Šilbaravykių (paprastų, ne mėlynuojančių) randam labai daug, jau praeitą savaitgalį net neberinkom, nes prasidėjo raudonikiai. O dar ir baravykų pilna Nekilmingų grybų šiemet net nerenkam, nes šaldiklis jau pilnas baravykų, šilbaravykių, lepšiukų, raudonikių...
QUOTE(Lošėja @ 2014 09 18, 13:26)
O dar ir baravykų pilna
a tikrai? kada pask kartą rinkot?
nes ir pas mus ir pas aplinkinius visai užsirišo
QUOTE(Lerikyte @ 2014 09 18, 13:54)
a tikrai? kada pask kartą rinkot?
Agam taip įdomiai skamba... Galvojau nėr visur, tai visur, o pasirodo kažkur dar yra
Rinkom ir šeštadienį, ir sekmadienį Ir teberenkam nuo rugpjūčio vidurio
QUOTE(Jurkinas @ 2014 09 18, 13:06)
va virti ir nedrįsome , nors čia pasjus tai kaip iš katalogo jie atrodo , tik supjaustėm kelis miške ir palikom
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2014 09 18, 10:49)
Šiaip tai kalba buvo apie ypatingą grybą https://www.google.l...ved=0CAYQ_AUoAQ
Tokių mano 35 metų grybavimo staže buvo tik vienas kitas
Anoks "stebuklas" ...Taip,jie auga tik tam tikrose vietose ir ne plantacijomis,bet kasmet po keliolika randu po kai kuriais berželiais Man jis ne raudonikis,raudonikis yra raudonikis-raudonas ir storakotis
Papildyta:
QUOTE(Lošėja @ 2014 09 18, 14:19)
Rinkom ir šeštadienį, ir sekmadienį Ir teberenkam nuo rugpjūčio vidurio
O kur grybaujate?
Tų mėlynų irgi savaitgalį daug radau po beržiukais. Pirmą kartą tubūt gyvenime, dar googlinau kas čia do grybas Šiaip patiko kad išvirus tokie kieti būna, nesutyžta visai. Puikios bulkutės su grybais išėjo
Aš esu žiauriai net iki lašeliniu apsinuodijus cepelinais su grybais, tai liko didelis atsargumo jausmas gerai nežinomiems grybams, nors skaičiau, kad vamzdinių grybų nera mirtinai nuodingų, tik lakšteliniai
QUOTE(Teoleda @ 2014 09 18, 14:02)
Anoks "stebuklas" ...Taip,jie auga tik tam tikrose vietose ir ne plantacijomis,bet kasmet po keliolika randu po kai kuriais berželiais Man jis ne raudonikis,raudonikis yra raudonikis-raudonas ir storakotis
Papildyta:
O kur grybaujate?
Papildyta:
O kur grybaujate?
miškuose prie Kelmės
Pas miške yra tik rudmėsių ir piengrybių, pas mus vadinamų palzdikėmis, dar vienas kitas raudonviršis. Kaip sakot ar bus dar baravykų...? Miške sausra baisi.
Labas visoms Miške nebuvau nuo penktadienio, bet niežti padai Važiuosiu ryt po darbo pažiūrėti, nieko gero nesitikiu, šiaip įdomu kas vyksta, kai taip sausa.
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2014 09 18, 10:49)
Šiaip tai kalba buvo apie ypatingą grybą https://www.google.l...ved=0CAYQ_AUoAQ
O rašot tai tikrais raudonviršis
Praėjusią tų "ypatingų" buvo pietums, bet šiaip, paprastai net nerenkame, o randame kas kart, reik vietas žinot