Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis

Tai gal tada jis jį sumaišė su bronziniu baravykų, nes Jūsų pateiktame sąraše jo tikrai nėra g.gif Ir jeigu jis tikrai ne Raudonojoj knygoj,tai po galais kiek aš jų miške per visą grybavimo sezoną palikau frusty.gif
Atsakyti
QUOTE(Valentina27 @ 2014 09 06, 09:33)

Pasakykit mergaitės, kaip išlaikyti "cielą" didelį baravyką iki pirmadienio ( nuo penktadienio). Pirmadienį dukrytė nešis į mokyklą į grybų šventę, o vakar aš tokį didelį baravyką radau, kad pati tokio dar nemačius buvau smile.gif Padėjau rūsyje, kaip bus taip bus, bet gal kuri žinot, kąreikia daryti , kad tas grybas nesužliugtų ?

jei jame nėra kirmėlių ar lervų išbus kokia, šaldytuve laisvai. Bet jei yra kirmėlių, visko gali būt,kad sukirmis per tą laiką..
Atsakyti
As pradedu manyt, kad sitie grazuoliai gali būti stai sie:
http://en.wikipedia....us_luridiformis
Sarase sitas:
Dėmėtasis baravykas (Boletus erythropus); Rūšis įrašyta į Lietuvos raudonąją knygą.

Reikes parsinest namo kelis palyginimui prie kompo pagal aprasymus, nes ziuriu cia keletas ju labai panasiu g.gif

Kazkaip miske juos matydama galvojau apie ta setono ar velnio baravyka ar kazkaip panasiai vadinas, kuris nevalgomas, lygu net nuodingas blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cavalli: 06 rugsėjo 2014 - 11:46
QUOTE(larieta10 @ 2014 09 06, 09:45)
norim su seima aplink Kauna kur nors pasivaiksciot ir grybuka koki surasti - gal kas koki svaru miska rekomenduotu (apie 50 km aplinkui). nereikia mums kad mase grybu butu - toesiog siaip pasivaiksciojimo tiksla sugalvojome.

Sveika, as vaziuoju link Prienu, arba link Kazlu Rudos, grazus miskai vaiksciojimui, nors link Prienu tai nelabai grybu siemet schmoll.gif
Link Kazlu Rudos ne bandziau g.gif
Dar prie Kacergines anksciau vaziuodavom, irgi graziu misku yra.

Parasykit paskui kaip sekesi, ar radot ka nors, aktualu man aplink Kauna tos vietos mirksiukas.gif
Atsakyti
Na va ir mes iš Gegužines miškų ir Ruklos smile.gif, 4 pintinės grybu: mixas smile.gif, 70 baravykų, raudinikiu, lepšiu, geltonuju jau radom, juodų grūzdu, pūkuotukiu, umėdžiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 06 rugsėjo 2014 - 15:21
QUOTE(Teoleda @ 2014 09 06, 10:27)
jau per vėlus atsakymas matyt bus....Gegužinėje buvau trečiadienį.Baravykų yra,sakyčiau,nemažai,dideli,gražūs,bet vos ne kiekvienas kirmėlėtas schmoll.gif .Vienas,kitas šiliukas išlindęs,bet masiško dygimo nematyt.žmonių pilna smile.gif .Šilbaravykių baisinė galybė Upninkuose,ketvirtadienį jų pripjoviau,bet džiūsta jie sunkiai,tai kol kas jų nerenku,kol yra geresnių smile.gif Šiandien ilsiuosi,nes poligone nėra šaudymų,tai ten visi ganysis 4u.gif

Ne ne per velu ,seip domiuosi ,nes kazkada buvau tuos miskuos tai silbaravykiu nemazai buvo tai galvoju paklausiu ar auga kas blush2.gif Upininkuose nebuvus tai nezinociau nei kur eit biggrin.gif o tai jus einat grybaut kai vyksta saudymai? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šios dienos vaizdai:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Grybauti buvome tik prieš savaitę iki šiandien. Dviejose vietose negrybauta, bet jaunų baravykų mažai. Matosi, kad baravykų dygimas smarkiai sumažėjęs. Tačiau pasipylė raudonikiai. Baravykai ne visi tokie gražuoliai, kaip įkėliau. Daug visiškai nugraužtais kotais, tik galvutės vos laikosi ant žievelės. Bet jau kiek rudmėsių bigsmile.gif . Bet ėmėm tik greitam kepimui ir draugams. Pradžiuginome keturias šeimas ir dar patiems liko. Radome ir guočių porą pulkelių. Papiktino grybautojai, kurie butelius ir "pampersus" miške palieka. Negi sunku namo parsivežti. Visada vežamės vandens, bet visada tarą namo parsivežame.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėta: 06 rugsėjo 2014 - 16:48
QUOTE(Valentina27 @ 2014 09 06, 09:33)
Pasakykit mergaitės, kaip išlaikyti "cielą" didelį baravyką iki pirmadienio ( nuo penktadienio). Pirmadienį dukrytė nešis į mokyklą į grybų šventę, o vakar aš tokį didelį baravyką radau, kad pati tokio dar nemačius buvau smile.gif Padėjau rūsyje, kaip bus taip bus, bet gal kuri žinot, kąreikia daryti , kad tas grybas nesužliugtų ?Čia Paąžuolinių baravykų krūva  blush2.gif
Aš turiu įdėjus raudonikį į šaldytuvo nulinę kamerą nuo trečiadienio. Na, žinok, visai nieko išsilaikęs. Gal nebeturi pradinės išvaizdos, bet į šventę būtų galima neštis 4u.gif Eksperimentuosiu, stebėsiu, per kiek laiko suges. Beje, ir jokio blogo kvapo (nuėjau, patikrinau)
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2014 09 06, 17:47)
Ne ne per velu ,seip domiuosi ,nes kazkada buvau tuos miskuos tai silbaravykiu nemazai buvo tai galvoju paklausiu ar auga kas blush2.gif Upininkuose nebuvus tai nezinociau nei kur eit biggrin.gif o tai jus einat grybaut kai vyksta saudymai? lotuliukas.gif

Oi,ne ne po kulkomis nelendu dėl grybo lotuliukas.gif Turiu šaudyklos vadą gerą,kuris kartais pasako,kur šaudys,o kur ne,tuomet einu drąsiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėta @ 2014 09 06, 17:47)
... Papiktino grybautojai, kurie butelius ir "pampersus" miške palieka. Negi sunku namo parsivežti. Visada vežamės vandens, bet visada tarą namo parsivežame.

Nu tie brudai, tai negaliu triniti.gif
Būna vietų, iki kurias užusku kasdien, tai tut kak tut - dar šiltos šiukšlės, o aplink kiaulės (na, grybautojai, kurio šika ir paleika bele kur savo šiukšles) vaikšto. Dažnai paklausiu surinkusi šiukšles "ar nepametėt?". Atsakymai "ne ne" ir nusisukę tik skuodžia gilyn.... Šūdžiai.
Atsakyti
pas mus pakankamai švaru. Tikrai stipriai nešiukšlina žmonės, vienas kitas bambalis atsiranda, poilsiaviečių nėra tai tikrai pakankamai padoriai elgiasi.
Atsakyti
QUOTE(Teoleda @ 2014 09 06, 19:52)
Oi,ne ne po kulkomis nelendu dėl grybo lotuliukas.gif Turiu šaudyklos vadą gerą,kuris kartais pasako,kur šaudys,o kur ne,tuomet einu drąsiai thumbup.gif

aaa tai jums gerai thumbup.gif o tai galvojau cia varot po kulkom del grybu lotuliukas.gif
Atsakyti