Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis

Saintlina,atsargiai su koja,jei ryt grybaut ruošiesi 4u.gif Jei netyčia ant kokio pagalio užlipsi,ar į duobutę smuktelės pėda-skausmas ojojoj...Pradžioje sezono buvau raiščius patempusi,koja kaip kaladė kelias dienas,paskui lyg ir nieko,bet miške stypinėjau kaip su aukštakulniais smile.gif .iš lėto,palengva,žiūrėk,kad pėda neužmintum storesnio pagalio ir SĖKMĖS 4u.gif .AČIŪ,mergaitės,už palaikymą 4u.gif jei jau gausiu tą protokolą.tikrai pasiginčysiu ,kodėl neprisistatė,nepatikrino dokumentų,ir t.t.Jei jau viskas pas juos TEISINGA,tai teisingai lai atlieka pareigas iki galo.Šiaip tų litų man negaila,tik pats faktas kurioziškas biggrin.gif .Sėkmės grybaujant visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 04, 09:45)
tikras dzūkas vertina tik baravykus ir raudonius  biggrin.gif  Bet be jų man dar patinka šilbaravykiai, makavykai, jauni kazlėkiukai (patys skaniausi iš šaldytų grybų asmeniškai man). Skanios ir jaunos ūmėdės, bet paprastai užtenka porąkart per sezoną jų prisirinkt pavalgymui  biggrin.gif
Voveruškas man rinkt patinka. Jos visad auga tose pačiose vietose - po tuo pačiu kadagiu, po ta pačia eglute. Ir spalva ryški, smagu rinkt. Einu tiesiai ten,kur žinau, jog jos auga, nereik klaidžioti.
O koja tvarkosi. Šiandien jau lyg ir visai neblogai. Ryt važiuosiu į mišką  wub.gif  Jei užmatysiu baravykų, tai ir visai sveika pasijusiu  biggrin.gif  Kad tik tebeaugtų tie mano numylėti grybukai.. šiandien sapnavau, kaip raudonikius roviau  biggrin.gif  Net keista, nes tų raudonikių pas mus nedaug tebūna.
Ačiū už rūpestį  4u.gif  4u.gif

Tai visai platus asortimentas patinkamciu grybu o tai as jau maniau tik baravykus megstat biggrin.gif umedes man nepatinka nes labai trapios kol parsinesi tai nieko nelieka is ju o dar visokiu ju yra tai bijau apsirikt blush2.gif
Dziugu kad jau i miska eisit ,vadinas jau gyjat 4u.gif
O rudmesiu nerenkat? as jas apviriau ir misraine dariau bet galvoju kad zalias kept butu geriau nes verdant isbega visas skanumas ,kita kart jai rasiu tai saldysiu zalias ,o gal negalima ju zaliu saldyt?
Atsakyti
Sveikos, grybautojos mirksiukas.gif
O kazin ar kazlekai dygsta siuo metu, zinau nebloga kazlekyna, tik toloka, tai svarstau ar vaziuot g.gif
Atsakyti
Laba dabar paaktyvėjų baudų dėjikai smile.gif, pas mus Rūklos poligone jau yra kas 100 lt susimokėjes už įvažiavimą draudžiamu laiku doh.gif ,nors šitoj vietoj tai aš už, jeigu mes važiuoja kada leistina pagal jų šaudymu grafiką, jau sutinkam kitus gudručius grybus išvežant tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2014 09 04, 08:22)
umedes man nepatinka nes labai trapios kol parsinesi tai nieko nelieka is ju o dar visokiu ju yra tai bijau apsirikt  blush2.gif

O rudmesiu nerenkat?

ūmėdes jei renku, tai jaunutes, dar neišskleidusias kepurių, tada jos tvirtesnės, neapsilaužo. Išsiskleidusių neimu niekada. O ir šiaip ūmėdes renku praktiškai tik tada, jei kitokių grybų nėr biggrin.gif
Rudmėsės pas mus neauga. Mielai rinkčiau, jei būtų smile.gif Tėvas mano nuo Radviliškio, visad su nostalgija prisimena, kokios skanios rudmėsės būdavo.
Papildyta:
QUOTE(Teoleda @ 2014 09 04, 08:11)
Saintlina,atsargiai su koja,jei ryt grybaut ruošiesi 4u.gif

jei jau gausiu tą protokolą.tikrai pasiginčysiu ,kodėl neprisistatė,nepatikrino dokumentų,ir t.t.

ačiū už perspėjimą 4u.gif Stengsiuos eiti atsargiai.

O tai nedavė į rankas protokolo? Manau, kad ir negausit jo tokiu atveju. Juk turėjo surašyti, duoti pasirašyti, kad sutinkat. O taip kaip įrodys, kad tikrai važiavot be šviesų, be diržo? Gal sustojusi buvot tuo momentu? Gal kažkas nutiko ir išjungusi variklį, atsisegusi diržą išlipt ruošėtės pažiūrėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 04 rugsėjo 2014 - 09:10
mes grybaujam, šnd apie 110 baravykų, kalnas raudonikių.
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 09 04, 09:56)
mes grybaujam, šnd apie 110 baravykų, kalnas raudonikių.

įdėk foto, aaa... ypač raudonikių 4u.gif Nu taaaip gražu daug raudonikių vienoj vietoj wub.gif Ir baravykų, žinoma, baisiai gražu. Tiesiog baravykų aš daugiau matau, o raudonių krūvas tik nuotraukose galiu išvyst smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aurasta2 @ 2014 09 04, 09:47)
Sveikos, grybautojos mirksiukas.gif
O kazin ar kazlekai dygsta siuo metu, zinau nebloga kazlekyna, tik toloka, tai svarstau ar vaziuot g.gif

Vakar kelis daržus užėjau jų - jauni, dygsta, pats tas jau.
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2014 09 04, 11:27)
Vakar kelis daržus užėjau jų - jauni, dygsta, pats tas jau.

o pas mus jau baigėsi, rinkau prieš geras dvi savaites. Aplamai bent jau pas mus pastebėjau, kad kai pradeda dygt kazlėkai, lauk ir baravykų. Kai kazlėkai į pabaigą, baravykai pasipila.
Rudenį dar tradiciškai baravykai auga tada, kai auga raudonosios musmirės. Čia jau tie, rudeniniai, tamsiom galvom baravykai. Gal kituose miškuose kitaip, bet pas mus kasmet taip.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 04, 14:17)
o pas mus jau baigėsi, rinkau prieš geras dvi savaites. Aplamai bent jau pas mus pastebėjau, kad kai pradeda dygt kazlėkai, lauk ir baravykų. Kai kazlėkai į pabaigą, baravykai pasipila.
Rudenį dar tradiciškai baravykai auga tada, kai auga raudonosios musmirės. Čia jau tie, rudeniniai, tamsiom galvom baravykai. Gal kituose miškuose kitaip, bet pas mus kasmet taip.

pastebejau ir as kur tik auga tos raudonosios musmeres (o ju gyvas velnias kur grybaujam) tai ten ir baravyku galima rast ,ryt vaziuojam dar pagrybaut gal da rasim ka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2014 09 04, 12:28)
ryt vaziuojam dar pagrybaut gal da rasim ka biggrin.gif

manau, kad rasit. Šilta dabar, jei tik drėgmės miške pakanka, grybai turi augt
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 04, 13:17)

pas mus raudonos tik pradėjo rastis musmirės, tai gal dar turim vilties baravykams bigsmile.gif
ryt gal nedaug kur bet ilysiu patikrint. daugiau nebent sekmadieni pavyktų. ax.gif
Atsakyti