Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai X

QUOTE(Horo @ 2012 10 19, 15:46)
manau tikrai galima išmokti NŠP tiesiog iš literatūros ar interneto. Tarkim, jei tik neklystu Smalsutė puikiai apsiėjo, kiek reikėjo ne tik jai pačiai, bet ir mielai protingai patardavo kitoms pati nelankiusi kursų. Aš taip pat kursų nelankiau, kai kyla koks klausimas susirandu info www, ar čia pasiklausiu 4u.gif

taip ir as galvoju, na bent jau pabandysiu save pastebeti...
Jau gavau termometra (paradoksas tas, kad ta termometra dave MB mama, o anksciau priklause jo mociutei, idomu ar ji bent galejo nutuokti kur jis bus panaudotas biggrin.gif ) tai lauku pirmos ciklo dienos, o iki tada reikia kinkti info mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kr1st1na @ 2012 10 28, 17:29)
tai lauku pirmos ciklo dienos, o iki tada reikia kinkti info  mirksiukas.gif

O kuri dabar ciklo diena? Gal visai nebūtina laukti naujo ciklo ir jau šiame pradėti matuotis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kr1st1na @ 2012 10 28, 17:29)
tai lauku pirmos ciklo dienos

BKT matuojama nuo 5 ciklo dienos, o kitus požymius pradėti stebėti prasminga nieko nelaukiant net jei ovuliacija šį ciklą jau ir praėjusi (nebent dabar mėnesinės). 4u.gif
Atsakyti
Turiu klausimėlį: ar Ovuliacijos testą būtina darytis po pietų? ax.gif Man patogiau ryte. Esu dirbanti.
Kaip darote jūs?
Dėkui 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kr1st1na @ 2012 10 19, 09:59)
As tai labai noreciau tu kursu bet kaina tai gazdina...nes maciau rengiama baznyčios 200lt, o kita mačiau 150lt geraiu uz tokia kaina galiu menesio sporto abonementa susimoketi

Mūsų miestelyje susiorganizavom už 30 lt asmeniui - ir tiek moterytėm pasirodė per daug.... blink.gif nesmagu buvo prieš bandytą kviesti ginę....
Atsakyti
QUOTE(Zylute1 @ 2012 11 05, 20:37)
Turiu klausimėlį: ar Ovuliacijos testą būtina darytis po pietų? ax.gif  Man patogiau ryte. Esu dirbanti.
Kaip darote jūs?

Darau vakare, po darbo ax.gif Praktiškai kiekvieną dieną taikau panašiu metu daryt ir kol kas su rezultatais viskas gerai...ką parodo OT, tas vėliau atsispindi ir BT grafike 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 10 29, 00:37)
BKT matuojama nuo 5 ciklo dienos, o kitus požymius pradėti stebėti prasminga nieko nelaukiant net jei ovuliacija šį ciklą jau ir praėjusi (nebent dabar mėnesinės). 4u.gif

Ai kazkaip nusprendziau, kad noriu visko tvarkingai, tai pradejau kalendoriu vesti nuo pirmos ciklo dienos o matuotis nuo penktos, nes taip sutapo su pirmadieniu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2012 11 05, 22:59)
Darau vakare, po darbo ax.gif Praktiškai kiekvieną dieną taikau panašiu metu daryt ir kol kas su rezultatais viskas gerai...ką parodo OT, tas vėliau atsispindi ir BT grafike 4u.gif

As kaip suprantu sis testas yra perkamas... blush2.gif (kiek kainuoja jei nepaslaptis) ir siaip ar jis yra tikslingas jei jau pagal visa literatura uztenka temperaturos ir gleiviu stebejimo...
Atsakyti
QUOTE(kr1st1na @ 2012 11 06, 17:48)
As kaip suprantu sis testas yra perkamas... blush2.gif (kiek kainuoja jei nepaslaptis) ir siaip ar jis yra tikslingas jei jau pagal visa literatura uztenka temperaturos ir gleiviu stebejimo...

Aš OT perku ne vaistinėje, tai 1 vnt - 1.60 Lt, o kaina priklauso nuo kiekio. Paėmiau 30 vnt. ir mokėjau 42 Lt.

Žiūrint ko jūs iš vaisingumo pažinimo arba kitaip sakant NŠP tikitės. Jei saugotis nėštumo, tai taip, yra taisyklės ir pilnai pakanka stebėti gleives bei t-rą.

