Įkraunama...
Įkraunama...

Vokiečių Aviganiai

QUOTE(166cm @ 2014 09 25, 17:27)

ajajaj... gerai, kad priminei. reik užsiregistruot. dvi dienos belikę
mūsiškė ta proga šeriasi pilnu tempu

turiu įtarimą, kad dauguma kalių Marijampolėje bus plikos biggrin.gif

o dėl tų antsnukių.... blogus dalykus pastebim dažniau negu gerus, nes geri dalykai neišsiskiria mirksiukas.gif

gal Vilniuj daugiau tų atsakingų šeimininkų, arba Kira grėsmingai atrodo, bet mus pamatę dauguma savo šunis susirenka, o jeigu ne, iš tolo klausia ar mes nesikandžiojam biggrin.gif
labai džiaugiuosi, kad Kirai kiti šunys nelabai rūpi, ypač kai žino, kad aš turiu KAMUOLIUKĄ thumbup.gif prieš porą dienų savo pievoj sutikom vyrą su 4mėn argentinos dogu, kurie labai norėjo su mumis draugauti smile.gif tai tam šuniukui teko pesitenkinti žaidimu su Bartuku, nes Kira žaidė su kamuoliuku ir daugiau jai nieko nerūpėjo lotuliukas.gif šian irgi vienas šunėkas labai norėjo draugauti, Kira gerai pagalvojus nusprendė, kad kamuoliukas idomiau wub.gif
Atsakyti
oj aš tai prieš antsnukius ir labai net.. nors saviškei visad po kaklu parišu, bet niekad nesu dėjus, tik kai troleibusu važiuojam.. aš žinau kur ir ką mano šuo gali daryt, kaip elgtis ir pan. todėl nematau reikalo jos kankint su antsnukiu smile.gif mieste puikiai elgiasi, kavinėse ir pan. nieko nedaro, pro kitus šunis tiesiog prasivedu ir tiek, su kai kuriais draugaujam, su kai kuriais ne.. atsakingas šeimininkas pažįsta savo šunį ir manau jei yra nevaldomas šuo jo tiesiog į viešas vietas nesiveda.. bet atsakingas šeimininkas dažniausiai būna protingas žmogus ir jo šuo tikrai nebus nevaldomas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mody @ 2014 09 25, 18:56)
oj aš tai prieš antsnukius ir labai net.. nors saviškei visad po kaklu parišu, bet niekad nesu dėjus, tik kai troleibusu važiuojam.. aš žinau kur ir ką mano šuo gali daryt, kaip elgtis ir pan. todėl nematau reikalo jos kankint su antsnukiu  smile.gif mieste puikiai elgiasi, kavinėse ir pan. nieko nedaro, pro kitus šunis tiesiog prasivedu ir tiek, su kai kuriais draugaujam, su kai kuriais ne.. atsakingas šeimininkas pažįsta savo šunį ir manau jei yra nevaldomas šuo jo tiesiog į viešas vietas nesiveda.. bet atsakingas šeimininkas dažniausiai būna protingas žmogus ir jo šuo tikrai nebus nevaldomas  smile.gif

kodėl prieš? kur problema, nepatogumas?

jeigu žmogus atsakingas, tai kokį egzaminą/patikrinimą pereit nebūtų didelė problema, ane? nesakiau, kad visi šunys turi nešiot, sakau, nevaldomi.

tikrai blogi dalykai matomi labiau nei geri. tarkim, aš niekad neskaičiuoju, kiek esu sutikus ramių šunų gatvėj, vienų ar su šeimininkais, bet tai, jog man, mano močiutei (o ji dar visad sakydavo, kad svarbiausia ramiai praeit, nebijot, ir šuo niekad nepuls. persigalvojo) ir mano klasiokui įkandę vedžiojami už pavadžio šunys, man jau yra pakankamas argumentas. dar daug artimų žmonių yra užpulti palaidų, tų aš net neskaičiuoju.
Atsakyti
Kad ir mūsų nepamirštumėte smile.gif Beveik 7 mėn. smile.gif
user posted image

Dalyvaujanties, sėkmės parodoje. Ypač naujokams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(166cm @ 2014 09 25, 21:43)
kodėl prieš? kur problema, nepatogumas?

