Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis

Gaila, bet nei penktadienį, nei vakar neberadome voveraičių, radome tik po kelis vienetus, o kaip kitur g.gif
QUOTE(vme @ 2014 09 13, 23:25)
Visai teisingai, tai ir nėra kazlėkas, o tamprusis kazlėkas. Dažniausiai vadinamas abiem vardais: tamprusis baravykas (/kazlėkas).
Menkesnės vertės grybas, nors vertingesnis, pavyzdžiui, už voveraitę, o jo vertė su amžiumi, skirtingai ne vynas, dar ir menkėja. Bet valgomas, skanus, ypač jaunas.
Ir tamprusis baravykas ir voveraitė priskiriami trečiajai kategorijai. Ir mūsų ir daugelio kitų grybautojų voveraitės yra vienas iš mėgstamiausių grybų, o tampriųjų baravykų net nerenkame, pakanka kitų baravykinių šeimos grybų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievukinas @ 2014 09 13, 22:03)
Sveikos,neiskenciau siandien prikalbinau mama kurnors varyt,taigi nusprendem pabandyt link Sakiu,buvom grizkabudi,lekeciuose,zodziu isvazinejom skersai isilgai,visa diena grybavom,laimikis menkas,radom kazaleku,nemazai silbaravikiu,viena paberzi,lepsiu,vienam keleli vienas baravykas,kitam keleli dar vienas,paskui susiradom vietele ant galo,kur kazkada seniai buvom,tai ten radom apie 10 baravyku,praktiskai visi perauge,koki dar 10 net neemiau,nes jie nuo tokio dydzio net paemus subiredavo,na bet dziaugiuosi vis del to,nors upo nenuemiau,noriu dar,bet speju lauksiu jaunaties,nes baravyku dygimo nera,raudoniki tik viena mama rado,o va is tos laimes katik erke isitraukiau..

cia vakar dienos laimikis Sakiuose

user posted image

o cia trumpas pasivaisciojimas pries dvi savaites Jonavos rAJ.
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2014 09 13, 20:13)
Klausimas toms, kurios džiovinate supjaustytus grybus elektrinėje orkaitėje, ar grybus skardoje dedate ant folijos  g.gif
Man tai džiovinimo metu jie "prisiklijavo" prie folijos  unsure.gif

aš džiovinu ant grotelių,vyras dar porą padarė iš paprasto tinklo.o kai nebetelpa ir dedu į skardą,tiesiu rudą kepimo popierių ir nekimba tuomet.ant balto kažkodėl kimba.
Atsakyti
QUOTE(Teoleda @ 2014 09 14, 14:48)
aš džiovinu ant grotelių,vyras dar porą padarė iš paprasto tinklo.o kai nebetelpa ir dedu į skardą,tiesiu rudą kepimo popierių ir nekimba tuomet.ant balto kažkodėl kimba.

pas mane jos gana retos. turbut reiktu vielutes dar dadet?

audziu minti kita savaitgali palekt su visais savo turtais i gaiziunus bent pasivaiksciot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(audryta @ 2014 09 14, 15:35)
pas mane jos gana retos. turbut reiktu vielutes dar dadet?

audziu minti kita savaitgali palekt su visais savo turtais i gaiziunus bent pasivaiksciot ax.gif

Pas mane irgi retos grotelės, tai aš jas į seną medvilninį pagalvės užvalkalą įvelku. Ir grybai gerai džiūna ir neprilimpa niekas thumbup.gif
Atsakyti
Šiandien savo laimikiais nesigirsiu, kelsiu tik vaizdus iš miško. Nuotykis miške. Vienoje vietoje su vyru grybaujame atskirai, nes reikia patikrinti vietas abipus kelio. Grįžta vyras iš miško ir sako: nepatikėsi, ką sutikau miške. vasarą su sūnumi užtiko slankų šeimynėlę su dar pūkuotais paukščiukais. Sakau, vėl slankas matei? - Ne. Tai gal šerną, kiškį, briedį, angį? - Ne. Tai ką? - Vilką? Šmėstelėjo siluetas, žiūriu už dvidešimties metrų vilkas. Taip pat žiūri į mane. Na, galvoju, vasarą manęs pulti neturėtum. Aš tavęs pulti taip pat neturiu dėl ko. Tai ką dabar darysim? Žengiau porą žingsnių, tai vilkas apsisuko ir nubėgo atgal į mišką. Pasigailėjo, kad fotoaparatas pas mane buvo. Sako, niekas nepatikės.
O dabar vaizdai iš miško:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Čia ne šernų, o žmonių "grybavimas"

user posted image

user posted image

user posted image

Patys gražiausi raudonikiai. Dygsta tik rudenį, šviesūs, storakočiai, daug:

user posted image

Baravykai patinka ne tik žmonėms, liko tik kotas:

user posted image
Atsakyti
Veta, zudai biggrin.gif , vaizdai thumbup.gif
Atsakyti
Su grybais visas ! thumbup.gif
Vėta, kokie faini vaizdai 4u.gif

Mano laimikiai - ekspromtu šnd išlėkėm biggrin.gif
user posted image
Plyz, pasakykit, kad čia pagaliau mano išlauktos RUDMĖSĖS, kurias dabar kepsiu biggrin.gif
user posted image
"vokietukai"
user posted image
Ir jų kiekiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rastafarinas @ 2014 09 14, 17:43)
Su grybais visas !  thumbup.gif
Vėta, kokie faini vaizdai  4u.gif

Mano laimikiai - ekspromtu šnd išlėkėm  biggrin.gif
user posted image
Plyz, pasakykit, kad čia pagaliau mano išlauktos RUDMĖSĖS, kurias dabar kepsiu  biggrin.gif

Rudmeses rudmeses mirksiukas.gif Skanaus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(agnir @ 2014 09 14, 17:27)
Rudmeses rudmeses mirksiukas.gif Skanaus bigsmile.gif

biggrin.gif
- Ačiū smile.gif .
Jau nesulaukus patvirtinimo suvalgiau biggrin.gif . - PREMJERA, tsakant. Nu skanumas tai NEREALUS thumbup.gif
Atsakyti
Vėta vaizdai thumbup.gif ypac tas ratukas biggrin.gif

maze ziuri ir sako "aij as tuos gybus tujuuuuuuu". eksperte lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audryta: 14 rugsėjo 2014 - 19:09
uoj, kokios foto wub.gif wub.gif Žiūrėčiau ir žiūrėčiau wub.gif

Pas mus miške jau tik pasivaikščiot.. baravykai nebedygsta, tik užsilikusius rinkau, didelius. Ir šilbaravykius.
Kalpokų marios, bet nerinkau. Kažkaip po baravykų bumo kalpokų visai nebesinori smile.gif
Atsakyti