Dekui uz atsakymus na ir tik jau nereik galvoti, kad renku kas papuola. Tik siu paemiau kelis, idomu buvo ar tai kelmutis ir tiek
Nepulkime žmonių. Gerai, kad domisi. O kokius grybus vartoti, kiekvieno asmeninis reikalas. Čia gyvename draugiškai, viena kitai patariame ir neteisiame.
Nekreipkit demesio i ta SM nare, jinai tik ir iesko priekabiu su kuo pasipykti
QUOTE(Streamy @ 2014 09 16, 23:38)
Nekreipkit demesio i ta SM nare, jinai tik ir iesko priekabiu su kuo pasipykti
Ar čia aš???
Rudmėsės skaniausia labai gerai nuvalytos ir elementariai pakeptos ant sviesto net be svogūno ir pipirų, tik su trupučiu druskos.
Pasigirsiu, kad šiemet radom tikrąjį raudonviršį. Kotelis buvo pakirmijęs, tai iš pjausčiau Bet jau spalvos pjaustant, tai ak, ooch! Tobula mėlyna, tokia ryški, kad pas mus gamtoj nelabai pamatysi Kai išviė, buvo baltas
Ačiū už atsakymus
Vakar jau skanavom keptų rudmėsių, kepėm paprastai keptuvėje tik padruskinant. Skanumėlis
Vakar jau skanavom keptų rudmėsių, kepėm paprastai keptuvėje tik padruskinant. Skanumėlis
QUOTE(Lerikyte @ 2014 09 16, 12:50)
pasikepti man labai skanu taip:
papipirinam padruskinam į džiuvėsius, į kiaušinio plakinį tada vėl į džiūvėsiu ir ant keptuvės su aliejum
papipirinam padruskinam į džiuvėsius, į kiaušinio plakinį tada vėl į džiūvėsiu ir ant keptuvės su aliejum
QUOTE(Vėta @ 2014 09 16, 14:48)
O aš rudmėses kepdavau be nieko, tik kepdama sūdydavau. Šiais metais pabandžiau nuplautas padruskinti. Tada apvolioji miltuose ir ant aliejaus. Ant šlapių gerai prilimpa miltai, nereikia nei kiaušinio. Kepu, kol pageltonuoja miltai. Gaunasi traškios, skanumėlis.
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2014 09 17, 07:32)
Rudmėsės skaniausia labai gerai nuvalytos ir elementariai pakeptos ant sviesto net be svogūno ir pipirų, tik su trupučiu druskos.
Tai ką... Nebėr grybų, nebedygsta. Reikia tikėtis, kad tik laikinai... O gal kuri ką renkat?
Pas mus tik kalpokai beliko, vienas kitas silbaravykis ir viskas
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2014 09 17, 07:32)
...Pasigirsiu, kad šiemet radom tikrąjį raudonviršį. Kotelis buvo pakirmijęs, tai iš pjausčiau Bet jau spalvos pjaustant, tai ak, ooch! Tobula mėlyna, tokia ryški, kad pas mus gamtoj nelabai pamatysi Kai išviė, buvo baltas
o tai kur grybaujat, kad per sezoną tik 1 raudonikis ir juo labai džiagiatės? Gal ne Lt gyvenat, kur piečiau? Jų gi LT "navalom"... Tikrai nustebinot , nes aš tik juos ir terenku, kai baravykų nebėra (na, ir voveraites dar). Vakar apie 25 vnt. parsinešėm iš miško, tiesa, ilgokai teko paieškoti, nebe tas jau dygimas.
QUOTE(syri @ 2014 09 18, 10:33)
o tai kur grybaujat, kad per sezoną tik 1 raudonikis ir juo labai džiagiatės? Gal ne Lt gyvenat, kur piečiau? Jų gi LT "navalom"... Tikrai nustebinot , nes aš tik juos ir terenku, kai baravykų nebėra (na, ir voveraites dar). Vakar apie 25 vnt. parsinešėm iš miško, tiesa, ilgokai teko paieškoti, nebe tas jau dygimas.
Šiaip tai kalba buvo apie ypatingą grybą https://www.google.l...ved=0CAYQ_AUoAQ
Tokių mano 35 metų grybavimo staže buvo tik vienas kitas
Tai yra melsvėjantis šilbaravykis, joks ne raudonikis, žinau jų augimvietę, bet šiemet nebuvom nuvažiavę, tolokai eiti mišku reikia
O, tai šiemet jau du radusi tokius esu Baisiai mėlynuoja jie, kaip rašalas
QUOTE(Griaustinė @ 2014 09 18, 12:11)
O, tai šiemet jau du radusi tokius esu Baisiai mėlynuoja jie, kaip rašalas
Bet išvirti tie mėlynuojantys labai gražiai atrodo. Ir skanūs