Taip, šuniui labai nepatogu. Nematau reikalo jo kankint su antsnukiu, nes nei vienam gyvam padarui kažkoks daiktas ant snukio nepatiktų. Na nežinau, man Vilniuje, mieste, dar neteko sutikti šuns, kuris būtų pavojingas ir labai agresyvus... mūsų rajone yra tik viena kalytė nevaldoma, bet ją šeimininkai visad persiveda į kitą pusę pamatę šunis ir vedžioja su antsnukiu. Mano dėdės šuo dar vienas yra visiškai nevaldomas, vokietė beja, kas man yra labai gaila, na bet patys kalti, sakiau nesirinkti to veislyno... na žodžiu tai vienintelis šuo turbūt kurio aš bijau, bet ir neinu artyn, o mieste jie vedžioja lygiai taip pat su trumpu pavadžiu ir antsnukiu. Jaunam šuniuko amžiuj patingėję žmonės jį socializuoti kenčia paskui visą gyvenimą rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mody: 26 rugsėjo 2014 - 10:35
QUOTE(Mody @ 2014 09 26, 11:34)
Taip, šuniui labai nepatogu.

Reikia tinkamą antsnukį rinktis smile.gif Maniškiams su antsnukiais lygiai toks pat "nepatogumas", koks einant prisegtam prie antkaklio. Kvėpuoja laisvai, lekuoja laisvai, galvą sukinėja laisvai. Ir galiu pasakyt, kad normaliai vedžiojančių šunis mūsų rajone - vienetai. Tikrai stengiuos pamatyt gerus atvejus, tvarkingus, socializuotus šunis, besidominčius žmones. Tokių vienetai. Net kakius susirenka tik keletas, ką jau kalbėt apie tai, kad žodžio socializacija reikšmės nežino...
Atsakyti
O aš dabar labai džiaugsmingai, Latvijoj būdama, vedžioju šunį ne tik kad be antsnukio, bet ir be pavadėlio smile.gif Žmonių reakcija labai patinka, nes jos... nėra biggrin.gif
Ir šuniukas mano, aišku, geras, tikrai turiu pagirt - nei prie žmonių bėga, nei prie dviračių, nei prie šunų wub.gif
Va, vakar vedžiojant, tai du mažiukai pribėgo "neatsiklausę" biggrin.gif Tai pasiguldžiau saviškę, tie uostinėja, šeimininkė jau bumba ant savo šunų, kurie į ją nereaguoja, maniškė uodegą vizgina, o man tiesiog faina, kad mano šuo toks fainas ir patogus biggrin.gif
O dar ir seminare puikiai dirba, pagyrų tik klausausi - žodžiu, aš čia tikrai visai nesigiriu biggrin.gif
Einu laiminga miegot ir rytojaus darbą seminare sapnuot smile.gif
Atsakyti
Kar, gražu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 09 26, 12:05)
Reikia tinkamą antsnukį rinktis smile.gif

Mano vokietės antsnukis patogus yra, bet aš vis tiek nematau jo prasmės kai šuo yra socializuotas ir moka elgtis viešose vietose bei šeimininkas geba valdyti jį smile.gif bet čia tik mano nuomonė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuoj @ 2014 09 27, 14:30)
Kar, gražu 4u.gif

Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2014 09 26, 10:34)
Kad ir mūsų nepamirštumėte smile.gif Beveik 7 mėn. smile.gif
user posted image

Dalyvaujanties, sėkmės parodoje. Ypač naujokams smile.gif

Jus neprileksit? smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
gal galit patarti gerą dresuotoją Kaune privačiom pamokom? Jaučiu, kad komandinės treniruotės jau nebepadės... Šuo suaugęs. Ačiū
Atsakyti