Šiandien su sūnumi (dar vienu grybautoju maniaku ) lėkėme į mišką vėlyvą popietę. Grybų ne kažin kas, bet nebūtume grybautojai, kad nerastume. Dygsta antra banga kelmučių. Dygsta raudonikiai, guotės. Radome paskutinių ko gero) baravykų. Netikrinti savaitę laiko, peraugę ir labai įdomūs. Pasiėmėme dėl įdomumo, bet dauguma sveiki. Įkeliu pasižiūrėti įdomybes. Kai kas kritikuosite, kad tokius nešame namo... Bet tai mūsų reikalas, ar ne ?
Kelmučiai, išaugę ant kankorėžio:
Trumpakotis baravykas:
Dar trys trumpakočiai, rasti vienoje vietoje:
QUOTE(fukse @ 2014 09 20, 20:42)
Šiandien lėksim, laukiu štai jau nuo pat ryto Duosiu inot
Bet turiu ankstesnių rezultatų
Vėta, kokie gražūs tie trumpakočiai Ir tie 'keistuoliai' Man tokie grybai priminė vaiksystę, kai būtent tie keistumai įdomiausia ir būdavo (a la bulvė dar kokia 'su vaikais' )
Ir faina, kad sveiki.
Vėta, kokie tie įdomūs, rimtai
QUOTE(Vėta @ 2014 09 20, 23:01)
Durni tik kritikuos, seni grybai kaip tik labiausia tinkami grybų miltams, o ir džiovinti aišku sveiki idealu
Mes renkam visus baravykus. Ismetu tik jei daug gyvunu viduj.. Jei like tik skylutes- visus sudziovinau miltams ar dribsniais palikau.
Vakar jau nusivyliau... Miske sausa, tik voveraitems dzin- ju tai pilna. Baravykai keturi, raudonikis vienas ir kokiu dvidesimt lepsiuku. Grybukai visi jauni, net keista, kad isdygo be lietaus.. Na, galgi palis pagaliau:)
Vakar jau nusivyliau... Miske sausa, tik voveraitems dzin- ju tai pilna. Baravykai keturi, raudonikis vienas ir kokiu dvidesimt lepsiuku. Grybukai visi jauni, net keista, kad isdygo be lietaus.. Na, galgi palis pagaliau:)
QUOTE(Vėta @ 2014 09 20, 23:01)
Įkeliu pasižiūrėti įdomybes.
Kokie įdomūs, faina tokius "nestandartinius" rasti QUOTE(Barbra @ 2014 09 21, 10:22)
Miske sausa, tik voveraitems dzin- ju tai pilna. Baravykai keturi, raudonikis vienas ir kokiu dvidesimt lepsiuku. Grybukai visi jauni, net keista, kad isdygo be lietaus.. Na, galgi palis pagaliau:)
Voveraites rinkote Žemaitijoje (prie Šaukėnų) Mes savo pušynuose jau nei vienos neradome, o norėčiau dar voveraičių Lietaus Vilniuje vakar jau truputį buvo, dar pirmadienį žada stiprų lietų
Grybai padžiauti,duodu ataskaitą:vėlai nuvažiavome,bet tik dvi moterytes temačiau Miške treška,dulka,čeža...Rezultatas-84 raudonikiai ir 6 baravykai.Baravykai trumpakočiai,kaip pas Vėtą,didoki.Du aplamai kaip puodo dangtis,atrodė sveiki,bet vistiek palikome trąšai .Na,o raudonikiai ir peraugę,ir naujai padygusių,ir normalių tokių.Bet lakstyt daug reikia,o tą ir darėme,nes laikas spaudė.Kelmučiai mirę,vienas-kitas žolėje išdygęs naujai,nežinia,ar bus jų dar.Vakar pas mus kažkiek palynojo,bet iki miško ,ko gero,nedaėjo,nes jokių ženklų buvusio lietaus Kažkodėl nedygsta lepšiukai,raudonikių nemažai mažiukų,storakočių,o lepšės nė vienos.Bais mėgstu sriubą lepšienės
QUOTE(Teoleda @ 2014 09 21, 14:32)
Rezultatas-84 raudonikiai ...
O foto nebus?...
Na ir kiekiai raudonikių.. Aš vakar tik vieną vienutėlį radau. Ir du baravykus. Aplamai pas mus padorūs grybai baigėsi. Užtat kalpokų kiek Nepamenu, kad TIEK būčiau mačiusi. Jau net posakis 'nors vežimu vežk' netinka, kur pažvelgsi - išvien kalpokai. Kaip rudenį lapų.
O jau nuotraukų kokių mergiotės pridėjusios
QUOTE(saintlina @ 2014 09 21, 16:37)
O foto nebus?...
Na ir kiekiai raudonikių.. Aš vakar tik vieną vienutėlį radau. Ir du baravykus. Aplamai pas mus padorūs grybai baigėsi. Užtat kalpokų kiek Nepamenu, kad TIEK būčiau mačiusi. Jau net posakis 'nors vežimu vežk' netinka, kur pažvelgsi - išvien kalpokai. Kaip rudenį lapų.
Nu *****,nenufotkinau,nebent orkaitėje,kol dar nesudžiūvo Fotkinau tuos baravykus-gigantus,o raudonikiai nėra man jau toks baisinis grobis ir tas skaičius nėra toks įspūdingas Kalpokų mano tame miške nebūna,o kituose draugė grybavo vakar,sakė tik kotai kalpokų ir lepciai vienas kitas
Nu va. Grįžau
Taip norėjau baravykų, raudonikių, - bet o tačiau
Sausa. Tai vėl 'vokietukų' parinkom, jau kaip ir užmarinuoti. Šiaip padžiūvę kaip reikalas beigi pakirmiję neblogai.
Ai, lepšiukų nemažai. Net jaučakį paėmiau džiovinimui dėl įvairovės
Kelios voverės.
Bet miške smagu, tai ir svarbiausia
Taip norėjau baravykų, raudonikių, - bet o tačiau
Sausa. Tai vėl 'vokietukų' parinkom, jau kaip ir užmarinuoti. Šiaip padžiūvę kaip reikalas beigi pakirmiję neblogai.
Ai, lepšiukų nemažai. Net jaučakį paėmiau džiovinimui dėl įvairovės
Kelios voverės.
Bet miške smagu, tai ir svarbiausia
musmirė ir ta iškepus
QUOTE(Lerikyte @ 2014 09 21, 17:52)
musmirė ir ta iškepus
Čia specialiai įdėjau, kaip 'sausumo" iliiustraciją
Tokia graži man ji, kaip tie saldumyniniai "grybukai"