Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis

Cia siaip grazus vaizdai is misko tongue.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

O situ labai daug ir labai grazus realiai, tik nevalgomi:
user posted image
Atsakyti
O čia taip mūsuose grybaujama:

http://www.selonija...._types=og.likes
Atsakyti
Nu ką čia bepakomentuosi biggrin.gif ir kas ten per vietos smile.gif
Atsakyti
Aš grybus marinuoju taip:apverdu apie 10-15 min.(nuvalytus,aišku) smile.gif ,dedu gerą šaukštą druskos,ragauju,kad būtų normaliai sūrūs,kaip sriuba pvz.ar koks kotletas.Išjungiu ir palieku puode kelioms val.o jei nespėju,tai ir iki kito ryto.po tiek laiko grybai būna sugėrę druską.Tuomet nukošiu,verdu marinatą: jei druska silpnai jaučiasi,dedu kokį šaukštą gerą,cukraus šaukštą ir acto apie 4 šaukštus,prieskoniai visi.Pilu grybus,paverdu,ragauju,kad būtų RYŠKUS skonis ir viskas ,pilstau į stiklainius,kurie išplauti su soda,išskalauti po kranu kuo karštesniu vandeniu ir paskui iš arbatinio verdančio dar įpilu ir pateliuskuoju. Nekaitinu,nėr kada tongue.gif .Nežinau,ar aiškia parašiau,bet grybai mėgsta druską,o iš karto juos marinuojant sunku nuskanauti,atrodo sūrūs,o po kek laiko paragauji ir trūksta.Tai man geriausiai apvirti,palaikyti ir tuomet marinate virti dadedant visko.O pagrinde džiovinu,jau 8 trilitriakai vien baravykų ir 3 visokio mixo biggrin.gif .Kelmučių pas mus dar nematyti ir labai džiaugiuosi,šiandien du krepšiai pagrinde raudonikiai ir keliasdešimt baravykų.Visi džiūsta.Ojai,kiek priteršiau temą,soriukas,išsiplėčiau per daug tongue.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Teoleda @ 2014 09 05, 15:31)
Atseit viskas nufilmuota ir "vse dela",nei prisistatė,nei mano dokumentų tikrino biggrin.gif Filmuoja jie dabar automobiliuose tongue.gif .Ai,praėjo "paras",atsiųs-sumokėsiu,juk reikia biudžetą paremti biggrin.gif

jei tai ir bus tiesa, nepamirškite apie galiojančią -50% "nuolaidą"
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 09 05, 16:40)
Gražūs grybukai  thumbup.gif

Aš kelmučių tik galvas imu tongue.gif)

Aciu 4u.gif
As namie taip pat plaudama patrumpinau kotukus kai kuriems ax.gif
Atsakyti
Grazus vaizdai pas visas wub.gif

Bandau prisiduoti po sendienines medziokles biggrin.gif 40 baravyku ,toliau lepsiai ,rudmeses ,rinkau tik grazias stambias tokias ,o kiek palikau kai pasiklydau ,kiek strioko buvo sakes ,gerai kad ne viena buvau ir telefona turejau tai susikambinom ,liepiau atsistot prie masinos ir klausiau is kurios puses saule sviecia lotuliukas.gif tai po to seip ne taip isejau uz poros km nuo masinos o atrodo vietoj klaidziojau doh.gif
Ar nebuvot jus pasiklyde kada? biggrin.gif
user posted image
user posted image

Beje tie du dideli baravykai sveikut sveikuteliai ,grazu ziuret ,ir visi baravykai sveiki gal vienas buvo truputi pakirmyjes ir viskas ,smagu dorot kai visi sveiki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurasaule @ 2014 09 05, 14:35)
Sveikos. Aš rudmėses rauginu: 15 min apverdu, o paskui raugiu visai kaip agurkus. palieku parą įrūgti kambario temperatūroje, o paskui mėnesiui - į šaldytuvą, nes rūsio neturiu

ačiū, kartą jau raugiau - nepavyko biggrin.gif
laukiu dar receptukų rudmėsių.

Sakykit o jei apvirti ir šaldyti? Ar nebus paskui kaip guminės? Apie kažkuriuos grybus taip girdėjau kad būna atšildžius g.gif
Papildyta:
o gal reikia visai žalias neapvirtas šaldyti? Nuvaliau supjausciau ir nžn ką daryti? g.gif
Atsakyti
Rudmeses isvirkit ir susudikyt, idekit daug druskos ir i stiklainius, as paskui balkone laikau net ir vasara kita jei lieka.... nieko nebijo, paskui arba ismirkai pries valgant as tai nuverdu per 2-3 vandenius ta suruma ir darau is ju ka noriu, cia bendrai apie sudytus grybus, ne tik apie rudmeses, o rudmeses ypatingai skanios nes jos kietos .
Atsakyti
Gal kam įdomu ir pasinaudosite:

http://lietuvos-vire...s-rudmeses.html

http://uzkalnis.popo...as-delikatesas/

http://www.gaspadine...as/rudmeses-306

http://pasididziuoja...s-rudmeses.html

http://receptai.lryt...

Atsakyti
Sveikos grybautojos, pasidalinkit ar auga grybai Merkinėj?
Atsakyti
QUOTE(Jolagra @ 2014 09 05, 19:13)
Sveikos grybautojos, pasidalinkit ar auga grybai Merkinėj?

Sveiki. Vakar grybavom uz Merkinės link Druskininku . Radom 98 baravykus , raudonikių jau yra daug silbaravykių ir makavykų. Tiek žinių jeigu padėjo
Atsakyti