Įkraunama...
Įkraunama...

Elitinės, Trakai, prie Trakų, už Trakų,šalia Trakų

QUOTE(Dalyte:) @ 2014 10 01, 12:14)

Kaškoniuk dabar ar pavasarį geriau persodint braškes? o daigų kiek man pridygo smile.gif pernai, kai sodinau netrešiau lauko, ant pievos sodinau, susikasėm naujai ir taip sodinom. tai gal reiktu kokiu spec braškėm nupirkti trašų? g.gif  o jai man iš rudens mešlu patreš ir sodinčiau pavasari? kaip geriau?

geriau jau pavasarį, braškių daigus geriausia sodinti nuo liepos iki rugpjūčio, kad spėtų normalios šaknys susiformuot, paskui kenčia jos žiemą ir pavasarį būna labai silpnos. Pasiruošk dirvą pavasariui, bus tikrai geriau. Atsirinksi paskui stipriausius krumelius ir su dideliu gumbu žemės persodinsi. būna spec. trąšos braškėms, tikriausiai jos pavasarį beriasi, niekad netręšiau tai nežinau.

QUOTE(Brashkiene:) @ 2014 10 01, 12:35)
Sveikos smile.gif
Mes po truputį, madam jau geriau, aš dar kaip šlapiu maišu trenkta, mb šiandien grįžta, tai žiūrėsiu kokios jis stadijos smile.gif

Dalyte, man tos nuotaikos banguotai. Vieną dieną geriau, kitą vėl apatija. Pradėjau magnį vėl vartoti nervų sistemai palaikyt.
Mano teisių laikymo pinigai vėl "išėjo" kitur, mašinos taisymui. Tikiuos, pavyks iki vasario mėnesio išsilaikyt, nu NENORIU vėl teorijos laikyti.

Braškes aš jau porą savaičių kaip persisodinau, užmulčiavau šienuku ir lauksiu derliaus kitąmet smile.gif dar noriu pas mamą nuvogti kelis serbentų krūmus, kaži ar ne per vėlu juos judint būtų...
Ir dar gi svarainių notiu sodintis, užbūrėt jūs mane su jų teigiamom sąvybėm ir super skoniu smile.gif

Vaikštau po lauką ir kažko šalta... Pasižiūriu, ogi termometras rodo -2 ne ant saulės. Ir supratau- jau atėjo laikas keisti šortus į kelnes ir kojines nešioti smile.gif

Vakar pasidovaniojau sau žurnalą, rusišką "sodininkas daržininkas", ir esu labai patenkinta, info kai mūsų kokiuose 5žurnaluose, o reklamos minimum. Kada lietuviai pradės tokius "gaminti"... Ir tik 2lt smile.gif
Papildyta:
Ir dar nusipirkau " Savaitė Šeimai", na toks neblogas, yra ką paskaityti smile.gif

pasiskaityk dėl serbentų, gal jie gajūs ir viskas ok bus dėl persodinimo, aš iš bendro supratimo tai serbertus esant dideliam norui bandyčiau sodintis, bet kai lapus bus numetę... gal aš neteisi...
Svarainiai gėris patikėk, duosiu paragaut. Jei nori sodintis tai parink saulėtą vietą ir žemė turi buti derlinga, ne smėlis. Dabar yra tokia bespygle veislė, aš Kalvarijų turguij pirkau, sodinukas septyni lt. jie turi vos keletą spyglių, lengviau skinti ir ne taip pavojinga bus jei madam ten sukiosis aplinkui, nes senieji oi kokie dygūs..., tų bespyglių didesni ir dekoratyvūs žiedai - tai reiškia bus puošnu, plius vaisiai žymiai didesni, kas irgi aktualu, kai reikia juos pjaustyti smile.gif

Aš senokai šortus išmainius į tympas, vakarais dar į kelnes įšoku ir vilnonines kojines jei dirbu lauke smile.gif))

Atkeliavo kanelių formelės, vat tešla jau vakar padaryta, padarau sirupą ir tada kanelės bigsmile.gif
Atsakyti
Kas toks kanelės? smile.gif

O dėl derlingumo žemės, nu šūds, darže smėlis su moliu, tai kiba kieme pas kaimynę sodint, kur juodžemis biggrin.gif:D

Beje, atsirado mūsų mažasis ciucka. Pas babutę kaimynę buvo. Parvedė šįryt, sako, tojs fainas, mažas, bet pas mane jis nevalgo, tai grąžinu. O gi kai prapuolė, aš pas ją klausiau, ar nematėt, dievagojosi, kad ne.
Atsakyti
QUOTE(Brashkiene:) @ 2014 10 01, 12:35)

Dalyte, man tos nuotaikos banguotai. Vieną dieną geriau, kitą vėl apatija. Pradėjau magnį vėl vartoti nervų sistemai palaikyt.

