Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai X

QUOTE(kr1st1na @ 2012 10 19, 09:59)
As tai labai noreciau tu kursu bet kaina tai gazdina...nes maciau rengiama baznyčios 200lt, o kita mačiau 150lt geraiu uz tokia kaina galiu menesio sporto abonementa susimoketi

Na argi žmonėms kada nors būna gerai biggrin.gif : jei nurodyta kaina - kodėl tiek daug blink.gif , jei už dyką (ar simbolinę kainą) - kas su tais mokymais negerai lens.gif , kad mokėti nereikia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2012 10 19, 14:33)
Labai ačiū 4u.gif Puolu skaityt...nors jau NŠP taikau virš 10 metų ir turiu vaikelius, bet manau, kad rasiu ir sau kažką naujo smile.gif
norisi vaikelio..

norisi vaikelio...negaliu patiketi kad kai kam tai problema bigsmile.gif (aisku, jei nesergi rimtom endo ar gine ligom)...nebent norite tam tikros lyties vaikelio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 22 spalio 2012 - 17:38
QUOTE(given444 @ 2012 10 22, 18:38)
norisi vaikelio...negaliu patiketi kad kai kam tai problema bigsmile.gif (aisku, jei nesergi rimtom endo ar gine ligom)...nebent norite tam tikros lyties vaikelio...

Nesergu schmoll.gif
paprastutės operacijos komplikacija...tiesiog suklydo, o gal taip buvo lemta...gyvenimas pasisuko taip, jog susilaukti vaikų tapo tikru stebuklu

NŠP tik dėl to ir pradėjau taikyti, kad tik 'nors kaip nors' susilaukti kūdikio smile.gif
Dukart, įdėjus darbo savistaboje ir laukus ne vienerius metus, pavyko thumbup.gif

Apie kontracepciją taikant NŠP stengiuosi labai nediskutuoti, nes man ypatingai lengva nepastoti taikant natūralų šeimos planavimą - net jei ir suklysčiau nustatydama vaisingas dienas, tai šansai lauktis - maži ax.gif
Nors aišku, po vaikų gimimo, norėdama atsigauti, tikrai prisilaikau visų taisyklių nat. kontracepcijai.
Atsakyti
atsiprašau, jei klausimas nuskambės kvailokai doh.gif
o mm metu bazinės nematuojate nė viena?.... turbūt nėra tikslo, o ir nepatogu..... 4u.gif

ačiū wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Zylute1 @ 2012 10 22, 21:44)
atsiprašau, jei klausimas nuskambės kvailokai  doh.gif
o mm metu bazinės nematuojate nė viena?.... turbūt nėra tikslo, o ir nepatogu.....  4u.gif
ačiū  wub.gif

pati sau ir atsakėte 4u.gif pirma, nėra jokio tikslo (jei pries tai buvusiame cikle uzfiksuota ivykusi ovuliacija; jei tai pirmas stebimas ciklas - priešovuliacinis periodas bet kokiu atveju laikomas nesaugiu). antra, nepatogu 4u.gif
Atsakyti
Na jei temp matuojama burnoje, tada jokio skirtumo. Porą kartų esu matavus tiesiog įdomumo dėlei, o šiaip turbūt nėra tikslo, nebent ciklas yra super trumpas ir kitu atveju nėra įmanoma surinkti šešių žemų temp, bet ir tai ne nuo pradžios. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2012 10 23, 00:41)
Na jei temp matuojama burnoje, tada jokio skirtumo.

apie toki varianta net nepagalvojau, nes niekada nesu matavusi burnoje, kadangi kursuose sake, kad toks matavimas gali buti labiausiai netikslus.. Aisku, prie visko reik priprast ir sau prisitaikyt.
Atsakyti
CCL rekomenduoja matuoti butent burnoje.... o pereiti prie matavimo kitur tik tada, jei burnoje matuojant gaunasi nepaaiskinamas grafikas...bet ju statistika skelbia, kad virs 90% pakanka matavimo burnoje.... As matuoju burnoje, nes pogimdyviniu periodu norejosi isitikinti, kad kraujavimas - tikrai mmm, ne siaip break-through kraujavimas... o per break-through bazine islieka stabili, nekrenta, kaip per mmm....
Atsakyti
Sveikos 4u.gif noriu jungtis į pokalbius. įnikau į nspinfo puslapį ir pamačiau anksčiau negirdėtą dalyką - gimdos kaklelio tyrimą g.gif ar kas vertinate papildomai ir gimdos kaklelį? kokia patirtis?
man, panašu, kad anovuliacinis ciklas po gimdymo, tai kažkaip nesuprantu, kaip elgtis doh.gif
Atsakyti
Largoconfuico, sveika prisijungus. 4u.gif

Vertinam tą gimdos kaklelį smile.gif ne visom tas priimtina ir ne visom jis kažką sako, tiesiog reikia atrasti būtent tą asmeninį momentą, kada gk yra atsivėręs, o kada uždaras. Man asmeniškai gk yra iškalbingesnis už gleives, bet stebint kartu su gleivėmis pagrindinis rodiklis.
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2012 10 27, 00:56)
Largoconfuico, sveika prisijungus.  4u.gif

Vertinam tą gimdos kaklelį smile.gif ne visom tas priimtina ir ne visom jis kažką sako, tiesiog reikia atrasti būtent tą asmeninį momentą, kada gk yra atsivėręs, o kada uždaras. Man asmeniškai gk yra iškalbingesnis už gleives, bet stebint kartu su gleivėmis pagrindinis rodiklis.

aišku 4u.gif kursuose nieko apie kaklelį nekalbėjo g.gif
tai iš esmės, kol nebūsiu pajautus, koks jis būna vienu ar kitu ciklo metu, nelabai galėsiu suprast jo požymių. kiek supratau, mano atveju labiau reiktų vertint kietumą, nes po gimdymo jis daugiau mažiau atsivėręs visada.
Atsakyti
QUOTE(largoconfuoco @ 2012 10 27, 09:30)
kursuose nieko apie kaklelį nekalbėjo  g.gif

Kursuose dėstoma konkreti simptoterminio metodo modifikaciją, pagal kurią šis požymis nėra vertinamas. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(largoconfuoco @ 2012 10 27, 09:30)
kiek supratau, mano atveju labiau reiktų vertint kietumą, nes po gimdymo jis daugiau mažiau atsivėręs visada.

Mėginti vertinti reiktų visus tris požymius (kietumą, padėtį, atsivėrimo laipsnį) - tik pastebėjusi dėsningą kitimą galėsi pasakyti, kurie iš požymių Tavo atveju informatyviausi. 4u.gif
Atsakyti