Jeigu siekiama pastoti (o ypač jei tai dar nėra taip lengva, kad "panorau vaikelio, nebesisaugau, kartą pasimylėjau ir yra"), tai OT gali būti naudingi. Aš tuo tikslu ir naudoju. Nes bazinės t-ros pakilimas (3 d. nenukrentanti žemiau dengiamosios linijos) jau reiškia 'amen' - įvykusią ovuliaciją, jau nebėr ko planuot smile.gif Iš t-ros nuspėt sunku, nors per daug metų savęs stebėjimo žinau, kad dieną prieš ovuliaciją mano bazinė t-ra dar labiau pakrinta. Gleivių pikas ne visada sutampa su ovuliacija ax.gif (bent jau man ax.gif )

Kol NŠP taikiau kontracepcijai, tai ovuliacijos testų nedariau.
Bet tikiu, kad yra moterų, kurioms įdomu palyginti OT rezultatus su bazinės t-ros ir gleivių pokyčiais - grynai savęs pažinimui.
Atsakyti
aš OT naudoju pažinti save.
Keista, raudonas kalendorius buvo numatęs OV 17 ciklo dieną, tačiau dabar 19 diena, o OT neigiami... ar būna taip, kad vieną mėnesį neįvyksta ovuliacija? g.gif
14 ciklo dieną buvo BT šoktelėjusi aukštyn, tačiau sekančią nukrito ir laikosi žemai....
Atsakyti
na va, baigesi pilnas ciklas bematuojant BT, tai keistuma man kol kas didziausia, kad jei pagal gleives ziuret, ovuliacija butu "vadoveline", ciklo vidury, o pagal BT ji ivyko 21 CD (viso 27 CD).. matyt cia man dar viskas reguliuojasi, o ir maitinu dar pilnai vien MP g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zylute1 @ 2012 11 07, 13:39)
ar būna taip, kad vieną mėnesį neįvyksta ovuliacija?  g.gif

taip, gali pasitaikyti ir anovuliacinių ciklų.
Atsakyti
QUOTE(Zylute1 @ 2012 11 07, 12:39)
aš OT naudoju pažinti save.
Keista, raudonas kalendorius buvo numatęs OV 17 ciklo dieną, tačiau dabar 19 diena, o OT neigiami...  ar būna taip, kad vieną mėnesį neįvyksta ovuliacija?  g.gif
14 ciklo dieną buvo BT šoktelėjusi aukštyn, tačiau sekančią nukrito ir laikosi žemai....

g.gif aš niekad nepasitikiu tuo, ką parodo kalendorius - ten tik skaičiavimai, elektroniai kažkieno sudaryti.
stebiu BT ir gleives ir pati nustatau įvykusią ovuliaciją ax.gif
Atsakyti
QUOTE(1rma @ 2012 11 07, 13:43)
na va, baigesi pilnas ciklas bematuojant BT, tai keistuma man kol kas didziausia, kad jei pagal gleives ziuret, ovuliacija butu "vadoveline", ciklo vidury, o pagal BT ji ivyko 21 CD (viso 27 CD).. matyt cia man dar viskas reguliuojasi, o ir maitinu dar pilnai vien MP  g.gif

Nematant lentelės sunku komentuoti - greičiausiai arba buvo du gleivių kitimo etapai, iš kurių tik po antrojo įvyko ovuliacija (vėlai, bet žindant įmanoma), arba neteisingai interpretuotas BKT grafikas. 4u.gif

QUOTE(kr1st1na @ 2012 11 06, 18:48)

Vengiant nėštumo - nėra tikslingas, pradedančiajai kaip tik gali padaryti meškos paslaugą. Iš hormonų monitorių bene labiausiai vertas dėmesio Persona, nes vaisingosios fazės pradžią nustato pagal kito hormono, ne LH, kaip ovuliacijos testai, koncentraciją, bet turi nemažai naudojimo apribojimų, be to, konkrečios moters hormonų lygis yra daugiau mažiau individualus - negali žinoti, ar esi "standartinė", ar laviruoji ant ribos, kai aparatas gali arba neparodyti jau prasidėjusio vaisingojo laikotarpio, arba priešingai - pernelyg jį ištęsti. Įrodyta, kad vien vaisingumo indikatoriaus naudojimas yra mažiau patikimas nei vien simptoterminio metodo (temos senbuvės turbūt dar prisimena forumietę, kuri, naudojusi Persona, piktinosi, kaip ją neva pavedė NŠP).

Na ir galiausiai Persona - brangus malonumas (tiek pats aparačiukas, tiek paskui specialios jam pritaikytos juostelės. Vien dėl pasitikrinimo, kai pradžioje sunku pasitikėti savo stebėjimais, kažin ar verta tiek išlaidauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 07 lapkričio 2012 - 18:33