadoje nuo dvioejų patinų. Niekas nesusimaišę, patvirtinta genetiškai. Beja vieno patino vaikas nuo 3 savaičių iš veido matės kas tėtis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2014 10 15, 09:11)
Sakysim aš esu darius tokį kergimą-pakergiau vieną dieną su vienu patinu, po paros su kitus. Gimė vaikai vienoje vadoje nuo dvioejų patinų. Niekas nesusimaišę, patvirtinta genetiškai. Beja vieno patino vaikas nuo 3 savaičių iš veido matės kas tėtis smile.gif

O kaip tokiu atveju kilmės dokuose tėvas rašomas - kuris iš patinų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Angie_Kiras @ 2014 10 15, 11:23)
O kaip tokiu atveju kilmės dokuose tėvas rašomas - kuris iš patinų?  g.gif

Kiekvienam vaikui savas aišku. Oficialioje įstaigoje (aš Sorpo dariau) daromi genetiniai tyrimai, imama mėginiai iš mamos, abiejų tėvų ir vaikų. Ir tada kiekvienas vaikas gauna išrašą kieno jis yra, tai pateikiama į LKD ir veisėjui, aš pagal tai užsakinėju dokumentus, jie sutikrina ir išduoda. Viena vada-viena mama, du tėvai smile.gif
Papildyta:
o kalbant dar apie dailele minėtą ginčą, kad pirmas tėvas vis vien palieka biškį savo, dabar pagalvojau, kaip tai teisiškai būtų biggrin.gif, sakykim mama pirmą vaiką pasidarė su labai turtingu dėde, tas pripažino ir dalis jo turto vaikui tenka, po to mama ištekėjo už varguolio kažkokio, pasidarė mane. Tai vadinas aš turėtau būt biškį ir turtuolio vaikas? Ir man turėtų atitinkamai tekt jo pinigėlių biggrin.gif biggrin.gif. Arba tas pats su kilmingumu biggrin.gif. Dieve kokios kvailystės biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
O kokiu tikslu daromi tokie kergimai? Kiek jie vertingi? Ir šiaip iš asmeninės patirties - kartotum tokį?
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 10 15, 11:50)
O kokiu tikslu daromi tokie kergimai? Kiek jie vertingi? Ir šiaip iš asmeninės patirties - kartotum tokį?

Galiu iš kart atsakyti tiems, kas neskaičiavę nusprendžia kad dėl pinigų, nes tekę tai išgirst-tipo daugiau patinų, daugiau šuniukų, kas yra visiška nesamonė, o ir už kergimą moki dvigubai, po to genetiniai tyrimai irgi kainuoja. Mano atveju aš skubėtoja-norėjau vienoje vadoje pamatyt ką konkreti kalė duoda su skirtingais patinais, nenorėjau gaišt kelių metų, kad tai sužinot. Vienas kergimas-poros patinų vaikai, kurie dar ir vienu metu auga. Aš susimokėjau už info, dabar tiksliai žinau kad mano kalė yra veislinė, na ne ta prasme, kad ne mišrūnė biggrin.gif biggrin.gif, bet yra kalės kurios su visais patinais duoda save, maniškė savęs davė tik porai vaikų veidą-visa kita yra tėvai, ji savęs davė mažąją dalį. Taigi tai labai įdomus varijantas kergimui ir dabar jau gana ramiai nespėliodama žinau, kad gal visai verta jai padovanot kokį brungų berną biggrin.gif, biggrin.gif. Kiti dvigubus kergimus daro sakykim - darai kergimą su labai brangiu bet labai mažai duodančiu vaikų patinu, ar dažnai paliekančiu tuščias kales, perkergia su tokiu nuo kurio tikrai bus. Tai ir laikas nepamestas ir jei viskas susiklosto puikiai-turima vaikų ir nuo to nuo kurio labai retai būna smile.gif. Tai žiauriai aktualu su kalėm kurios labai retai rujoja ir kai lieka tuščios-labai ilgą laiko tarpą reikia vėl laukt... Na kiekvienas turi savas priežastis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zay: 15 spalio 2014 - 11:08
QUOTE(zay @ 2014 10 15, 12:07)
Mano atveju aš skubėtoja-norėjau vienoje vadoje pamatyt ką konkreti kalė duoda su skirtingais patinais, nenorėjau gaišt kelių metų, kad tai sužinot. Vienas kergimas-poros patinų vaikai, kurie dar ir vienu metu auga. Aš susimokėjau už info, dabar tiksliai žinau kad mano kalė yra veislinė, na ne ta prasme, kad ne mišrūnė biggrin.gif biggrin.gif, bet yra kalės kurios su visais patinais duoda save, maniškė savęs davė tik porai vaikų veidą-visa kita yra tėvai, ji savęs davė mažąją dalį.

O kiek kuris patinas suniuku tasyk dave rolleyes.gif ?
Atsakyti
Vadoje buvo 6 šuniukai, ir deja patinas "ant kurio taikiau dienas" davė tik vieną kalytę-kitos spalvos nei jis, nu bet visišką kloną, vos ji akis atmerkė, sakiau kur man šitas veidas matytas biggrin.gif, kitas patinas davė likusius
Atsakyti
Labai jau seniai čia nesirodžiau smile.gif O pasirodysiu su mažuoju Zoom,kurio vis dar neranda jo šeiminnkai smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
O kas skaitosi gera veislinė kalė? Kaip suprantu ta, kurios vaikiukai daugiau iš tėvo pasiima? O Viper mama irgi tokia veislinė? 4u.gif
Atsakyti