Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis

Saintlina sveikatytes ir greito bei sklandaus gijimo 4u.gif
O jau vaizdu prikelet bigsmile.gif Niekad dar tiek gyvai net svetimose bagazinese nemaciau doh.gif
Zinios is Nemencines misku: grybai dygsta ir gana neblogai bei tokiu sveiku dar nemaciusi. As grybauju kukliai, kasdien tik po kasika baravyku parsinesu, nes grybauju su mazium ant ranku (o tas tikrai ne is lengvuju), pakraunu pilna dziovykle ir dar sooooti 4 suaugusiu vakariene iseina. Ai, tik sestadieni pilna bagazine prisikrovem miske, aisku ne vien grybu blush2.gif su vaikais bambalius ir skardines viename ruoze grybingame nurinkom, tik kazin ar ilgam verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(B'ena @ 2014 09 01, 22:33)
Zinios is Nemencines misku: grybai dygsta ir gana neblogai bei tokiu sveiku dar nemaciusi. As grybauju kukliai, kasdien tik po kasika baravyku parsinesu, nes grybauju su mazium ant ranku (o tas  tikrai ne is lengvuju), pakraunu pilna dziovykle ir dar sooooti 4 suaugusiu vakariene iseina. Ai, tik sestadieni pilna bagazine prisikrovem miske, aisku ne vien grybu  blush2.gif  su vaikais bambalius ir skardines viename ruoze grybingame nurinkom, tik kazin ar ilgam  verysad.gif
Geros žinios, ryt bandysim ir mes prasieiti bigsmile.gif
Po kašiką baravykų iš Nemenčinės miškų mastau.gif
Mes ketvirtadienį buvom, tai radom gal litrą voveruškų ir vidutinio dydžio krepšiuką kazlėkų MB prisipjovė, sakau,- prisipjovė, nes aš jau nesiruošiu jų valyti schmoll.gif , tai pats ir nuvalė visus gal per porą trejetą valandų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2014 09 01, 21:43)
Geros žinios, ryt bandysim ir mes prasieiti   bigsmile.gif
Mes ketvirtadienį buvom, tai radom gal litrą voveruškų ir vidutinio dydžio krepšiuką  kazlėkų MB prisipjovė, sakau,- prisipjovė, nes aš jau nesiruošiu jų valyti  schmoll.gif , tai pats ir nuvalė visus gal per porą trejetą valandų  biggrin.gif

Na ziurint koriose vietose grybaujat g.gif Nors siais metais baravyku radau tokiose mistinese vietose, kur niekad nemaciusi, bet pavieniai po lazdynais, kadugiais ir melynese bei siandien pakeliui radau grazioje vietoje samanose, kaip ir paveiksliuko wub.gif Niekad ten niekas neaugdavo, tiesiog kampa kirtau ir pasiseke pamatyti bigsmile.gif Nors sutikau keleta grybautoju su tusciais kibirais, kurie i mane jau taaaaip kreivai ziurejo, manau pagalvojo, kad kas cia per manjake, vaikas ant ranku miegantis, o mamule pilna krepsi tempia doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo B'ena: 01 rugsėjo 2014 - 21:54
QUOTE(B'ena @ 2014 09 01, 22:52)
Na ziurint koriose vietose grybaujat  g.gif  Nors siais metais baravyku radau tokiose mistinese vietose, kur niekad nemaciusi, bet pavieniai po lazdynais, kadugiais ir melynese bei siandien pakeliui radau grazioje vietoje samanose, kaip ir paveiksliuko  wub.gif  Niekad ten niekas neaugdavo, tiesiog kampa kirtau ir pasiseke pamatyti  bigsmile.gif Nors sutikau keleta grybautoju su tusciais kibirais, kurie i mane jau taaaaip kreivai ziurejo, manau pagalvojo, kad kas cia per manjake, vaikas ant ranku miegantis, o mamule pilna krepsi tempia  doh.gif
Mes pušynuose, nevaikštome po šabakštynus ax.gif
Ne į temą, ale kai pasakei, kad vaikas ant rankų, tai pažiūrėjau kairėje pusėje, kokio amžiaus tas vaikas ir pamačiau, kad taip gražiai pas tave eina jie kas trys metai, tai sekantis bus 2016 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2014 09 01, 21:52)
Ruduokės,- tai čia rudmėsės matomai, o paliepiai,- tai lepšiukai  g.gif
Bandau susigaudyti pavadinimų žaisme  biggrin.gif

