Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis

QUOTE(cavalli @ 2014 09 04, 17:43)
dabar matant visus kelmus apzelusius, taip ir noris pabandyt bigsmile.gif



ui, kaip gražiai atrodo bigsmile.gif Vaizdas man irgi labai egzotiškas. Ant kelmų iki šiol tik kažkokius visai kitokius grybus matydavau, visai nekeliančius noro nei pažiūrėt, nei rinkt.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 04, 22:16)
Ant kelmų iki šiol tik kažkokius visai kitokius grybus matydavau, visai nekeliančius noro nei pažiūrėt, nei rinkt.

biggrin.gif biggrin.gif xexe
Atsakyti
Aš kelmučius apverdu ir sumalu, man labai skanūs kotletai iš jų. Kepdama kotletus dar įdedu petražolės, mmm kaip skanu.

Kaip kažkas rašė nuo trečiadienio prasidėjo antra grybų banga. Vandžiogalos miške, mašinų kaip autostradoje. Užvakar vyras pririnko du kibirus raudonviršių, tokie mažučiai gražučiai. Vakar vėl užėjo baravykų tiltus, į namus parnešė kibirą ir maišą ir dar seseriai atidavė kibirą. Svarbiausia visi baravykai vėl sveiki, nei vieno sukirmijusio, net parvilko keletą peraugusių (aš tokių nerenku palieku sėklai), tai ir tie sveiki, bet aš pabijojau juos džiovinti, nes kažkur skaičiau, kad peraugę grybai nuiodingi.

Pasiguosiu, grybų mišrainė su morkomis ir svogūnais visa prarūgo. Darbas nuėjo šuniui ant uodegos. Tą pačią dieną vakavau dar ir svogūnai, tomatas ir grybai, ta gera, o su morkomis reikia išmesti.
Atsakyti
O aš kaip tik žadu savaitgalį daryti tokią mišrainę tongue.gif , vakar vyras parnešė nemažai mixo: raudonikiu, baravykų, makavykų, kazlėkų tai pats tas mišrainei, gal stiklainiai nedakaitinti buvo, o gal pati mišraine neišvirta iki galo? g.gif Nors aš dariau daržoves pagal delfio„ receptą tai irgi totalus ššš gavosi, jau taip nugirtas receptas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ErikaN @ 2014 09 04, 21:25)
tikrai kelmuciai, renku, malu.

Gal galit placiau papasakot, malat zalius ar virtus, ir ka darot su maltais grybais? blush2.gif Cia ziemai ar iskart valymui?
As grybus verdu ir saldau, kazkaip prisibijau marinuot ax.gif Su daugiau acto neskanu, o ipilus maziau bijau, kad nepagestu unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Astaite1 @ 2014 09 05, 09:28)
Aš kelmučius apverdu ir sumalu, man labai skanūs kotletai iš jų. Kepdama kotletus dar įdedu petražolės, mmm kaip skanu.

Sakykit, o kotletus darot vien tik is kelmuciu maltu ar juos dedat kaip prieda i farsa? blush2.gif
Atsakyti
Aš apverdu, po to atvėsuntus sumalu, į maišelius ir į šaldiklį, kai reikia, tada išsiimu, nei druskos, nei acto nededu. Aš darau vien iš grybų kotletus, bet galima ir su faršu. Su faršu tinka visi grybai, o vien grybų kotletus darant netinka minkšti grybai (baravykai, raudonviršiai, paberžiai ir t.t.), nes pasileidžai, ištyžta. Vyras grybų kotletus mėgsta, tai jis man kelmučių maišais partempia, aš jų rinkti nemėgstu, nes kelis kelmus nupjauni ir pilnas krepšis, man patinka vaikščioti, ieškoti grybo, o kelmučiai pas mus tiltais auga.
Atsakyti
mergaites, pasidalinkit kaip skananiai paruošti rudmėses žiemai?? ką su jomis veikiate? šaldote? marinuojate? bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emperatriz @ 2014 09 05, 13:08)
mergaites, pasidalinkit kaip skananiai paruošti rudmėses žiemai?? ką su jomis veikiate? šaldote? marinuojate?  bigsmile.gif  bigsmile.gif

Sveikos. Aš rudmėses rauginu: 15 min apverdu, o paskui raugiu visai kaip agurkus. palieku parą įrūgti kambario temperatūroje, o paskui mėnesiui - į šaldytuvą, nes rūsio neturiu
Atsakyti
QUOTE(Emperatriz @ 2014 09 05, 14:08)
mergaites, pasidalinkit kaip skananiai paruošti rudmėses žiemai?? ką su jomis veikiate? šaldote? marinuojate?  bigsmile.gif  bigsmile.gif

O kazlėkų radote smile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 04, 10:08)
ūmėdes jei renku, tai jaunutes, dar neišskleidusias kepurių, tada jos tvirtesnės, neapsilaužo. Išsiskleidusių neimu niekada. O ir šiaip ūmėdes renku praktiškai tik tada, jei kitokių grybų nėr  biggrin.gif
Rudmėsės pas mus neauga. Mielai rinkčiau, jei būtų  smile.gif  Tėvas mano nuo Radviliškio, visad su nostalgija prisimena, kokios skanios rudmėsės būdavo.
Papildyta:
ačiū už perspėjimą  4u.gif  Stengsiuos eiti atsargiai.

O tai nedavė į rankas protokolo? Manau, kad ir negausit jo tokiu atveju. Juk turėjo surašyti, duoti pasirašyti, kad sutinkat. O taip kaip įrodys, kad tikrai važiavot be šviesų, be diržo? Gal sustojusi buvot tuo momentu? Gal kažkas nutiko ir išjungusi variklį, atsisegusi diržą išlipt ruošėtės pažiūrėt?

Atseit viskas nufilmuota ir "vse dela",nei prisistatė,nei mano dokumentų tikrino biggrin.gif Filmuoja jie dabar automobiliuose tongue.gif .Ai,praėjo "paras",atsiųs-sumokėsiu,juk reikia biudžetą paremti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2014 09 05, 11:02)
Aš apverdu, po to atvėsuntus sumalu,  į maišelius ir į šaldiklį, kai reikia, tada išsiimu, nei druskos, nei acto nededu. Aš darau vien iš grybų kotletus, bet galima ir su faršu. Su faršu tinka visi grybai, o vien grybų kotletus darant netinka minkšti grybai (baravykai, raudonviršiai, paberžiai ir t.t.), nes pasileidžai, ištyžta. Vyras grybų kotletus mėgsta, tai jis man kelmučių maišais partempia, aš jų rinkti nemėgstu, nes kelis kelmus nupjauni ir pilnas krepšis, man patinka vaikščioti, ieškoti grybo, o kelmučiai pas mus tiltais auga.

Aciu, bandysiu ir as padaryt 4u.gif
Tiesa sakot, kad neidomu juos grybaut, nes taip pat visi kelmai aptupe jais doh.gif Ir dar kazkokie vabalai pas mus i juos isisuke, tai reik ziuret kiekviena grybuka, kad nebutu kas ilindes doh.gif Pabandymui pririnkau tik tiek:
user posted image

Pilna kibira rudmesiu pririnkau ir siaip visokiu kitokiu dar kibiriuka:
user posted image
user posted image
Atsakyti
Gražūs grybukai thumbup.gif

Aš kelmučių tik galvas imu tongue.gif)
Atsakyti