Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis

QUOTE(Lyžuka @ 2014 09 13, 19:52)
man tai panašus į tamprųjį baravyką, kažkada augo tiltais prie Cineikiškiu miške smile.gif
Mano antras variantas irgi,- tamprusis baravykas, tampriojo baravyko kitas pavadinimas yra kazlėkas, bet mes jų nerenkame..ir jie lyg netepa rankų, coco5 nuotraukose matau pakeistą tramos spalvą ten, kur buvo paspausta, o tampriojo baravyko aprašyme rašo, kad nekeičia spalvos g.gif
Kepurėlės ir koto mėsa geltona arba gelsvai rusva, koto tamsesnė, perlaužta arba paspausta spalvos nekeičia, labai tampri, guminės konsistencijos.Paprastai valgomi jauni, senesni būna labai tamprūs, ir valgyti nerekomenduotini.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fukse: 13 rugsėjo 2014 - 19:09
QUOTE(fukse @ 2014 09 13, 20:04)
Mano antras variantas irgi,- tamprusis baravykas,  300x215.jpg[/img]


Taip merginos pasėdėjom internete ir kogero tikrai tampusis baravykas (kazlėkas). Suprantu,kad išvirtas kaip guma dėl to sunkiai virškinamas. Mesim mes jį lauk, nors radom jų laaabai daug biggrin.gif
Ačiū labai visom už tokią operatyvią pagalbą 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif Gerų grybų 4u.gif
Atsakyti
Klausimas toms, kurios džiovinate supjaustytus grybus elektrinėje orkaitėje, ar grybus skardoje dedate ant folijos g.gif
Man tai džiovinimo metu jie "prisiklijavo" prie folijos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(coco5 @ 2014 09 13, 20:12)
Taip merginos pasėdėjom internete ir kogero tikrai tampusis baravykas (kazlėkas). Suprantu,kad išvirtas kaip guma dėl to sunkiai virškinamas. Mesim mes jį lauk, nors radom jų laaabai daug biggrin.gif
Ačiū labai visom už tokią operatyvią pagalbą 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Gerų grybų 4u.gif

as juos paprasciausiai supjausciau ir perviriau pora kartu paprastam vandeni ir sumeciau i bendra puoda sudimui. siandien ragavau tai traskus grybas. dariau kaip drauge patare lotuliukas.gif jie ir dziovint tinka
Atsakyti
Ne kazlėkas yra kazlėkas, tas tamprusis kita rūšis, turim net 3 žinynus biggrin.gif tai jau išsistudijavę, kaip suprantu aš net 4 jau būsiu tikrai galesim miške mytą daryt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 09 13, 20:28)
kaip suprantu aš net 4 jau būsiu tikrai galesim miške mytą daryt  mirksiukas.gif

thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Teoleda @ 2014 09 13, 19:28)
Mes juos vadiname kazlėkais,nerenku,nes susimaigo baisiai.O tuos kazlėkus,kur reikia lupti,vadindavome slidukais tongue.gif ErikaN,o kaip dabar Raseiniuose vadina kazlėkus lupamus? 4u.gif

Taip, slidukais vadiname biggrin.gif Kiti sako kazlekiukai, bet dauguma slidukais. Fukse, foto wub.gif Kaip as myliu tuos kietagalvius, juodakocius raudonikius wub.gif Penktadieni ju radau gal 40 koki. O siaip pas mane liudna, baigesi atostogos, pirmadieni i darba verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(coco5 @ 2014 09 13, 17:48)
Merginos padėkit, kokie tai grybai: makavykai ar ne?
[url=http://www.radikal.ru][img]..panašus į Kartusis pipirbaravykis, betaragavom žali lyg ir nekartūs, tepa rudai pirštus

mano krašte tai kazlėkas- slidokas. Vieni renka, kiti - ne. Nėra prastas grybas. tik kad jau prie peraugimo. Reikia nulupti kepurės skūrelę.
Atsakyti
Sveikos, merginos smile.gif Oh, kokių grožių prikėlėt. Aš šiandien bulves, o ne grybus rinkau smile.gif Bet kiekvieną kelkrašty stovinčią mašiniukę su pavydu nužvelgdavau...

Šiemet tų melsvėjančių alksniabaravykių bais daug. Mes juos vadiname kazlėkais, tik jų lupti nereikia, gelsvi, o apačia mėlynuoja greitai. Tačiau juos išplovus ir išvirus - jie šviesūs grybai, skanūs.

O ten kažkurios nuotraukoje gal ir tamprusis. Nes jis tokia daugiau rausva kepurėle yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 13 rugsėjo 2014 - 20:55
Sveikos,neiskenciau siandien prikalbinau mama kurnors varyt,taigi nusprendem pabandyt link Sakiu,buvom grizkabudi,lekeciuose,zodziu isvazinejom skersai isilgai,visa diena grybavom,laimikis menkas,radom kazaleku,nemazai silbaravikiu,viena paberzi,lepsiu,vienam keleli vienas baravykas,kitam keleli dar vienas,paskui susiradom vietele ant galo,kur kazkada seniai buvom,tai ten radom apie 10 baravyku,praktiskai visi perauge,koki dar 10 net neemiau,nes jie nuo tokio dydzio net paemus subiredavo,na bet dziaugiuosi vis del to,nors upo nenuemiau,noriu dar,bet speju lauksiu jaunaties,nes baravyku dygimo nera,raudoniki tik viena mama rado,o va is tos laimes katik erke isitraukiau..

Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2014 09 13, 19:13)
Klausimas toms, kurios džiovinate supjaustytus grybus elektrinėje orkaitėje, ar grybus skardoje dedate ant folijos  g.gif
Man tai džiovinimo metu jie "prisiklijavo" prie folijos  unsure.gif


Jei ant grotelių džiovinu, nededu nieko. O į skardą tiesiu kepimo popierių. Neprilimpa. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 09 13, 20:28)
Ne kazlėkas yra kazlėkas, tas tamprusis  kita rūšis, turim net 3 žinynus biggrin.gif tai jau išsistudijavę, kaip suprantu aš net 4 jau būsiu tikrai galesim miške mytą daryt  mirksiukas.gif

Visai teisingai, tai ir nėra kazlėkas, o tamprusis kazlėkas. Dažniausiai vadinamas abiem vardais: tamprusis baravykas (/kazlėkas).
Menkesnės vertės grybas, nors vertingesnis, pavyzdžiui, už voveraitę, o jo vertė su amžiumi, skirtingai ne vynas, dar ir menkėja. Bet valgomas, skanus, ypač jaunas.
Atsakyti