Cia siaip grazus vaizdai is misko
O situ labai daug ir labai grazus realiai, tik nevalgomi:
Nu ką čia bepakomentuosi ir kas ten per vietos
Aš grybus marinuoju taip:apverdu apie 10-15 min.(nuvalytus,aišku) ,dedu gerą šaukštą druskos,ragauju,kad būtų normaliai sūrūs,kaip sriuba pvz.ar koks kotletas.Išjungiu ir palieku puode kelioms val.o jei nespėju,tai ir iki kito ryto.po tiek laiko grybai būna sugėrę druską.Tuomet nukošiu,verdu marinatą: jei druska silpnai jaučiasi,dedu kokį šaukštą gerą,cukraus šaukštą ir acto apie 4 šaukštus,prieskoniai visi.Pilu grybus,paverdu,ragauju,kad būtų RYŠKUS skonis ir viskas ,pilstau į stiklainius,kurie išplauti su soda,išskalauti po kranu kuo karštesniu vandeniu ir paskui iš arbatinio verdančio dar įpilu ir pateliuskuoju. Nekaitinu,nėr kada .Nežinau,ar aiškia parašiau,bet grybai mėgsta druską,o iš karto juos marinuojant sunku nuskanauti,atrodo sūrūs,o po kek laiko paragauji ir trūksta.Tai man geriausiai apvirti,palaikyti ir tuomet marinate virti dadedant visko.O pagrinde džiovinu,jau 8 trilitriakai vien baravykų ir 3 visokio mixo .Kelmučių pas mus dar nematyti ir labai džiaugiuosi,šiandien du krepšiai pagrinde raudonikiai ir keliasdešimt baravykų.Visi džiūsta.Ojai,kiek priteršiau temą,soriukas,išsiplėčiau per daug ...
QUOTE(Teoleda @ 2014 09 05, 15:31)
Atseit viskas nufilmuota ir "vse dela",nei prisistatė,nei mano dokumentų tikrino Filmuoja jie dabar automobiliuose .Ai,praėjo "paras",atsiųs-sumokėsiu,juk reikia biudžetą paremti
jei tai ir bus tiesa, nepamirškite apie galiojančią -50% "nuolaidą"
QUOTE(Lyžuka @ 2014 09 05, 16:40)
Aciu
As namie taip pat plaudama patrumpinau kotukus kai kuriems
Grazus vaizdai pas visas
Bandau prisiduoti po sendienines medziokles 40 baravyku ,toliau lepsiai ,rudmeses ,rinkau tik grazias stambias tokias ,o kiek palikau kai pasiklydau ,kiek strioko buvo sakes ,gerai kad ne viena buvau ir telefona turejau tai susikambinom ,liepiau atsistot prie masinos ir klausiau is kurios puses saule sviecia tai po to seip ne taip isejau uz poros km nuo masinos o atrodo vietoj klaidziojau
Ar nebuvot jus pasiklyde kada?
Beje tie du dideli baravykai sveikut sveikuteliai ,grazu ziuret ,ir visi baravykai sveiki gal vienas buvo truputi pakirmyjes ir viskas ,smagu dorot kai visi sveiki
Bandau prisiduoti po sendienines medziokles 40 baravyku ,toliau lepsiai ,rudmeses ,rinkau tik grazias stambias tokias ,o kiek palikau kai pasiklydau ,kiek strioko buvo sakes ,gerai kad ne viena buvau ir telefona turejau tai susikambinom ,liepiau atsistot prie masinos ir klausiau is kurios puses saule sviecia tai po to seip ne taip isejau uz poros km nuo masinos o atrodo vietoj klaidziojau
Ar nebuvot jus pasiklyde kada?
Beje tie du dideli baravykai sveikut sveikuteliai ,grazu ziuret ,ir visi baravykai sveiki gal vienas buvo truputi pakirmyjes ir viskas ,smagu dorot kai visi sveiki
QUOTE(jurasaule @ 2014 09 05, 14:35)
Sveikos. Aš rudmėses rauginu: 15 min apverdu, o paskui raugiu visai kaip agurkus. palieku parą įrūgti kambario temperatūroje, o paskui mėnesiui - į šaldytuvą, nes rūsio neturiu
ačiū, kartą jau raugiau - nepavyko
laukiu dar receptukų rudmėsių.
Sakykit o jei apvirti ir šaldyti? Ar nebus paskui kaip guminės? Apie kažkuriuos grybus taip girdėjau kad būna atšildžius
Papildyta:
o gal reikia visai žalias neapvirtas šaldyti? Nuvaliau supjausciau ir nžn ką daryti?
Rudmeses isvirkit ir susudikyt, idekit daug druskos ir i stiklainius, as paskui balkone laikau net ir vasara kita jei lieka.... nieko nebijo, paskui arba ismirkai pries valgant as tai nuverdu per 2-3 vandenius ta suruma ir darau is ju ka noriu, cia bendrai apie sudytus grybus, ne tik apie rudmeses, o rudmeses ypatingai skanios nes jos kietos .
QUOTE(Jolagra @ 2014 09 05, 19:13)
Sveikos grybautojos, pasidalinkit ar auga grybai Merkinėj?
Sveiki. Vakar grybavom uz Merkinės link Druskininku . Radom 98 baravykus , raudonikių jau yra daug silbaravykių ir makavykų. Tiek žinių jeigu padėjo