Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis

QUOTE(saintlina @ 2014 09 03, 16:56)
šaunus laimikis  thumbup.gif
Man tai dorojimas nebaisus. Rinkčiau ir rinkčiau.. Šią vasarą jaunučių kazlėkiukų tiek prisidorojau, kad jau kitus grybus tvarkyt vienas džiaugsmas  biggrin.gif

Mes guočių nerenkam. Mūsų kraštuose turbūt nieks jų nerenka. Neteko matyt, kad būtų miške kokia išpjaustyta.

As ju niekad ir nerinkus ,bet uzejau tokius neblogus tiltus priaugusius tai pabandziau parinkt ,galvojau kad nerasiu geresniu tai emiau ka radau biggrin.gif bet daugiau jau sakiau neriniksiu ,tik baravykus ,silbaravykius na gal kokius lepsius jauniklius ,jau gana biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(fukse @ 2014 09 03, 17:21)
Laba, pradėkime nuo to, kokiame miške  biggrin.gif , toliau,- sveikinimai su geru derliumi  4u.gif
Guočių mes nerenkame, vieną kartą pabandėme,- nepatiko...kvapas kažkokiais vaistais neša  unsure.gif

Laba,dekui uz gera derliu tongue.gif jau rasiau anksciau kur grybauju mirksiukas.gif Barsukynes miske Jonavos raj ,jei neklystu o gal jau ir kedainiu biggrin.gif kvapas ju toks yra specifinis bet kai nuverda nelieka jo ,o i misraines ziemai tai visai gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidastep: 03 rugsėjo 2014 - 16:32
Mūsų grybautojos grybauja user posted image

aurasta2 - dažniausiai Dzūkijoj, aplink Prienus, kartais Kazlų Rūdoj ar Jurbarke;
Astaite1 – Vandžiogalos miške ;
B'ena - aplink Nemenčinę, kartais Labanore ar Pabradėje;
ErikaN – Raseiniuose;
fikuse – Jonavos rajone;
fukse - Nemenčinės miškuose, važiuojant link ežerų;
georgiana - Birštone;
hugutel22 - Tauragės rajone;
IngridaB - Panevėžio rajone, Upytės miške;
Irjuda - Vilniaus apylinkėse, dažniausiai netoli Dūkšto arba Pagirių miškuose ir Širvintų raj.;
jurasaule – už Nemenčinės, beveik Baltarusijos pasienyje;
Lerikyte- Prienų rajone;
Lyžuka - Ruklos poligone, Jonavos miškuose, Vievyje, Strošiūnų šile, dar Varėnos miškuose;
Millli - Rūdninkų girios biosferos poligone;
Minela*- Kėdainių raj., Josvainių miškuose, Medininkuose, Kaune;
Muzika mano siela - Utenos raj., Balčių girininkijoje;
Pou – link Braziukų, dar Vandžiogaloje ir miškuose netoli Raudondvario;
rastafarinas - Kauno raj, link Braziūkų km., Šakių pusėje;
rituker - Labanoro girioje;
Saintlina – Varėnos raj., ties Valkininkais;
Silvija72 – Skuodo krašte;
Skirmulia – Pasvalio raj., Moliūnų miške;
Smala- Nemenčinės miškuose, link Tapelių;
Streamy - Nemenčines miskuose;
Teoleda - Gegužinėje, Ruklos poligone, Gaižiūnuose, Naujasodyje, Kulvos miškuose;
vaidastep - Barsukynės miške Jonavos (Kėdainių) rajone;
vaidastep
Valentina27- Biržų raj., Žaliojoje girioje;
Vėta - Šiaurės Lietuvoje;

QUOTE(vaidastep @ 2014 09 03, 17:32)
... bet daugiau jau sakiau neriniksiu ,tik baravykus ,silbaravykius na gal kokius lepsius jauniklius ,jau gana  biggrin.gif
...jau rasiau anksciau kur grybauju mirksiukas.gif Barsukynes miske Jonavos raj ,jei neklystu o gal jau ir kedainiu  biggrin.gif
Aš tai dar norėčiau voveraičių rasti, eina gerai pas mus jos į trasą su vištiena ir kalakutiena smile.gif
Sąrašiuke nemačiau, kad būtų , tai įtraukiu dabar ax.gif
QUOTE(silvija72 @ 2014 09 01, 17:28)
is skuodo krasto,per 3 val puse bagazines baravyku ir keli raudonikiai bigsmile.gif
Įtraukiau į sąrašiuką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2014 09 03, 18:53)

