Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis

QUOTE(saintlina @ 2014 09 04, 11:00)
įdėk foto, aaa... ypač raudonikių  4u.gif  Nu taaaip gražu daug raudonikių vienoj vietoj  wub.gif  Ir baravykų, žinoma, baisiai gražu. Tiesiog baravykų aš daugiau matau, o raudonių krūvas tik nuotraukose galiu išvyst  smile.gif

pažadu, bet truputį vėliau , nespėju biggrin.gif
lėkiau į mišką antro reiso, priskyniau kibirą rudmėsių anytai

ai tiesa kalbėjot apie važinėjimą miške - važiuoju su šviesom ir diržu, bet ne dėl policijos, o todėl kad taip į kraują įaugę, labai pripratus
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 09 04, 14:57)
priskyniau kibirą rudmėsių anytai

į neviltį varot, mergai, su tokiom ataskaitom unsure.gif
Atsakyti
Laba,
Prasau padekit, grybu zinoves, ar cia tikrai kelmuciai? blush2.gif
Ir ar renkat juos kas? Ar verti demesio grybukai g.gif
Niekad ju nerinkdavau, dabar matant visus kelmus apzelusius, taip ir noris pabandyt bigsmile.gif
Is anksto labai aciu uz pagalba 4u.gif
user posted image
user posted image
user posted image

Turiu ir daugiau foto, jei reikia ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cavalli: 04 rugsėjo 2014 - 17:46
Raudonikiai...

user posted image
Čia jų tupėjo 12, kitoj vietoj 13, bet gerokau augesnių. Tik jau jų nefotografavau, nes daug grybautojų šmirinėjo. Kažkokie neišauklėti, kartais "nupučia" grybus iš panosės, nors gi mato, kad krūvoj renki iš eilės. Tėčiui baravykus nurinko, aš MB šūktelėjau, tad man raudonikius nurinko doh.gif

Na o čia tokius keturis radau, pasiutusiai gražūs, trečdalį kibiriuko užėmė su draugeliu baravyku.

user posted image

user posted image
Papildyta:
Cavalli, kelmučiai. Aš juos pernai tik pradėjau rinkti, nes anksčiau tiesiog nepasitaikė tuose miškuose, kur grybavau. Gal dar kitos patvirtins. Mes grybus sūdom ir stipriai. Vėliau perplaunam, nuverdam gerai ir skonis jų būna kaip šviežiai išvirtų. Marinuoti baiminuosi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 04 rugsėjo 2014 - 18:21
Pou,o man marinuoti patikimiau,actas. g.gif
Jo kelmutės,jos turi sijonėlius ir galvutės su taškiukais.
Nedygsta masiškai pas mus raudonikiai,vienas kitas,bet porą kibirų surinkau,įvairių.Sutikau du vyriškius,ūmedžiū prisirinkę,tokių net nerenku,nors kalnai jų. blink.gif
Aptūrėjau nuotykį. bigsmile.gif Išeinu iš miško,stovi,prie mašinos vyriškiai,kažką rašo,pasisveikinau.Klausia kaip grybai,sakau jau antrą kibirą nešu,pasirodo,vienas miškininkas. bigsmile.gif Sako,o žinote,kad pagal įstatymą galimą vienam žmogui tik vieną kibirą grybų pririnkti,o jei patikrinčiau ir raščiau mažesnių galvučių nei 3 cm,bauda-100 litų.O tai klausiu šia dabar Mazuronis priėmė įstatymą,ne-sako jau seniai.Gerai,bet ruduokių didelės kepurės jau sukirmyję????? g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(cavalli @ 2014 09 04, 19:43)
Laba,
Niekad ju nerinkdavau, dabar matant visus kelmus apzelusius, taip ir noris pabandyt bigsmile.gif

Taip kelmuciai ,o jau grozis kokie storuliai ,vadinas jau prasideda dygimas thumbup.gif
Papildyta:
[quote=Pou,2014 09 04, 20:20]
Raudonikiai...

user posted image
Čia jų tupėjo 12, kitoj vietoj 13, bet gerokau augesnių. Tik jau jų nefotografavau, nes daug grybautojų šmirinėjo. Kažkokie neišauklėti, kartais "nupučia" grybus iš panosės, nors gi mato, kad krūvoj renki iš eilės. Tėčiui baravykus nurinko, aš MB šūktelėjau, tad man raudonikius nurinko doh.gif

Na o čia tokius keturis radau, pasiutusiai gražūs, trečdalį kibiriuko užėmė su draugeliu baravyku.

o jau grazumas , wub.gif
Atsakyti
Man juokingiausia, kai miške eini pro kelmus, o ten tik smeigtukai be galvučių smile.gif
Cavalli, kelmučių renkamos tik galvutės, kotukai kietoki, paprastai nerenkami.

