Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis

QUOTE(Lerikyte @ 2014 09 28, 17:23)
nėra pas mus kelmučių antros bangos, kaip kad pas jus, gal vėl vėluoja kaip ir baravykai vėlavo  g.gif

kad ta antra banga ne tokia kaip pirmoji o ir auga kazkaip ne kelmais o po kelis tik ir dar ant tako biggrin.gif
Atsakyti
Na pas mus net ne banga, bet tikras cunamis biggrin.gif . Pilna žemėje pavienių, grupėmis, visi gulintys medžiai, kelmai aplipę, mačiau net vieną medį du -tris merus į viršų apaugusį. Tik jau perkopę į peraugimo fazę, ne patys tie imami.

Gaminu grybų miltus, dėsiu š padažus, sriubas. Beje, gaminu pirmą kartą smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Vėta @ 2014 09 28, 18:05)
Na pas mus net ne banga, bet tikras cunamis  biggrin.gif . Pilna žemėje pavienių, grupėmis, visi gulintys medžiai, kelmai aplipę, mačiau net vieną medį du -tris merus į viršų apaugusį. Tik jau perkopę į peraugimo fazę, ne patys tie imami.

Gaminu grybų miltus, dėsiu š padažus, sriubas. Beje, gaminu pirmą kartą smile.gif .

džiovinam ir malam?
Atsakyti
Taip, Lerikyte. Senesnius baravykus, raudonikių kotukus.
Atsakyti
QUOTE(Vėta @ 2014 09 28, 19:05)
Na pas mus net ne banga, bet tikras cunamis  biggrin.gif . Pilna žemėje pavienių, grupėmis, visi gulintys medžiai, kelmai aplipę, mačiau net vieną medį du -tris merus į viršų apaugusį. Tik jau perkopę į peraugimo fazę, ne patys tie imami.

As gaminau is ju uztepele ,super kaip skanu ant skrudintos duonos uzsitept thumbup.gif pakepiau svoguna su morkyte suverciau virtus kelmucius ,paviriau kol suminkstejo morkos ir svigunas ir sublenderiavau viska ir i stiklainius ,vsio atrodo paprastai bet skanu nepaprastai biggrin.gif
Atsakyti
O aš kelmučių nepažįstu - paimu, pauostau (man taip pelėsiais kvepia), pavartau ir numetu - velnias žino kas ten tongue.gif
Raudonikių vėl keli kibirai didis.gif , nemažai labai gražių voveraičių, gal 5-6 litrai. Neradom anei vieno baravyko, baigėsi tas gėris galutinai.
Apdalinom draugus, gimines ir artimiuosius ir džiaugiuosi, kad nieko namuose nebereikia daryti - sėdim, pečių kūrenam lotuliukas.gif
Užtat ėjau į žemės taukų medžioklę, ši vasara jiems buvo kryžius - sausros, karščiai labai paveikė į blogą pusę - derliaus labai mažai. Tai šiandien parsinešiau tik 5-6 vienetus.
Vat.
Atsakyti
Ir ką darote su žemės taukais? Kaip ruošiate? Tai paprastoji poniabudė? Nesu tokios sutikusi biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Vėta @ 2014 09 28, 21:46)
Ir ką darote su žemės taukais? Kaip ruošiate? Tai paprastoji poniabudė? Nesu tokios sutikusi  biggrin.gif .

Aš esu tik mačius ją miške, graži savotiškai, tik vyras įspėjo, kad smirda stipriai, tai net paliesti nedrįsau smile.gif,

buvom šiandien miške, grožis wub.gif , klevai nuostabūs, atgaiva dušiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir ką darote su žemės taukais? Kaip ruošiate? Tai paprastoji poniabudė? Nesu tokios sutikusi  biggrin.gif .

Mes tai nuo pernai turime užpylę degtine.Reikia rytais ant tuščio skrandžio po šaukštą išgerti,bet vis puoli gerti kavą ir pamiršti. doh.gif ax.gif O jau mūsų poniabudė ne daug atsilieka nuo japonų stebuklingo grybo,pagooglinkite kokia ji vertinga.Šiemet radau tik du kartus ir pažystamiems išdalinau.Ją galima ir žalią valgyti,vyras yra kelias suvalgęs,man tie drebučiai tai nelabai. schmoll.gif Bet valgai nusiteikęs,kad čia vaistai. ax.gif
Ji pradeda smirdėti,kai perauga,tada tai iš tolo jau smirdi. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 29 rugsėjo 2014 - 06:42
QUOTE(syri @ 2014 09 28, 21:50)

Užtat ėjau į žemės taukų medžioklę, ši vasara jiems buvo kryžius - sausros, karščiai labai paveikė į blogą pusę - derliaus labai mažai. Tai šiandien parsinešiau tik 5-6 vienetus. 
Vat.

o kaip sita noreciau bent viena rast, bet kiek esu misku isbraidzius dar niekur nesutikau. verysad.gif
Atsakyti

Taip, ta pati. Na, LT ji reta, sakoma. Ir reikia įgusti ją atrasti-atsikasti. "Koncervuoju" su stipriu naminiu gėrimu. Laikau ilgai, iki kito derliaus kartais net. Daug info (teisingos) rusų portaluose, mokslinininkų aprašymuose. LT kalba vieni bezdalai, bla bla bla.

QUOTE(Lyžuka @ 2014 09 28, 21:52)
Aš esu tik mačius ją miške, graži savotiškai, tik vyras įspėjo, kad smirda stipriai, tai net paliesti nedrįsau smile.gif,

buvom šiandien miške, grožis  wub.gif , klevai nuostabūs, atgaiva dušiai  mirksiukas.gif

* tai ta smarvė nesikandžioja gi lotuliukas.gif
**O mes dar vakar apšnekėjom, kad klevai nerodo rudens, lapai žali, dar nesidažo.

Labas rytas.
Atsakyti
buvau radusi 4, net negalvojau kad naudinga doh.gif . O kurią reikia imti, su balta galva ar su juoda? smile.gif
Atsakyti