Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai X

QUOTE(Uva @ 2012 10 05, 19:33)

Uva, 05 Spa 2012 - 19:33, parašė:

Uva, 05 Spa 2012 - 19:33, parašė:

Sveikos  4u.gif
Jungiuosi ir aš prie jūsų.
Bazinę temperatūrą matuoju jau daugiau nei metai laiko.
Tik paskutiniu metu nebesuprantu savęs.
Kaip suprantu ovuliacijos metu temperatūra turi šoklelti ir tuo metu būna skaidrios, tąsios gleivės.
Pas mane šiuo metu būna taip... pasirodo gleivės, o po to kai gleivės pasidaro nebe tąsios, pašoka temperatūra. Tai kaip tada su ta ovuliacija tokiu atveju? sad.gif
Dėkoju  smile.gif

Sveikos  4u.gif
Jungiuosi ir aš prie jūsų.
Bazinę temperatūrą matuoju jau daugiau nei metai laiko.
Tik paskutiniu metu nebesuprantu savęs.
Kaip suprantu ovuliacijos metu temperatūra turi šoklelti ir tuo metu būna skaidrios, tąsios gleivės.
Pas mane šiuo metu būna taip... pasirodo gleivės, o po to kai gleivės pasidaro nebe tąsios, pašoka temperatūra. Tai kaip tada su ta ovuliacija tokiu atveju? sad.gif
Dėkoju  smile.gif

as cia naujoke, ale kai skaiciausi, tai lyg buvau perskaiciusi, kad temperatura sokteli po ovuliacijos. taigi kaip ir viskas gerai, kad gleives buna nebetasios g.gif
Atsakyti
Temperatūros pakilimas rodo įvykusią ovuliaciją. smile.gif
Prieš ovuliaciją gleivės skaidrėja, tampa tąsios, jų daugėja. Temperatūra artėjančios ar vykstančios ovuliacijos nerodo, o išlieka žema ir daugmaž pastovi (kai kuriom truputį pakrenta prieš o, bet tai nėra taisyklė). Ovuliacijai įvykus, gleivės sutirštėja, "susicementuoja", užklijuoja gimdos kaklelį, kuris taip pat užsidaro ir pakyla temperatūra. Trys aukšti temp rodmenys (esantys per 0,2 laipsnio virš šešių žemos temp rodmenų) rodo įvykusią ovuliaciją.

Uva, siūlyčiau pasiskaityti daugiau teorijos arba į kursus užsirašyti,nes žinojimas, ką ir kada turi rodyti temperatūra yra esminis. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Dar tik mėnesis kai registruoju BKT ir esu šiek tiek sunerimusi. Temperatūra šoktelėjo tik 28 ciklo dieną unsure.gif Šiandien yra 38 diena, dar nekraujuoju. Ciklai visada trukdavo 30-37 dienas. Galvoju ar čia dar nekurti interpretacijų jokių ir laukti per ateinančias kokias 4 dienas mėnesinių ar čia kaip g.gif Tikiuosi, kad pas mane tokia vėlyva ovuliacija tik šį mėnesį, nes daug streso buvo g.gif
Beje gleivių dar neinterpretuoju, nes dar pradžioje sunkoka man jas diferencijuoti, bet tobulėju, tobulėju biggrin.gif
Atsakyti
Fjell - na, liuteinine faze ( po ovuliacijos iki mmm) laikoma normalia, jei trunka nuo 7 iki 15 dienu, tai dar sakyciau palaukti... aisku, jei neramu, NT galbut issklaidytu abejones...
Atsakyti
Tikrai esu rami, kad nepastojau, bet labai nesmagu, kad ta ovuliacija TOKIA vėlyva unsure.gif
Atsakyti
Toks organizmo atsakas i stresa... na, tikekimes, toliau gyvenimas tekes ramiai ir ciklai bus tvarkingi.... t.y. sulauksi O kazkur 14-20a ciklo diena biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(smarty_978 @ 2012 10 10, 16:56)

smarty_978, 10 Spa 2012 - 16:56, parašė:

smarty_978, 10 Spa 2012 - 16:56, parašė:

Fjell - na, liuteinine faze ( po ovuliacijos iki mmm) laikoma normalia, jei trunka nuo 7 iki 15 dienu, tai dar sakyciau palaukti... aisku, jei neramu, NT galbut issklaidytu abejones...