Dėl acto, tai man baisoka, o jei per mažai ir ten išbujos botulizmas... Va druskos galima šiūkštelt kaip reikalas, ji išsiplauna ir nuverda. Jei per daug acto - jau neskanu, per mažai - nesaugu.
Plius mano tėtis marinuotų produktų nevalgo, tai gal taip ir perėjo tas įprotis ir į maniškę. Nors pas mane marinuotų agurkiukų, pomidorų, košių makalošių - pilnas rūsys. Va tik su grybais taip.
Atsakyti
Kelmučiai. Skanu marinuoti.

Na negirdėjau, kad vienam žmogui galima tik vieną kibirą g.gif , Įdomu ar tiesa, ar tik juokavo. Neseniai S. Paltarokas rašė, kad kiek begrybautų žmonės, gamtai žala nepadaroma, nes visų neįmanoma išrinkti. Apie rudmėses nežinau, o baravykų negalima rinkti mažesnių nei 1.5 cm skersmens kepurėlės.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2014 09 04, 20:36)
Man juokingiausia, kai miške eini pro kelmus, o ten tik smeigtukai be galvučių smile.gif
Cavalli, kelmučių renkamos tik galvutės, kotukai kietoki, paprastai nerenkami.

Dėl acto, tai man baisoka, o jei per mažai ir ten išbujos botulizmas... Va druskos galima šiūkštelt kaip reikalas, ji išsiplauna ir nuverda. Jei per daug acto - jau neskanu, per mažai - nesaugu.
Plius mano tėtis marinuotų produktų nevalgo, tai gal taip ir perėjo tas įprotis ir į maniškę. Nors pas mane marinuotų agurkiukų, pomidorų, košių makalošių - pilnas rūsys. Va tik su grybais taip.

gal galit truputi placiau apie sudyma pakalbet blush2.gif kaip kas ten daromas ,ar apvirtus ar zalius sudot? kiek mazdaug tos druskos? smile.gif 4u.gif
Atsakyti

Pou - foto nerealios.

QUOTE(cavalli @ 2014 09 04, 18:43)
Laba,

kelmučiai tikrai

QUOTE(IngridaB @ 2014 09 04, 19:27)
Aptūrėjau nuotykį. bigsmile.gif

panašiai ir man buvo, miškininkas bekalbant parodė į vieną baravyką ir sako: ,,už šitą galėčiau jau baust'' Sakau o už ką? Juk sakau baravykams pusantro centimetro riba, o čia daugiau. O jis man: ,,O tai ne du trys?'' sakau nu tikrai kad ne biggrin.gif tuom pokalbis ir baigėsi. Nieko jis pats nežino.
Dabar draugauja su manim,kasdien susitinku, laukia,kada pasisveikinsim, pakalbėt nori, vis klausia ką radau, žodžiu miško draugas biggrin.gif
Šiandien gyrėsi kaip pats kelis didelius sveikus baravykus rado, įspūdis labai jam palikęs biggrin.gif
Aš tai baru jį,kad man baigia visus miškus išpjaustyt biggrin.gif
QUOTE(Vėta @ 2014 09 04, 19:39)
Apie rudmėses nežinau, o baravykų negalima rinkti mažesnių nei 1.5 cm skersmens  kepurėlės.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

kiek žinau limituojami matmenys tik voveraičių ir baravykų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lerikyte: 04 rugsėjo 2014 - 19:16
Voveraičių kepurikių 1 cm, baravykučių 1,5 cm skersmens.

Dėl sūdymo: sūdom virtus. Nuplaunam, išverdam, tada perplaunam, antrą kartą verdam iki tol, kol vanduo skaidrus patampa ir sūdom (mama sakė, kad 1 kgvirtų grybų maždaug 100 g druskos). Į stiklainiukus ir psio (stiklainiukus prieš tai išplaunam ir iškaitinam). Žiemą grybus atidarę išplaunam, nuverdam, paragaujam, jei dar sūru, galima išplauti ir nuvirti antrą kartą. Tik reikia nepamiršti gaminant, kad grybukai jau sūrūs smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 04 rugsėjo 2014 - 19:28
QUOTE(cavalli @ 2014 09 04, 18:43)
Laba,
user posted image
user posted image
user posted image

tikrai kelmuciai, renku, malu.

QUOTE(Pou @ 2014 09 04, 19:20)
Raudonikiai...

Nuotraukos nerealios wub.gif
Lerikyte, smagu kad ir pas jus jau yra grybu. O pas mus panasu jau i pabaiga, palyginus su sekmadienio grybavimu tose paciose vietose, tai per ps maziau. Tik anytai rudmesiu ir as kibira prireziau, man paciai jos nelabai.
Atsakyti