Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis

na va. siokia tokia foto sesija padariau biggrin.gif

uztikom siltbaravykiu, va tokiu keleta kruveliu iiiiiir visi sukirmija doh.gif kepures kaip du mano delnai. atrodo graziai, bet palietus ir subyredavo sad.gif

user posted image

zydukai. teko po sakom kapanotis biggrin.gif

user posted image

umedes peraugusios

user posted image

siaip neverta ir vaziuot buvo. diedukas jau ir nepamena grybingu vietu gaiziunuose. tad turiu skurdziai. jau net namo su taxi vazevom, nes eiti iki stoteles diedukui buvo per sunku...

vertingiausias radinys tai sie raudonvirsiukai(jei ka grybus valau prie pc lotuliukas.gif )

user posted image
Papildyta:
QUOTE(rastafarinas @ 2014 09 13, 14:52)
Kaip kažkas komentavo ten, kur nežiūrėsite - "Silpnų nervų grybautojams nežiūrėti"  biggrin.gif
Nežiūrėti ČIA   biggrin.gif

babai parodziau tai sako "oij (necituosiu) noriu ten" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audryta: 13 rugsėjo 2014 - 16:12
Merginos padėkit, kokie tai grybai: makavykai ar ne?
user posted image
user posted image
user posted image

panašus į Kartusis pipirbaravykis, betaragavom žali lyg ir nekartūs, tepa rudai pirštus
Atsakyti
QUOTE(coco5 @ 2014 09 13, 17:48)
panašus į Kartusis pipirbaravykis, betaragavom žali lyg ir nekartūs, tepa rudai pirštus

jei neklystu tai kazlekai. ju galvu lupt nereikia. pataisykit jei klystu
Atsakyti
Keista smile.gif žydukais mes vadindavome dabar jau nuodingomis paskelbtas meškutes smile.gif

šiandienos derlius 3 kibirai grybų: vienas vien balti grūzdai, kiti pusiau baravykai ir gudukai, dar umėdžiu matėn be proto, ale ai tingėjau jas rinkti smile.gif...užraugiau kibirą, baravykai padžiauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 09 13, 18:10)
Keista smile.gif žydukais mes vadindavome dabar jau nuodingomis paskelbtas meškutes smile.gif
tie patys grybai ir yra. bet renka pilnu pajegumu smile.gif

as va diedukui zvynabude ir kukurdvelki parodziau. sakau valgomi. durne isvadino smile.gif nors del ju abieju nesu tikra ir bijau sumaisyt su nuodingais ir nerenku smile.gif zvynabude esu valgius. o iki to maniau, kad musmire biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audryta: 13 rugsėjo 2014 - 17:41
Sveikos, grybautojos, vis pasiskaitau Jūsų temukę blush2.gif Noriu labai padėkoti, kad viską taip gražiai aprašote, o dar labai labai ačiū, kad įdedate ir nuotraukų. Grybaučiau ir grybaučiau, bet dažniausiai darbai neleidžia, tai nors pasiskaitau, akis paganau.. Beje šiemet buvau tik du kartus - prieš dvi savaites ir šiandien. Noriu paklausti, ar čia tiesiog to nepaminite, ar tik man taip "sekasi" su žalčiais ir angimis susidurti? Prieš dvi savaites radau nemažai baravykų, lepšiukų, bet teko susidurti su 3 žalčiais ir viena angimi. Šiandien tose pat vietose pririnkome du krepšius gražutėlių gudukų, užmačiau tik vieną vienintelį baravyką, jau siekiau ranka, bet jį saugojo storas blizgantis žaltys (suprantu, kad tai gamtos dalis, bet turiu šliaužiantiems padarams šiokią tokią fobiją). Kalbinau kad pasitrauktų, bet kažkodėl jis nekreipė dėmesio į mano prašymus blush2.gif
Atsakyti
Šiandien vėl grįžome su daug gražių grybukų, baravykai kieti, sveiki, o jau oras pušyne,- tai pasaka bigsmile.gif
QUOTE(Vėta @ 2014 09 13, 11:25)
O kas paskutinėje nuotraukoje? Žvynabudės? Ar musmirės. 
Žvynabudės čia. Niam niam keptuvėje cielos pakeptos biggrin.gif
QUOTE(rastafarinas @ 2014 09 13, 14:52)
Ai, dedu čia tą stebuklą  smile.gif
wub.gif Atrodo, kaip baravykų daržas biggrin.gif
user posted image
Miške grybus atskiriu, o iš nuotraukos gal sunkiau blush2.gif
Man atrodo, kad čia gali būti melsvėjantis alksniabaravykis g.gif
Va įmetu iš Lietuvos grybų atlaso, lyg ir panašus mastau.gif
user posted image
Atsakyti
Mes juos vadiname kazlėkais,nerenku,nes susimaigo baisiai.O tuos kazlėkus,kur reikia lupti,vadindavome slidukais tongue.gif ErikaN,o kaip dabar Raseiniuose vadina kazlėkus lupamus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svirpile @ 2014 09 13, 19:05)
Noriu paklausti, ar čia tiesiog to nepaminite, ar tik man taip "sekasi" su žalčiais ir angimis susidurti? Prieš dvi savaites radau nemažai baravykų, lepšiukų, bet teko susidurti su 3 žalčiais ir viena angimi. Šiandien tose pat vietose pririnkome du krepšius gražutėlių gudukų, užmačiau tik vieną vienintelį baravyką, jau siekiau ranka, bet jį saugojo storas blizgantis žaltys (suprantu, kad tai gamtos dalis, bet turiu šliaužiantiems padarams šiokią tokią fobiją). Kalbinau kad pasitrauktų, bet kažkodėl jis nekreipė dėmesio į mano prašymus blush2.gif