Mano teisių laikymo pinigai vėl "išėjo" kitur, mašinos taisymui. Tikiuos, pavyks iki vasario mėnesio išsilaikyt, nu NENORIU vėl teorijos laikyti.

Vaikštau po lauką ir kažko šalta... Pasižiūriu, ogi termometras rodo -2 ne ant saulės. Ir supratau- jau atėjo laikas keisti šortus į kelnes ir kojines nešioti smile.gif

Vakar pasidovaniojau sau žurnalą, rusišką "sodininkas daržininkas", ir esu labai patenkinta, info kai mūsų kokiuose 5žurnaluose, o reklamos minimum. Kada lietuviai pradės tokius "gaminti"... Ir tik 2lt smile.gif

Ir dar nusipirkau " Savaitė Šeimai", na toks neblogas, yra ką paskaityti smile.gif

oi , tai mes draugės smile.gif aš po magnio kuros, na nežinau, negi dar man jo trūksta? g.gif

jau tas mašinų taisymas doh.gif o kitą kart pagalvoju, gal ne taip idomu būtu gyventi, jai viską iškart turėtume smile.gif

oi man irgi jau šalta

lietuviški žurnalai irgi mane erzina reklama, o dėl kainos, tai nuo tyražo ir popieriaus dar priklauso

QUOTE(kaškoniukas @ 2014 10 01, 12:56)
geriau jau pavasarį, braškių daigus geriausia sodinti nuo liepos iki rugpjūčio,

Dabar yra tokia bespygle veislė, aš Kalvarijų turguij pirkau, sodinukas septyni lt.

ačiū

kokie daigai svarainių puikus, negirdėti. pas mane tai tie parasti, kurių nekenčių dėl daigų

QUOTE(Brashkiene:) @ 2014 10 01, 13:08)

Beje, atsirado mūsų mažasis ciucka. Pas babutę kaimynę buvo. Parvedė šįryt, sako, tojs fainas, mažas, bet pas mane jis nevalgo, tai grąžinu. O gi kai prapuolė, aš pas ją klausiau, ar nematėt, dievagojosi, kad ne.

tai gerai, kad šuniukas, nežinau kur girdėjau, bet taip močiutė vaiką buvo nukalbinus ir visą dieną tylėjo, nesakė, kad pas ją doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Brashkiene:) @ 2014 10 01, 13:08)
Kas toks kanelės? smile.gif

O dėl derlingumo žemės, nu šūds, darže smėlis su moliu, tai kiba kieme pas kaimynę sodint, kur juodžemis biggrin.gif:D

kanelės
https://www.google.l...mp;ved=0CDAQsAQ

Molis maišytas su smeliu gal ir neblogiausias variantas žinok, dabar tik saulėtą vietą susirask, o sodinant gal kur gausi po kibirėlį kompostinės žemės to turėtų užtekt.

Ale ot babutė...
Atsakyti
Kanelės, tai nuo žodžio can- skardinė? smile.gif Nes atrodo panašiai smile.gif jau ir aš norėčiau paragaut smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brashkiene:) @ 2014 10 01, 14:54)
Kanelės, tai nuo žodžio can- skardinė? smile.gif Nes atrodo panašiai smile.gif jau ir aš norėčiau paragaut smile.gif

greičiausiai, nes jos kepamos dar ir skardinėse formelėse, šiaip nesidomėjau konkrečiai, bet ir man pasidarė visai įdomu - kiek skaičiau bloge kažkuriam tai jose gaunasi skaniau, su traške plutele, nei kad silikoninėse. žiūrėsim, dar vis sirupą verdu, užsisukau buityj šiandien...
Atsakyti
laba gelytes,

sveikatytes sergantiems, dziugu jei jau pasveikote ax.gif

QUOTE(Dalyte:) @ 2014 09 29, 11:03)
tai tu ant kelio semeliškės -vievis gyveni? kaip tavo kaimas vadinas?
parašk, gal kada reiks vaiką pažiūrėt, ar ką smile.gif

