Ka tik is misko per 1 val. kibiras silbaravykiu, mergikes kaip skaniai sumarinuoti ziemai, dali dziovinsiu; dali noreciau uzsikoncervuoti ziemai; nuotraukikes ikelsiu ryt

einu valyti grybuku ir labai Aciu uz recepteli

Sveikos, grybautojos.
Va čia yra tas receptas:
http://www.supermama...t37889-150.htmlTen pat parinkau dar keletą receptų, kurie mane sudomino:
GRYBAI SVIESTE
1 kg nuvalytų grybų (baravykų, raudonikių, šilbaravykių, kazlėkų ar pan.),
200 g sviesto,
25 g druskos.
Ištirpinkite pusę sviesto ir sudėkite juostelėmis supjaustytus grybus. Kaitinkite, kol jie suminkštės, pasūdykite. Tada sukrėskite į stiklainius ir užpilkite likusiu ištirpintu sviestu. Kaitinkite 100° C temperatūroje 2 kartus: pirmą dieną 1 val., antrą dieną 30 min. Sandariai uždarykite.
Šaltinis: Savaitė su TV (ne šių metų, pernai arba užpernai buvo spausdinta), straipsnis Tikrai geri konservavimo receptai.
ŽALIUOKĖS SU KOPŪSTAIS
Grybų,
2 kg. kopūstų,
1 kg. morkų,
0,5 kg. svogūnų,
0,5 l aliejaus,
0,5 l pomidorų padažo.
Pjaustytus svogūnus pakepinti su aliejum, supilti į puodą, pakepinti tarkuotas morkas, supilt į svogūnus. Sudėti į kepintas daržoves kopūstus, grybus, pasūdyti, supilti likusį aliejų, gerai išmaišyti ir troškinti apie 1 val. Baigiant troškinti sudėti pomidorų padažą ir dar kiek pakaitinti. Jei padažas dedasi anksčiau, kopūstai lieka kieti.
MARINUOTI GRYBAI SU PAPRIKA
marinatui:
1l. vandens
100ml acto
2-3 pipiriuko grūdai
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
Maždaug 2 litram virtų grybų imu 2 paprikas. Išverdam marinatą, jame 5 min paverdam supjaustytą papriką, dedam apvirtus grybus ir verdam viską 25min. Tada sudedam į stiklainius ir užsukam dangteliais.
MOČIUTĖS MARINAVIMO RECEPTAS
Marinatui: 1 l vandens - 1 šaukštas druskos, 2 šaukštai acto, pipirų, lauro lapelių.
Nuvalytus grybus sudėti į puodą ir virti 15 min. Išvirtus, keletą kartų švariai perplautus grybus sudėti į paruoštus stiklainius. Taip galėsime paskaičiuoti kiek prireiks litrų marinato. Grybų nepridėti iki pat stiklainio viršaus, palikti vietos brinkimui.
Didesniame puode užvirinti marinatą ir pavirti 2 minutes, iš stiklainių supilti grybus ir dar kartą užvirinus pavirti 2-3 minutes.
Dviejų litrų marinato užtenka 3 litriniams ir puslitriui. Patogiausia grybus marinuoti litriniuose stiklainiuose.
Jeigu grybavimas buvo sėkmingas ir pavyko rasti gražią, krūvoje sulipusią, sveiką baravykų šeimyną - siūlau ją įkurdinti puslitriuke, užpilti marinatu, sandariai uždaryti dangteliu ir šaltai laikyti iki Kalėdų. Ant Kūčių stalo turėsite gardų ir puošnų patiekalą. Patikėkite, nustebinsite ne vieną!
Taip marinuoti grybai tinka skanauti ir vienus ir paruoštus su šlakeliu aliejaus bei pagardintus žaliu smulkintu svogūnu. Kas mėgsta - tokius grybus galima skaninti majonezu ar grietine. Pabandykit!
www.jovita.lt