Sutikau ir aš porą kartų žaltį, tai po to grybauti einu tik su botais, nes bijau visų šliaužiančių gyvių, ką ten iš toli gali atskirti žaltys ar gyvatė blush2.gif Nufotkinau, o paskui namuose išsinagrinėjau, kad tai žaltys biggrin.gif
Gyvatės sutikti neteko, bet šiemet MB sutiko angį, kurios urvas buvo po sena egle, tai dabar tą vietą 10 metrų spindulių apeinu biggrin.gif
Atsakyti
Sakykit, mielos grybautojos, jūs iki kokio dydžio kalpokus renkate? Kažkaip pirmuosius metus renkame... tai mažiukų pagrinde pririnkome... bet įdomu, ar didelius jau išsiskietusiomis kepuraitėmis renkate? Nes miške jų tiesiog vėžimu vešk biggrin.gif
Atsakyti

man tai panašus į tamprųjį baravyką, kažkada augo tiltais prie Cineikiškiu miške smile.gif

QUOTE(audryta @ 2014 09 13, 18:20)

as va diedukui zvynabude ir kukurdvelki parodziau. sakau valgomi.

tai va aš ir nevalgau dėl to panašumo biggrin.gif, nu durnas įsitikinimas, bet savęs neperžengiu čia smile.gif
QUOTE(svirpile @ 2014 09 13, 19:05)
Prieš dvi savaites radau nemažai baravykų, lepšiukų, bet teko susidurti su 3 žalčiais ir viena angimi.

Prie Ruklos esu mačius nžinau ką biggrin.gif, juoda gyvatę sakykim, labai nesigilinau iš to strioko, nes jau buvau beužlipanti, o ji lyg tyčia kaitinos ant atkelio biggrin.gif, jeigu kas grybaujat Žuvinto rezervate, tai ten tokiu metu galima ir visą dešimtį vieno grybavimo metus pamatyti jų biggrin.gif, nemalonus vaizdelis, bet apsiprate vietiniai ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 09 13, 19:52)
man tai panašus į tamprųjį baravyką, kažkada augo tiltais prie Cineikiškiu miške smile.gif
tai va aš ir nevalgau dėl to panašumo biggrin.gif, nu durnas įsitikinimas, bet savęs neperžengiu čia smile.gif

Prie Ruklos esu mačius nžinau ką biggrin.gif, juoda gyvatę sakykim, labai nesigilinau iš to strioko, nes jau buvau beužlipanti, o ji lyg tyčia kaitinos ant atkelio biggrin.gif, jeigu kas grybaujat Žuvinto rezervate, tai ten tokiu metu galima ir visą dešimtį vieno grybavimo metus pamatyti jų biggrin.gif, nemalonus vaizdelis, bet apsiprate vietiniai ir tiek...

trecia krastiete gal busi? biggrin.gif

taigi tamprusis baravykas ir yra kazlekas smile.gif

angi gal matei?
Atsakyti