Ruduokės,taip rudmėsės,o paliepės tokie balti dideli grybai,labai žemėti,auga beveik žemėje,Bet išvirus būna labai traškūs,kieti.Man vienas rusas sakė,jie Sibire baravykų nerenka ,o va paliepės,-čia tai grybai. bigsmile.gif
user posted imageVa taip atrodo.Ir nereikia sumaišyti su panašia gelsva,ta būna labai karti.Jei įtartina,reikia palaižyti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(B'ena @ 2014 09 01, 22:33)
su vaikais bambalius ir skardines viename ruoze grybingame nurinkom, tik kazin ar ilgam  verysad.gif

oho kokie jūs pilietiški smile.gif, šaunuoliai, kad taip visi thumbup.gif , nesimėtytų miškuose šiukšliu kalnai doh.gif

QUOTE(IngridaB @ 2014 09 02, 07:41)
Ruduokės,taip rudmėsės,o paliepės tokie balti dideli grybai,labai žemėti,auga beveik žemėje,Bet išvirus būna labai traškūs,kieti.Man vienas rusas sakė,jie Sibire baravykų nerenka ,o va paliepės,-čia tai grybai. bigsmile.gif
user posted imageVa taip atrodo.Ir nereikia sumaišyti su panašia gelsva,ta būna labai karti.Jei įtartina,reikia palaižyti. g.gif

paliepiais ir suvalkijoj vadina baltus grūzdus, o va kažkada turėjom sodo kaimynus, buvusius tremtinius, tai jie irgi tą patį apie sibira sakė, kad ten baltas grūzdas yra grybas nr.1 raugia, sūdo, puikiai žiemą išsilaiko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 02 rugsėjo 2014 - 07:22
Man vyras šeštadienį irgi partempė 2 kibirus grūzdų ir dar šiandien į darbą pasiėmė kibirą (jis miške dirba), aš jų nevalgiusi, bet man pasirodė panašūs į rudmėses, tai aš juos nuvaliau ir perviriau 3 vandenyse, taip darau, kai nežinomi grybai ir išvirusi sumaliau mėsmale, pasidariau grybų faršą, nes vyras labai mėgsta grybų kotletus ir į šaldiklį, nes buvau prikepusi vėdarų ir kugelio, tai grybau jau nebūtų tilpę. Baravykų parnešė nedaug, tai tuos į džiovyklę.
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 09 01, 14:34)
bet kaip nelaiku tau ta koja sad.gif

ir nesakyk doh.gif
Mamikei visas vietas nupasakojau, nupaišiau, privažiavimus nurodžiau. Šiandien atraportavo, kad vėl pilnas miškas žmonių, mašinos nėr kur pastatyt, o ir nugrybavo ana ne į tą pusę.. Bo nepasakiau, kur nė neverta eit, kai žmonių pilna doh.gif
Papildyta:
QUOTE(B'ena @ 2014 09 01, 21:52)
Nors sutikau keleta grybautoju su tusciais kibirais, kurie i mane jau taaaaip kreivai ziurejo, manau pagalvojo, kad kas cia per manjake, vaikas ant ranku miegantis, o mamule pilna krepsi tempia  doh.gif

na bet ir stipri moteris esi, kad su vaiku ant rankų grybaut sugebi blink.gif Čia ne kreivu žvilgsniu reik žiūrėt, o pagarbą atiduot smile.gif
Atsakyti
user posted image
neprireike ne 2 valandu ir karzinka pilna thumbup.gif Daugiausia raudonikiu ir lepsiu, baravyku nedaug ir jau gerokai apvalgyti. Miske jauciasi ruduo.
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2014 09 01, 21:43)
Geros žinios, ryt bandysim ir mes prasieiti  bigsmile.gif
Mes ketvirtadienį buvom, tai radom gal litrą voveruškų ir vidutinio dydžio krepšiuką  kazlėkų MB prisipjovė, sakau,- prisipjovė, nes aš jau nesiruošiu jų valyti  schmoll.gif , tai pats ir nuvalė visus gal per porą trejetą valandų  biggrin.gif

Tai r buvot nemencines miskuose? kaip vaizdas? Man tik baravykai rupi ir voveraites smile.gif
Atsakyti
Na, o kas apšvies apie Dzūkijos miškus bigsmile.gif gal kas netoli Leipalingio grybavot ar šiaip kur aplinkui Druskininkus ir jų apylinkes?
Atsakyti
QUOTE(ocidoci @ 2014 09 02, 17:41)
Tai r buvot nemencines miskuose? kaip vaizdas? Man tik baravykai rupi ir voveraites smile.gif

Buvom, voveraičių tai tik kelioliką radom, dar radom gražių lepšiukų, raudonviršių ir...baravykų thumbup.gif , bet baravykai auga visai kitose vietose, nei mes anksčiau rasdavome, ne pačiuose pušynuose, bet pakraščiuose, kur daugiau mišrūs krūmokšniai ax.gif
Grybukai visi sveikut sveikutėliai, jau prikepta pilna keptuvė su svogūniukais, dar ir į šaldiklį dalis nukeliavo biggrin.gif
user posted image
Atsakyti