Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis

Atėjau ir aš ataskaita duot, tik kad ji nelabai .....raudonviršių apie kibirą, ir mažiukų yra, baravykų jokių, nei regėt nei matyt.
Pririnkau dar anytai tinkamų visa krepšą iš eglyno, fioletavų.
Rudmėsiu dar kai kur buvo, iškeptų ir su spirgiukais.
Žiūriu tų kalpokų foto, ko gero tokių irgi mačiau, nepažystu aš jų.
Laukiam nuo šianakt prasidedančio lietaus.
Atsakyti
Aš irgi nerenku kalpokų, nes nepažįstu. O norėčiau, nes pas draugę ragavau tai tikrai skanūs grybai ir miške sakyčiau esu jų mačius, bet imt nedrįstu, bijau kad su kokiais nevalgomais nesumaišyčiau. blush2.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Sausa ir pas mus miškuose,net treška , smagiai tik pasivaikščiojom, oru tyru pakvėpavom smile.gif, vietoj grybų prisirinkom uogų tongue.gif : putino, gudobelės, šaltalankio:), kaip sakoma vis į namus, o ne iš namų tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 09 22, 07:36)
Sveikos smile.gif

Sausa ir pas mus miškuose,net treška , smagiai tik pasivaikščiojom, oru tyru pakvėpavom smile.gif, vietoj grybų prisirinkom uogų  tongue.gif : putino, gudobelės, šaltalankio:), kaip sakoma vis į namus, o ne iš namų tongue.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif

O mes neradom, vat. Būč ėmus net ir šermukšnį. Sutrinu medum, ir viską suvartojam essen.gif
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2014 09 22, 09:38)
drinks_cheers.gif  biggrin.gif

O mes neradom, vat. Būč ėmus net ir šermukšnį. Sutrinu medum, ir viską suvartojam  essen.gif

Šermukšniu šiemet labai daug buvo, bet šiuo metu jie jau suvytę ant šakų, pernokę, bent tie kuriuos matėme, jie geriausia rinkti rugpjūčio antroj pusėj smile.gif, o vėliau ir paukščiai nulesa ir uogos nebe tokios gražios jau smile.gif
Atsakyti
labai verkiau,kad dzukijoj grybu nera.mes nezinom vietu,akli grybautojai.radom begalo daug dideliu raudonvirsiu.keista-kalpoko nei vieno neuzmaciau,nors renku mazas galvutes.gal uzejom nenugrybauta vieta?nei siltbaravykio,nei baravyko.paprastai renkame silinukus
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2014 09 22, 18:36)
labai verkiau,kad dzukijoj grybu nera.mes nezinom vietu,akli grybautojai.radom begalo daug dideliu raudonvirsiu.keista-kalpoko nei vieno neuzmaciau,nors renku mazas galvutes.gal uzejom nenugrybauta vieta?nei siltbaravykio,nei baravyko.paprastai renkame silinukus

Vakar Varenoj buvom.Vokietuku pilna,trecdalis sukirmije.Kazlekiukai sudziuve arba sukiuze,kazkiek pasirinkom.Umedziu yra,meskutes tai tik dideles.Kitokiu grybu neradom. ax.gif
Atsakyti
Akims paganyti:

http://www.boredpand...lav-mishchenko/
Atsakyti
norėjau paklausti ar yra dariusių pagal šį receptą?
GRYBŲ MARINAVIMAS

1,5 litro virtų be druskos grybų (ir nuvarvintų kiauraindyje)
4 šaukštai 9 proc.acto
2 šaukštai druskos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
750 ml vandens
kvap.pipirų kelis žirnelius, pora lauro lapelių, pora skiltelių česnako

viską supilti į puodą ir užvirus pavirti 10-15 min., išpilstyti į iškaitintus stiklainiukus ir sandariai uždaryti. Ir viskas. Skanaus!

Ar skaniai gaunasi? Ar nereikia kaitinti? Nesugenda? Kiek laiko tokie gali stovėti? Ar būtinai laikyti šaltai, ar užtenka tiesiog sandėliuke? smile.gif
Atsakyti
Tikrai kaitinti jau nebe reikia,aš jau daug metų taip marinuoju. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Įdomu, kai taip lyja / lynoja, dar bus dygimo? Ne per šalta jau grybukams? smile.gif g.gif
- Kaip aš pasinešiau ant grybukų šiemet, o baisiausia - kad skanu valgyt doh.gif biggrin.gif anksčiau tai tik sportas būdavo biggrin.gif - Kad doroju tuos vokietukus ! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2014 09 23, 13:35)
Įdomu, kai taip lyja / lynoja, dar bus dygimo? Ne per šalta jau grybukams? smile.gif  g.gif
- Kaip aš pasinešiau ant grybukų šiemet, o baisiausia - kad skanu valgyt  doh.gif  biggrin.gif  anksčiau tai tik sportas būdavo  biggrin.gif - Kad doroju tuos vokietukus !  biggrin.gif

nieko baisaus grybai sveika, skanu,naudinga ir labai labai mažai kalorijų 100 gr berods tik 40.

PErnai rugpjūčio pabaigoj buvo šalčiau nei dabar, su pirštinėm grybaudavau ir dygo baravykai, o taip šalta būdavo,kad nagus gėlė
Atsakyti