Lapiakalnio km. ant pacio kelio semeliskes-vievis biggrin.gif
jei kada reiks vaikus paziureti, sakyk, mielai paziuresiu bigsmile.gif ir pries vyra uztarsiu biggrin.gif

-----
jau savaitgalis i pabaiga, ryt jums i darba tongue.gif

-----
Braskyt, ka ryt valgyt gaminsi? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jjurgitas @ 2014 10 05, 19:11)

Lapiakalnio km. ant pacio kelio semeliskes-vievis  biggrin.gif

jei kada reiks vaikus paziureti, sakyk, mielai paziuresiu bigsmile.gif ir pries vyra uztarsiu biggrin.gif

-----
jau savaitgalis i pabaiga, ryt jums i darba tongue.gif

ai, aš ten nevažinėjo, man tas kelias baisus, mes į Širvintus kai važiuojam, tai darom lanką per Trakus yapč žiema

turėsiu omenyje lotuliukas.gif

jau darbe, savaitgali tai pasidarbaom, ruošiames vis žiemai, šįkart malkas smile.gif

Atsakyti
Labu smile.gif

Jjurgitas, šiandien gaminau žuvienę, kotletai (madam patroškinau), bulvių košė, burokėlių salotos, grybų/svogūnų/morkų padažas, kompotas, desertui- kepti varškėčiai su cinamoniniaid keptais obuoliais smile.gif

Mes sveikstam smile.gif darbus lauke veik baigėm, žiemai pusiau pasiruošę, liko tik krosnelę pasistatyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brashkiene:) @ 2014 10 06, 14:00)
Labu smile.gif

Jjurgitas, šiandien gaminau žuvienę, kotletai (madam patroškinau), bulvių košė, burokėlių salotos, grybų/svogūnų/morkų padažas, kompotas, desertui- kepti varškėčiai su cinamoniniaid keptais obuoliais smile.gif 

Mes sveikstam smile.gif darbus lauke veik baigėm, žiemai pusiau pasiruošę, liko tik krosnelę pasistatyt smile.gif

ir čia tu viena visko pridarei ? cool.gif
pas mane vakarienei irgi burokėlių salotos, bulvių košė. bet kotletai kiaulienos, o padažai man paslaptis cool.gif (man tas paprastas, turbūt bešamelio vadinas, skanus prie kotletu, bet tik tetukas moka padaryt, bet nedaro, o jai daro prieskonių kokių fui ideda)

o šiuo metu kūrenates? gal turit virtuvinį pečių? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 10 06, 14:04)
ir čia tu viena visko pridarei ? cool.gif
pas mane vakarienei irgi burokėlių salotos, bulvių košė. bet kotletai kiaulienos, o padažai man paslaptis cool.gif (man tas paprastas, turbūt bešamelio vadinas, skanus prie kotletu, bet tik tetukas moka padaryt, bet nedaro, o jai daro prieskonių kokių fui ideda)

o šiuo metu kūrenates? gal turit virtuvinį pečių? bigsmile.gif

Ne viena, su Nastule smile.gif ji man bulves, morkas, svogūnus padavinėja, kai valau smile.gif
Padažus mėgstu, ypač špinatų ar sūrio kokio.

Virtuvėj turim smile.gif mažą, gražų smile.gif a la židinuką smile.gif pilnai užtenka visą trobą prikaitint smile.gif
Atsakyti
žiūriu burokėliai ant bangos biggrin.gif:D aš irgi prieš kokią savaitę nusipirkau - tik neprisiruošiu išsivirti smile.gif reiks prisiruošt - žengsiu beveik koja kojon su paskutine mada biggrin.gif

Aš šiandien važiuoju po darbo namo per mišką už Salininkų ir net klykti norėjau "KAIP GRAŽU!!!" sninga lapais! niekada nemėgau rudens, vis gaila vasaros biggrin.gif bet gi iš tikro - kaip gražu!
kadangi aš vis dar su vasariniais batukais važinėju į darbą - šildymas buvo na vsiu katuški įjungtas - šilta, gera, GRAŽU - ruošiausi grįžus skambint rudakasei klaust ar nenori kur į mišką su savo mažyliu. Planas B buvo skambint vienam draugui ir klaust ar nenori pasikraut mašinon dviračio ir atvažiuot iki manęs - prasilėktumėm kur! grįžau, išlipau ir NIEKO nebenorėjau biggrin.gif šalta!
Atsakyti