Aš tai dar norėčiau voveraičių rasti, eina gerai pas mus jos į trasą su vištiena ir kalakutiena  smile.gif
Sąrašiuke nemačiau, kad būtų , tai įtraukiu dabar  ax.gif 
Įtraukiau į sąrašiuką  mirksiukas.gif

oi voveraiciu ir as noreciau biggrin.gif bet nerandu kol kas ju dar smile.gif
Atsakyti
Išsikvėpė mano mylimiausias miškas verysad.gif ...Pirmadienį keturi krepšiai,pagrinde baravykai,0 šiandien vos keliolika rudagalvių.Lepšiukų kažkiek yra,rudmėsių nemažai,o baravykučių nebebe tongue.gif .Buvau popiet Gegužinėje,pušynuose.Mašinų nemažai,baravykų krepšiuką radau,gražūs,dideli,ilgais kotais,bet sukirmiję.Iš kokių 20 grybų tik 2-3 sveiki,nėra noro net ieškoti.Ir suprask-mėnulio fazė ta pati,lapuočiuose grybai balti,kaip sūris,o samanose kirmėlėti be proto schmoll.gif .A,tiesa.miške "užsigrybavau " baudą 150 lt biggrin.gif .Varinėju nuo vieno keliuko prie kito,pavažiuoju,pavaikštau .na kaip ir visi.Ir staiga šast-priešais mentų džipukas ir iš kart mirgalkos,raudonas rutulys pro langą mosikuoja.Sustoju,o toks kaulėtas džiuvena išlenda pro langą ir man rėkia: "bauda 150 ,be šviesų ir be diržo važiuoji.Dar nesusigaudžiau,ko jis nori,nes bais piktas buvo biggrin.gif .Sakau,aš į grybą neįvažiuosiu ir jam dzin,ar aš su diržu ir šviesom.Pajuokavau,taip sakant,o vaikyti,kaip jis susinervino,rėkia kelias ir miške kelias tu nufilmuota,lauk protokolo ir nuvarė tolyn grybautojų gaudyt biggrin.gif .Dabar galvoju,parašysiu ant jo "zajavą",kad mane "tukino".Juk jei nufilmavo,turėtų matytis tongue.gif .Tai va,mergaitės,važiuojate,pamatote pakely grybą,atsisegat,išjungiat šviesas,nuraunat ir vėl įsėdusios kartojat procedūrą.Na,gyvenime miške nemačiau policijos ir nesisegiau diržų dėl kelių šimtų metrų,o gal jūs tvarkingesnės? 4u.gif Ryt išeiginė,o paskui nežinau,kur patraukti...Grybų pridžiovinta,primarinuota,bet tas adrenalinas neduoda ramybės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Teoleda @ 2014 09 03, 20:44)
...Ir staiga šast-priešais mentų džipukas ir iš kart mirgalkos,raudonas rutulys pro langą mosikuoja.Sustoju,o toks kaulėtas džiuvena išlenda pro langą ir man rėkia: "bauda 150 ,be  šviesų ir be diržo važiuoji.Dar nesusigaudžiau,ko jis nori,nes bais piktas buvo biggrin.gif .Sakau,aš į grybą neįvažiuosiu ir jam dzin,ar aš su diržu ir šviesom.Pajuokavau,taip sakant,o vaikyti,kaip jis susinervino,rėkia kelias ir miške kelias tu nufilmuota,lauk protokolo ir nuvarė tolyn grybautojų gaudyt biggrin.gif ....

ir jie verkia, ko jų taip nemėgsta, kodėl yra pravardžiuojami doh.gif . Saugų eismą mat užtikrina MIŠKE doh.gif Rašykit būtinai, netikiu, kad jie turėjo paskyrimą ( o turėjo turėti) budėti ir užtikrinti MIŠKE eismą doh.gif . Lyg mieste ar keliuose, kuriuose vyksta intensyvus eismas, nebūtų darbo. Kurą matai įsisavina doh.gif
Atsakyti
[quote=Teoleda,

