QUOTE(vme @ 2014 09 13, 23:25)
Visai teisingai, tai ir nėra kazlėkas, o tamprusis kazlėkas. Dažniausiai vadinamas abiem vardais: tamprusis baravykas (/kazlėkas).
Menkesnės vertės grybas, nors vertingesnis, pavyzdžiui, už voveraitę, o jo vertė su amžiumi, skirtingai ne vynas, dar ir menkėja. Bet valgomas, skanus, ypač jaunas.
Ir tamprusis baravykas ir voveraitė priskiriami trečiajai kategorijai. Ir mūsų ir daugelio kitų grybautojų voveraitės yra vienas iš mėgstamiausių grybų, o tampriųjų baravykų net nerenkame, pakanka kitų baravykinių šeimos grybų
Menkesnės vertės grybas, nors vertingesnis, pavyzdžiui, už voveraitę, o jo vertė su amžiumi, skirtingai ne vynas, dar ir menkėja. Bet valgomas, skanus, ypač jaunas.