7 dienas tetrunkanti liuteininė fazė gali būti laikoma normalia nebent pirmuosius kelis ciklus po gimdymo ar po hormoninės kontracepcijos vartojimo. Be tokių objektyvių priežasčių trumpa liuteininė fazė gali būti rimtų vaisingumo (siekiant pastoti) bei sveikatos problemų požymis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 10 spalio 2012 - 22:14
Na ka, BT matuoju nuo spalio pirmos, bandau dalintis:

http://tevu-darzelis...562@120929bf2d2

Panasu, kad pradeti matuoti pataikiau paciu laiku biggrin.gif Spalio 5-ta temperatura lyg rodo, kad ovuliacija ivyko? Siryt pasimatavau, rode 36,5. Bet rytas prasidejo pusvalandis pries matavima, tai pamaniau ne netrauksiu sio matavimo i grafika, nes ir is lovos keltis reikejo, ir nebeuzmigau, zodziu trukdziai kvadratu. smile.gif O bet pasirodo siandien prasidejo mmm smile.gif

Beje, i ciklo dienu numeracija demesio kreipti nereiketu, nes man po gimdymo siandien tik pirmosios mmm prasideda.
Atsakyti
sveikos,
klausimas 4u.gif
mėnesio gale suksim laikrodžius. ką patars patyrusios BT matuotojos, kaip pereiti gražiai prie naujo laiko ?
Atsakyti
QUOTE(simuonele @ 2012 10 11, 11:54)

simuonele, 11 Spa 2012 - 11:54, parašė:

simuonele, 11 Spa 2012 - 11:54, parašė:

sveikos,
klausimas  4u.gif
mėnesio gale suksim laikrodžius. ką patars patyrusios BT matuotojos, kaip pereiti gražiai prie naujo laiko ?

sveikos,
klausimas  4u.gif

Labas.
Paskaityt čia apie žiemos-vasaros laiką
Atsakyti
QUOTE(Garbanelele @ 2012 10 11, 13:47)

Garbanelele, 11 Spa 2012 - 13:47, parašė:

Garbanelele, 11 Spa 2012 - 13:47, parašė:

Labas.
Paskaityt čia apie žiemos-vasaros laiką

ei, teisingai bigsmile.gif
sakau, lyg kažkur skaičiau, bet nebeatgaminau kur... blush2.gif nei kokiam puslapy, nei kokia kalba.. o gal forume mislijau doh.gif
dėkuj 4u.gif
Atsakyti
Baigėsi mano ciklas pagaliau (39 dienos šį kartą) smile.gif BKT sugalvojau matuoti tik kai buvo 19cd, nes neiškenčiau išbabandyti šį metodą kol prasidės naujas ciklas rolleyes.gif
Dabar labai bus įdomu stebėti ar visada pas mane ovuliacijos tokios vėlyvos. Nusiraminau, kad liuteininė fazė nėra per trumpa, bet dar su vėlyvomis ovuliacijomis kyla rizika, kad kiaušinėlis nekokybiškai subręstą, jei ji įvyksta per anksti ar per vėlai, kiek skaičiau g.gif Pastoti kol kas dar nenoriu, bet įdomu save stebėti ir pažinti. Kai jau aprims kraujavimas mokysiuos gleives atpažinti cool.gif

Rodau savo pirmąjį nepilną cikliuką: http://tevu-darzelis...378@1209031f1e8
Atsakyti