Jo kai taip uzsirauni ant ju tai ne kas doh.gif as niekad nesisegu dirzu miske ,bet reikes pradet segiotis ,maza ant ko uzsirausi kokio misku sergetojo lotuliukas.gif sviesos aciu dievui pacios isijungia ir issijungia kai uzvedi masina biggrin.gif

Tas adrenalinas ir man neduoda ramybes ,jau kaip ir gana butu tu grybu ,gyvenime tiek neturejau ,bet vat reikia dar ,dar.... tongue.gif
Atsakyti
Vaje, Toleda, užuojauta. Mes miške su šviesom, bet aš be diržų. O policininkai irgi grybauti nuvažiavę? Gal pikti, kad niekas grybų nepasiūlė, o patys nerado - gal jų vietose grybavot? biggrin.gif
Atsakyti
Teoleda, ir as taip vaziuoju smile.gif Nu ka nuo ryt vaziuosiu tvarkingai. Nu cia tik musu mentai taip gali sugalvoti, garantija atleke pasirinkti baudu specialiai, pliusiuka uzsideti doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2014 09 03, 17:17)
oi voveraiciu ir as noreciau  biggrin.gif bet nerandu kol kas ju dar smile.gif

aš rasdavau visąlaik kol galėjau į mišką eit. Visas priduodavau. Neskanios man jos. Tik vasaros pradžioj, kol kitų kitų grybų nėr, šitos labai gardžios būna smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Teoleda @ 2014 09 03, 19:44)
A,tiesa.miške "užsigrybavau " baudą 150 lt biggrin.gif

oho blink.gif Dar negirdėtas dalykas blink.gif
Kai reik reaguot į iškvietimą tai žmonių nėr, kuro nėr blink.gif O čia po mišką laksto iš dyko buvimo..
Atsakyti
Praeitą savaitę išvažiuojant iš miško irgi sutikome policijos mašiną,sukant į mišką.Dar pagalvojome,kad gal kam mašiną apvogė,ar lavoną rado?Arba atvažiavo pagrybauti?Gerai,kad buvome prisisegę,nes jau iš mšiko sukome,o miške irgi kartais prisisegu,vien jei į kokį briedį atsitrenkčiau? g.gif Labai baisu atsitrenkti,dar vis laimingai pravažiuojame,nors vos ne kiekvieną kartą pamatome perbėgant kelią arba briedį arba stirną,ten jų pilna.
Atsakyti
[quote=saintlina,2014 09 03, 23:52]
aš rasdavau visąlaik kol galėjau į mišką eit. Visas priduodavau. Neskanios man jos. Tik vasaros pradžioj, kol kitų kitų grybų nėr, šitos labai gardžios būna smile.gif

Tai kokie grybai jums patinka? biggrin.gif beje kaip jusu koja? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2014 09 04, 07:04)
Tai kokie grybai jums patinka? biggrin.gif beje kaip jusu koja? 4u.gif

tikras dzūkas vertina tik baravykus ir raudonius biggrin.gif Bet be jų man dar patinka šilbaravykiai, makavykai, jauni kazlėkiukai (patys skaniausi iš šaldytų grybų asmeniškai man). Skanios ir jaunos ūmėdės, bet paprastai užtenka porąkart per sezoną jų prisirinkt pavalgymui biggrin.gif
Voveruškas man rinkt patinka. Jos visad auga tose pačiose vietose - po tuo pačiu kadagiu, po ta pačia eglute. Ir spalva ryški, smagu rinkt. Einu tiesiai ten,kur žinau, jog jos auga, nereik klaidžioti.
O koja tvarkosi. Šiandien jau lyg ir visai neblogai. Ryt važiuosiu į mišką wub.gif Jei užmatysiu baravykų, tai ir visai sveika pasijusiu biggrin.gif Kad tik tebeaugtų tie mano numylėti grybukai.. šiandien sapnavau, kaip raudonikius roviau biggrin.gif Net keista, nes tų raudonikių pas mus nedaug tebūna.
Ačiū už rūpestį 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 04 rugsėjo 2014 - 07:51