QUOTE(Dalyte:) @ 2014 10 01, 12:14)
Kaškoniuk dabar ar pavasarį geriau persodint braškes? o daigų kiek man pridygo pernai, kai sodinau netrešiau lauko, ant pievos sodinau, susikasėm naujai ir taip sodinom. tai gal reiktu kokiu spec braškėm nupirkti trašų? o jai man iš rudens mešlu patreš ir sodinčiau pavasari? kaip geriau?
geriau jau pavasarį, braškių daigus geriausia sodinti nuo liepos iki rugpjūčio, kad spėtų normalios šaknys susiformuot, paskui kenčia jos žiemą ir pavasarį būna labai silpnos. Pasiruošk dirvą pavasariui, bus tikrai geriau. Atsirinksi paskui stipriausius krumelius ir su dideliu gumbu žemės persodinsi. būna spec. trąšos braškėms, tikriausiai jos pavasarį beriasi, niekad netręšiau tai nežinau.
QUOTE(Brashkiene:) @ 2014 10 01, 12:35)
Sveikos
Mes po truputį, madam jau geriau, aš dar kaip šlapiu maišu trenkta, mb šiandien grįžta, tai žiūrėsiu kokios jis stadijos
Dalyte, man tos nuotaikos banguotai. Vieną dieną geriau, kitą vėl apatija. Pradėjau magnį vėl vartoti nervų sistemai palaikyt.
Mano teisių laikymo pinigai vėl "išėjo" kitur, mašinos taisymui. Tikiuos, pavyks iki vasario mėnesio išsilaikyt, nu NENORIU vėl teorijos laikyti.
Braškes aš jau porą savaičių kaip persisodinau, užmulčiavau šienuku ir lauksiu derliaus kitąmet dar noriu pas mamą nuvogti kelis serbentų krūmus, kaži ar ne per vėlu juos judint būtų...
Ir dar gi svarainių notiu sodintis, užbūrėt jūs mane su jų teigiamom sąvybėm ir super skoniu
Vaikštau po lauką ir kažko šalta... Pasižiūriu, ogi termometras rodo -2 ne ant saulės. Ir supratau- jau atėjo laikas keisti šortus į kelnes ir kojines nešioti
Vakar pasidovaniojau sau žurnalą, rusišką "sodininkas daržininkas", ir esu labai patenkinta, info kai mūsų kokiuose 5žurnaluose, o reklamos minimum. Kada lietuviai pradės tokius "gaminti"... Ir tik 2lt
Papildyta:
Ir dar nusipirkau " Savaitė Šeimai", na toks neblogas, yra ką paskaityti
Mes po truputį, madam jau geriau, aš dar kaip šlapiu maišu trenkta, mb šiandien grįžta, tai žiūrėsiu kokios jis stadijos
Dalyte, man tos nuotaikos banguotai. Vieną dieną geriau, kitą vėl apatija. Pradėjau magnį vėl vartoti nervų sistemai palaikyt.
Mano teisių laikymo pinigai vėl "išėjo" kitur, mašinos taisymui. Tikiuos, pavyks iki vasario mėnesio išsilaikyt, nu NENORIU vėl teorijos laikyti.
Braškes aš jau porą savaičių kaip persisodinau, užmulčiavau šienuku ir lauksiu derliaus kitąmet dar noriu pas mamą nuvogti kelis serbentų krūmus, kaži ar ne per vėlu juos judint būtų...
Ir dar gi svarainių notiu sodintis, užbūrėt jūs mane su jų teigiamom sąvybėm ir super skoniu
Vaikštau po lauką ir kažko šalta... Pasižiūriu, ogi termometras rodo -2 ne ant saulės. Ir supratau- jau atėjo laikas keisti šortus į kelnes ir kojines nešioti
Vakar pasidovaniojau sau žurnalą, rusišką "sodininkas daržininkas", ir esu labai patenkinta, info kai mūsų kokiuose 5žurnaluose, o reklamos minimum. Kada lietuviai pradės tokius "gaminti"... Ir tik 2lt
Papildyta:
Ir dar nusipirkau " Savaitė Šeimai", na toks neblogas, yra ką paskaityti
pasiskaityk dėl serbentų, gal jie gajūs ir viskas ok bus dėl persodinimo, aš iš bendro supratimo tai serbertus esant dideliam norui bandyčiau sodintis, bet kai lapus bus numetę... gal aš neteisi...
Svarainiai gėris patikėk, duosiu paragaut. Jei nori sodintis tai parink saulėtą vietą ir žemė turi buti derlinga, ne smėlis. Dabar yra tokia bespygle veislė, aš Kalvarijų turguij pirkau, sodinukas septyni lt. jie turi vos keletą spyglių, lengviau skinti ir ne taip pavojinga bus jei madam ten sukiosis aplinkui, nes senieji oi kokie dygūs..., tų bespyglių didesni ir dekoratyvūs žiedai - tai reiškia bus puošnu, plius vaisiai žymiai didesni, kas irgi aktualu, kai reikia juos pjaustyti
Aš senokai šortus išmainius į tympas, vakarais dar į kelnes įšoku ir vilnonines kojines jei dirbu lauke ))
Atkeliavo kanelių formelės, vat tešla jau vakar padaryta, padarau sirupą ir tada kanelės